Şimdi Ara

SABANCI ÜNİ. ÜCRETLİ GİTMEK ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Saçma mı olur 39 bin kira senelik ama endüstri mühendisliği düşünüyorum mezun olunca direk bulurum gibime geliyo sonuçta Sabancı mezunusun
    Durumumuz çok iyi değil ortanın biraz üstü, sizce verdiğimiz paraya değer mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• degmez hocam senelik masraflarınla birlikte 60-70 milyarı bulcak rahat. carparsak 5 sene 300-350 milyar cıkıyor bende düsündüm 44 bin ile gitmeyi ama vazgeçtim durumumuz iyi olmasına rgmen.
  • Yurtla birlikte 44 bin ama nasıl 60-70 bini bulur ki?? 1 sene daha mı hazırlanacaksın bu arada

• quote:

Orijinalden alıntı: brna.95

Yurtla birlikte 44 bin ama nasıl 60-70 bini bulur ki?? 1 sene daha mı hazırlanacaksın bu arada

aylık yeme ücret kitap vsvs hesapla aylık 600yollasalar sana yada 500 * 10 desen 5 milyar. yıllık
  • Tamam da en fazla 50 bin olur heralde çok lüks yaşanmaz zaten öğrencilik

• Saçma olur bence.İş hazır demek için önceki mezunları araştırmak lazım(araştırdıysan sorun yok tabi).Veya iş hazırdır;ama sana uygun değildir(nitelik önemli).Bilkent daha iyidir bence
  • 40 lira eğitim desen. 4+1 hazırlık 5 sene. Yıllık "en az" 10 lira kişisel harcamaların olur yemek yol gezme tozma. 50 lira. 5 seneden 250 bin lira.

Orta halliyse maddi durumunuz önermem, zenginsen git tabi ama 5 senede zorlayarak 250 bin lira vermeye çalışacaksa ailen bence sana bi ev alsınlar senin için daha iyi olur. Ben özele gidenlerde verecekleri 250-300 bini kaç yıllık maaşlarıyla çıkartıcaklar bunu hep merak etmişimdir. Kendi çocuğum olsa ona bi ev alırım en azından yatırımdır.

Devlet okuluna gitsen okuldan çıktığında 250 liralık evin olur. Bu parayı okula versen 250 lira eksidesin. Hem 250 bin lira okul masrafını çıkartıp hem de 250 binlik bir ev alman lazım ki durum dengelensin. Bu da kaç yılda çıkar bilmiyorum. Zengin değilsen gitme bence
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadasim egitim her seydir buradan yazdigindan anladigim oyle boyle ailen bi sekilde oderiz sen en iyi egitimi al diyor bence kesinlikle deger egitime yatirim yapilmicaksa neye yapilacak hic dusunme sadece uni bolum iyi mi bunlara yeterince bak ben cok kararliydim aslinda sayisalim ama 100k oldum tm 60k koc isletme yazicaktim ama simdi sabanci uretim sistemleri kafami allak bullak etti ne yapicam bilmiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ailen gerçekten zengin değilse, hani bildiğimiz patron değilse, sabancı,koç,bilkent gibi ünilerde okuyup onları da zor durumda bırakmak mantıklı değil.
    bir de ''biz okuttuk'' etiketi var ya işte o bitirir seni, bir eziklik hissedersin çevrene hatta ailene karşı hiç dile getirmeseler de.
    ailen patron olsa yukardaki o etiket olmaz,çünkü zenginler için büyük paralar olmadığından özele gitmek de doğal karşılanan bir durum, ama orta halli bir aile için sabancı ayarında bir okula verilecek para söz konusu olunca bu herkesin gözüne batıyor ister istemez.

sabancıda okuyunca da öyle iş garantin vs yok gerçi bu itü-bilkent-odtü-bounda da yok, ama sabancının bu 4 okul ayarında olmadığı da bir gerçek.
    ve de biri itü-odtü-boun deyince bir saygı duyuyorsun çalışmış yapmış etmiş, bilkente burslu girdiyse öyle, girmese de yine iyi bir okulda okuyor, ama sabancı deyince bu 4 okuldaki algıyı yaratmıyor.ki o 4 okuldakilerin bile iş garantisi yokken sabancıya güvenip aileni zora sokmanın mantığı yok maddi açıdan.

• Madam Curry kullanıcısına yanıt
    İşte dediğim gibi ortanın üstü. Devletin de olanakları kötü bilgi,yeditepe gibi yerlerin %50 burslusuna gidebiliyorum ama oralar da pek iyi degil gibi.

• enflasyonuda düşünün o 5 yıl boyunca 39 bin olarak kalmayacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: itrysohard

ailen gerçekten zengin değilse, hani bildiğimiz patron değilse, sabancı,koç,bilkent gibi ünilerde okuyup onları da zor durumda bırakmak mantıklı değil.
    bir de ''biz okuttuk'' etiketi var ya işte o bitirir seni, bir eziklik hissedersin çevrene hatta ailene karşı hiç dile getirmeseler de.
    ailen patron olsa yukardaki o etiket olmaz,çünkü zenginler için büyük paralar olmadığından özele gitmek de doğal karşılanan bir durum, ama orta halli bir aile için sabancı ayarında bir okula verilecek para söz konusu olunca bu herkesin gözüne batıyor ister istemez.

sabancıda okuyunca da öyle iş garantin vs yok gerçi bu itü-bilkent-odtü-bounda da yok, ama sabancının bu 4 okul ayarında olmadığı da bir gerçek.
    ve de biri itü-odtü-boun deyince bir saygı duyuyorsun çalışmış yapmış etmiş, bilkente burslu girdiyse öyle, girmese de yine iyi bir okulda okuyor, ama sabancı deyince bu 4 okuldaki algıyı yaratmıyor.ki o 4 okuldakilerin bile iş garantisi yokken sabancıya güvenip aileni zora sokmanın mantığı yok maddi açıdan.

agzına saglık .

• itrysohard kullanıcısına yanıt
    Kendi işinin patronu ama öyle holding filan değil ben gelirimizi de hicbir zaman sormadım ama yollamayı düşünüyordu o da özele. 1 sene daha hazırlanacağım sanırım cidden bir odtü, itü değil ama hala aklımı çeliyor.

• Ege2704 E kullanıcısına yanıt
    Koc işletme yerina tabiki de Sabancı endüstriyi seç.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dora The Explorer

enflasyonuda düşünün o 5 yıl boyunca 39 bin olarak kalmayacak.

5 yıl önce 25-27 mi neydi. Artışlar hiç mi durmuyacak bune lan bu hızla giderse 5 yıl sonra 60 filan olcak, koçta aynı şekilde
  • Ama girdigin senedeki ücret aynı kalıyo diye biliyorum?? O zam sonradan gelenlere uygulanmıyor mu

• quote:

Ama girdigin senedeki ücret aynı kalıyo diye biliyorum?? O zam sonradan gelenlere uygulanmıyor mu

Yok hocam hiç bir ünide öyle birşey yok her yıl o para artar sende artanı ödersin
  • Bilmiyordum. Geçen seneden 3 milyar artmış öyle giderse 5 sene sonraya 54 bin olur

• quote:

Bilmiyordum. Geçen seneden 3 milyar artmış öyle giderse 5 sene sonraya 54 bin olur

3bin diye hesaplama çünkü % olarak artıyor mesela

şuan 40binken % 10 artarsa
    2. yıl 44bin olur
    3.yıl 48.4 olur
    4.yıl 53.24
    5.yıl 58.564

bir yılda kalırsan eğer

6.yıl 64.4204 olur ki bildiğim kadarıyla sabancıda %10 artış yapmış her yıl ama emin diğilim araştır istersen

Edit: Eğer sabancı % olarak artırmıyorsa bile yılda 3 de çok pahalı be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mercatroz -- 13 Temmuz 2014; 0:42:10 >
  • Yuh yani 1 sene daha hazırlanırım belki korkuttu acıkcası beni

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.