Şimdi Ara

Sabahattin Ali'nin Diğer Kitapları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sabahattin Ali'nin 3 romanını okudum. Kürk Mantolu Madonna, Kuyucaklı Yusuf ve İçimizdeki Şeytan. Bu üçü dışında okunması gereken dediğiniz kitapları var mı? Sanırım diğer eserleri öykü ve şiir türünde.

• Neuroxena kullanıcısına yanıt
    başka romanı yok bildiğim kadar az ama öz yazmış kendisi
  • quote:

Orijinalden alıntı: By_Coder

başka romanı yok bildiğim kadar az ama öz yazmış kendisi
    Şiir ve öykü türündeki eserlerinden tavsiye edeceğiniz var mı?
  • Neuroxena kullanıcısına yanıt
    Sırça Köşk Güzeldir diğerlerini bilmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: By_Coder

Sırça Köşk Güzeldir diğerlerini bilmiyorum
    degirmen
  • Yeni Dünya ve Sırça köşk hikaye kitapları çok çok iyi kitaplardır. Özellikle Sırça Köşk kitabı siyasi yönden muhteşem hikayeler barındırıyor.

Diğer hikaye kitabı Değirmen ise bence zayıf bir kitap. Zaten kitabın önsözünde de Sabahattin Ali bu hikayeleri gençken yazdığını belirten bir yazı yazmış. Kesinlikle Sabahattin Ali'nin o hayran kaldığımız üslubunun oluşum aşamalarından ilki o kitap. Ama içindeki kitaba ismini de veren Değirmen hikayesi muazzam !

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Ugly

Yeni Dünya ve Sırça köşk hikaye kitapları çok çok iyi kitaplardır. Özellikle Sırça Köşk kitabı siyasi yönden muhteşem hikayeler barındırıyor.

Diğer hikaye kitabı Değirmen ise bence zayıf bir kitap. Zaten kitabın önsözünde de Sabahattin Ali bu hikayeleri gençken yazdığını belirten bir yazı yazmış. Kesinlikle Sabahattin Ali'nin o hayran kaldığımız üslubunun oluşum aşamalarından ilki o kitap. Ama içindeki kitaba ismini de veren Değirmen hikayesi muazzam !
    Sırça Köşk kitabını da okumalısın içinde güzel öykü'ler yer almaktadır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uldız

Sırça Köşk kitabını da okumalısın içinde güzel öykü'ler yer almaktadır.

Alıntıları Göster
    İçimizdeki Şeytan.

Bunu oku, kafi.
  • Andrei Rublev kullanıcısına yanıt
    adam onu zaten okumuş hocam

• Uykulu uykulu dikkatimden kaçmış, sağol uyardığın için hocam:)

Onu da okuduysa, diğer kitapları okumasına pek gerek. Diğer başyapıtların yanında vasat kalıyor çünkü kanımca.
    KMM'de güzeldi hocam

• Kürk Mantolu Madonna, tamam iyidir ama biraz abartılmıştır. Kurgusal düzlemde ayağını yere basan ama edebi anlamda çok da gördüğü ilginin karşılığını veren bir kalitede değil. Belki de yokluktan ötürü böyle oldu diyebiliriz.
    Türk yazar pek okumam zaten Sabahattin Ali ve Peyami Safa dışında

• Bu önyargıyı yıkmalısın azizim. Ahmed Hamdi Tanpınar gibi bir adam yaşamış bu ülkede.
    Aziz Nesin'i de severim

• Aziz Nesin, ideolojik yönünü fazlasıyla ön plana çıkardığı için edebi olarak ıskalanmıştır. Bu handikabı Yaşar Kemal de fazlasıyla yaşadı.
    böyle şeyleri önemsemiyorum. Önemseyenlere de gıcık oluyorum. Bence adamın yazdıklarına bakılmalı diğer görüşleri bizi ilgilendirmemeli.

• quote:

Orijinalden alıntı: Neuroxena

Sabahattin Ali'nin 3 romanını okudum. Kürk Mantolu Madonna, Kuyucaklı Yusuf ve İçimizdeki Şeytan. Bu üçü dışında okunması gereken dediğiniz kitapları var mı? Sanırım diğer eserleri öykü ve şiir türünde.

zaten en iyilerini okumuşsun bence
  • İçimizdeki Şeytan Madonna kadar iyi midir? Okuyanlardan cevap bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: T.Edison

İçimizdeki Şeytan Madonna kadar iyi midir? Okuyanlardan cevap bekliyorum.

Kürk Mantolu Madonna'nın sadece aşk konulu bir roman, İçimizdeki Şeytan sadece aşk konulu değil aynı zamanda dönemin aydın görünenlerini eleştiren de bir roman. Karşılaştırma yaparsak bence ikisi de güzeldi birini ön plana çıkarmaya gerek yok.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.