Şimdi Ara

sabah ilk çalışmada sarsıntı ve tekleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
34.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba!bu bölüm çok rağbet gördüğü için buraya yazmadan geçemedim.ustalara arz ederim...
    bi sorunum var benim.2 ay önce sıralı taktırdım.ve bir sorun baş gösterdi.özellikle sabahları ilk çalıştırmada rölanti dengesiz ve motor tekliyor,atlıyor,zıplıyor,yerinde duramıyor
    bazende gaz(yani benzin) verince stop ediyor.araç malum enjeksiyonlu.karbüratör temizliği,jikle ayarı filan olamaz.çünkü yoklar.benzin en az yarım depo olmalı lafı da pek kafama yatmıyor.
    normalde ;çekişte,yakıtında bir sorun yok!ne olur derdime bir çare
    araç dacia solenza 2004 mpi-80 0000 km-atiker sıralı var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meterel -- 8 Eylül 2009; 16:42:27 >







  • sıralı sistem düzeneğinde bir problem olabilir. İlk başta sıralı sistem benzin ile çalışmaya başladığından tam enjektörlere benzin gelmiyordur. Düzensizdir. Tahminimce tüpü bağlattığınız yere gidip ayarlarını kontrol ettiriniz.
  • bahsettiğin sorunla bende çok uğraştım,citröen xsara marka aracım vardı tüp taktırdıktan bi süre sonra bu sorunları yaşadım,heryere gittim herşeyi yaptırdım ama çok dikkatli ol çünkü bu tür rolanti problemlerinin çok bilinmeyeni var tek bir sebebi yok,4-5 sebep var deneme yanılma yapma pahalıya gelir, benim sorunum oksijen sensörü(lamda)idi.ama 1 ay sonra öğrendim....
  • birde arabayı stop ederken benzinde stop et bak bakalım sabah zor çalışıyor mu benzin kalsın içerde??
  • Yav arabama LPG taktıracam. Soğutmayın beni akşam akşam.
  • Araçtan araca, markadan markaya ve ustadan ustaya gore hersey degisebilir. Gunumuzde benzin bu fiyatte iken taktirmak karli duruyor. Gerçi ben hala benzinle biniyorum ama
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CooLBye

    Araçtan araca, markadan markaya ve ustadan ustaya gore hersey degisebilir. Gunumuzde benzin bu fiyatte iken taktirmak karli duruyor. Gerçi ben hala benzinle biniyorum ama


    Ben de benzinle biniyorum ama artık dokunmaya başladı. Şehiriçinde km de 35 kuruş (eski para ile 350.000 lira) yakmaya başladı.

    Arkadaşın sorununda bence montaj hatası var. Atiker kaliteli bir marka. Ama yapan usta da kaliteli olmalı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: topaz42


    quote:

    Orijinalden alıntı: CooLBye

    Araçtan araca, markadan markaya ve ustadan ustaya gore hersey degisebilir. Gunumuzde benzin bu fiyatte iken taktirmak karli duruyor. Gerçi ben hala benzinle biniyorum ama


    Ben de benzinle biniyorum ama artık dokunmaya başladı. Şehiriçinde km de 35 kuruş (eski para ile 350.000 lira) yakmaya başladı.

    Arkadaşın sorununda bence montaj hatası var. Atiker kaliteli bir marka. Ama yapan usta da kaliteli olmalı.

    Kesinlikle Atiker ve BRC iyi markadir. Usta ise onemli. Aracin motor omru ve parça uyumu asinima gore tupu kabullenmiyor.
    Kendi aracim 23 kurus , babaminki ise 40 kurus :) e insanlar hakli.




  • arkadaşlar araç tüplü ama yakıtında ve çekişinde hiç bir derdim yok.11-12 krş . yakıyor.daha ne olsun?yanılıyormuyum?1.4 araba.genelde de kısa mesafeler...yani demem o ki;gaz ayarı yaptırmak pek işime gelmiyor.durduk yerde başımıza iş açmayalım.bir de gün içinde(motor nispeten sıcakken) bu sorun yok.e bu ne şimdi?
    birde benzinde bırakmak nasıl olacak?göstergeye basılı tutunca benzine mi alır otomatik olarak?
  • evet örneğin akşamları arabayı stop ettiğinde sonuçta gazda oluyor araba,ve sabah marşa bastığında benzinde çalışıyor bu geçiş sürecinde sorun varsa onu anlayabilirsin,lpg li arabalarda sorun lpg den mi yoksa arabadan mı onu bir anlamanı tavsiye ederim,olmadı 1-2 gün benzinde kullan bakalım sabahları o sorun devam edicekmi,her markada aynımı bilmiyorum ama sonuçta benzine geçiş düğmesi vardır....bende benzinde kullandığımda sorun olmuyodu,....
  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HaCKeRBoY64 -- 10 Eylül 2009; 17:07:16 >
  • yarım ile 1/4 birbirinden farklı büyüklüklerdir.ilköğretim 4. sınıf kesirler konusunu dinleme gayretinde olsaydınız yıllar önce, bunu bilmeniz gerekirdi.
    elbette araçta benzin var en az 1/4 oranında.bu miktar tabi tahminen ve göstergenin güvenilirliği ile benzin deposunun asimetrik yapısını da gözardı etmemek lazım.
    öyle bir üslupla cevaplamışsınız ki ;sanki arabayı kuru kuruya çalıştırmaya zorluyorum.
    yani demem o ki HaCKeR Bey(64 yaşınız ise;amca) Allah selamet versin...

    İnşallah anlaşılmıştır...
  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HaCKeRBoY64 -- 10 Eylül 2009; 17:07:02 >
  • kardeş peki sana benim depomdaki benzin miktarını kim söyledi?ya da şu mübarek klavuzu okumadığımı,sobaya attığımı(gerçi sobayı nerden bulucam-her yer doğalgaz-),ya da evimi süslemekte kullandığımı nerden çıkardın?

    depomda çeyrekten az hiç olmaz.murad olunan mana şudur:''depoda yeter miktarda benzin var.bunun benim derdimin çözüm noktası olduğuna inanmıyorum.benim derdim başka şekilde çözülecek bence.''

    bu satırları okuyan tüm insanlardan;konudan saptığımız ve böyle bir polemiğe muhatap oldukları için özür diliyorum.kendisine son cevabımdır.bu üslubun sebebi kendisidir.kendisinin sebebi nedir?onu da bilemem.inşallah oruçtandır ve geçicidir.kalıcı bir üslupsa yazık...

    selam ve dua ile...
  • Lpg yi ilk taktığında motorun alışmasına izin vermeden çok devirli ve hızlı kullanıldığında ateşleme bobini yanıyor ve bu tür sorunlar çıkıyor. Daha 2 gün önce arkadaşımın başına geldi.
  • Korkutmak gibi olmasın ama Fiat Marea larda da bu tür düzensizlikler oluyordu zaman zaman çevremizden duyuyoruz. Kötü yanı tüpü söktürsende araba düzelmiyordu.
    LPG isteyenler iki kere düşünsün.
    Bildiğim kadarıyla LPG de verilen garantide tüpün garantisi, araçla ilgili bir garanti verilmiyor, araç bozulursa bittiğinizin resmidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bazinga33 -- 10 Eylül 2009; 20:07:32 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.