Şimdi Ara

Sabah geç çalışma problemi... Yorum Lütfen..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Peugeot 406 aracım son günlerde sabah tek marşta almıyor. En az iki üç kez basmak gerekiyor marşa. Motor ısındığında problemsiz tek marşta çalışıyor. Yakın zamanda bujileri kontrol ettirmiştim gayet temizler. Sizce problem nerede? Benzin filtresi tıkalı olabilir mi? Yorumlar için şimdiden teşekkürler...

• evet büyük ihtimalle benzin filtresinden
    yada psi benzin var depoda arabayı biraz sıkıştır benzini köküne kadar bitir sonra shelden fln adam akıllı bi benzin al
  • kardeş aynı sorun şimdi benim eski araçta (şimdi yeğen kullanıyor) yaşanıyor.
    motor çalıştığında titreme falan çok oluyor mu?
    bizim araç dizel fakat normalden çok fazla motor sallanıyor.
    bu arada araç dizel mi benzinli mi?
    belki ateşleme de sorun çıkmış olabilir.
  • Araç benzinli. Benzinine çok güvendiğim Opet'ten alıyorum benzini. Marşta çok silkeleme falan yok. Fakat ilk marşta eskiden 2 sn marşa bastığım zaman kendisi otomatik gaz vererek çok güzel çalışıyordu. Şimdi yine 2 sn kadar tutuyorum marşta banamısın demiyor. Kapatıyorum tekrar basıyorum üçüncüde çalışıyor. Akşam servise götüreceğim benzin filt. falan bir baksınlar bakalım. Sonucu yazarım. Teşekkürler
  • siz gayet masumane duygularla bu sorunu yazdınız ya..bi süre sonra bu topic ne hale gelecek tahmin edebiliyorum..kıdemliler ne demek istediğimi anlamışlardır..
  • arkadasım arabanın bujılerını kontrol ettırdım demıssın bence cok buyuk bı ıhtımalle ateslemeden kaynaklanan bı sorun fıltreden olsa herseferınde nıye 3, de calıssın sen servıse gıt ama yınede benım dusuncem atesleme sorunu
  • 406 yı at çöpe
    mi olacak????
    quote:

Orjinalden alıntı: hakmel

siz gayet masumane duygularla bu sorunu yazdınız ya..bi süre sonra bu topic ne hale gelecek tahmin edebiliyorum..kıdemliler ne demek istediğimi anlamışlardır..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: ysaglam

Arkadaşlar merhaba..

Peugeot 406 aracım son günlerde sabah tek marşta almıyor. En az iki üç kez basmak gerekiyor marşa. Motor ısındığında problemsiz tek marşta çalışıyor. Yakın zamanda bujileri kontrol ettirmiştim gayet temizler. Sizce problem nerede? Benzin filtresi tıkalı olabilir mi? Yorumlar için şimdiden teşekkürler...

umarım ne demek istediğimi şimdi anlamışsınızdır..bi daha bu tür sorunları bu forumda yazmamanı tavsiye ederim. direk servisi arayın hiç uğraşmayın, bu forumda sağlıklı bilgi edinmek imkansız..
  • (yazıyı okumadan hiçbir bilgisi olmadan ) fransızlardan uzak durmak lazım diyenleri asmamak lazım
  • quote:

Orjinalden alıntı: hakmel

umarım ne demek istediğimi şimdi anlamışsınızdır..bi daha bu tür sorunları bu forumda yazmamanı tavsiye ederim. direk servisi arayın hiç uğraşmayın, bu forumda sağlıklı bilgi edinmek imkansız..

Anlaşılmıştır... Bu kadar geyik forum olduğunu farketmemiştim.
  • arkadaşlar forumdan bilgi almak isteyenlere bu şekilde davranıp bilgi paylaşımından uzak tutan herkesi kınıyorum .Ayrıca bende alman arabalarını tercih ederim ancak unutmayalımki dünyanın en iyi arabası kendi kullandığınız arabadır.bir arkadaşım çok severek ford ka almıştı sevmediğim halde sevdiysen ne güzel güle güle kullan demiştim bu tür bi durumda o arabayla ilgili tavsiyelerde bulundum sadece zaten arabanızla ne kadar ilgilenir ve bakımlarını düzenli yaptırırsanız problem çıkma olasılığı azalır ve hiçbir araba bozulsun diye üretilmez saygılarımla
    Alp ASLAN,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpaslan11 -- 11 Ağustos 2006; 17:20:20 >
  • ++ Otomobil firmalarını ve modellerini körü körüne, yanlış beyanlarla hakaret mertebesinde kötüleme amacı güden tüm topikler kilitlenecektir...

Şimdilik topiği kilitlemiyorum,bu tür mesajları siliyorum.Ancak buna devam edilirse bu topiç kilitlenecektir.
  • Selam,

Ayni problem 1,4 SX enjeksiyonlu Uno'm da vardi. Gosterdigim 1-2 usta sorunu anlayamadi. Mecburen servise gittim. Serviste arabayi bilgisayara bagladilar. Sorun benzin enjektorundeki gaz sensorunun arizali olmasiydi. Bosh marka Enjektorun tamamen degismesi 700-800 YTL ye patliyordu. Cikma bir paracadan calisir bir gaz sensoru taktilar ve problem duzeldi. Sizinkinde de ayni sorun olabilir. Serviste bilgisayara baglatin. Sonucta orda yaptirmak zorunda degilsin.
    Sadece sabahlari yapmasi, motorun titremesi ve motor sicakken sorun cikarmamasi benzerlik gosteriyor.

quote:

Orjinalden alıntı: ysaglam

Arkadaşlar merhaba..

• bende de olmuştu. servisten aldığım gün ertesi yapıyodu. akü bitmiştir demişlerdi. ben de nasıl biter akü o gün diyerek imalı olarak onları aküyü çalmakla suçlamıştım.

aküyü değiştirdim. sorun devam etti. meğer yetkili serviste (fırat oto) arabanın avans ayarını bozmuşlar. soğukken zor çalışıyormuş araba. eski bir usta avans sıkıştırıyo dedi 30 sn de halletti.

olan benim taş gibi aküye oldu.
  • Bugün servise gittim. Sizin söylemeniz misali servis boy hemen akü bitmiştir abi dedi. Hayır aküden değil dedim. Hiç belli olmaz mı aküden olup olmadığı. Marşı yavaş çevirir, farları açınca kısılma olur falan. Adam daha hiç bir şeye bakmadan benim sapasağlam aküyü değişttirecek. Neyse servisin ustası geldi olayı anlattım. Boğaz kelebeğine bir açıp bakalım dedi. Açtılar gerçekten kirlenmiş. Temizlediler, inşallah düzelmiştir yarın sabah göreceğiz.
  • Boğaz kelebeği temizliği aracın sabah normal çalışmasına etki etmedi. Fakat orayı temizledikten sonra araç daha bir atak oldu iyiki temizletmişim yinede. Ertesi gün tekrar servise gittim. Aracın benzin filtresi temizlendi, motor bilgisayara bağlandı ve motor orjinal yazılımı tekrar yüklendi. Bu sabah sorunsuz tek marşta çalıştı. İnşallah böyle devam eder. Tüm yorumlar ve katkılar için teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.