Şimdi Ara

SAATLER (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
29.530
Cevap
104
Favori
3.880.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Teşekkür ederim yiğit bey yanlız orjinalinde bildiğiniz gibi saatin kadranı siyah renge sahp yani beyaz değil. Ancak yazık ki bendeki saatlerden içi beyaz olab çok daha ağır. siyah olan için hafif bile diyebilirim. Sizce ağırlığına mı bakmam gerekir yoksa orjinaline yakınlığına mı? Ağırlık derseniz siyah olanı orjinaline yakınlık derseniz beyaz olanı iade etmem gerekir. sizin tavsiyeniz nedir?
    Çok teşekkür ederim..
  • işte burada seçim size kalmiş.2.side quartz miyota olmalı camlarıda aynı kalitededir sanırim ama kullanılan çeligin birden cok kalite sınıfı mevcut ve çeligin kalitesini anlayabiliceginiz en basit yöntem agırlık farkidir.basit replikalarda kullanılan çelik 1.sınıf isviçrelerden yarı yarıya hafiftir,japonlarsa %25 -35 oranında hafiftir.belirtmiş oldugunuz gibi markaya uygunluk bakımından siyah model cazip gelebilir ama materyal kalitesi bakımından beyaz olan.bu tercih tamamen size kalmiştabi birde hangisini kullanmak sizi daha mutlu edicek?işte bu en önemli seçim kıstası budur bence.
  • Peki siz olsanız kaliteli materyal kullanılanı mı tercih edersiniz yoksa orjinaline yakın olanı mı? Seçimi siz yapsanız hangisi derdiniz?
  • saati cok kullanmayacaksam orjinaline daha benzer olanı seçerdim ama sürekli kullanıcaksam kaliteli malzeme seçimim olurdu.bu arada fiyat farkı varmı aralarında?
  • yiğit bey ben şu 3 saat arasında kararsız kaldım.

    Jacques Lemans F-5018B
     SAATLER


    G.F FERRE GF9001M02
     SAATLER


    Tommy-Hilfiger TH1710106
     SAATLER


    Şimdi şöyle söyleyeyim;içlerinden en beğendiğim Tommy-Hilfiger.Fakat mekanizmaları hakkında bir bilgim yok.Bu sebeple mekanizma açısından bir değerlendirme yaparsanız çok makbule geçecek.iyi forumlar.şimdiden teşekkürler..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilm-i yorum -- 16 Şubat 2008; 0:38:42 >




  • ikisi için de aynı miktarı verdim hiç fark yok aslında ben siyahı kendi isteğimle getirttim buda 1-1.5 ay sürdü. Yani aslında uzun süreli kullanmayı düşünüyorum ama çok kararsızım. Eve gelir gelmez size sormak istedim
  • çelikte kullanılan alaşımın kalitesizligi yada kaplama yapılması başlarda pek farkını göstermez fakat ilerleyen zamanda çelikte pütürlü yapı ve renk atması yapıcaktır buda şahsen cok can sıkıcı olucaktır.belki görmüssünüzdür kasa ve kordonda tene temas eden noktalarda bakırımsı renk acıga cıkar.o nedenle önemli bir konu 2.-3.sınıf japonlarda ve 2.sınıf ve altında çin replicalarında sıkça görülür.
  • Teşekkür ederim yiğit bey beyaz olanı iade etmeyi düşünüyordum ben aslında ama kalite daha önemli heleki uzun zamanı baz alırsak.
    Siyah olanı iade edicem aslında çok istiyorum bu saatin kaliteli siyahını ama yok işte bulamıyorum bulduklarımda böyle kalitesiz oluyor.
    Eğer sizin imkanınız varsa benim için bu tag slr modelinin birebir benzerini bulabilirmisiniz birde heuer monaco modeli var biliyorsunuzdur o saati de almak isterim.
  • siyahta safir cam 1.sınıf çelik ve eta quartz olanlar var durun resmini koyuyim.monacodada eta mekanizmali hiç göremedim hep asya o nedenle artık o modelden ümidimi kestim
  • Buda benim saatim 2-3 ay oldu alalı beğenerek kullanıyorum...


     SAATLER
  • arkadaslar birde kullandıgınız saatler ile ilgili kısa bir araştırma yaparak mekanizmalarına ve mekanizma performanslarına ulaşabilirsiniz,bunlarıda topicte paylaşarak saat almak isteyen veya genel bilgi arayan arkadaslarada daha yardımı oluruz.ben elimden geldigince yazmaya calişiyorum ama hep beraber cok topigi daha da zenginleştirebiliriz.
  • bu arada modelin orjinalinede yer verelim.ayrım içinde kadrandaki ayrıntıları incelemeniz yeterli zaten kendini hemen ele vermekte.
     SAATLER
  • Selamlar
    Saatler hakındaki yazılanları okuyunca hiçbirşeyden anlamadığımı anladım.Oğluma okul (Üniv.) bitirme hediyesi almak istiyorum.Araştırdım casio edifize WR 100 m modeli gözüme güzel gözüktü.Dağcılık kamp gibi doğa sporlarına merakı var.O yüzden spor bir şey olsun istiyorum.Fiyat aralığıda max.500-600 YTL arası.yukardaki model nasıl düşünceleriniz benim için önemli olacaktır.Başka ne gibi önerileriniz olabilir.Birde yakınım vasıtası ile dubai den satın alma şansım var .Önerileriniz için şimdiden çok teşekkürler.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Magina

    yiğit bey ben şu 3 saat arasında kararsız kaldım.

    Jacques Lemans F-5018B
     SAATLER


    G.F FERRE GF9001M02
     SAATLER


    Tommy-Hilfiger TH1710106
     SAATLER


    Şimdi şöyle söyleyeyim;içlerinden en beğendiğim Tommy-Hilfiger.Fakat mekanizmaları hakkında bir bilgim yok.Bu sebeple mekanizma açısından bir değerlendirme yaparsanız çok makbule geçecek.iyi forumlar.şimdiden teşekkürler..

    ben mekanizma olarak ferreyi öneririm ETA G10.211 kullanmakta digerleri japon quartz.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: tertip2002

    Selamlar
    Saatler hakındaki yazılanları okuyunca hiçbirşeyden anlamadığımı anladım.Oğluma okul (Üniv.) bitirme hediyesi almak istiyorum.Araştırdım casio edifize WR 100 m modeli gözüme güzel gözüktü.Dağcılık kamp gibi doğa sporlarına merakı var.O yüzden spor bir şey olsun istiyorum.Fiyat aralığıda max.500-600 YTL arası.yukardaki model nasıl düşünceleriniz benim için önemli olacaktır.Başka ne gibi önerileriniz olabilir.Birde yakınım vasıtası ile dubai den satın alma şansım var .Önerileriniz için şimdiden çok teşekkürler.

    yurt dışından alabilme seçeneginiz varsa ben size suunto öneririm.outdoor saatlerde en iyi marka diye biliyorum.
    ayrıntılı olarak
    www.suuntowatches.com
    adresine bakabilirsiniz.




  • Yiğit Bey iyi günler slr modelinin kadranı siyah olan modeli elinizde var yani. Ancak çelik kordon istiyorum ben hani ikimizde Ankaradayız gelip görüp beğenip alma ihtimalim için fotoğraflarını çekip koyabilirseniz memnun olurum. Bu arada kutulu mu kutusuz mu?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: blueduck

    Yiğit Bey iyi günler slr modelinin kadranı siyah olan modeli elinizde var yani. Ancak çelik kordon istiyorum ben hani ikimizde Ankaradayız gelip görüp beğenip alma ihtimalim için fotoğraflarını çekip koyabilirseniz memnun olurum. Bu arada kutulu mu kutusuz mu?

    yanliş anladınız bende yok fakat quartz eta lı olarak üretimi mevcut inceleme firsatım olmuştu o nedenle slr da eta var.fakat monacoda bir türlü bulamadım şimdi internet sitelerinde karşılaştıgım swiss eta tarzı ibareler bana inandirici gelmiyor.eger internette eta quartz slr linki bulursam size bildiriyim.bu arada siz ankarada itfaiye denmi saat almaktasınız?
  • yok bir tanıdığımın arkadaşı getiriyor ayrıntı bilmiyorum ama yurtdışından da istanbuldanda getirttiği oluyor ben elden alıyorum yani. eğer dediğim modellere rastlarsanız bana da bildirirseniz memnun olurum
    teşekkür ederim..
  • arkadaslar diger topicteki replicalar ile ilgili bilgilere buradan yine devam edelim.panerai markası son zamanlarda sıkca replicaları ile piyasada duyulsada orjinaline rastlamak cok nadirdir,türkiyeye makpaş aş tarafından getirtilir istanbul ve izmir dışında satılmaz.1.sınıf isviçre replicaları orjinaline inanılmaz yakındır nerdeyse ayırt edilemez ve kullanılan mekanizmaları orjinalinde bulunan mekanizma oldugundan hiç bir problem cıkarmaz.fakat her marka replicada oldugu gibi panerai dada türkiyede asyalar isviçre diye satılmakta ve insanlarda o basit replicalari isviçre zannetmekte.
     SAATLER

    bu asya replica mekanizmasıdır ve düşük kalite malzeme ile üretilir ucuzdur.bu mekanizmada sorun yasama riskiniz oldukca fazladır.
     SAATLER

    bu ise isviçre mekanizmadır ve orjinalinin benzeri degil aynısıdır.ömürlük mekanizmadir asla hiçbir problemle karşilasmazsiniz.
     SAATLER

    buda orjinal saatte kullanılan mekanizma.resimleri verdigim mekanizmalar 775X serisindendir hiç biri tam olarak birbirininin aynısı degildir fakat bakarak ayrım yapabileceginiz noktalar bellidir bunları görmeniz için paylaştım.piyasanın kötü replicalar ile dolu olmasından dolayı insanlarda "bir replica orjinalinin basit bir kopyasıdır "fikri yaygınlaşmıştır fakat bu dogru degildir inanilmaz ayrıntılara sahip aynı malzeme ve mekanizmaya sahip orjinalinden cok cok zor ayrılabilen replicalar vardır.bu yazıyı koymamdaki amaç acık arttırma sitelerinde bilerek insanları kandırmayı amaçlayan replica satışı yapan satıcılarının gün geçtikçe sayı olarak artmasıdır.unutmayın arkadaşlar sadece 1 tane en iyi sinifi vardır ve buda 1.sınıf isviçre dir.geri kalan AAA replica ,+++ replica ,italyan eta ,genevre eta fln gibi kelimeler tamamen kandırmacadır.birde alt sınıf kalitesiz 50 usd lik replicaları 150 usd ye satan ve pahalı replicaları tercih etmeyin hepsi aynı kalite diyen satıcalar mevcut bunlarda tamamen kandirmacadir fakat burda dogru bir noktaya deginiyorlar oda bu satıcılardan daha beter olan ve asyayı isviçre fiyatına satan satıcılarında olması.1.sınıf isviçre replica pahalıdır arkadaşlar fakat bu fark maliyetten ileri gelir çindeki mekanizma 5 usd dir ,isviçredeki 150 usd ,biri teneke tabir ettigimiz metalden yapilir biri orjinalinde kullanılan çelikten ,birinde element olan gerçek safir vardir digeri siradan cam dır... bu farklarda devam eder gider.arkadaslar replica alirken cok şüpeci olun ve satıcıdan saatin her özelligini detaylı resimleri ile (alinti olmayacak)isteyin.detay farklarını anlamasanızda buna benzer topiclerden dogru bilgiye ulaşabilir hiç olmadı yurtdışındaki replica saat forumlarından yardım alabilirsiniz.ama bu tür satıcıların piyasada iş yapması aynı tarz yeni satıcıların piyasaya çıkmasına ve hakim olmasına neden olmakta.lütfen dikkat edin magdur olmayın.




  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.