Şimdi Ara

SAATLER (74. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
29.530
Cevap
102
Favori
3.908.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar,saatler hakkınızdaki bilgilerinize hayran kaldım.ben bir öğrenciyim bir çelik kasa saat almayı düşünüyorum.benim verebileceğim para 200 ytl ye kadar hangi saatleri önerirsiniz.Casio nun edifice serisi çok hoşuma gidiyor.tavsiye eder misiniz şimdiden yardımlarınız için teşekkürler
  • bence 2007 yılının en güzel saati bu:

SAATLER
  •  SAATLER
  • @ee22lrl,

200 YTL'ye saat soruyorsunuz. Bu fiyata dediğiniz gibi edifice serisinden bir saat alabilirsiniz.

Saatçi dükkanlarını gezerseniz size sorulacak ilk soru şudur: Kaç lira vereceksin?

Hiç sevmem bu soruyu, o yüzden vitrinlere uzun uzun bakarım ve beğendiğim saatin fiyatını sorarım. Diğer türlü size sadece bütçeniz kadar olan saatleri gösteriyorlar. İlginç olan söylediğiniz rakamın altındakini de üstündekini de göstermiyorlar!

Mesela bir deneme yaptım, bir dükkana girdim ve mekanik bir saat aradığımı söyledim, tahmin ettiğim soru hemen geldi: "ne kadar verebilirsiniz?"

kafadan 1000 ytl dedim.

bana hemen 1100 ytl'lik bir saat gösterdiler. Kenarda fiyatının 500-600 ytl olduğunu bildiğim güzelce bir saat vardı. Ama dükkanda kaldığım süre boyunca bu saat bana gösterilmedi. oysa bir önceki dükkanda ne kadar para verebilirsin dediklerinde 500-750 arası demiştim ve bana o saati göstermişlerdi.

Size tavsiyem esnaf zihniyetine karşı dikkatli olun. ne kadar paranız varsa onu almak istiyorlar! 200 ytl verebilirim dediğinizde, belki hoşunuza gidebilecek 100 ytl'lik bir saati size hiç göstermeyeceklerdir. Bu yüzden saatleri önce inceleyin, beğendiklerinizin fiyatını tek tek sorun. Size tavsiye edilen saatlere de hemen kanmayın.

Beğendiğiniz bir saati de hemen almayın. Saatin kod numarasını bir yere kaydedip internette araştırın, ekşi sözlüğe filan da bakın. Bazı alışveriş sitelerinde kullanıcıların yorumları oluyor ve bu yorumlarda işe yarar bilgiler olabiliyor.

saat ayrıntıda gizlidir :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bizantolog -- 29 Temmuz 2008; 18:48:10 >

• +1905
  • özellikle MEKANİK SAAATLERE ilgi duyan arkadaşlara sesleniyorum:

arkadaşlarla (aramızda bir de saat tamircisi var) bir blog yaptık. site kıvama gelmeden yazmak istemedim. ama şimdi 1 ayda epey yazı oldu. artık nasıl bir blog olduğunu inceleyebilirsiniz:

http://mekaniksaat.blogspot.com

Arkadaşlar blogumuzda beğenmediğiniz şöyle olsun, böyle olsun dediğiniz bir bölüm varsa lütfen mesaj atın.

Yazı yazmak isteyen varsa bana mail atsın. Konu bulamıyorum diyenlere konu da önerebiliriz.

Ama en çok çeviri yapacak bir arkadaşa ihtiyacımız var. Yabancı sitelerde çok güzel yazılar çıkıyor. Özellikle timezone.com isimli sitedeki yazılar aydınlatıcı ve bilgilendirici. Bu ve benzeri sitelerdeki ilginç yazıları Türkçe'ye çevirebilecek arkadaşlar lütfen mail atsınlar.

Amacımız mekanik saat sevgisini yaymak ve insanları saatler konusunda bilgilendirmek.

Saat ayrıntıda gizlidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bizantolog -- 29 Temmuz 2008; 18:42:59 >

• arkadaşlar bu topic hakikaten güzel olmuş.başlatan arkadaşları tebrik ediyorum.şimdi malum bu konuya giren her arkadaşta saat hastalığı var eminim.şimdi ben seikonun şu çıkacak yeni modellerine hastayım.bir de doğa sporcularına yönelik casionun çıkardığı bi saat var.çok hosuma gitti.Almalımıyım.ne tavsiye edersiniz.seikonun kalitesi ve casionun kalitesi anlamında.yorumlarınızı bekliyorum

SAATLER
  • bu seiko limitli 3000 eurodan bahsediliyo sanırım avrupa fiyatı

SAATLER

bu da casionun doğa sporcuları icin cok fonksiyonlu saati.sehirde barı termometreyi ne yapacaksın dediginizi duyuyorum sanki.ama kimbilir belki doga sporlarına merak salarım bu sayede.dagcılık kurs sitelerine bakmaya basladım bile:)

SAATLER

SAATLER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frozennn -- 1 Ağustos 2008; 8:17:28 >

• 300 ytl ye kadar replika yada orinal saat tavssiyelerinizi bekliyorum
    tercihim saat markası olmasından yana vede çelik kordon
    şimdiden teşekkürler
  • bunlar nasil ikisinide 300 ytl civarı alabilirsin tissot ve citizen

SAATLER

SAATLER

• tissotun modeli ne
  • quote:

Orjinalden alıntı: ninurta

tissotun modeli ne

pr 50
  • @bizantolog

Otomatik saatlere ne kadar ara ile bakım yapılmalı? Bir de rutin bakımın ortalama maliyeti nedir?

Tissot için konuşuyorum.
  • 2 veya 3 yılda bir bakım yapılıyormuş.
    ben tissot'mu alırken bakım fiyatını sormadım.
    ama bu hafta sonu zaten oraya gideceğim, sorarım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bizantolog

2 veya 3 yılda bir bakım yapılıyormuş.
    ben tissot'mu alırken bakım fiyatını sormadım.
    ama bu hafta sonu zaten oraya gideceğim, sorarım.

Eh o zaman bizimkinin de bakım vakti yaklaşıyor.

Fiyatı öğrenirseniz buraya yazarsanız sevinirim.

Sormak istediğim bir husus daha var: bakımı yetkili servise mi yoksa bildiğiniz bir saatçiye mi yaptırmayı düşünüyorsunuz?
  • Aldığım Tissot 1970 yılında üretilmiş.
    Satın aldığım saatçiye vereceğim.
    Yetkili servise götürmeyi düşünmüyorum.
    Yeni ve garantisi olan bir saat alsaydım
    yetkili servise götürürdüm tabi.

SAATLER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bizantolog -- 7 Ağustos 2008; 11:17:04 >
  •  SAATLER

3 ay önce baya bir pazarlık sonucu karşıyaka barçından 250 ytlye aldım...güzel saat...
  • geçenlerde swatch mağzasında bir saat beğendim çok güzeldi elime alıp baktım
    ordaki adam dünyanın en ince saati dedi fiyat 125 ytl aliyimmi sizce swatch
    iyi markamıdır ayrıca SS koycaktım ama bulamadım resmini
  • Sizce hangisi daha iyi

Seiko SND449 P1

SAATLER

SAATLER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nurisexygüzel -- 7 Ağustos 2008; 11:34:48 >
  • Diesel DZ7056

SAATLER

SAATLER

SAATLER

• 
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.