Şimdi Ara

SAATLER (712. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29.530
Cevap
102
Favori
3.907.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 710711712713714
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: macun

satıcının nick ini vermem doğru olurmu bilemiyorum ama
    özellikle saat alacaksanız gittigidiyorda çok az orjinal saat satan var bunu bilmenizi isterim.
    seiko ve casio %80 replika, orjinalini ancak 2 katı fiyata bulursunuz.

gg da onay vermeden önce orjinal diye satılmış olan bir ürünün orjinal olmadığını bir yetkili satıcıya gidip ispatlarsanız o da geri isterse bence geri yollayın ve paranız yanmasın. ben riske girdim son anda kurtardım. siz direk iade edin. çünkü orjinal olmayanlarının ömrü fazla olmuyor emin olun ve çoğuda 50 tl yi bile haketmiyor. hakkında iyi yorum yapılmış ve satışları çok olan bayilerden alın yoksa g.gidiyorda kazıklanmanız an meselesi.

sera.2002
    burbank

bir anda üye olup bana bu soruyu sorduğunuza göre galiba sizde o sitede saat satıyorsunuz

neyse herkese iyi alışverişler.

Yanlış tahmin Çok güldüm ama bunu saklayamam.

Birde şu link hakkında yorumlarınızı alabilir miyim

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=42613393

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sera.2002 -- 4 Eylül 2010; 4:40:17 >

• elest;

1. seiko çok güzelmiş. modeli nedir acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: minik_jagura

elest;

modeli SNN165P1 miş. bende dün akşam gördüm bu modeli 2 tane guess modeli beğenmiştim önceden bunu görünce hem seiko olması hemde fiyatının çok abartı olmamasında iyice ısındım ama yinede gözle görüp elle tutmak lazım
  • Bi-axial galiba tourbillionun çarklı bir sistem içerisinde hareket etmesi ve bu tourbillionun çevresindeki dişlilerin bir göstergeyi hareket ettirerek güç rezervini ve dakikayı rakamsal olarak göstermesi diye biliyorum. Yani tourbillionun hareketi içerinde güç rezervini ve dakikayı rakamsal olarak ifade edilen gösterge panelinde görebiliyoruz. Bu güç ve dakika göstergesi sekstant halini alır. Biraz karışık bir sistem. Umarım doğru bir açıklamada bulunmuşumdur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Azizim

Bi-axial galiba tourbillionun çarklı bir sistem içerisinde hareket etmesi ve bu tourbillionun çevresindeki dişlilerin bir göstergeyi hareket ettirerek güç rezervini ve dakikayı rakamsal olarak göstermesi diye biliyorum. Yani tourbillionun hareketi içerinde güç rezervini ve dakikayı rakamsal olarak ifade edilen gösterge panelinde görebiliyoruz. Bu güç ve dakika göstergesi sekstant halini alır. Biraz karışık bir sistem. Umarım doğru bir açıklamada bulunmuşumdur.

Hocam hazır açıklamışken saat hakkında bir fikrin varmı onuda söylersen sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: elest

quote:

elest;

modeli SNN165P1 miş. bende dün akşam gördüm bu modeli 2 tane guess modeli beğenmiştim önceden bunu görünce hem seiko olması hemde fiyatının çok abartı olmamasında iyice ısındım ama yinede gözle görüp elle tutmak lazım

Bende saatin siyah modeli var.
    Gerçekten çok güzel bir saat.Hem spor hem resmi giyime uyum sağlayabiliyor.Kolda duruşu da rahat.Tavsiye ederim görünüşüne ısındıysanız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kulspruta

quote:

Orijinalden alıntı: Azizim

Bi-axial galiba tourbillionun çarklı bir sistem içerisinde hareket etmesi ve bu tourbillionun çevresindeki dişlilerin bir göstergeyi hareket ettirerek güç rezervini ve dakikayı rakamsal olarak göstermesi diye biliyorum. Yani tourbillionun hareketi içerinde güç rezervini ve dakikayı rakamsal olarak ifade edilen gösterge panelinde görebiliyoruz. Bu güç ve dakika göstergesi sekstant halini alır. Biraz karışık bir sistem. Umarım doğru bir açıklamada bulunmuşumdur.

Hocam hazır açıklamışken saat hakkında bir fikrin varmı onuda söylersen sevinirim

Fikir derken? Replicası hakkında bilgi almak istiyorsan bu tür saatlerin replikası pek üretilmiyor. Üretilenlerin de orijinali ile alakası yok. Ayrıca bu saatler konsept türü tasarımlardır, firmaların bir nevi gücünü, saat konusunda ne kadar maharetli ve mekanik saat teknolojisinde ne kadar ileride olduğunu göstermek amacıyla yapılan saatlerdir. Pek kullanılabilir saatler değil. Az üretilir ve fanları hemen tüketir. Şahsen ben bu tür saatlerden hoşlanmıyorum. Saat havası taşımayan tuhaf takılar olarak görüyorum.

• Teşekkür ederim yeterince açıklayıcı oldu
  • quote:

sera.2002
    burbank

bir anda üye olup bana bu soruyu sorduğunuza göre galiba sizde o sitede saat satıyorsunuz

Gitti Gidiyor'da hiç satış yapmadım. Hep ürün aldım.

Ben bu forumu ytuna'dan beri takip ediyorum. Sadece yeni yeni yazmaya başladım. Bunda biraz da Polish'in duyarlı davranışı etkili oldu. Doğru zamanı beklersin ya... O tarz birşey. Bunun dışında saatlere meraklıyım. Satmaya değil, takmaya, daha farklı gözlüklerle bakmaya, görünüşü ardındaki detayları da öğrenmeye. Zamanla burada özellikle mekanik saatlerle ilgili yazanlar sayesinde ve keni yaptığım araştırmalar ile belirli bir saat kültürü oluşturduğumu söyleyebilirim.

Yani kısacası satıcıyı sormamın sebebi benim de oradan bazen ürün almam ve benzer duruma düşmemek içindi.

• quote:

Orijinalden alıntı: FoxeyLady

gözümü buna diktim

SAATLER

bunu kullanıyorum ama hemen kirleniyor

SAATLER

Yani seçim sizin ama modacı saatleri yerine saat üreten firmalardan saat almanız daha iyi olur diye düşünüyorum. Mesela o lacoste marka saate verdiğiniz paraya iyi bir tissot saat alınabilir. Benim için görünüşü de önemli diyorsanız (gerçi bayan saatlerini pek bilmiyorum) oasis yerine swatch'da da pek çok benzer model var. Hiç olmazsa eta mekanizmalı swiss made bir saat almış olursunuz. Bu benim nacizane fikrim.

• quote:

Orijinalden alıntı: burbank

quote:

sera.2002
    burbank

Gitti Gidiyor'da hiç satış yapmadım. Hep ürün aldım.

Ben bu forumu ytuna'dan beri takip ediyorum. Sadece yeni yeni yazmaya başladım. Bunda biraz da Polish'in duyarlı davranışı etkili oldu. Doğru zamanı beklersin ya... O tarz birşey. Bunun dışında saatlere meraklıyım. Satmaya değil, takmaya, daha farklı gözlüklerle bakmaya, görünüşü ardındaki detayları da öğrenmeye. Zamanla burada özellikle mekanik saatlerle ilgili yazanlar sayesinde ve keni yaptığım araştırmalar ile belirli bir saat kültürü oluşturduğumu söyleyebilirim.

Yani kısacası satıcıyı sormamın sebebi benim de oradan bazen ürün almam ve benzer duruma düşmemek içindi.

@macun

hala söylemediniz satıcıyı, burada söylemek istiyorsanız pm ile bildirirseniz sevinirim
    Saklamanızın ne anlamı var anlamadım ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ggkhann

quote:

Orijinalden alıntı: elest

quote:

elest;

Bende saatin siyah modeli var.
    Gerçekten çok güzel bir saat.Hem spor hem resmi giyime uyum sağlayabiliyor.Kolda duruşu da rahat.Tavsiye ederim görünüşüne ısındıysanız.

görüşüne bayağa bir ısındım iyiden iyiye almayı düşünüyorum artık sen nerden almıştın,bide kaça almıştın birde zahmet olmassa şöle bir kaç resmini ekleyebilirmisin çok oldum biraz farkındayım ama bu netteki resimlerinden pek iyi anlaşılmıyoda

•  SAATLER

Arkadaşlar bu saat hakkında ne düşünüyorsunuz
  • Merhaba.Uzun araştırmalardan sonra iki model arasında kaldım hangisini önerirsiniz acaba saat konusunda uzmanlaşmış arkadaşlar?(İki modelinde fiyatını haketmediğini düşünürseniz seiko almayı düşünüyorum.)Fikirleriniz gerçekten önemli benim için bunuda belirtmek isterim.

http://www.overstock.com/Jewelry-Watches/Maurice-Lacroix-Mens-Automatic-Stainless-Steel-Watch/4851604/product.html

http://www.buyz.com/bzJApp/storeItemDisplay.action?tid=100&sid=200&storeItemId=1498094

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BBB -- 5 Eylül 2010; 21:03:59 >

• arkadaşlar merhaba bu siteyi biliyodum ama böyle saatle ilgili de bi konu başlığı olduğumu bilmiyordum öncelikle emeği ve paylaşımı olan herkeze teşekkür ediyorum ve kadir geceniz kutlu olsun benim kullandığım saat 13 sene önce severek aldığım ve hala sevdiğim fakat su aldığı için tam olarak kullanamadığım bir swatch neden sua alıyor derseniz de ben bunun camını eşya taşırken çatlattım ve değiştirtmek zorunda kaldım ve o günden beri de su alır oldu hatta su aldığı içinde kronometresi çalışmıyor yandaki düğmeleri de tam anlamıyla çalışmıyor tahminim işinin ehli birine götüremedim zamanında onun için şimdi bana önerebileceğiniz bir yer varmı bu swatch saatte usta olan yani bu su alma işini halledecek ve saatimi ilk zamanlardaki gibi su almaz ve kronometresi çalışır vaziyette tamir edip bana geri verebilecek bir yer bilen bi arkadaşımız resmini bulamadım şu an da da çekemiyorum ama çektiğimde onu da ekelyeceğim şimdiden teşekkürler (bu söylediğim saatci samsun yada istanbul illerinde varsa daha çok makbule geçer )

Aha buldumm bu adresteki saat ama ben kordonunu değiştirdim sadece
    http://www.squiggly.com/us/gb/swatch/rough-and-rugged-flex-YCS400B.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SfenkStr55 -- 6 Eylül 2010; 0:15:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: owin

quote:

Orijinalden alıntı: polish

quote:

Orijinalden alıntı: owin

bu saatin modelini bilen var mı?

http://www.turksaatforumu.com/orijinal-saat-alm-satm-f7/victorinox-swiss-army-otomatik-seiko-fiyatna-swiss-made-t1731.htm#32753

bu ilan ve ilandaki saat bana aittir,

marka : victorinox
    model : base camp automatic
    Türkiye distiribütörü eyupoğlu saat bu modelden bir ara getirtmişti ama, şimdi base camp serisinin sadece quartz (pilli) modellerini getirtiyor
    Türkiye'de satışta base camp serisinden, bu saate en yakın, pilli ve çelik kordonlu bu model var sanırım:

http://www.saatbaba.com/Victorinox-V25727,PR-5425.html

peki sitede avatar olarak kullandığınız saat nedir?

benim hiçbir sitede ve forumda özel bir avatarım yok. türksaatforumu'ndaki avatar her üyeye otomatik atanan bir avatar sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: burbank

quote:

sizin dediğiniz çift düğmeli model snm037 dir. ve o remi ben vermedim. sendeki turuncu diver bumudur diye soran sayın errör vermiştir.

Doğru söylüyorsunuz. Konuyla ilgili çok alıntı yapıldığı için karıştırmışım. Ama bu arada bu da ayrı bir sürpriz oldu. Sizdeki skz249 daha güzel bir modelmiş. Ama asıl ondaki diğer düğmeler nedir acaba? bir tanesi quick date desek diğer iki düğmeyi anlayamadım (kurma kolu dışındaki). Saate hemen talibim size pm atacağım. Bu saatin yurtdışı fiyatı bile sizin verdiğiniz fiyattan fazla.

Saatin iç bezelini döndüren sistemleri mapmeter gibi modellerinden biliyorum, ama pusula iç bezelinin sadece görsel olduğunu düşündüm. Çünkü sonuçta saatin analog pusulası yok ki iç bezeli çevirip kuzeyi göstergenin üstüne getirip diğer yönleri okuyacaksın. Belki harita üzerinde kullanırsın diyeceğim ama o zamanda yine saatin 12 yönünü kuzeyin üstüne getirirsin yne olur. Neyse çok uzatmayayım yine de güzel bir özellik

Mesela bende casio'nun protrek serisinden digital pusulalı saatim var, ama elektronik pusulası var, elektronik ibreler iç kısımda kuzey güney doğu batı yönlerini gösteriyor, pusula ibreli dönen ayrı bir dış bezeli de çevirip onun üzerine getirerek gradyanlar seviyesinde derece okuyorsun.

Almak istediğiniz saatler arasındaki sbdb001'e hasta oldum. Sanırım power reserve göstergeli, ama dediğiniz gibi 600 m su geçirmez olmasına rağmen helyum çıkış vanası yok. Bir de mekanizması spring drive. O da yarı otomatik sistem diye biliyorum. Yani hareket mekanik olsa da quartz hassasiyetini yakalamak için elektronik bir devre dengeleme yapıyor.

Evet doğrudur, özellikle Omega'nın 300 m ve üzeri su geçirmez modelleri ile Rolex'lerde de kullanılan bir sistem gaz çıkış vanası. Ben de bir an burada da kullanıldı sanıp heyecanlandım. Diyeceksiniz ki çok mu dalıyorsunuz. Hayır Ama işte merak bu tür özellikler çok hoşuma gidiyor. Power reserve göstergesini çok severim mesela henüz elimde o tür bir saat yok.

Hamiltonlar konusunda haklısınız. Dediğiniz olay distribütör değişimi sırasında olmuştu. Eski distribütör elinde kalanları yok pahasına vermişti. Deveyükü'nde kapış kapış gitti. O dönem bir tane bile alacak parayı bulamadğımdan sadece stokların bitmesini seyrettim. Şu anda da pırlantın web sitesinde oldukça indirimler var, çoğu pilli model ama hamliton vb. bir iki otomatik markanın yine bir iki otomatik modeli satılıyor. İlgilenebilecek arkadaşlar için bilgi vereyim dedim.

Bu arada verdiğiniz tüm bilgiler için teşekkürler Sn. Polish. Çok ilgili olduğunuz verdiğiniz bilgilerden saat tavsiyeleri için elinizle koymuş gibi saat modelleri tavsiye etmenizden belli.

Ben de kendimi saatler konusunda bilgili sanırdım. Ama burada teng, watcher6150 ve sizin gibi üstatları görünce denizde bir damla olduğumu anladım, daha önce çölde olduğumdan kendimiş vaha zannediyormuşum.

skz249'da tek kurma kolu vardır. buton gibi duran diğer parçalar, birer vidadır. saatin dış ortamlara, çarpma ve darbelere karşı dayanıklılığını arttırmak için, aşşağıda yandan çekilmiş resmindede göreceğiniz gibi, kasa, siyah bir halkanın içine oturtulmuştur . bu vidalar o halkayı kasaya bağlamak içindir.

SAATLER

skz serisinin içten döndürülen pusula simgeli bezele sahip modellerinde ise, yön bulmak hesaplama yöntemiyle yapılır. akrep güneşe doğru tutulur ve bu pozisyonda saat 12 ile akrebin açıortayı güneyi gösterir, normalde bu her saat ile yapılabilir, fakat açıortayı net bir şekilde bulmak için, scalalı bir döner iç bezel yapılmıştır bu saatlere.

marine master, ve seikonun bazı üst modellerinde kullanılan spring drive teknolojisi kesinlikle devre içermez, ve tamamen mekaniktir. basit bir şekilde anlatmaya çalışayım. saatde, sadece küçük bir bobin kullanılmıştır. bu bobindede kesinlikle elektronik hiçbir parça ve aksam, kablo devre yoktur. lise yıllarında fizik laboratuvarında, metal çiviye bakır tel sararak mıknatıs yapardık. buda tamamen aynı mantık. amaç küçük bir mıknatıs yada mıknatıslanma etkisi yapmaktır.
    kaba bir anlatımla; saniye kolundan önce birçok parça olsada zemberekteki güç, saniye kolu üzerinden boşalır. saniyeden boşalan güç ne kadar dengeli ve düzenli olursa saaatin sapması o denli hassas olur. işte spring drivedaki bu mıknatıslanma etkisi, saniye atımlarına negatif bir güç uygulayarak, daha düzenli akmasını sağlar. bu yüzden spring drive, saniyesi en güzel akan saatlerden biridir, vede sapması en az olan mekanik saat. tabi bazı mekanik severlerden yoğun eleştiri alsada, meraklısı ve takdir edeni daha çoktur.

okuduğum ve gözlemlediğim kadarıyla bu forumda saat konusunda ehil insan çok, biz onların yanında çırak oluruz ancak. uzun yıllardır saate merakım var, zamanında parayı adi saatlere verdik, dolandırıldık, fahiş fiyatlara maruz kaldık. para kolay kazanılmıyor, reina kapısındaki valelere 100 dolar bahşiş veren adam 3000 liraya gucci almış, banane. ama alınteriyle kıt kanaat geçinen adama, iyi saat diye diesel sattılarmı üzülüyorum. buradaki amacımız, o adama satıcıdan önce ulaşmak. tabi kendiside isterse.

• quote:

Orijinalden alıntı: BBB

Merhaba.Uzun araştırmalardan sonra iki model arasında kaldım hangisini önerirsiniz acaba saat konusunda uzmanlaşmış arkadaşlar?(İki modelinde fiyatını haketmediğini düşünürseniz seiko almayı düşünüyorum.)Fikirleriniz gerçekten önemli benim için bunuda belirtmek isterim.

http://www.overstock.com/Jewelry-Watches/Maurice-Lacroix-Mens-Automatic-Stainless-Steel-Watch/4851604/product.html

http://www.buyz.com/bzJApp/storeItemDisplay.action?tid=100&sid=200&storeItemId=1498094

500 dolara gevril? çok iyi fiyat. ben bu saati 2000 dolar civarı biliyorum. bu arada gevril elit bir markadır, kuruluşu 1700 küsür olması sebebiylede en eski saat markalarından biridir. bizde kimse bilmez, o ayrı tabi.

her iki saatde fiyatını hakeden saatler,
    tercih konusu ise size kalmış.

bu model ML'nin çok üstüne düşmediği bir model, sw200 mekanizma var, (eta 2824 benzeri) fanatik mekanikçiler bu mekanizmayı hiç tutmadı. illede eta diyorlar.

gevril 2836-2 olması lazım.

kasa yapıları, malzeme kalitesi ve ebatları birbirine yakın saatler. gevril fiyatı ve mekanizması ile önde, ama ML'de marka değeri ile önde.

eğerki, yarın öbürgün sıkışırsam hangisini daha çabuk ve en az zararla satarım diyorsanız ML.
    kesinlikle satmam, uzun yıllar kullanabileceğim kaliteli bir saatim olsun derseniz gevril derim. (gerçi gevril yurtdışında da tanınan, popüler bir markadır. ama ülkemizde satmaya kalksan kimse almaz. ben alırım ama

• quote:

Orijinalden alıntı: __Gezgin__

SAATLER

Arkadaşlar bu saat hakkında ne düşünüyorsunuz

isviçre yapımı, güzel bir kronometreli quartz saat. uygun fiyata bulursanız, parasını fazlasıyla hakeden bir saat sahibi olursunuz.
  • Citizen saatler hakkındaki düşünceleriniz nedir?
  • 
Sayfa: önceki 710711712713714
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.