Şimdi Ara

SAATLER (710. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29.530
Cevap
102
Favori
3.906.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 708709710711712
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sera.2002

Bu saati bir süre önce gg den 220 TL ye ihale ile satın aldım.Saat orjinat Tissot kutusunda, kullanım kitapçığı ve hatta kordon ayarlama aparatı ile tarafıma teslim edildi.
    Ancak sitenizle ve üstadların yazıları ile tanışınca içime kuşku düştü.Acaba saatim replika mı, orjinal mi? Bunu nasıl anlayabiliriz?Replika ise bu fiyat bu saate
    çok mu olmuştur?Mekanizması ve işçiliği hakkında bilgi verebilir misiniz?Saatin içini açtırmadan bunlar anlaşılabilir mi?

SAATLER

SAATLER

SAATLER

Saat işindeki bir tanıdığım bu aralar ; efenim Amerika'dan getirtiyoruz'' denen saatlerin % 95 i replikadır dikkat et dedi
    Saat bence replika ama orijinalinden farksız yapmışlar. Quartz olduğu için neticede orijinaline çok yakın yapmışlar. Mekanizma olarak çok fark edeceğini sanmam, neticede çok daha pahalı saatlere bile ucuz mekanizma kullanıyorlar, geriye cam ve çelik kalitesi kalıyor ki fotolara bakıp söylemek zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teng -- 1 Eylül 2010; 19:30:55 >

• http://www.amazon.com/Tissot-Mens-T17-1-586-52-Chronograph-Watch/dp/B000L3CHC0
    amerika fiyatı bu
    mağazada daha ucuzdur belki bilemem
  • quartz saatlerde eğer kişi saatin estetiğinden memnunsa bence replicamı orjinalmi olayına girmek çok gereksiz zaten quartz orjinal olupta tonla para vemek mantıksız şekli şemali malzeme kalitesi işçiliği sizi memnun ettiyse varsın replica olsun ucuz olsun

ha mekanik saatlerde orijinalmi replicamı tartışması gerekli ve faydalı olabiliyor uzun vadede
  • Doğum günüm dolayısıyla çok samimi bir arkadaşım saat almış, hoşuma gitti. Sizlerin de görüşlerini alabilir miyim saat hakkında, değiştirme şansım var ama hediye olduğu için değiştirmek istemiyorum, hoşuma da gitti açıkcası :)

Modeli : Guess GUW70004G2

SAATLER
  • quote:

Orijinalden alıntı: teng

quote:

Orijinalden alıntı: sera.2002

Bu saati bir süre önce gg den 220 TL ye ihale ile satın aldım.Saat orjinat Tissot kutusunda, kullanım kitapçığı ve hatta kordon ayarlama aparatı ile tarafıma teslim edildi.
    Ancak sitenizle ve üstadların yazıları ile tanışınca içime kuşku düştü.Acaba saatim replika mı, orjinal mi? Bunu nasıl anlayabiliriz?Replika ise bu fiyat bu saate
    çok mu olmuştur?Mekanizması ve işçiliği hakkında bilgi verebilir misiniz?Saatin içini açtırmadan bunlar anlaşılabilir mi?

SAATLER

SAATLER

SAATLER

Saat işindeki bir tanıdığım bu aralar ; efenim Amerika'dan getirtiyoruz'' denen saatlerin % 95 i replikadır dikkat et dedi
    Saat bence replika ama orijinalinden farksız yapmışlar. Quartz olduğu için neticede orijinaline çok yakın yapmışlar. Mekanizma olarak çok fark edeceğini sanmam, neticede çok daha pahalı saatlere bile ucuz mekanizma kullanıyorlar, geriye cam ve çelik kalitesi kalıyor ki fotolara bakıp söylemek zor.

Sorumu cevapsız bırakmayan, yorumlarını paylaşan teng, uchira madara ve mınaaa arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.Sanırım replika veya orjinal mi diye düşünmeden pili bitesiye kadar kullanacağım.En azından o zamana kadar orjinal niyetiyle kullanırım :)
    Pil değişiminde çıkar ortaya ak koyun mu, kara koyun mu :)

Bir de şu linkteki SNP019P1 Seiko Kinetic Perpetual hakkındaki düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=42613393

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sera.2002 -- 1 Eylül 2010; 23:22:02 >

• Bu Seiko'nun duruşu ve fiyatı replika değil gibi gözüküyor ayrıca kutusu vs ile geliyor bence orijinal ama gene de ?
  • Wenger markalı saatleri bulabileceğim bir mağaza var mı? Ankara da olması tercih sebebidir.
  • tissot prc 200 alan arkadaşım, öncelikle hayırlı olsun, iyi günlerde kullan.

orjinalliği ile ilgili olarak, saatin resimlerini görerek birşey söylemek mümkün değil, zira çok kaliteli malzeme kullanarak yapan replikacılar mevcut.
    tissotun en çok replikası yapılan quartz modelinden almışsınız. o kadar çokki, bu modeli bayiden bile alsam, şüpheye düşerim.
    sen almışsın birkere ama diğer arkadaşlara tavsiyem prc 200 lerden kesinlikle uzak durun. başka bir forumda okuduğuma göre tissot bayisi bile replikayı ayırt edememiş, ancak içini açınca farketmişler.

peki içini açmadan nasıl anlayabilirsin:

1- camın safir olması lazım. camı iyice sil ve tozdan kirden arındır, ve kuru olsun. camın üstüne bir damla su damlat, su dağılıyormu, yoksa damlattığın gibi duruyormu, sonra saati eğerek suyun camın üzerinde kaymasını sağla, su arkasında iz bırakarak dağılıyormu, yoksa teflon tavada kayar gibi dağılmadan ve iz bırakmadanmı kayıyor. eğer su dağılmıyor ve iz bırakmadan kayıyor ise safirdir.

2- eğer saat kasaları ile ilgili tecrüben varsa oradanda anlayabilirsin. parlak ve elde yeterince ağır duran çelik olması lazım. bazı replikalarda krom kaplama kullanılıyor, bunlar hem hafif olur, hemde zamanla atma, soyulma yapar.

3- saatin orjinal mekanizması swiss eta quartz chronodur. kronometresi 1/10 saniye ölçüm yapar. saatin kendi saniyesi 6 hizasındaki küçük koldur. merkezdeki kronometre saniyesi, 2 hizasında salise, 10 hizasındaki dakikadır. kronometreyi çalıştır, saniye kolunun her bir basamak ilerlemesinde, salise kolunun tam bir tur atıp atmadığına dikkat et, çinlilerin çoğu mekanizması bunu beceremiyor. replikalardaki salise kolları çoğusunda 2 saniyede, bazen 3 saniyede tam bir tur atabiliyor. start butonuna tekrar basarak durdur ve alttaki butonla kronometre ibrelerini resetle. mükemmel bir şekilde başlangıç pozisyonunu almaları lazım. çinlilerin çoğu mekanizması bunuda beceremiyor. hafif sağa yada sola yatık dutuyorlar.

4- karanlıkta nasıl okunduğuna bak, kadran ve kollardaki fosforlar orjinalde net bir şekilde görünür, oysa çoğu replikada sadece kollarda fosfor vardır. kadrandaki indeksler fosforluymuş gibi görünsede, gerçekte değillerdir.

5- ve saatain kutusu, replikalarda kutu çok adi ve basittir, özelliklede T ve + plakaları , yerinden çıkmaya ve düşmeye meyillidir.

buütün bunları geçince için biraz raahatlayabilir, fakat yinede % 100 orjinal demek için mekanizmasının görülmesi gerekir.

• quote:

Orijinalden alıntı: teng

Bu Seiko'nun duruşu ve fiyatı replika değil gibi gözüküyor ayrıca kutusu vs ile geliyor bence orijinal ama gene de ?

Yorumlarınız için teşekkürler üstad.Sitenizle tanışmadan önce yapmış olduğum bir alışverişti.Şimdi saat noktasında öncesine nazaran daha bilinçliyim diyebilirim.Geldiğim nokta ise bundan sonra 50-100 den sakınmayıp bayisinden orjinal ve garantili saat almak olacaktır.Gerçi bu Seiko'yu alırken 340 TL daha hesaplı diyerek almıştım.Konya Kuzoptik 1.150 TL ye bırakmıştı en son.Ben gg den %10 indirimle 810 TL ye almıştım.Ama sizinde dediğiniz gibi GENE DE :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: polish

tissot prc 200 alan arkadaşım, öncelikle hayırlı olsun, iyi günlerde kullan.

orjinalliği ile ilgili olarak, saatin resimlerini görerek birşey söylemek mümkün değil, zira çok kaliteli malzeme kullanarak yapan replikacılar mevcut.
    tissotun en çok replikası yapılan quartz modelinden almışsınız. o kadar çokki, bu modeli bayiden bile alsam, şüpheye düşerim.
    sen almışsın birkere ama diğer arkadaşlara tavsiyem prc 200 lerden kesinlikle uzak durun. başka bir forumda okuduğuma göre tissot bayisi bile replikayı ayırt edememiş, ancak içini açınca farketmişler.

peki içini açmadan nasıl anlayabilirsin:

1- camın safir olması lazım. camı iyice sil ve tozdan kirden arındır, ve kuru olsun. camın üstüne bir damla su damlat, su dağılıyormu, yoksa damlattığın gibi duruyormu, sonra saati eğerek suyun camın üzerinde kaymasını sağla, su arkasında iz bırakarak dağılıyormu, yoksa teflon tavada kayar gibi dağılmadan ve iz bırakmadanmı kayıyor. eğer su dağılmıyor ve iz bırakmadan kayıyor ise safirdir.

2- eğer saat kasaları ile ilgili tecrüben varsa oradanda anlayabilirsin. parlak ve elde yeterince ağır duran çelik olması lazım. bazı replikalarda krom kaplama kullanılıyor, bunlar hem hafif olur, hemde zamanla atma, soyulma yapar.

3- saatin orjinal mekanizması swiss eta quartz chronodur. kronometresi 1/10 saniye ölçüm yapar. saatin kendi saniyesi 6 hizasındaki küçük koldur. merkezdeki kronometre saniyesi, 2 hizasında salise, 10 hizasındaki dakikadır. kronometreyi çalıştır, saniye kolunun her bir basamak ilerlemesinde, salise kolunun tam bir tur atıp atmadığına dikkat et, çinlilerin çoğu mekanizması bunu beceremiyor. replikalardaki salise kolları çoğusunda 2 saniyede, bazen 3 saniyede tam bir tur atabiliyor. start butonuna tekrar basarak durdur ve alttaki butonla kronometre ibrelerini resetle. mükemmel bir şekilde başlangıç pozisyonunu almaları lazım. çinlilerin çoğu mekanizması bunuda beceremiyor. hafif sağa yada sola yatık dutuyorlar.

4- karanlıkta nasıl okunduğuna bak, kadran ve kollardaki fosforlar orjinalde net bir şekilde görünür, oysa çoğu replikada sadece kollarda fosfor vardır. kadrandaki indeksler fosforluymuş gibi görünsede, gerçekte değillerdir.

5- ve saatain kutusu, replikalarda kutu çok adi ve basittir, özelliklede T ve + plakaları , yerinden çıkmaya ve düşmeye meyillidir.

buütün bunları geçince için biraz raahatlayabilir, fakat yinede % 100 orjinal demek için mekanizmasının görülmesi gerekir.

Üstad öncelikle hayırlı olsun ve temennilerin için teşekkürler.
    Sırasıyla önerilerinize göre incelemelerimi yaptım ve

1- Cama damlattığım su damlası dağılmadan camın üzerinde sağa sola çevirince dolaştı.Yani iz bırakmadı.
    2- Seiko Velatura Yatching modeli bir saatim daha var.Onun kadar olmasada Tissot'unda ağır olduğunu söyleyebilirim.Parlaklığıda gayet başarılı diyebilirim.
    3-Saatin 2 hizasında salise kolu değil TACHYMETRE kolu var.O nedenle kronometreyi çalıştırınca salise kolu olmadığı için tur atmıyor.Acaba başka PRC 200 modellerinde salise var mı onu bilmiyorum.
    4-Karanlıkta kadran ve kollar net bir şekilde okunuyor.Kadran dediğim yerler saat rakamlarının bulunduğu 1,2,3,5,6,7,8,9,10,11,12 noktalı yerler.
    5-Kutusu evde olduğu için henüz kontrol edemedim.Akşam onuda kontrol edince buraya nasıl olduğunu yazarım.

Daha çok meraklanmaya başladığımı da belirtmek isterim.:)

*** Kutudaki T ve + plakalarının hiç yerinden çıkmaya niyetleri yok gibi.GENE DE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sera.2002 -- 2 Eylül 2010; 21:37:16 >

• İyi günler,

Sn. Polish 33. sayfada gösterdiğiniz seiko scuba oranj kadran çift düğmeli, ancak sonra saatlerinizi sıraladığınız ilerideki mesajınızda 2 orank seiko scuba var onlar standard. Acaba ilk resmi temsili mi koydunuz (sanırım düğmelerden alttaki gaz çıkışı için) yoksa elinizde o saatten de var mı? Eğer varsa bahsettiğiniz fiyata ben talibim (250 tl) ama ancak ayın 15'inde vrebilirim. Malum maaş durumları.

Ben de de dah önce 150 m scuba automatic modeli vardı, swatch scuba saatimi arkadışımın kore'den aldığı ile (japan made üstelik japan movt değil) değiştirmiştim. Uzun yıllar zevkle kullandığım saati sonra arkadaşım dayanamayıp geri istemişti ben de vermiştim. Şimdi elimde bir sürü swatch var (2'si otomatik) şimdi bu kadar swatch alacağıma bu tür saatler veya 10 swatch parasına bir hamilton vb. almadığıma pişmanım.

hatta param olsa 42 mm'lik mavi kadranlı seiko'ya da talip olacağım.

saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: tergen

selam arkadaşlar. linkte verdiğim saat için 200 lira fiyat nasıl? almaya değer mi?

http://urun.gittigidiyor.com/SEIKO-SPORTURA-SNA595P2-CHRONOGRAPH-ALARM-SAAT_W0QQidZZ30079206

Dostum satıcı ve saat hakkında yorum yaparsan memnun olurum. Zira satıcının ilk satışı olmasına karşın çok iddalı yazmış hatta arka kapağını açıp bir fotoğraf atarsan daha kesin yorum yapar buradaki saatçi arkadaşlar.

• @sera.2002

Arkadaşım Seiko SNP019P1 ile SNP001p1 modelleri çok benziyor. SNp001 de ayrı olarak solda (artık yıl +1 +2 +3) göstergeside var. 2 saatten SNP001p1 i öneririm.
    SNP001p1 i begenipte SNP019p1 i sipariş etmeyesin. Nerdeyse aynı. Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scehellex -- 2 Eylül 2010; 15:24:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Scehellex

@sera.2002

Arkadaşım Seiko SNP019P1 ile SNP001p1 modelleri çok benziyor. SNp001 de ayrı olarak solda (artık yıl +1 +2 +3) göstergeside var. 2 saatten SNP001p1 i öneririm.
    SNP001p1 i begenipte SNP019p1 i sipariş etmeyesin. Nerdeyse aynı. Saygılar.

Uyarın ve önerin için teşekkürler üstad.Aslında başıma gelen olayı özetlemişin.
    İlk başta dediğin gibi SNP001P1 modelini netten görüp beğenmiştim.Saati birebir gidip yetkili satıcıda görünce SNP019P1 de karar kıldım.
    Dediğin gibi ikisi de birbirine çok benziyor.Tek farkı artık yıl göstergesinin yeri.
    Saygılar bizden :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sera.2002 -- 2 Eylül 2010; 16:07:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: g_boz

quote:

selam arkadaşlar. linkte verdiğim saat için 200 lira fiyat nasıl? almaya değer mi?

http://urun.gittigidiyor.com/SEIKO-SPORTURA-SNA595P2-CHRONOGRAPH-ALARM-SAAT_W0QQidZZ30079206

Dostum satıcı ve saat hakkında yorum yaparsan memnun olurum. Zira satıcının ilk satışı olmasına karşın çok iddalı yazmış hatta arka kapağını açıp bir fotoğraf atarsan daha kesin yorum yapar buradaki saatçi arkadaşlar.

satıcıya orjinal ise ödeme yapacağım dedim. adam bana kesinlikle orjinal, saati beğenmezsen iade edebilirsin dedi. ben de ödemeyi yaptım bekliyorum şimdi kargou. geldiğinde bir bayiye göstereceğim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: g_boz

quote:

satıcıya orjinal ise ödeme yapacağım dedim. adam bana kesinlikle orjinal, saati beğenmezsen iade edebilirsin dedi. ben de ödemeyi yaptım bekliyorum şimdi kargou. geldiğinde bir bayiye göstereceğim.

Bilgilendirirsen memnun oluruz.

• AAaaa, mınaaa geri gelmişşşş
  • hoşbulduk @ababa
  •  SAATLER

Bilgisi olan varmı ?

Resim adresinden DeWitt markası olduğu anlaşılıyor.Modelini bulamadım.Muhtemelen pahalı bir saattir ama bir sorayım dedim
  • 
Sayfa: önceki 708709710711712
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.