Şimdi Ara

SAATLER (338. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29.530
Cevap
102
Favori
3.908.297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 336337338339340
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Mekanizması çok güzel. Pek çok iyi marka kullanıyor.

Hamilton da prestij olarak Seiko'nun üzerindedir.

Ama mutlaka belirteyim: Saat internet başından asla alınmaz. Mutlaka saatçiye gidip bileğinize takın, nasıl durduğunu görün.
  • Benim son mesajla ilgili yorumda bulunacaklar ??
    Oris ile ilgili olan kısım.
    Birbirine çok benzer modellerin içine mesela Ruf yazıyor limited editions diyor.
    Yok efendim yine kadranın içine f1 pistlerinin adını yazıyor, sonra F1 editions diyor
    Birde birkaç bin tane olması, yani limitli olması özelliği var(mış) saatin ve fazladan 1000$ artıyor saatin fiyatı.
    İyi ama zaten ben İzmirli biri olarak ömrümde kimsenin kolunda Oris görmedim ki, ne faydası olacak limitli/limitsiz oluşunun
  • quote:

Orjinalden alıntı: Polemik

Ben olsam düşünmeden bunu alırım.

Mekanizması çok güzel. Pek çok iyi marka kullanıyor.

Hamilton da prestij olarak Seiko'nun üzerindedir.

Ama mutlaka belirteyim: Saat internet başından asla alınmaz. Mutlaka saatçiye gidip bileğinize takın, nasıl durduğunu görün.

Çok doğru söylüyorsunuz. Ama malesef bulunduğum yerde, bu ve bunun gibi saatleri satan ne bir dükkan, ne de bir mağaza var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dslrman

Benim son mesajla ilgili yorumda bulunacaklar ??
    Birbirine çok benzer modellerin içine mesela Ruf yazıyor limited editions diyor.
    Yok efendim yine kadranın içine f1 pistlerinin adını yazıyor, sonra F1 editions diyor
    Birde birkaç bin tane olması, yani limitli olması özelliği var(mış) saatin ve fazladan 1000$ artıyor saatin fiyatı.
    İyi ama zaten ben İzmirli biri olarak ömrümde kimsenin kolunda Oris görmedim ki, ne faydası olacak limitli/limitsiz oluşunun

Markalar bunu sıkça yapar.

Omega da Seamaster Professional Bond, PO Bond, Sdeedy Pro 50th Anniversary vs gibi bahanelerle yapıyor.

Rolex de Daytona Paul Newman serisi var,www.chrono24.com dan fiyatlarına bakmanı tavsiye ederim.

Tissot da V8 ve PRC 200 serilerinde yaptı bu tip sınırlı üretimler.

IWC, AMG için özel saatler üretti.

TH Merc SLR için özel bir model üretti.

Fiyat farkı da elbette oluyor. Az sayıda üretildiği için koleksiyon değeri oluyor bu modellerin. Ben de terich etmem ama bir koleksiyoncu tercih edecektir.

• quote:

bunlar kısmen cem yılmaz'ın tabiri ile reklam kokan hareketler.. birilerine ağır gele bilir ama bence böyle.. Oris limited de olsa limited olmasa da bence aynı.. sonuçta içi aynı.. ek özellik falan koysa neyse tamam da.. tabii bu bir de kolleksiyonculara da hitap ede bilen bir durum.. yani benim gibi sıradan bir insan saati saat olduğu için seven.. uzaktan da sevmesini bilen biris üçün limited'in bir anlamı yok.. anlamı olanlara da saygım sonsuz :)

• teşekkürler dostum ilgin için...bir iki yerinde sağlam çizik var çatlak tarzında..sanırım düzelmez...
    quote:

Orjinalden alıntı: qraff

quote:

Orjinalden alıntı: nod35

arkadaşlar swatch irony saatin kordonu çok çizilmiş ve camında bayagı çizikler var,swatch satıcısına götürsem kordondaki çizikleri giderebilir mi, camı değiştirme imkanımız varmıdır? birde fiyat nasıl olur? ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum....

Kız arkadaşıma aldığım Swatch'un camı silmişti ve sorduğumda camı değiştirme imkanlarının olmadığını söylediler.Ancak bir makineyle camdaki çizikleri temizliyorlar.Gerçekten büyük ölçüde çizikler gidiyor merak etme.Derine çukur olarak çizikler yoksa için daha da rahat olsun çünkü onların izi biraz da olsa kalabiliyor.Bu işleme ücret almıyorlar.

• quote:

Orjinalden alıntı: vervito

quote:

bunlar kısmen cem yılmaz'ın tabiri ile reklam kokan hareketler.. birilerine ağır gele bilir ama bence böyle.. Oris limited de olsa limited olmasa da bence aynı.. sonuçta içi aynı.. ek özellik falan koysa neyse tamam da.. tabii bu bir de kolleksiyonculara da hitap ede bilen bir durum.. yani benim gibi sıradan bir insan saati saat olduğu için seven.. uzaktan da sevmesini bilen biris üçün limited'in bir anlamı yok.. anlamı olanlara da saygım sonsuz :)

Ya aslinda bu tip siradan limited edition saatlerde cogu marka abartmis durumda, bunun nedeni ise gecenlerde bir kolleksiyon saat saticisi ile sohbetimizde gecti, son yillarda saatler kolleksiyoncularin cok ilgisini cektigi ve aranmaya basladigi icin spekulatorler de isin icine girmis durumda. Adam saat almiyor, para yatirimi yapip bankadan cok daha fazla deger kazanmak istiyor, durum boyle olunca fiyatlari da asiri sekilde ve yapay olarak tirmandiriyorlar, markalar da bu tip cahil kolleksiyonculara hitab edip paralarini biraz daha almak icin bu yola basvuruyorlar.
    Limited editionlar icinde cok azi gercekten ilginctir. Mesela omeganin speedmaster moonwatch modellerinin limitli serileri cok ilginctir, apollo serileri, 50. yil serisi gibi.
    Yine POLEMIK kardesimin dedigi gibi rolex paul newman serisi ilginctir cunku ilk defa bu saati filminde takmisti ve film, dolayisi ile de saat bir kult olmustur, bu da ikinci el fiyatini asiri sekilde ucurmustur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi watcher6150 -- 8 Haziran 2009; 11:38:35 >

• Arkadaşlar ben limited edition furyasını destekliyorum

Ben saat üreticisi olsam

"Regional Edition" yaparım 200 tane üretirim bakın Limited edition'ın terliği nasıl dama atılıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: Concepto

watcher6150, ben antika Emile Droz cep saatini aşağıda linkini vereceğim firmaya gönderip restore ettirmeyi düşünüyorum. Şu ana kadar 1800 sonlarından bu markadan restore edip satan web'de tek bulabildiğim burası oldu. Satılan cep saatleri bölümünde bir adet bu markadan var. Seninde belki ilgini çekebilir her türlü eski saat konusunda restorasyon işleri yapıyorlar ve bazı oldukça eski ve hiç duymadığım kol saatlerinden de satılık modeller var. Veya bana önerebileceğin başka bir restorasyon firması var ise daha önce çalıştığın bilgi verebilirsen memnun olurum.

http://www.uhren-hidding.de/taschenuhren.html

Simdi soyle bakmak gerek: Link'e baktim, evet onlar bu markadan bir tane satmislar ama saatin makinesini gormek lazim belki de baska saatlerde de kullanilan bir makinedir ki bu buyuk ihtimalle boyledir, bu durumda iyi bir restoreci saatini restore eder. Saati restore etmek te bir sanattir ama ille de bu alman firmasina restore ettirmek zorunlulugu yok. Once saatin makinesinin filan resimlerini buraya ekle bir goz atalim, bir de Ziyaliv arkadasimiz var onun ve belki de babasinin goruslerini alalim, gerekirse benim tanidigim fransa veya isvicrede bulunup, cep saatinde usta olan yabanci forumlardan tanidiklarim var hatta bazisi saat okullarinda hoca, gerekirse onlara da sorariz.
    Kisisel gorusum, ziyaliv arkadasimizin babasi lutfi beyin bu iste cok yardimci olabilecegi.

• quote:

Orjinalden alıntı: ogameci

Arkadaşlar ben limited edition furyasını destekliyorum

Ben saat üreticisi olsam

"Regional Edition" yaparım 200 tane üretirim bakın Limited edition'ın terliği nasıl dama atılıyor

En guzel limited edition nedir biliyormusunuz?
    Kendiniz icin yaptirdiginiz tek saat...
    Fiyati?... 8.000 eurodan baslayip gider...
    Nerede ve nasil mi yaptirilabilir?
    Iste burada :
    http://www.golay-spierer.ch/en/index.php

• Polemik limitli üretime soğuk bakmıyorum ancak Oris için dikkatimi çekti neredeyse aynı saati boyayıp boyayıp limitli olarak öne sürüyorlar.
    TAG Slr' da sanırım SLR için resmen özel olarak hazırlanmış kasa.Eğer başka modelinin aynı kasası kullanılmadı ise gerçekten tebrik ediyorum.
    Limitli üretimi satın alacak kişilerin kendilerini özel hissetmeleri gerekiyor biraz.

Vervitonun dediği gibi para kazanmak için, bazı art niyetli firmaların ise söğüşlemek için kullandığı bir taktik.

Watcher özel üretim dediğin gibi 1 tane olmalı ki gerçekten özel hissettirsin.

Ama bir Zenith' im olsa, kendimi aynı derecede özel hissederdim
  • Daha onceki sayfalarda anlatmistim, kendime ozel bir saat yaptirmaktayim ama iki yildir proje suruyor ve artik bikkinlik geldi,
    yukarida verdigim link'te benden 8 bin euro istediler ustelik makineyi de ben temin ediyorum.
    Bunun uzerine fransada bir saatciyle anlasma yaptim, saatin cizimleri italyada bilgisayarda yapildi,
    kasa o saatci tarafindan yapiliyor, makine dekorasyonlari icin su anda isvicrede,
    kadrani yine fransada bir gravurcu tarafindan yapilacak, uzerinde osmanli motifi olacak,
    Capi 42mm, 18 ayar kirmizi altin, maliyeti 2000 euro civari olacak.
    ama bir de turkiyede boyle bir maceraya girmek istiyorum, tabi ki zaman ve bu isi yapacak usta bulabilirsem, saatin kasasi icin kuyumcularla gorustum, bu ancak istanbulda olabilirmis, izmirde yapamiyorlar, kadran kolay sanirim cunku tam kuyumcu isi, makine montaj ve ayarlari icin iyi bir usta bulmam gerek, makine dekorasyonlarinin turkiyede yapilabilecegini sanmiyorum o nedenle de makinenin bir isvicre seyahati yapmasi gerekecek. Kullanmak istedigim makine mikrorotor buren.
    marka olarak istanbul yazmayi dusunuyorum
    Asagidaki linkte yaptirmak istedigim saatin ruhuna uygun ve ayni makineyle yapilmis bir saat, bir goz atip dusuncelerinizi soylerseniz sevinirim
    Resimlerin uzerine tiklayin

http://www.golay-spierer.ch/en/realisations-detail.php?id_montre=46&date=&genre=&typologie=3

http://www.golay-spierer.ch/fr/realisations-detail.php?id_montre=20&date=&genre=&typologie=13

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi watcher6150 -- 8 Haziran 2009; 12:59:33 >

• quote:

Orjinalden alıntı: watcher6150

quote:

Orjinalden alıntı: Concepto

watcher6150, ben antika Emile Droz cep saatini aşağıda linkini vereceğim firmaya gönderip restore ettirmeyi düşünüyorum. Şu ana kadar 1800 sonlarından bu markadan restore edip satan web'de tek bulabildiğim burası oldu. Satılan cep saatleri bölümünde bir adet bu markadan var. Seninde belki ilgini çekebilir her türlü eski saat konusunda restorasyon işleri yapıyorlar ve bazı oldukça eski ve hiç duymadığım kol saatlerinden de satılık modeller var. Veya bana önerebileceğin başka bir restorasyon firması var ise daha önce çalıştığın bilgi verebilirsen memnun olurum.

http://www.uhren-hidding.de/taschenuhren.html

Simdi soyle bakmak gerek: Link'e baktim, evet onlar bu markadan bir tane satmislar ama saatin makinesini gormek lazim belki de baska saatlerde de kullanilan bir makinedir ki bu buyuk ihtimalle boyledir, bu durumda iyi bir restoreci saatini restore eder. Saati restore etmek te bir sanattir ama ille de bu alman firmasina restore ettirmek zorunlulugu yok. Once saatin makinesinin filan resimlerini buraya ekle bir goz atalim, bir de Ziyaliv arkadasimiz var onun ve belki de babasinin goruslerini alalim, gerekirse benim tanidigim fransa veya isvicrede bulunup, cep saatinde usta olan yabanci forumlardan tanidiklarim var hatta bazisi saat okullarinda hoca, gerekirse onlara da sorariz.
    Kisisel gorusum, ziyaliv arkadasimizin babasi lutfi beyin bu iste cok yardimci olabilecegi.

abi makina konusunda eğer elimizde varsa gerçekten çap, kalınlık, ebat, saatteki saniyr direği yüksekliği bakılır elimizde varsa makina temin ederiz. fotolarını bi arkadaş yayınlasın hatta özel pm atılsın belki gözden kaçar, eğer elimizden gelen bir şey varsa yaparız her halukarda. yani isviçre deki adamın
    da babamın da yapacağı makina bulununca aynı şey. Saat silme yağlamna yapılır itina ile sonra gereken aksam durumu iyi olanlar ile değiştirilir, kasa temizletilmeye çalışır, yapılır mutalaka bişeyler....

• ziyaliv hocam babanızın ellerinden öperim. röportaji okudum mesleğinizin çok güzel bi tarihi var.
    röportajı yapan eleman saatten anlamadığı için hep esnafı meydanı sormuş
    bi tanede watcher hocam yapsın 5 saate biter heralde

hayırlı günler herkese
  • ZIYALIV kardesim,
    makinenin resmi asagidaki link'te var, bu resim o sitedeki satilmis olan saatin makinesinin resmi ama sanirim concepto arkadasimizin saatinin makinesinin aynisi olsa gerek

http://www.uhren-hidding.de/bilder/taschenemile1-6.jpg
  • Gecenlerde bitpazarindan birer euroya aldigim saatlerin hafif muamele gordukten sonraki halleri

SAATLER

SAATLER

• quote:

ZIYALIV kardesim,
    makinenin resmi asagidaki link'te var, bu resim o sitedeki satilmis olan saatin makinesinin resmi ama sanirim concepto arkadasimizin saatinin makinesinin aynisi olsa gerek

http://www.uhren-hidding.de/bilder/taschenemile1-6.jpg

abi bu çok değişik kurmalı bir cep saati sanırım bunun parçasını değil bizde belki türkiye bulmak bile zor olabilir, ama yinede eskilerin arasına girip bi bakmak lazım..
  • quote:

Gecenlerde bitpazarindan birer euroya aldigim saatlerin hafif muamele gordukten sonraki halleri

SAATLER

SAATLER

wow harbiden sağlam değişim olmuş

• Dunyanin ilk kol saatlerinden elimdeki iki ornek:

SAATLER

SAATLER

SAATLER

• quote:

Orjinalden alıntı: ziyaliv

abi bu çok değişik kurmalı bir cep saati sanırım bunun parçasını değil bizde belki türkiye bulmak bile zor olabilir, ama yinede eskilerin arasına girip bi bakmak lazım..

Aslinda saatin neresi bozuk ona bakmak lazim, belki imal edilebilir, ayrica gordugum kadariyla bulmasi cok zor olmayan makinelerden gibi geldi bana, ama daha cok bilgi geldiginde bakalim duruma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi watcher6150 -- 8 Haziran 2009; 14:44:54 >
  • 
Sayfa: önceki 336337338339340
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.