Şimdi Ara

SAATLER (335. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
29.530
Cevap
102
Favori
3.908.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 333334335336337
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: watcher6150

quote:

Orjinalden alıntı: Azizim

Fonksiyonellik açısından Seıko daha üstün olduğu kesin ama kalite,prestij açısından Swiss saatle bir olmaz ki.Sende de Hamilton marka saat var bir saatçi gözüyle ikisini karşılaştır hangisi daha iyi.Sen olsan hangisini alırdın Swiss Valjoux chronolu bir Hamilton mu yoksa Seıko yarı mekanik bir saat mi sonuçta saatin içinde zamanı hafızada tutan bir çip vardır değil mi?

Heheheheeeee

Sevgili Ziyaliv kendisine fistik bir hamilton almis, digerlerine seikoyla idare edin diyor, en guzel saat kendisininki olsun istiyor

Yemezzzlerrrr, forumun diger uyeleri de hamilton takacak isteeeeeeee

aşkolsun abi herkes taksın tabii hamilton, benim çok hoşuma gider onlarında hamilton kullanması; o zaman tercihimden dolayı gurur duyar mutlu olurum :)

• quote:

Orjinalden alıntı: Auto_designer

quote:

Orjinalden alıntı: Auto_designer

Arkadaşlar merhaba,

çok başarılı bir bölüm olmuş. Paylaşım yapan tüm arkadaşlara teşekkürler.

Aşağıdaki 3 saatten birini almayı düşünüyorum;

http://www.oris.ch/collections/collections_detail.aspx?watchid=57&ln=en

http://www.saatvesaat.in/urun.asp?id=13154&urun=Emporio+Armani+AR0548

http://www.thewatchery.com/Hamilton/Watch/H71726313

Oris ve hamiltonun kalitesi ortada ama fiyatları yüksek, öbür taraftan armani de güzel ve fiyatı daha uygun.

Bu saatler hakkında yorum yapabilirseniz ne seçeceğime daha rahat karar veririm. Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

ARKADAŞLAR SAATLER HAKKINDA YORUM YAPIN LÜTFEN. AKLIM ÇOK KARŞTI. TECRÜBELİ ARKADAŞLARIN YARDIMINI İHTİYACIM VAR

Gozu kapali hamilton derim, durusu cok sik ve kalitesi hakkinda yoruma bile gerek yok, oris te cok guzel begeniye bagli. Her ikisi de isvicre sonucta ve otomatik.
    Armaniye gelince, gorunumleri hostur ama mekaniklerde cin mali kullanir, quartz'lari bilmiyorum, zaten pek bilmeye de calismadim dogrusu...
    Alinca bence gercek bir saat markasi almali cunku saatle beraber bir tarih bir hikaye de aliyorsunuz. Bence bir quartz armani 20 yil sonra ancak copte bulunur ama digerleri 40 yil sonra da birilerinin kolunda olacaktir.

• quote:

Orjinalden alıntı: Polemik

quote:

Orjinalden alıntı: watcher6150

Saat arjantinden geliyor, orada guzel saatler mumkun ama ciddi hor kullanilmis oluyorlar, saatin buton icleri asinmis, renk kaybetmis ve pasli (gerci temizlenmis ama...) arka kapak ici ve kasa gecme yerleri pastan zarar gormus, kayis takilan boynuzlar hafif hasarli, birde kasa ciddi bir parlatma gormus (zimpara, firca), yani kasa filan esasli elden gecmis, orjinal hali degil.

Adam iyi göz boyamış yani. Ben ağa takıldım abi, sen kurtardın beni.

Arjantin, brezilya, urdun, hindistan gibi ulkelerden gormeden antika saat alinmaz, cok hor kullanilmis ve sonra ciddi elden gecmis oluyorlar, ama mesela cin ve uzakdogudan alinabilir ama onlarin da orjinalligine cok dikkat etmek lazim, pahali saatlerde kasa cam filan gorunum olarak guzel ve yeni ama orjinal olmayabiliyor.
    Antika saatlerde en ciddi alinabilecek ulkeler almanya fransa isvicre filan, buralarda saatler hirpalanmissa fabrikasinda orjinal olarak yenilenip oyle satiliyorlar ozellikle almanlar ve isvicreliler bu konularda cok ciddidir, olmazsa yaptirimlari oldukca agirdir.

• abi bu şairane sözünden dolayı tebrik ediyorum, mest ettin beni ne yalan söyleyim

bu arada HAMİLTON un pdf. formatından kataoğu var elimde onu da yayınlıyorum bir göz atın güncel modellere:

http://www.rapid-share.com/files/241817740/catalog_hamilton_en.pdf.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ziyaliv -- 7 Haziran 2009; 15:20:53 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ziyaliv

benim size bir sorum olacak çok merak ediyorum bir saplantınız var da..... otomatikdir seiko nun makinesi içinde zemberek yerine pil olması saatin sağlıklı çalışması için daha iyidir saat saşma yapmaz, pili değiştiriyormusun hayır değiştirmiyorsunuz, seiko bu saati otomatik diye adlandırırken sizin bu saate pilli quartz demeniz biraz garip oluyor, dünyadaki saaat üreticileri seikonun bu mekanizmasına gıpta ile bakıyorlar, bu bir teknolojik gelişmedir otomatik saatler açısından, ve düşünün ki zemberekli otomatik bir perpetual saat ama rolex gibi değil gerçekten 2100 e kadar çark taksimi ve dağılımı ona göre yapılmış bir saatin fiyatı ne olur sizce. 2100 yılına kadar şaşma yapmayacak takvim mekanizması elektronik olmadığı sürece çok yüksek mühendislik hesapları gerektirir ve öyle bir otomatik saatin fiyatı 10.000 lerce usd olacaktır.

değil mi?

Mekanizma iyi ama pilliye yakın olduğu açık. Kaç tane otomatik saat pilli hassasiyeti ile çalışıp 6 ay enerji depolayabiliyor?

Saatin içinde bence değişebilen pil olması veya şarj edilebilen bir pil olması çok da farklı şeyler değil. Saati çalıştıran gerilme değil, pilin ürettiği elektrik enerjisi. Bu durumda da bu saatin pilli bir saatten ne farkı kalır ki? Sadece kullan-at pil yerine kendi kendini şarj edebilen bir pil var içinde.

Ben bu teknolojiyi küçümsemiyorum. Aksine çok başarılı bir teknoloji olduğunu düşünüyorum. Ama klasik bir otomatik saat tutkunu olduğumdan saatin içinde pil bulunması fikri bu kadar pahalı bir saatte hoşuma gitmiyor. Bu yüzden ben olsam almazdım diyorum. Ama bu tip hibrid teknolojileri sevenler için iyi bir alternatif tabi ki. Yazdıklarım şahsi görüşümdür, sadece beni bağlar.

• Yok amacım seni yargılamak değil yanlış anlama nolur sadece merak ettim bu sitede o kadar çok kişiden duydum ki bunu o yüzden......

HAMİLTON bröşürü yayınladım bi bakın bakalım
  • quote:

benim size bir sorum olacak çok merak ediyorum bir saplantınız var da..... otomatikdir seiko nun makinesi içinde zemberek yerine pil olması saatin sağlıklı çalışması için daha iyidir saat saşma yapmaz, pili değiştiriyormusun hayır değiştirmiyorsunuz, seiko bu saati otomatik diye adlandırırken sizin bu saate pilli quartz demeniz biraz garip oluyor, dünyadaki saaat üreticileri seikonun bu mekanizmasına gıpta ile bakıyorlar, bu bir teknolojik gelişmedir otomatik saatler açısından, ve düşünün ki zemberekli otomatik bir perpetual saat ama rolex gibi değil gerçekten 2100 e kadar çark taksimi ve dağılımı ona göre yapılmış bir saatin fiyatı ne olur sizce. 2100 yılına kadar şaşma yapmayacak takvim mekanizması elektronik olmadığı sürece çok yüksek mühendislik hesapları gerektirir ve öyle bir otomatik saatin fiyatı 10.000 lerce usd olacaktır.

değil mi?

Ziyaliv dostum,
    simdi soyle diyecegim, dogru bu biraz saplanti ama pek haksiz da degiliz, bu tur saat quartz sinifina girer bence, bu da baska bir tartisma konusu quartz neden sevilmez.
    Ama, bu saatin mekanizmasi mekanik degil quartz bir mekanizma ve pili sarjli bir pil, sarj eden de donen rotora bagli bir mini jenerator. Evet teknolojik olarak cok ilginc.
    peki ne fark var??? dusuncemi soyleyeyim.
    100 yil once yapilmis bir saati eline aldiginda ki sen tamircisin bilirsin, bir parcasi kiriksa ne yapariz? Eger parca piyasada uretilmiyorsa kucuk bir mini tornada iyi bir usta parcayi yeniden imal eder ve saat tikir tikir calisir.
    elektronik dunyasinda boyle birsey yoktur, alet bozulur ve sen de cope atarsin.
    Bunda tabiki bir sakinca yok ama Belli bir sure sonra hayati copte bitmeye mahkum bir saattense yuzyil sonra da birilerinin kolunda olmasi yuksek muhtemel bir saat beni cok daha fazla cezbediyor.
    20 yil sonra bu kinetik saatin muhtemelen artik parcasi olmayacak ve bozulursa tamiri imkansiz olacak, 20 yil sonra boyle bir saat ancak vitrin susu kalmaya mahkum halbuki diger komple mekanik saatler 50 yil sonra da birilerinin kolunda zamani gostermeye devam edecek ve her attigi tiktak bizim artik durmus olan kalbimizi animsatmaya devam edecek.
    Koluma 1940 lardan bir saat taktigim zaman bunun ilk sahibini hep dusunur saati her kulagima goturup tik tak larini dinledigimde ilk sahibine selam gonderirim
    Ve yine arka kapagi actigimda, mekanik bir saatte can gorurum, o disliler yuzillarca calisabilirler, surekli bir hareket vardir ama quartz saatte hicbirsey yoktur.
    Eger mesele saniye sapmayacak elektronik bir saat gostergesi ise o zaman koluma takmama gerek yokki, cep tel saati idare eder, ayrica otobuste, bilgisayarda, etraftaki bisuru gostergede saati ogrenebilirim. Amac saatin kac oldugundan ziyade tasiyabilecegim tek taki olan saattir, onun da bir teknolojik yapidan ziyade bir sanat eseri, el yapimi goz nuru olan, ruhu olan bisey olmasini tercih ederim.
    Eeee koluma bir bronz heykel ya da bir yagliboya tablo takamayacagima gore saat en guzeli

Bir de su saniye sapma durumlarina cok guluyorum, sanki ve de ozellikle bizim ulkemizde randevularda saniyelerin veya dakikalarin cok onemi varmis gibi Hatunlara randevu verdiginizde hanginiz saniyesinde orada oluyorsunuz ki, yaptigimiz sey en az bir saat oncesinden orada olmak, yok randevu bir arkadasa verilmisse o zaman randevuya en az yarim saat gec geliyoruz

• quote:

abi bu şairane sözünden dolayı tebrik ediyorum, mest ettin beni ne yalan söyleyim

bu arada HAMİLTON un pdf. formatından kataoğu var elimde onu da yayınlıyorum bir göz atın güncel modellere:

HAMİLTON KATALOG

Eeee sevgili Ziyaliv, saatler insani boyle sair ediyor.

• katalog için teşekkürler güzel olmuş koymanız. benim ilgimi tabii ki open heart adını verdikleri modeller çekti

googleda ilk linkte 850 dolar yazıyor

SAATLER

ama üstüne 500 dolar daha koyup bu harika orisi almayı tercih ederim

SAATLER

hamiltondaki 12 hiç hoşuma gitmedi açıkçası

• abi yazdıkların tabii ki dogru babam zamanında telden otomatik saatlerin aks ını yaparmıs bir gaztede roportajı bile vardı. o konuda haklısın hatta o ropaotajı da yayınlayım size. pillerin belli bir süre tarih olacağı dogru ben şu an için söylemiştim, tablo ile heykel olayı da süperdi çok güldüm valla....

babamın kastamonu gazetesi röportajı:
    LÜTFİ LİV ZAMAN ÜZERİNE....

• quote:

Orjinalden alıntı: de-ka

bunların hepsi replika değil mi? bravoecho nun verdiği linkdeki Tag ve breitling fiyatları baya iyi-yüksek de.

Evet replica ama

1.sınıf
    2.sınıf
    3.sınıf

replicalarda mevcut kaltiesine göre

mesela Franck Muller var 1.sınıf replica 18k altın kaplamalı hakiki 1700$

ama aynısı sadece altın kaplamalı değil 350$
  • quote:

Yok amacım seni yargılamak değil yanlış anlama nolur sadece merak ettim bu sitede o kadar çok kişiden duydum ki bunu o yüzden......

Yargılamak gibi bir amacının olmadığını biliyorum zaten, sadece açıklamamı detaylandırdım.

Bu arada Hamilton kataloğuna bakmak istedim ama link bozuk çıktı. Eğer linkin www dan sonra gelen kelimenin arasına bir - eklersen linki biz de görürüz, yoksa site kendiliğinden sansür uyguluyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: Polemik

quote:

Yok amacım seni yargılamak değil yanlış anlama nolur sadece merak ettim bu sitede o kadar çok kişiden duydum ki bunu o yüzden......

Yargılamak gibi bir amacının olmadığını biliyorum zaten, sadece açıklamamı detaylandırdım.

Bu arada Hamilton kataloğuna bakmak istedim ama link bozuk çıktı. Eğer linkin www dan sonra gelen kelimenin arasına bir - eklersen linki biz de görürüz, yoksa site kendiliğinden sansür uyguluyor.

bu arada HAMİLTON un pdf. formatından kataoğu var elimde onu da yayınlıyorum bir göz atın güncel modellere: ARADAKİ - İŞARETİNİ KALDIRIN

http://www.rapid-share.com/files/241817740/catalog_hamilton_en.pdf.html

• Babamın Saatler ve geçmişimiz üzerine kastamonu gazetesi röportajı:
    LÜTFİ LİV ZAMAN ÜZERİNE....
  • seiko kinetiklerde rotor aracılığı ile şarz olan pillerin de bir ömrü olduğu -mantıkende öyle olması gerekir- ve yaklaşık 10 yılda değişime ihtiyaç hissedildiği ve heryerde değişmeyip,bu değişiminde maliyetli olduğu ancak süre gözönüne alındığında normal pilli saatlerin pil değişimine eşdeğer bir maliyet olduğu söyleniyor,bu konudaki gerçek durum hakkında bilgisi olan var mı?
  • quote:

seiko kinetiklerde rotor aracılığı ile şarz olan pillerin de bir ömrü olduğu -mantıkende öyle olması gerekir- ve yaklaşık 10 yılda değişime ihtiyaç hissedildiği ve heryerde değişmeyip,bu değişiminde maliyetli olduğu ancak süre gözönüne alındığında normal pilli saatlerin pil değişimine eşdeğer bir maliyet olduğu söyleniyor,bu konudaki gerçek durum hakkında bilgisi olan var mı?

biz yapıyoruz değişimlerini pil 50 tl fln tutuyo yaklaşık.... belki sevis daha maliyetli bir fiyat çıkarabilir.
  • ne kadar sürede bu pil değişimine ihtiyaç hissediliyor.
  • quote:

ne kadar sürede bu pil değişimine ihtiyaç hissediliyor.

ya bu aralar pek gelmedi ama geçen bi citizen eco-drive in değiştirdim 7-8 yıllık fln bir saatti.. ama temiz kullanılan bir saatte 10 yıl gibi olacağını düşünüyorum..... bayaa da zahmetli onların pilini değiştirmek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ziyaliv -- 7 Haziran 2009; 17:24:40 >
  • peki bu pil değişiminde saatin 2100 yılına kadar olan ay-gün ayarları sıfırlanıyor mu?,bu konuda yeniden ayarmı yapmak gerekiyor.
  • quote:

peki bu pil değişiminde saatin 2100 yılına kadar olan ay-gün ayarları sıfırlanıyor mu?,bu konuda yeniden ayarmı yapmak gerekiyor.

yok hayır, iş aslında 2100 yılında kadar sapmamaya programlanma değilde ben ayarlerken fark ettim 4 senede bir artık yıl oluyor ya onu ayarlıyorsunuz 4 yılda bir artık yıl atacak şekilde satin çark taksimi programlanmış ,mesela artık yıl olmasına bir yıl var takvimdeki ibareyi L.Y:+4 olarak ayarlıyoruz.. yani sonuç pil değişimdinden sonra aynen çalışma devam ediyor şaşma söz konusu değil... içiniz rahat olsun yani. :)
  • 
Sayfa: önceki 333334335336337
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.