Şimdi Ara

SAATLER (306. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29.530
Cevap
102
Favori
3.908.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 304305306307308
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: dslrman

Beyler omega fotoları ile ilgili yorum gelmedi, beğenmediniz sanırım.
    Railmaster modelinin çapı 49mm, bu saati takmak ilginç olabilir

Ben şimdiye kadar railmaster'in 49 mm modelini vitrinde görmedim.
    Railmaster gerçekten demiryolları için yapılmış bir saat, o zamanlar demiryolları seyrüseferi düzenli tutmak için hassas saatler gerekiyordu.
    1960 yılında bir Railmaster fiyatı ne kadardır tahmin edersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teng -- 31 Mayıs 2009; 13:20:28 >
  • Hmmm bakalim bu kutuda ilginizi ne ceker acaba?

SAATLER

Hah buldum bir iskelet isvicrede choisi isimli kucuk bir atolyenin markasi, icinde unitas 6498 capi 45mm ayni zamanda pantalon kemerine de takilabilir bir versiyon

SAATLER

SAATLER

SAATLER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi watcher6150 -- 31 Mayıs 2009; 14:13:16 >

• anamm iskelet saat.

hoşmuş
  • quote:

Orjinalden alıntı: teng

quote:

Orjinalden alıntı: watcher6150

Bu da benim longines saatim, 1940-50 lerden kalma, kurmali, ama en buyuk ozelligi capi 40mm civari, kadraninin pariste restore ettiricem, kasasini da turkiyeye geldigimda altin kaplamasini yeniden yaptiricam cok guzel ve cok hosuma gidiyor.

Aha benim Longines te buna çok benziyor ama kasa daha küçük ve altın değil.

Hem sen neredeydin akşam , gel saatleri değiştirelim dedim, sırra kadem bastın?

Benim longines de altin degil, kaplama

Dun siz benim halimi gorseydiniz cok gulerdiniz, aksam hanim iki gozu iki cesme geldi tv de babam ve oglum filmi varmis, ben zaten izlemistim ama mecburen hanimla beraber bir daha, aglamaktan gozlerimiz sisti walla

Saat degistirmek icin ne zaman istersen dostum (ama longines'i vermeeemmmm, yillarca sokak sokak aradimmmm)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi watcher6150 -- 31 Mayıs 2009; 14:20:12 >

• Ben şaka yapmıştım ama almış kadar da oldum yani :-)))
  • quote:

quote:

Railmaster gerçekten demiryolları için yapılmış bir saat, o zamanlar demiryolları seyrüseferi düzenli tutmak için hassas saatler gerekiyordu.

vardır 5000CHF fln herhalde yani 7.000 fln olsa gerek.....

• ZIYALIV arkadasim
    saatin cok guzel hayirli olsun,
    gecenlerde bir butikte denemistim cok guzel ve cekici duruyor ayrica kolda da cok rahat, ergonomisini guzel yapmislar, buyuk olmasina ragmen kolu guzel kapliyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: watcher6150

ZIYALIV arkadasim
    saatin cok guzel hayirli olsun,
    gecenlerde bir butikte denemistim cok guzel ve cekici duruyor ayrica kolda da cok rahat, ergonomisini guzel yapmislar, buyuk olmasina ragmen kolu guzel kapliyor

Abi teşekkur ederim sağolun kullanıma da çalışması da çok güzel hamilton almayı düşünen herkese tavsiye ederim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ziyaliv

quote:

quote:

vardır 5000CHF fln herhalde yani 7.000 fln olsa gerek.....

285 frank yani o zamanın doları ile 70 dolar

• Bu saatlere ne dersiniz arkadaslar?
    Saatler mekanik kurmali ama alarm icin pil takiliyor yani hybrid

SAATLER
  • quote:

285 frank yani o zamanın doları ile 70 dolar

Fyuuwww amma ucuzmus (yani bugune gore)

ama allahtan ben de ucundan da olsa o donemleri yakaladim, 80 li yillarda daha onceden anlattigim gibi saatcinin elinde kalmis 60-70 li modelleri uzerindeki rakamin dortte biri fiyata almistim, bu da 10-20 euroyu gecmiyordu.
    Bir tane jaeger le coultre-club almistim Bugunun parasiyla 18 euroya filan geliyor.
    En pahali aldigim saat 500 euro karsiligi bir baume et mercier idi, ondan da burada bahsettim, altin ve mikrorotorlu piquet makine, dunyanin en ince otomatik saatiydi o donemde, simdi de chopard o makinenin benzeri bir makineyle bir saat yapiyor, platinden...
    Ama bir isci de o donemde avrupada ayda 400-500 euro maas aliyordu.
  • bende benim mağazadaki müzemden ekleyim bari bişeyler:

Bu resimde soldan başlayarak: MOVADO DATRON HS360, ZENİTH, NACAR, STOVA, 1970 ve 1960 OMEGALAR, SEİKO AUTOMATİC CHRONO, STOVA KURMALI ALARMLI (alarm kasaya vurmalı çalıyo), yerde duranlar ise Hislon, zenith, omega, nacarlar var, arakada antika kurmalı kasalı masa saatleri.
     SAATLER

Bu resimde ise: omega, zenith, stova, ıwc, longines ve 100 yıldan fazla eski bir köstekli saat yerde duran değer olarak 3000 tl biçen var kumalıdır. ve zamanınd otomatik ve kurmalı saatlerin akslarındaki milleri çıkarmak için kullandığımız lokma takımı.
     SAATLER

Bu resimde ise bababım ve büyükbabamın zamanın da ve şu anda da kullandıkları otomatik ve kurmalı makinaların tamiratlarında kullanılan kasnak, çekiç, yağdanlık ve çeşitli araçlar var
     SAATLER

• ziyaliv,Kastamonu'yu geçmiş yıllarda uğramışlığım vardır,gerek bulunduğum şehirde,gereksede anadoluda bulunduğum diğer şehirlerde sizin gibi bu düzeyde meraklı ve standart üstü saatlerle ilgili saatçi görmedim,özelliklede Kastamonunun konumu ve durumunu göz önüne alınca sizi tebrik ve takdir ediyorum,bir mesajınızda çeşitli şehirleri dolaştığınızı belirtmiştiniz,eğer Isparta'ya uğrarsanız forumdaki her arkadaş gibi (henüz face to face tanıştığımız arkadaş yok ama bu teklifim her zaman herkese açıkdır.) sizinlede tanışmak isterim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: de-ka

ziyaliv,Kastamonu'yu geçmiş yıllarda uğramışlığım vardır,gerek bulunduğum şehirde,gereksede anadoluda bulunduğum diğer şehirlerde sizin gibi bu düzeyde meraklı ve standart üstü saatlerle ilgili saatçi görmedim,özelliklede Kastamonunun konumu ve durumunu göz önüne alınca sizi tebrik ve takdir ediyorum,bir mesajınızda çeşitli şehirleri dolaştığınızı belirtmiştiniz,eğer Isparta'ya uğrarsanız forumdaki her arkadaş gibi (henüz face to face tanıştığımız arkadaş yok ama bu teklifim her zaman herkese açıkdır.) sizinlede tanışmak isterim.

mesleğimden dolayı mıdır ailevi genlerimizden dolayı mıdır çok fazla saat tutkumuz vardır bir de meslekle iç içe olunca durum daha güzel hale geliyor. ıspartaya yolum düşerse tabii ki tanışmak isterim sizinle, bugüne kadar tüm karadenizi samsun,sinop,ordu,giresun,trabzon,erzincan,erzurum,rize,artvin,kayseri,konya,nevşehir,alanya,antalya,izmir,kuşadası,çeşme,istanbul,bolu,düzce,afyon,
    adana,mersin,çanakkale gibi şu anda aklıma gelen bunlar bu şehirlerde bulundum hep.

• MOVADO DATRON HS360

Zenith el primero modeli 1969 da medyaya tanitilmis.
    Zenith ve Movado isbirligi ile yaratilmis.
    Amerikan piyasasi icin 17 tasli, avrupa icin 31 tasli uretilmis.
    Movado bu makineye el primero ismini vermemis, datachron'u kisaltarak datron demis.
    1969 movado zenithle birlesmis
    1984 te movado amerikan movadoyu almis ve zenith'ten ayrilip otonomisine kavusmus
    2004'te ebel ve concord markalarini satin almis
    Toplam datron modelinden tum versiyonlari dahil 2500 adet civari uretilmis
    Yani makinesi el primero

Birkac foto

SAATLER

SAATLER

SAATLER

SAATLER

SAATLER

• ne diyim özelliklede dönemini göz önüne alırsak saat müthiş,dönem itibari ile saatin çapı kaç mm. acaba?,tabiki birde şu an için değerini merak etmiyor değilim.
  • bilgiler süper çok etkilendim ve şu resme bittim ben... teşekkur ederim
     SAATLER

• quote:

Orjinalden alıntı: de-ka

ne diyim özelliklede dönemini göz önüne alırsak saat müthiş,dönem itibari ile saatin çapı kaç mm. acaba?,tabiki birde şu an için değerini merak etmiyor değilim.

Saat 38x40 mm, gercekten muthis bir saat, icindeki makine rolex daytona'da kullanilmis, hatta daytona'nin el primero makineli modelleri yenilerinden daha cok araniyor.
    Iyi durumdaysa degeri 2000-3000 eurolari gecer, yukarida verdigim link'teki saat cok kotu durumda, fiyati dusuk gidebilir.

ZIYALIV
  • Merhaba arkadaşlar, yakın zamanda yurtdışına çıkma imkanım olacak.Yurtdışından kendime,aileme bir iki tanede satabileceğim saat almak istiyorum.Kaç adede kadar bavulama saat koyup gümrüğe takılmdan geçirebilirim.Eğer gümrüğe takılırsa, çok yüksek oranda bir vergi çıkar mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sultan El Kebir -- 31 Mayıs 2009; 14:53:05 >
  • 
Sayfa: önceki 304305306307308
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.