Şimdi Ara

SAATLER (1349. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
29.530
Cevap
104
Favori
3.880.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13471348134913501351
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @conjure

    hayırlı olsun güzel günlerde kullanın öncelikle ..

    bana göre avantajları seiko kalitesi görüntü ve kalite konusunda fiyatını hakediyor.(yurtdışına göre oldukca farklı fiyatlardan satılıyor ama son dönemde makul seviyelere geldi fiyatı ). dezavantajları : saati çarptırmamalısınız üstteki kaplama girinti cıkıntının bol olmasından dolayı oldukca çarptırılmaya hassas cizilmeye , kapama atabiliyor (bu kaplama olan kısım sanırım vidalardan degişebiliyor ),saat kolunuzu oldukca iyi sarsa da kurma kolu rahatsızlık verebiliyor uzun süreli kullanımda.birazda saga sola takılabiliyor saat .bunlar kullanıcı olarak yorumlarım .

    edit : uzun zamandır aradıgım bir modeli oldukca uygun bir fiyata buldum henüz tam olarak incelemeden linkleri biran önce paylaşma adına atıyorum ..buradan bu saati nasıl alabiliriz? nasıl getirtiriz? veya yardımcı olabilecek arkadaşlar varmı ?

    http://www.watchseller.com/radsinmul.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bayguru -- 6 Aralık 2011; 14:25:07 >




  • conjure hayırlı olsun çok güzel saat güle güle kullan.Benimde almak istediğim bir model:)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bayguru

    @polemik

    evet çin çöpü olmadı , ozaman isviçrenin çinde ürettiklerine de çin çöpü diyelim madem genelleme yapıyoruz :)

    50 tane taklit saatim var demedim 50 ye yakın saatim oldugunu ima etmiş olabilirim ..orient ,seiko casio gibi markalarım da var isvicre saati henüz edinemedim ama victorinox düşünüyorum amerikadan kısmet olursa ama şu an maddi dururmum isvicre saatine elvermiyor ..replika saatlerimde var bunlardan bir kısmını satışada cıkartacagım ,replika saati o marka oldugu için almadım koluma taktım tipini kalitesini begendigim için o fiyata emsali olmadıgı için aldım .marka takıntım olmadıgı için taklit saat takıyom psikolojim olmadı iyi bir markanın çin üretimini takıyorum şeklinde düşündüm zaten aldıgım iwc nin üzerinde iwc yazıyor ama iwc nin öyle bir modelı yok tamamen çin tasarımı .camının bombesi celiginin rengi eskitilmis retro görüntüsü hemen aldırttı marka yazısından dolayı almadım .sapması az rezervesi oldukca iyi 2 güne yakın .bence başarılı ..120 liraya benzeri yoktu kısaca ..zaten çin seyehatim sırasında almıştım .ilk gittigimde seikolara bakıyordum sonra dedim :bu saatler tip olarak daha güzel ucuz hem taklit alıp kazıklanma riskim yok zaten taklit :) öyle başladı benim icin replika konusu yani..yakında tekrar gidecegim yeni modellerden deneyerek alacagım için elimdekileride aldıgım fiyattan vermeyi düşündüm..seiko 5 de alırım gitmişken ,parnis te alırım sea-gull de alırım , 50.000 dolarlık isvicre saati bunlardan kalitelidir elbet ama ben 50.000 dolar kalitesinde degilim bana fazla gelir carparım çizerim o saati :)

    Şu konuda haklısınız, 50 dolarlık saatler ülkemde 500 e satılır orjinal diyip satılır kiloyla alınan saatlere yuksek degerler biçilir bunlara karşıyım .markafonide satılan 159 liralık çin cöpünü örnek verdim ,insanları yönlendiriyorsak bu konuda bilgilendirelim sap ile samanı ayırt etme bilgisini verelim eger ayırt edebiliyorsak .bu konuda dolaşan arkadaşlarımızı çin çöpü nasıl olur çin saati nasıl olur arasındaki farkı anlatalım kısaca..genç ögrenci bir arkadaşımız welder takliti bir saat almıştır 39 lira ya pilli..ona da git seiko al demek yersiz koluna taktıgında begeniyorsa ögrenci parasıyla güle güle kullan demek en mantıklısı bence..ama 39 liraya seiko varsa önermemek bizim ayıbımız olur ..


    Sanırım kendimi iyi ifade edemedim.

    Benim Çin çöpü dediğim saatler, markası büyük Avrupa markalarına fonetik ve logo olarak benzeyen, en fazla 2 yıl üretim yapan ve birkaç ay içinde dağılan saatler. Bu saatler mağazalarda ve internette büyük liste fiyatları ile satışa sunulmadan liste fiyatı üzerinden %90'a varan indirimlerle listeleniyorlar ve çok kalitesiz olmalarına karşın müşteride bir kalite imajı oluşturulmaya çalışılıyor.

    Diğer taraftan, Çin markalı saatler bir yana, taklit saatlerin hepsine (kaliteli kalitesiz) karşıyım. Taklit mal üretmek hukuka aykırıdır, pek çok ülkede suçtur. Ben tüketici olarak bu suça ortak olmam, suç işleyen adamları da sübvanse etmem. Bu bir tercih meselesidir. Kimisi taklit saat sever, takar. Ben asla yapmam.

    Bence günümüzde taklit saate çok iyi bir alternatif var: Homage saatler. Şu anda küçük çaplı onlarca Alman markası homage saatler üretiyorlar. Bu saatler Swiss Made ya da Made in Germany etiketini taşımakla kalmıyor, ayrıca kullanılan malzemesi belli, servisi, garantisi ve ikinci el değeri var. Bugün 200 dolardan başlayan fiyatlarla Rolex Submariner homage alternatifleri bulunabiliyor. MK2 gibi uçuk markalar homage işini çığırından çıkarıp 1500 USD'ye kadar saat satsa da neyse, sonuçta günümüzde taklit saat kullanmamak için rafine çözümler bulunabiliyor.

    Bu arada, İsviçreliler üretimin büyük kısmını Çin'e kaydırınca Swiss Made kriterleri ağırlaştırıldı, zaten haberiniz vardır ama yine de belirtmek istedim. Diğer yandan, bir saat hakkını vererek Swiss Made damgasını taşıyorsa saatin markası ve saati oluşturan parçaların üretim yeri bir seviyeye kadar benim için önemli değil. ETA Çin'de üretim yapıyor. Tissot gibi giriş seviyesi İsviçre mekanik saatlerinde büyük olasılıkla Çin'de üretilen ETA'lar kullanılıyordur ki ben de mekanik bir Tissot sahibiyim. Saatim Swiss Made damgasını taşıyor mu? Evet. Makinesi ne? ETA 2836-2. Benim için iş bitmiştir. Bu saat 2 yıllık garanti süresine sahiptir. Saatim bozulursa Nişantaşı'nda LPI'a giderim, saatimi tamir ederler. Saatimin dünya çapında belli bir ikinci el değeri vardır. Daha ne olsun?

    Sözün özü, ben Çin saatlerine a priori karşı değilim. Benim karşı olduğum meseleler, menşeiden bağımsız olarak taklit ve kalitesiz ürünlerdir. Bugün taklit ve kalitesiz ürünlerin anavatanı Çin olduğu için Çin düşmanı gibi görünebilirim, ama yarın taklit ve kalitesiz ürününün anavatanı İsviçre olursa, o zaman da beni İsviçre düşmanı olarak görürsünüz.

    Saygılar.




  • sevgili polemik cok kısa eklemek isterim :

    ben marka taklidi alın demiyorum kaliteli çin ürünleri konusunda bilgilenip yararlanılabilir diyorum . tüm dünya saatlerinde markalarında oldugu gibi..

    sahibinden com da 6 tane antika isvicre 69 tl ..kısaca hiçbir şeyin ömrü sonsuz degil ,ihtiyaclar ve zevkler dogrultusunda kişinin mutlu oldugu saat en iyi saattir

     SAATLER
  • arkadaşlar merhaba... Casio EFR-512D-1AVDF marka saat alma arayışı içerisindeyim. fiyatta en uygun olarak hizlisaat.com dikkatimi çekti.bu sitenin güvenilirliği nedir ? alışveriş yapanınız var mı aranızda. orjinal midir ürünler ?

    Lütfen yardımcı olun bugün yarın sipariş vereceğim en azından endişelerimi gidermiş olacağım.
    Teşekkürler



     SAATLER
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burbank

    quote:

    Orijinalden alıntı: megablaster
    Ben mail atmıştım cevap gelmiş. Mesajda biz zaten teknik servisin kendisiyiz diyor sıkıntı çekmezsiniz diyor.

    Aldığınız markanın yetkili satıcısı mı ve eğer öyleyse bayi kaşeli garanti belgesi veriyor mu onu sorun. "Garanti bizzat benim" türü açıklamalarla olmaz.

    Aynen aynen ben de aynını yaptım garanti belgesi fatura kesiyor musunuz diye sordum. Bakalım ne cevap verilecek. Lafla olmaz aynı görüşteyim ben de.
  • byguru

    Çok teşekkür ediyorum.Ayrıca bilgilendirmeleriniz içinde çok sağolun.

    zakkuivi

    Çok teşekkür ediyorum sağolun.Umarım daha güzelleri sizin olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: geywe54

    arkadaşlar merhaba... Casio EFR-512D-1AVDF marka saat alma arayışı içerisindeyim. fiyatta en uygun olarak hizlisaat.com dikkatimi çekti.bu sitenin güvenilirliği nedir ? alışveriş yapanınız var mı aranızda. orjinal midir ürünler ?

    Lütfen yardımcı olun bugün yarın sipariş vereceğim en azından endişelerimi gidermiş olacağım.
    Teşekkürler



     SAATLER


    Hızlı saat, Aydın saat resmi bayisi değil. Aydın saate telefon açıp sordum. Hızlı saatten saat alacağım diye. Bizim bayimiz değil beyefendi dediler. Ne farkeder derseniz. Saat aynı saat, ama satış sonrası garanti süresince bir hizmet isterseniz bunu size Aydın saat vermeyecek diğer firmanın teknik servisi falan verecek herhalde.




  • Doğru söylüyorsunuz fakat benim bahsettiğim saat Casio nun Edifice modeli .. Aydın saat ise seikonun distributor'üdür... Casionun değil...
    Sitesinde aynen şu ifadeler yer almakta...

    Aydın Saat, Seiko kol, masa ve duvar saatleri; Pulsar kol saatleri; Lorus kol saatleri; Nike kol saatleri ve güneş gözlükleri; Hermes kol saatleri, D&G Dolce & Gabbana kol saatleri ve takıları; Breil Milano kol saatleri ve takıları; Gant kol saatleri; Alessi kol saatleri ve Disney kol saatlerinin Türkiye distribütörü ve Yetkili Teknik Servisidir.

    Casionun dstributör'ü ise Ersa'dır... önemli olan şu aşamada Ersanın hizlisaat.com ile bir anlaşmasının olup olmadığıdır..
    Alışveriş yapan var ise ; ürün sonrası hizmet yeterlilikleri ve ürün kalitesini öğrenmeliyim...

    Teşekkür ederim ilginize..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: geywe54

    Doğru söylüyorsunuz fakat benim bahsettiğim saat Casio nun Edifice modeli .. Aydın saat ise seikonun distributor'üdür... Casionun değil...
    Sitesinde aynen şu ifadeler yer almakta...

    Aydın Saat, Seiko kol, masa ve duvar saatleri; Pulsar kol saatleri; Lorus kol saatleri; Nike kol saatleri ve güneş gözlükleri; Hermes kol saatleri, D&G Dolce & Gabbana kol saatleri ve takıları; Breil Milano kol saatleri ve takıları; Gant kol saatleri; Alessi kol saatleri ve Disney kol saatlerinin Türkiye distribütörü ve Yetkili Teknik Servisidir.

    Casionun dstributör'ü ise Ersa'dır... önemli olan şu aşamada Ersanın hizlisaat.com ile bir anlaşmasının olup olmadığıdır..
    Alışveriş yapan var ise ; ürün sonrası hizmet yeterlilikleri ve ürün kalitesini öğrenmeliyim...

    Teşekkür ederim ilginize..

    Efendim işin aslı şu. O kadar yazmak istemedim belki bir karışıklık yanlış anlaşılma olmuşdur diye. Ama yine de yazayım. Öncelikle evet sz Casio sordunuz bn Seiko için cevap verdim. Çünkü hızlı saat firması ile Seiko için konuşmuştum. Bana evet Aydın saat garantili demişlerdi. Ama ben Aydın saate telefon açıp sorduğumda hayır bizim bayimiz değiller bizim garantimiz değil dediler.


    Bu bence önemli bir ayrıntı. Ve casio nun orası ile ilşkisini bilmesemde bunu yazmak durumundaydım.


    Edit : Ersa ya telefon açın ve sorun. En basit, en hızlı çözüm.


    Sevgiler,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1905sss -- 7 Aralık 2011; 10:29:08 >




  • Merhaba arkadaşlar.Orient cft00004b modelini nerden bulabilirim internette satışı yok, stokta yok yazıyor heryerde.amazon,ebayda falan var ama gümrük olayıda var.İzmir'de saatçilerde bulabilirmiyim

     SAATLER
  • @Gubar-ı Gam, İzmir'de var bu Orient. Kemeraltı girişinde (Konak iskele tarafından ana giriş) sağ tarafta ilk sayısal bayi var, ilk sağa sapan yola girince hemen orda bir saatçi var (galiba As saatçilik). Vitrinde görmüştüm bunu 2 hafta önce. Bilginiz olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gubar-ı Gam

    Merhaba arkadaşlar.Orient cft00004b modelini nerden bulabilirim internette satışı yok, stokta yok yazıyor heryerde.amazon,ebayda falan var ama gümrük olayıda var.İzmir'de saatçilerde bulabilirmiyim

     SAATLER


    Yaklaşık fiyatı hakkında bir bilginiz var mı? Çok şık bir saatmiş




  • keşke kadran daha sade olaymış.
  • @Can-KSK teşekkürler dostum bakacağım en yakın zamanda.

    @Sexuality 700-800TL civarlarında dostum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gubar-ı Gam

    Merhaba arkadaşlar.Orient cft00004b modelini nerden bulabilirim internette satışı yok, stokta yok yazıyor heryerde.amazon,ebayda falan var ama gümrük olayıda var.İzmir'de saatçilerde bulabilirmiyim

     SAATLER


    arkadaşlar orient nasıl bir marka dır tam bir malumatım yok bu konuda.saat çok şık duruyor ben de düşünebilrim bu modeli.fiyatı da uygun bana.kayışı metal bu arada sanırım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: PETERSBURG

    arkadaşlar orient nasıl bir marka dır tam bir malumatım yok bu konuda.saat çok şık duruyor ben de düşünebilrim bu modeli.fiyatı da uygun bana.kayışı metal bu arada sanırım.

    benim tavsiyem bu saati düşünürken bileginize taktıktan sonra bileginizin hareketini kısıtlıyormu , agırlıgı gün boyu taşıyabileceginiz düzeydemi ,bu iki unsura dikkat etmeniz..köklü iyi bir marka mekanizmalarını kendi üretir saglam yapıdadır .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PETERSBURG

    quote:

    Orijinalden alıntı: Gubar-ı Gam

    Merhaba arkadaşlar.Orient cft00004b modelini nerden bulabilirim internette satışı yok, stokta yok yazıyor heryerde.amazon,ebayda falan var ama gümrük olayıda var.İzmir'de saatçilerde bulabilirmiyim

     SAATLER


    arkadaşlar orient nasıl bir marka dır tam bir malumatım yok bu konuda.saat çok şık duruyor ben de düşünebilrim bu modeli.fiyatı da uygun bana.kayışı metal bu arada sanırım.

    Bende bu saatin siyah deri kordonlu olanı var. Bazı arkadaşlar kadranı karışık bulmuş ama saatin güzel tarafı da bu bence yoksa orientin çok sade modelleri de var isteyen onları tercih edebilir. Bunun dışında saatin en önemli yanı yarı iskelet olması ayrıca in-house mekanizma, safir cam ve power reserve saatin artıları. Saati 500 tl civarı fiyatla bulabilirsiniz bir kaç sayfa önce satılan yerler yazılmıştı. Kısacası ben tavsiye ederim. Gerisi zevkinize kalmış.
    Edit: Bir kaç sayfa geri gidip tekrar baktım. Deri için 475, Çelik için 675 fiyat almış arkadaşlar bilginize...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vertas -- 7 Aralık 2011; 10:25:48 >




  • @ vertas
    @ bayguru

    çok teşekkür ederim arkadaşlar.saate bakacağım.2 tane saate ihtiyacım var.erkeğin başka aksesuarı yok.bu saata bakacağım.aslın da bir tanesi için limitim 1000 tl civarın da.ama öyle gidip kıyafet markalarının saatlerini değil de işi saat üretmek olan firmalardan almak istiyorum.

    tekrar teşekkür ediyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PETERSBURG



    çok teşekkür ederim arkadaşlar.saate bakacağım.2 tane saate ihtiyacım var.erkeğin başka aksesuarı yok.bu saata bakacağım.aslın da bir tanesi için limitim 1000 tl civarın da.ama öyle gidip kıyafet markalarının saatlerini değil de işi saat üretmek olan firmalardan almak istiyorum.

    tekrar teşekkür ediyorum.


    bütçeniz işi saat yapmak olan bir markanın iyi bir saatini alabilecek bir bütçe. kolay gelsin
  • 
Sayfa: önceki 13471348134913501351
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.