Şimdi Ara

SAATLER (1318. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29.530
Cevap
102
Favori
3.908.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13161317131813191320
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

@Can-KSK

Teşekkürler dostlar, daha iyisi sizlerin olsun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Can-KSK

quote:

Orijinalden alıntı: swat882

SAATLER

Visceroid başkanda böyleydi bir zamanlar ama şimdi siyah Racing'i ile çok mutlu.

Evet hatırlıyorum. Ne zaman bu modelden bahsedilse ağlardı. Ama ben Visceroid'deki Racing'in bendeki gibi beyaz kadranlıda olduğunu hatırlıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burbank -- 24 Kasım 2011; 9:53:47 >

• quote:

Ortalık şenlenmiş.

@Mühendis
    Hocam o son ikisini yenimi çektin?

@hozburun
    Citizen yakın çekimde çok yakışıklı duruyor. Şık bir Eco-drive sahibi oldun. İyi günlerde kullan.

@Darkchild
    Kronolu JL tasarımı ile göz dolduruyor. Sende güzel günlerde kullan yeni saatini.

@Mühendis
    eskimeyecek bir klasik ..karakterli bir saat.iskelet olarak isvicreli cok pahalı rakipleri kadar yakışıklı degil belki ama onunda uzakdogudan gelen samuray ruhu var o derece gururlu ve asil ..

@hozburun
    konusunda en önde ..eşsiz ama ruhunda bir tag sevgisi var sanki..

@Darkchild
    genc ve yenilikci tasarım..isvicre tasarımında oldugunu söylüyor ama daha cok italyan ruhu taşıyor sanki ..kurma kolu büyük olması görüntüde daha sportmenlik vermiş ama birazda rahatsızlık verebilir alt kapaga teget gecen yapısı var ..malzeme kalitesi olarak orta sınıf ..mesei honkong sanırım cok uzun ömürlü bir saat degil modaya eşlik eden bir markadan da cok uzun ömür beklemek gereksiz bence ..

bunlarda saatleri gördügümde ilk aklıma gelen benim nacizane aklıma düşenler...

• quote:

Orijinalden alıntı: burbank

quote:

quote:

SAATLER

Visceroid başkanda böyleydi bir zamanlar ama şimdi siyah Racing'i ile çok mutlu.

Evet hatırlıyorum. Ne zaman bu modelden bahsedilse ağlardı. Ama ben Visceroid'deki Racing'in bendeki gibi beyaz kadranlıda olduğunu hatırlıyorum

Metal kordon + beyaz kadran

• quote:

Orijinalden alıntı: bayguru

quote:

Ortalık şenlenmiş.

@Mühendis
    Hocam o son ikisini yenimi çektin?

@hozburun
    Citizen yakın çekimde çok yakışıklı duruyor. Şık bir Eco-drive sahibi oldun. İyi günlerde kullan.

@Darkchild
    Kronolu JL tasarımı ile göz dolduruyor. Sende güzel günlerde kullan yeni saatini.

@Mühendis
    eskimeyecek bir klasik ..karakterli bir saat.iskelet olarak isvicreli cok pahalı rakipleri kadar yakışıklı degil belki ama onunda uzakdogudan gelen samuray ruhu var o derece gururlu ve asil ..

@hozburun

@Darkchild
    genc ve yenilikci tasarım..isvicre tasarımında oldugunu söylüyor ama daha cok italyan ruhu taşıyor sanki ..kurma kolu büyük olması görüntüde daha sportmenlik vermiş ama birazda rahatsızlık verebilir alt kapaga teget gecen yapısı var ..malzeme kalitesi olarak orta sınıf ..mesei honkong sanırım cok uzun ömürlü bir saat degil modaya eşlik eden bir markadan da cok uzun ömür beklemek gereksiz bence ..

@bayguru

Çok doğru tespit dostum, Tag fiyatları malum :( ama inan Citizen de olsa keyfi Tag kadar Malum daldaki kuş eldeki kuş olayı

• quote:

Biz de tereddütte kalmıştık. Çünkü internette doğru düzgün hiçbir yerde net olarak mekanizmanın ne olduğunu bulamadık ama amazon.com'da Jacques Lemans Geneve otomatik serisi için eta 7750 ve eta 2834 mekanizmalar kullanılıyor diye yazıyordu. Grovana'da asya mekanizma kullanıldığını biraz eski yazanların tecrübelerinden görmüştük ama Jacques Lemans'ı bilmiyorduk.

Parçaları yurtdışından getirip montajlayarak "swiss made" ibaresi koyabilmek de çok kötü bir durummuş. Peki ekonomisinin çoğunluğunu saat üretimine dayandıran ve "swiss made" ibaresi büyük bir prestij olan bir ülke böyle bir şeyin insanlar tarafından farkedildiğinde güvenilirliklerinin sarsılacağından hiç mi çekinmiyorlar? Güven kaybı o büyük prestiji yerle bir edebilir.

Peki şu aşağıdaki model de indirimli 1000 tl'ye satılıyor aynı sitede. O zaman bundaki mekanizma da eta2834 değil mi?

SAATLER

Not: Hocam bir de bunların mekanizmalarının ne olduğunu nereden buluyorsun? İnternette kullandığın belirli bir kaynak var mı?

Polemik gayet güzel açıklamış,
    Artık günümüzde, giriş ve orta seviyede safkan isviçreli saat neredeyse yok. Bu bir aldatmaca değil, yasalar buna müsade ediyor. Yurtdışından doğrudan makine ithal edemezsiniz ama parça ithal edebilirsiniz. Ama onada kısıtlama var, eskiden % 40'tı. Parçaların geri kalan % 60'ı İsviçre'de imal ediliyorsa, o saat swiss made ibaresini kullanmaya hak kazanıyordu. Ama Çin furyası artınca bu oran sanırım % 80'e çıkarıldı.

Fakat burada önemli olan ilk unsur kalite. Eta, sellita hatta ilk duyduğumda şaşırmıştım ama lemania bile Çin'de parça üretiyor (burada bir parantez açalım, ürettirmiyor üretiyor). Mesela Eta Çin'e kendi fabrikasını kurdu. İşin başında kendi mühendisleri, kendi saat ustaları var. Kullanılan malzemeden ve madenden tutun, detay işçiliğe kadar kaliteden ödün vermiyor. sadece düşük vergi, ucuz enerji ve ucuz vasıfsız iş gücü avantajı için orada. İsviçre'de üretilen neyse, aynı kalitede olanını üretiyor. Ve hatta, bu parçalar Çin'de üretiliyor diye, insanların aklına herhangibir şüphe düşmesin diye, daha bir özeniliyor. ve sektörün içinde olanlar bile, Çin'de üretilen parçaların, detay işçilik olarak İsviçre'de üretilenlerden daha iyi olduğunu söylüuor.

İkinci ve asıl önemli unsur, bilinçli tüketim. Elin adamı bir saat alırken, araştırıyor, öğreniyor, soruyor ve sorguluyor öyle alıyor. JL alırken, içindeki makinenin CL-888 olduğunu bilerek alıyor. Fiyatı uygun ve beklentilerini karşılıyorsa alıyor, işine gelmiyorsa almıyor.

Bayiden, sıfır ve faturalı aldığı, üzerinde tek bir toz tanesi bile olmayan 1000 metrelik orisin, evde arka kapağını açan adam biliyorum ben. Orisin 2824'den SW-200'e geçtiği ilk zamanlarda almış saati. ve içinde 2824 bazlı kalibre var diye alıyor. biryerlerde, orisin SW-200 kullanmaya başladığını okuyunca, saati açıyor ve SW-200 bazlı görünce bayiye geri götürüyor. 2824 diye sattınız SW-200 çıktı, diyor parasını geri alıyor. Oysa SW-200 ile 2824 teknik olarak birebir aynı. üstelik oris bunları modifiye ve kalibre ediyor. kalite, dayanıklılık, uzun ömür, stabilite ve sapma oranları bakımından hiçbir fark bulamazsın. Ama bırakın aldatılmayı, aldatılma fikrini bile kabul etmiyor adam.

Ya bizde nooluyor; Arkadaşın biri özelden 1-2 seiko fotoğrafı göndermiş. saati gg'den almış, sahtemi değilmi diye soruyor. Bu sorgulamayı almadan önce yapsaydın ya diyorum, aldık bir kere diyor. Fotoğraftan anlaşılmaz, bir saatçiye götür, arka kapağı açtırıp baktır dedim. özellikle alarmlı modellerde, alarm çalışmaz, çin makine koyuyorlar dedim. Ya orjinal çıkarsa dedi. İyi ya, hem için rahatlar hemde uygun fiyata orjinal seiko sahibi olmuş olursun dedim. Orjinal ise, boşu boşuna açtırmış olacağız o zaman dedi. (Sanki saat bakire, açtırınca kızlığı bozulacak). Pili bitince açılacak zaten, en iyisi ben makinesinede o zaman baktırayım dedi. Şimdi bu adama ben ne diyeyim, kazıklanmak sana müstehak, Sen aldatılmayı baştan kabul etmişsin. Yada göz görmeyince gönül katlanır mantığı var, yada gerçeklerle yüzleşmekten kaçıyor. her neyse ne, işin özü bir mal alıyorsan ne aldığını bileceksin.

• quote:

@ Polish var, satıcı olmasa da sık sık saat alıp bazılarını kullanmadan başka saat almak için uygun fiyatlara satıyor.

bu kısmı hiç sorma, Bayram öncesi bir eleme yaptım ve 4 saat ayırdım. Bayram sonuna kadar hepsini sattım. sonra bu 4 saatin parasına, beğendiğim tek bir saati bile alamadım. üzerine cepten ilave yaptım. Birde moonwatch denedim, ama şimdilik sadece denemekle yetindim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hozburun

ama inan Citizen de olsa keyfi Tag kadar

resmi ilk gördügümde zaten kesinlikle ilk aklıma gelendi..

bir tag taklit edilebilir şekil ve fonksiyon olarak , ama bir eco drive ı yapan çinli varmı ben daha görmedim ,ama heryer tag dolu güzel ülkemde bir o kadar zengin gönlümüz :)
  • Birde, yukarıdaki day/date JL 2834.
    zaten indirimli fiyatının 1000 TL üzeri olmasından belli.

ek not: 2834 ile 2836 birebir aynı makinelerdir. sadece 2834 diğerine oranla daha büyüktür (yaklaşık 3 mm)
    2834, 2836'nın daha büyük kasalı saatler için üretilmiş olanıdır.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hozburun

ama inan Citizen de olsa keyfi Tag kadar

resmi ilk gördügümde zaten kesinlikle ilk aklıma gelendi..

bir tag taklit edilebilir şekil ve fonksiyon olarak , ama bir eco drive ı yapan çinli varmı ben daha görmedim ,ama heryer tag dolu güzel ülkemde bir o kadar zengin gönlümüz :)

Var var, eco-drive taklidi de var. bu adamların, sahtesini yapamayacağı şey yok gibi.

plastik aksam üretimi için, çindeki fabrikaları gezen bir arkadaşımın dediği şey;

bu adamlar; babamıza satmak için, anamızın bile taklidini yapar

• quote:

Orijinalden alıntı: polish

bu kısmı hiç sorma, Bayram öncesi bir eleme yaptım ve 4 saat ayırdım. Bayram sonuna kadar hepsini sattım. sonra bu 4 saatin parasına, beğendiğim tek bir saati bile alamadım. üzerine cepten ilave yaptım. Birde moonwatch denedim, ama şimdilik sadece denemekle yetindim.

Moonwatch'u beğendin mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ManJaQ_Blade

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ManJaQ_Blade

quote:

Orijinalden alıntı: EfeoK

quote:

Orijinalden alıntı: tachyon

Benim en beğendiğim Orient modeli olan Planet Orient ise daha sabahın köründe tükenmiş üstelik inanılmaz bir fiyata. Neyse başka bahara kaldı artık.
    http://www.markafoni.com/product/1115934/
     SAATLER

edit:resim ekleme

bu saati başka nerde bulabilirim ortalama fiyatı nedir arkadaşlar gerçekten çok beğendim turuncudan olsa gerek

Sahiden çok şık bi saatmiş acaba kaç paraydı markafonide?

dostum bu saatin getirimi durdurulmuş....bir süre önce en son parti saati dağıtmışlar türkiyede nerde vardır muamma....ben geçen hafta ankara ulusda bir pasaja girdim vardı bu saatten adam 540 tl ye indirmişti en son ki bu saate bu çok onun yerine skeleton var işte

Abi saate bittim yaa markafoniye fln gelmez mi bidaha acaba ellerinde fln kalmıştır
    Skeleton dediğin nasıl oluyor buna benziyor mu?

dostum bir üstte saatin resmi var

• quote:

Orijinalden alıntı: oguzhan83

Arkadaşlar seiko'nun atlas metal gun modeli çok süpermiş.
    Türkiye de satın alabileceğim bir yer var mıdır?
    Tavsiye eder misiniz?

Tavsiye ederim. @ Bytepire'a bir sor forumdan belki getirebilir. Gitti gidiyor'a da bakabilirsin bazen düşüyor. Bunun dışında mağazalarda zor.
  • quote:

quote:

Tavsiye eder misiniz?

Tavsiye ederim. @ Bytepire'a bir sor forumdan belki getirebilir. Gitti gidiyor'a da bakabilirsin bazen düşüyor. Bunun dışında mağazalarda zor.

http://forum.donanimhaber.com/m_54145873/tm.htm
    böyle bir ilana rasgeldim forumda bilginize..

• quote:

Orijinalden alıntı: polish

Birde, yukarıdaki day/date JL 2834.
    zaten indirimli fiyatının 1000 TL üzeri olmasından belli.

ek not: 2834 ile 2836 birebir aynı makinelerdir. sadece 2834 diğerine oranla daha büyüktür (yaklaşık 3 mm)
    2834, 2836'nın daha büyük kasalı saatler için üretilmiş olanıdır.

Bir de day/date dizilişi farklı ve 2834'de "gün" tam olarak görünüyor.
  • @ Polish

swiss made damgası basabilmek için dışarıdan mekanizma alınamıyor, parçaların ancak % 20'si alınabiliyorsa, JL nasıl CL-888 Kodlu Seagull klonu mekanizma alıyor ve saatinde kullanıp "swiss made" ibaresi basabiliyor? CL-888 bütünüyle bir mekanizma değil mi? Yukarıda yazdıklarına göre bunu yapamaması lazım. En fazla kendi kullandığı eta mekanizmada parça olarak dışarıdan alım yapabilmesi lazım, yanlış mı düşünüyorum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burbank -- 24 Kasım 2011; 13:22:29 >
  • quote:

quote:

quote:

Tavsiye eder misiniz?

http://forum.donanimhaber.com/m_54145873/tm.htm
    böyle bir ilana rasgeldim forumda bilginize..

Bu ion/pvd kaplama olan modellere dikkat etmek lazım. Kaplamaları zamanla çıkabilir ve titiz olanları üzebilir. Seiko'nun giriş seviyesi modellerinde bu kaplamaların çok kaliteli yapılma şansı maliyetleri nedeniyle düşük.

• quote:

@Mühendis

@hozburun

@Darkchild

Hoş tanımlamalar

• quote:

quote:

Eğer model buysa linkte verdiğin, fiyat bedava. Kaçırma. Ama yinede bir canlı canlı, gözlerinle görmelisin. Yarın git gör aynı saatse kaçırma.

evet yarın almaya gideceğim...... ama en çok endişelendiğim nokta deri kayış olması ....halbuki ben metal istiyordum....ne yapsak ki acep?

Ben de öncelikle orjinal metal kordonuyla almanı öneririm. Metal kordonu sonradan bulmak hem zor hem de pahalıya gelir. Deri kordon ise tersi.

Bence fiyatı da bedava değil, yurtdışı fiyatlarına geliyor. Ama kargoydu, gümrüktü derken yurtdışından almak daha pahalı ve zahmetli olurdu, o nedenle fena fırsat değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burbank -- 24 Kasım 2011; 13:13:50 >

• quote:

quote:

quote:

Eğer model buysa linkte verdiğin, fiyat bedava. Kaçırma. Ama yinede bir canlı canlı, gözlerinle görmelisin. Yarın git gör aynı saatse kaçırma.

evet yarın almaya gideceğim...... ama en çok endişelendiğim nokta deri kayış olması ....halbuki ben metal istiyordum....ne yapsak ki acep?

Ben de öncelikle orjinal metal kordonuyla almanı öneririm. Metal kordonu sonradan bulmak hem zor hem de pahalıya gelir. Deri kordon ise tersi.

aynen dostum bende öyle düşünüyorum.. bakalım birazdan yolumuzu kızılaya çevireceğiz

• 
Sayfa: önceki 13161317131813191320
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.