Şimdi Ara

SAATLER (1286. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29.530
Cevap
102
Favori
3.970.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: diphase

quote:

Orijinalden alıntı: vector x-31

quote:

SAATLER

SEİKO SRH009P1
    -Safir Kristal cam
    -pil gerektirmeyen kinetic teknolojisi
    -deri kordon ve çelik kasa(paslanmaz)
    -el ile şarj edilebilme(direct drive)
    -gün ve şarj göstergesi mevcut

Seikonun en baba modellerinden birisini vermişin

daha alamadım ama ... orjinalini bulamıyorum ....sadece bir sitede var o da taksit yapmıyor

Sirkeci tarafına baktınmı oralarda 3-4 tane seiko bayisi bulunuyor en azından yoksa bile getirtme şansın olur

• hangisi?

SAATLER

Orijinalden alıntı: uA006

hangisi?

SAATLER

Sağdaki hocam. Kemeriyle bariz bir uyumu var cuk diye oturur.. Soldaki çok sırıtır.

Bulsam ben de alabilirim valla...

quote:

quote:

quote:

SAATLER

SEİKO SRH009P1
    -Safir Kristal cam

daha alamadım ama ... orjinalini bulamıyorum ....sadece bir sitede var o da taksit yapmıyor

Sirkeci tarafına baktınmı oralarda 3-4 tane seiko bayisi bulunuyor en azından yoksa bile getirtme şansın olur

bnu alınca kolunda çekilmiş bi fotosunu koy ya bende beğendım ama capı ufak galiba biraz :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Polemik

quote:

Orijinalden alıntı: teddybear01

quote:

Orijinalden alıntı: biohard35

quote:

Orijinalden alıntı: teddybear01

Zenginiz Bkz18 Ayar altın Sertifikalı Koleksiyon sersisi zamanında 2.200 Avro idi
     SAATLER

tamam.

SAATLER Tamam

Bu saat 18 ayar altın değil, kaplama. Kaplama bir saate 2.200 Euro vermek ne derece doğru bilemiyorum.

Zaten gerçekten iyi markalar çoğu zaman kaplama saat yapmazlar çünkü kaplama sağlıklı bir sistem değildir.

Saatinizin markası okunmuyor, acaba markası nedir?

Piere cardin Baya eski saat Babam almıştı artık ben kulanıom Ayrıca dediğim gibi 1.000 avroda olabilir o gun 2 saat almıştık 2side altındı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teddybear01 -- 30 Ekim 2011; 23:44:33 >

•  SAATLER

arkadaşlar bunun modeli ney ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PomPom -- 31 Ekim 2011; 0:14:37 >

SAATLER

SAATLER

bu saat nedir ne degildir ikinci eli ne kadar eder beyler ?
    cerruti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakan.. -- 31 Ekim 2011; 8:44:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: PomPom

SAATLER

2004 yılında çıkarılan "Fun Scuba" koleksiyonundan "Farfallino Giallo" model isimli saat. 200 m wr ve 40 metreye kadar derinlik ölçer özellikli, 47 mm çapında. Dizaynında, aşağıdaki fotoğrafın sağ tarafında çift olarak yer alan deniz balığından esinlenilmiş.

SAATLER

• quote:

Orijinalden alıntı: burbank

quote:

Orijinalden alıntı: PomPom

SAATLER

2004 yılında çıkarılan "Fun Scuba" koleksiyonundan "Farfallino Giallo" model isimli saat. 200 m wr ve 40 metreye kadar derinlik ölçer özellikli, 47 mm çapında. Dizaynında, aşağıdaki fotoğrafın sağ tarafında çift olarak yer alan deniz balığından esinlenilmiş.

SAATLER

wr ne hocam saatlerle pek aram yokta :) tşkler bilgiler için

• Wr = Water resistant yani su geçirmezlik

Orijinalden alıntı: freedom36

Wr = Water resistant yani su geçirmezlik

tşkler

@burbank

Aylarca Explorer 2 diye inledin, inceleme yazdık ama tek kelime etmedin. Söyleyecek bir şeyin yok mu?

Bir süredir gerek işyerinde, gerekse dışarıda yoğundum, ancak ara ara girebildim. Bir de son zamanlarda evden bu foruma girdiğimde 5-10 saniye sonra error verip kapanması şeklinde bir sorunla karşılaşıyorum. Yani evden giremiyorum buraya. İşyerinden de fotoğrafların bir kısmını göremiyorum.

Ancak, yazılarına yine de bakmıştım, "Rhodium'da inceledim" şeklindeki ibareni gördüm, konu aralarında 42 mm'ye çıktığını ifade etmişsin. Bu tür genel bilgileri daha önce de paylaşmıştın. Bunların dışında bir inceleme yazısına rastlayamadım. Mümkünse o inceleme yazını alıntı yapabilir misin?

• quote:

Orijinalden alıntı: BMW 528

bu seiko skx779 aldıgımdan beri zaman daha çabuk akıyor resmen
    saati saniye kolunu izlemek acayip keyif verici inanın heleki sessizlikde gece sesinide duyabilirseniz ..
    seikodan sonra cıtayı daha yüksek otm saatlere çevirdim

Orijinalden alıntı: palermo9

quote:

quote:

quote:

quote:

SAATLER

SEİKO SRH009P1
    -Safir Kristal cam

bnu alınca kolunda çekilmiş bi fotosunu koy ya bende beğendım ama capı ufak galiba biraz :)

bir dunya para,
    aydınlatma var mı yok!fosfor var mo yok!
    gece kullanma bu saatı ozaman!

olakı karanlıkta saate bakman gerektı cep telefonu ısıgını mı kullanacaz,ozaman neden saat ıcınde cep telefonumuzu kullanmıyoruz

• quote:

Orijinalden alıntı: burbank

quote:

@burbank

Aylarca Explorer 2 diye inledin, inceleme yazdık ama tek kelime etmedin. Söyleyecek bir şeyin yok mu?

Bir süredir gerek işyerinde, gerekse dışarıda yoğundum, ancak ara ara girebildim. Bir de son zamanlarda evden bu foruma girdiğimde 5-10 saniye sonra error verip kapanması şeklinde bir sorunla karşılaşıyorum. Yani evden giremiyorum buraya. İşyerinden de fotoğrafların bir kısmını göremiyorum.

Ancak, yazılarına yine de bakmıştım, "Rhodium'da inceledim" şeklindeki ibareni gördüm, konu aralarında 42 mm'ye çıktığını ifade etmişsin. Bu tür genel bilgileri daha önce de paylaşmıştın. Bunların dışında bir inceleme yazısına rastlayamadım. Mümkünse o inceleme yazını alıntı yapabilir misin?

quote:

Bugün yeni Rolex Explorer 2'nin iki modelini de inceleme fırsatım oldu.

Saat şöyle böyle diyecek bir şey bulamıyorum, çünkü gerçekten olmuş.

Kısaca izlenimlerimi aktaracak olursam, şunları söyleyebilirim:

Kasanın oranları gerçekten çok iyi. 42 mm ne çok büyük, ne de çok küçük. Uzun süre sıkılmadan kullanılacak bir spor saat için ebatları çok iyi.

Kasanın oranları ve Submariner ve GMT Master 2'ye oranla ince bezel sayesinde, diğer yandan 42 mm'lik kasanın etkisiyle büyük kadran, saati olduğundan büyük gösteriyor ve saat oldukça okunaklı.

Turuncu detaylar sıkıcı denebilecek tasarımı oldukça hareketlendiriyor.

Bilezik ve kilit güncel Rolex'lerin yüksek kalitesini taşıyor.

Saatin bilekteki duruşu oldukça güzel. Takım elbiseyle belki zorlar ama spor kıyafetle de kot-ceket ya da kanvas-ceket gibi daha resmi kıyafetlerle de rahatlıkla kullanılabilecek bir saat.

Beyaz kadranlı modeli de, siyah kadranlı modeli inceledim. İkisi de gerçekten çok güzel. Beyazı daha çok beğendim ama beyazı alsam siyahı, siyahı alsam beyazı aklımda kalır, biliyorum.

Saatin eleştirilebilecek yanları ise bence şöyle:

1. Rolex klasiği olarak camın altında antirefle yok, antirefle sadece büyütecin altında yer alıyor. Bu Rolex için bir eksiklik değil, antirefle kullanmayı tercih etmiyorlar. Bu sebeple eksiklik mi tercih meselesi mi konusuna pek girmeyeceğim.

2. Tepe: Twinlock tepe fotoğrafalrdan küçük görünmüştü gözüme, ama gerçekte tepe o kadar da küçük durmuyor. Triplock bence daha güzel durabilirdi ama yine Rolex'in tercihi Twinlock yönünde olmuş.

Sonuç olarak, ilk bakışta saatin ciddi bir eksiği ya da hatası olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim.

Gelelim fiyatlara. Güncel birkaç fiyat bilgisi aldım.

Milgauss GV: 8760 CHF

Explorer 2: 8800 CHF

GMT Master 2: 9000 CHF

Submariner LN: 9120 CHF

• Teşekkürler, ben bunu görmemiştim.

İlave sorularım;

- Kalınlığı, klips sistemi, luminovası nasıl?
    - Bezelin inceliğinden dolayı 42 mm'den büyük duruyor mu kolda?
    - Arka kapak eski sistem yazısız şekilde mi, sağında solunda engraving'ler var mı, onlar nasıl durmuş?
    - Yelkovana dokunmadan akrebi ayarlarken diğer kollar da bozulacakmış gibi bir his oluşuyor mu ayar
    yaparken?
    - Camın bezelin fazla üzerinde kaldığı görülüyor. Bu kolda nasıl bir his veriyor?
    - Kadran ve bezel yazılarından kabartmalı olanlar var mı?
    - Lug'lar biraz fazla kalın ve büyük gibi görünüyor fotoğraflarda. Bunun kolda bir rahatsızlık hissi veya saatin koldaki dengesine olumlu/olumsuz etkisi var mı?

- Tarih büyütecini çıkarttırıp denedin mi hiç? Nasıl duruyor

Not: Bu arada inceleme için eline sağlık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burbank -- 31 Ekim 2011; 14:53:20 >

• _____________________________
    www.simeyat.com Yeni Yalan Haber Siteniz
  • Arkadaşlar indirime gittim saatimde... Linki incelemenizi isterim.

Tissot Veloci-T Chronograph:

http://forum.donanimhaber.com/m_54039696/mpage_1/f_/key_//tm.htm#54039696
  • - Kalınlığı GMT Master ve Submariner gibi, yani tam da olması gerektiği gibi. Ne ince, ne de kalın. Klips olarak Daytona, Explorer ve GMT Master'da kullanılan çift kapatmalı sistem kullanılıyor. Kilitte diğer Rolexlerdeki gibi Easy Link (birkaç saniyede bileziği yarım bakla küçültme özelliği) standart olarak sunuluyor. Kilit Rolex'e yeni olanlar için gerçekten çok güzel, Rolex'e alışkın olanlar için ise beklenen standartta. Mağazanın içinde saatin luminovasını inceleme fırsatım yoktu.

- Kolda bence 42 mm'den daha büyük duruyor, ama kesinlikle devasa durmuyor. Eski modelin küçük kaldığını düşünüyorum ama bu modelin boyutu bence yıllarca kullanılabilecek bir spor saate göre çok iyi olmuş: Ne güncel modaya uygun olarak çok büyük, ne de artık demode denilebilecek kadar çok küçük.

- Arka kapak standart yazısız Rolex kapağı. Bence çok önemli bir eksiklik olmamasına karşın en azından Milgauss'ta yapıldığı gibi biraz yazı fena durmayacaktır.

- Saatin tepesiyle oynayamadım, satış temsilcisiyle muhabbete dalınca unuttum açıkçası.

- Bu konuya Ertay Ağabey de değindi. Açıkçası camın taşan kısmına saati incelerken bakmadım, ama anormal bir durum olsaydı gözüme çarpardı diye düşünüyorum. Saati bir arkadaşımla birlikte inceledik, o da bir şey demedi.

- Kadrana lupla bakmadım ama Explorer 2 yazısının kabartmalı olduğunu biliyorum. Bezeldeki rakamların yuvaları bezele işlenmiş, işlemeler boyanmış.

- Explorer 2 kasası bence oran olarak gerçekten çok iyi olmuş, boynuzlarda en ufak bir sorun yok. Boynuz kalınlığı Sub ve GMT'den az, üç saati de yan yana koydum ve öyle inceledim. Zaten benim için en önemlisi, kasanın oranlarını görmekti. Bir saati kasa oranları iyiyse, kadranda da ciddi bir falso yoksa, saat genelde güzel oluyor. Kadran standart Rolex kadranı, kasa oranları cidden çok iyi (Tepe Triplock olsaymış belki daha güzel olabilirmiş ama Twinlock asla küçük durmuyor, fotoğraflar aldatıcı.) kollar da genişlemiş ve farklı olmuş. Saatin oranları, yabancıların proportion olarak ifade ettikleri şey gerçekten çok iyi. Bu arada, geniş kollar ve büyük kadran ile saatin okunması çok rahat.

- Büyüteci çıkartmadım.

Sonuç olarak kişisel düşüncelerimi belirtmem gerekirse, eski Explorer 2 de kesinlikle çirkin ya da kötü bir saat değildi. Sadece bazı güncellemelere ihtiyaç duyuyordu, o kadar. Eski model sabit bezeli ve zarif ksa yapısı nedeniyle spor saat için küçük bir yapıya sahipti. Büyük indeks ve kalın kol uygulamasından yoksundu. En önemlisi, kasası güncellenmemişti.

Şimdi kadran tam da beklediğim şekilde güncellendi. Kollar beklediğimden daha geniş, özellikle yelkovan kimilerince beğenilmiyor ama ben oldukça beğendim.

GMT kolu bence saatin en vurucu yanlarından biri, turuncu çok güzel duruyor. Kolun büyümesi ise ayrı bir güzellik. Zaten Rolex GMT kolu için Amerika'yı yeniden keşfetmek yerine 30 yıl önceki modelden ilham almayı seçmiş ki bu da Rolex'in son yıllardaki politikasının ürünü.

Bilezik ve kilit güncel modellerle aynı seviyeye taşınmış, geç de olsa saatin çok iyi bir bileziği ve kilidi var.

Kasa: Kasa çok önemli bence. 2 mm'lik artış başka markalar için normal karşılanabilir ama bu durum Rolex için büyük devrim. Ayrıca, hala çok tartışılan geniş boynuzlu yeni kasayı sevmeyenler için de çok iyi bir alternatif olacaktır Explorer 2.

Bence her şeyiyle günlük kullanıma uygun (su geçirmezlik, fırçalanmış çelik kasa ve bilezik, hassas ve sağlam makine, yüksek okunaklılık gibi) GMT'li spor saat arayanlar için Explorer 2 bence mutlaka üzerinde düşünülmesi gereken bir alternatif olacaktır. Bu arada, Milgauss gibi Explorer'ın da taşlı ve altın versiyonları yok, benim gibi düşünen adamlar için de mutlaka bir artı olarak değerlendirilecek bir husus diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polemik -- 31 Ekim 2011; 16:01:48 >

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.