Şimdi Ara

SAATLER (1101. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29.530
Cevap
102
Favori
3.908.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10991100110111021103
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam, Swatch'un C01.211 Kalibresi ETA'nın hangi mekanizması üzerine modifiyeli halidir?? Birde 15 taş az değilmi kronolu bir otomatik için?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Can-KSK

@burbank
    Hocam, Swatch'un C01.211 Kalibresi ETA'nın hangi mekanizması üzerine modifiyeli halidir?? Birde 15 taş az değilmi kronolu bir otomatik için?

eta'nın yeni mekanizmalarından. Daha uygun bir kronograf mekanizma olması için parçalarda epey sentetik plastik malzeme kullanılmış. Kimi kötü derken, kimileri de bazı yerlerde daha dayanıklı olmasını sağlıyor diyor. Bu mekanizma swatch kronograf modelleri dışında da tissot'ta da (örnek prc 200 kronograf otomatik) kullanılıyor.

SAATLER

Mekanizmanın tasarımında yine sentetik plastik mekanizmaların kullanıldığı Lemania Cal 5100'den de esinlenilmiş. Zaten mekanizma dizayn olarak Lemania Cal 5100'ü oldukça andırıyor.

15 taş normalde otomatik bir saat için asgari gerekli olan taş sayısı. Markalar mekanizmada kullandıkları parça sayısı, dekoratif amaçlar vb. nedenlerle bu sayıyı arttırıyorlar. Ancak kaynaklarda 15 taşın otomatik bir saat için asgari taş sayısı olduğu belirtiliyor. Bu durum da düşük maliyetli ama iyi bir mekanizma üretmek için maliyetin minimuma indirilmesi kapsamındaki bir uygulama sanırım.

Yani bu mekanizma, asgari standardları karşılayacak şekilde tasarlanarak üretilmiş düşük maliyetli bir swiss mekanizma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burbank -- 10 Mayıs 2011; 11:51:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: burbank

quote:

@burbank

eta'nın yeni mekanizmalarından. Daha uygun bir kronograf mekanizma olması için parçalarda epey sentetik plastik malzeme kullanılmış. Kimi kötü derken, kimileri de bazı yerlerde daha dayanıklı olmasını sağlıyor diyor. Bu mekanizma swatch kronograf modelleri dışında da tissot'ta da (örnek prc 200 kronograf otomatik) kullanılıyor.

Mekanizmanın tasarımında yine sentetik plastik mekanizmaların kullanıldığı Lemania Cal 5100'den de esinlenilmiş. Zaten mekanizma dizayn olarak Lemania Cal 5100'ü oldukça andırıyor.

15 taş normalde otomatik bir saat için asgari gerekli olan taş sayısı. Markalar mekanizmada kullandıkları parça sayısı, dekoratif amaçlar vb. nedenlerle bu sayıyı arttırıyorlar. Ancak kaynaklarda 15 taşın otomatik bir saat için asgari taş sayısı olduğu belirtiliyor. Bu durum da düşük maliyetli ama iyi bir mekanizma üretmek için maliyetin minimuma indirilmesi kapsamındaki bir uygulama sanırım.

Yani bu mekanizma, asgari standardları karşılayacak şekilde tasarlanarak üretilmiş düşük maliyetli bir swiss mekanizma.

Bu çok yeni bir makine, bence biraz bekleyip öyle almak daha doğru olur. Makine sağlamlığı, hassasiyeti ve güvenilirliği konusunda asla tartışılmayan Rolex dahi 2000 yılında Daytona'nin Zenith tabanli makinesini bırakıp kendi makinesi olan 4130'u üretmeye başladığında bazı sorunlar yaşadı diye biliyorum. (bu arada Rolex Cal. 4130 dunyanın en iyi otomatik kronograflarindsn biridir)

Bu yüzden kronograf olmazsa olmaz değil ise bence 2824 sahibi bir otomatige yönelin. Diğer bir alternatif ise bütçeyi arttirip rüştünü ispatlayan bir kronograf olan 7750'ye yönelmek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polemik -- 10 Mayıs 2011; 12:47:28 >

• @burbank, @Polemik

Teşekkürler cevaplar için. Mekanizmanın yeni olduğunu bilmiyordum. Klasik Swatch Irony (Swatch YAS100G) otomatik mekanizmasının modifiyeli hali diye düşünmüştüm. Beklemek lazım o halde.
  • Rica ederim.

Bu arada mekanik saatte tas sayısına takılmayın. Tas sayısı ile kalite arasında bir orantı her zaman yoktur. 65 taşlı Çin makineleri bulmak mümkündür.
  • quote:

Seiko superior serisinden düşünülesi bir parça.
    http://www.skywatches.com.sg/reviews/japan-seiko-superior-automatic-scuba-divers-watch-skz271j2-skz271.htm

SAATLER

Tombul akrepli Seiko 5 sports modeli (skz265)

SAATLER

• quote:

@burbank, @Polemik

Teşekkürler cevaplar için. Mekanizmanın yeni olduğunu bilmiyordum. Klasik Swatch Irony (Swatch YAS100G) otomatik mekanizmasının modifiyeli hali diye düşünmüştüm. Beklemek lazım o halde.

Rica ederim Hocam
  • Merhaba herkese,

Bende Victorinox Dive Master 500 saati var. Amerikadan almistim. 2-3 ay kullandiktan sonra saat durdu ve calistiramadim ne kadar kursamda. Saatciye goturdum ve icinde balans tasi kirilmis dediler ve 200 lira tamir masrafi olur dediler. 75tl balans tasinin fiyati geriye kalan isciliktir dediler. Sizce kaziklanir miyim yaptirirsam? Veya daha ucuza yapabilcek bi yer bulabilir miyim?
  • Sorunlu olan saatimi bugün Ankara'da bir saatçiye verdim. Hiçbiri garanti kapsamı içinde yapamaycağını, ancak İstanbul'da Aslan Saat e götürürsem garantiyi işletebileceğimi söylediler. İstanbula gidene kadar yaptırmaya çok gönüllü değilim. Sadece tespit için bıraktım saatçiye. 30 tl ye kadar masraf çıkartırsa yaptırırım. Yoksa yaklaşmam.

Onun dışında diğer saatim için nato kayış baktım ama hiç bir yerde bulamadım. Bilen var ise söylemekten çekinmesin.
  • Alttaki 2 saatten hangisi daha iyidir arkadaşlar ?

SAATLER

SAATLER

SAATLER

SAATLER

SAATLER

SAATLER

bu arada efa-132bk nın fotoğrafları forumdan bi arkadaşın ilanından alıntıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Polemik

quote:

Orijinalden alıntı: burbank

quote:

@burbank

Bu çok yeni bir makine, bence biraz bekleyip öyle almak daha doğru olur. Makine sağlamlığı, hassasiyeti ve güvenilirliği konusunda asla tartışılmayan Rolex dahi 2000 yılında Daytona'nin Zenith tabanli makinesini bırakıp kendi makinesi olan 4130'u üretmeye başladığında bazı sorunlar yaşadı diye biliyorum. (bu arada Rolex Cal. 4130 dunyanın en iyi otomatik kronograflarindsn biridir)

Bu yüzden kronograf olmazsa olmaz değil ise bence 2824 sahibi bir otomatige yönelin. Diğer bir alternatif ise bütçeyi arttirip rüştünü ispatlayan bir kronograf olan 7750'ye yönelmek.

Rolex Zenith'in el primero'sunu birakinca fazla sorun yasamadi esasinda. Asil sorunu e plrimero'larda yasadi. Burada cok buyuk bir firmanin (Almanya'da Rolex satis adedinde 1. firma) muduru olan kisinin bana anlattigina gore, servislerine gelen sorunlu Daytona'larin buyuk cogunlugunu El primero mekanizmalilarin olusturdugunu soylemisti.
    Daytona'da kullanilan F.P. bazli 4130 calibre'nin dunyanin en iyi kronograflarindan birisi olmasi normal, cunku atasi olan Frederic Piguet'nin (1185 idi yanilmiyorsam) dunyanin en iyi kronograf mekanizmasi oldugu bir cok kisi tarafindan kabul edilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi er-tay -- 10 Mayıs 2011; 21:58:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgboy

Casio MTG-1000 saatime kordon veya ek bakla lazım. Nereden alabilirim veya bulabilirim? Yardımcı olabilecek var mı?

SAATLER

SAATLER

Eğer ERSA'dan almayacaksanız eBay'da G-Shock aksesuarları satan satıcılar var. hatta öndeki o vidalardan bile satanlar vardı. Türkiye'de bulamazsanız bile eBay'da mutlaka bulabilirsiniz.

Bir de sorum olacak size; saatiniz Multiband 5. Peki Almanya'daki ya da İngiltere'deki vericiden sinyal alabiliyor mu? Bildiğim kadarıyla Yunanistan'a kadar bir alan kapsama alanı içersinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuintu -- 11 Mayıs 2011; 18:47:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cancanax

quote:

Orijinalden alıntı: musavas

Seiko Orange Monster için NATO kordon geldi. fotoğraflarını ekliyorum.

SAATLER

SAATLER

Saat bambaşka oldu sanki, kordon değiştirerek koleksiyon genişlemiş gibi oluyor adeta

Ben de bu resimleri gördükten sonra OM aldım...Maratac bence harika...Bugün yarın ısmarlıyorum..

SAATLER
     SAATLER
     SAATLER
     SAATLER
     SAATLER
     SAATLER

Aynı kordondan almak istiyorum bende ebay'da görmüştüm, galiba 18$ civarında yalnız Orange Monster için kaç mm olanı almam gerekir..

• Orange monster boynuz aralığı (lug width) 20 mm'dir.
  • quote:

Orange monster boynuz aralığı (lug width) 20 mm'dir.

Hangi kordonu alırsak 20 mm olanı alacağız demek doğrumu acaba..
  • Doğrudur. Nato, deri veya çelik hangisi olursa olsun 20 mm. tam uyum gösterir.

Şöyle de bir snow monster (WUS'dan alıntıdır) gösterelim sailcloth kayışla birlikte.

SAATLER

SAATLER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Can-KSK -- 11 Mayıs 2011; 13:50:14 >

• Teşekkür ederim...
  • gnomowatches dan kayış alan var mı? ne kadar sürede geliyor bilen ?
  • Geçenlerde aldığım Orient Mako XL(siyah) a deri kayış takmayı düşünüyorum ve aşağıdaki kayışı beğendim. Bunu taksam nasıl durur saatseverler, önerir misiniz?

SAATLER

SAATLER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Biperva_ -- 11 Mayıs 2011; 14:34:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Crazy®

Teşekkür ederim...

Rica ederim.
  • 
Sayfa: önceki 10991100110111021103
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.