Şimdi Ara

SAATLER (101. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
29.530
Cevap
102
Favori
3.907.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 99100101102103
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ah iste bir de benim meslek fazla toz-duman fazla kir-dok olmasaydi, soyle takim elbiseli klimali ofiste mudur olsaydim, senin dedigin gibi krokodil kayisli haute coutre takilirdim ORIS sade durusu ile tamamen gunluk, santiyede bile takmaktan cekinmeyecegim bir saat. Ama Omega PO yada TH CARRERA'YI ust-bas duzgun iken takmayi planliyorum.

Aslinda simdi vakit bu gibi markalardan almak icin uygun. Yoksa Panerai gibi azcik tutuldu mu, aninda etiketlerini 2-3 kat arttirirlar. watchuseek forumundakiler yerden yere vuruyorlar panerai'in bu tutumunu ama olan olmus artik

quote:

Orjinalden alıntı: teng

Bence Po ve Carrera gibi saatler elbetteki gündelik olarak takılabilir. İkisi de spor ve çelik kordonlu saatler.
    Takım elbise ile de spor kıyafetle de uyum sağlarlar. Hele klasik carrera bir başka güzel, o 10 sene önce de güzeldi 10 sene sonra da güzel olacak. Şu anda dünyanın 1 numaralı erkek saati Patek Phillippe dir. Modelleri bu yüzyılın sonuna kadar geçen yüzyıl ki gibi olacak diyorlar.(Ben de kurmalı ve krokodil kayışlı bir tane düşürmek için timsah gibi nehir kenarında bekliyorum ama fiyatların yanına bile yaklaşılamıyor.)Doğrusu ben yeni carreraları sevmedim. Casio gibi duruyor. Bence İsviçre saati takılacaksa kendini sana belli etmeli.
    Ayrıca gerektiğinde takım elbise ile de uyumlu olmalı. Bence Oris'te bu özellik yok.En fazla Carrera'da var
    Şimdi bütün modacı markaları oris gibi modeller yapıyorlar.(Guess, G. Ferre, Cerrutti vs vs vs..) Ortalık o modelden kırılıyor.Titanyum kasa, düz cam,pvd fiber kadran.. Bu modelin öncüsü Hublot gibi gözükse de o da aslında Audemar Piguet den yürüttüğü için hala mahkemeliklermiş diye duydum.
    Oris pazardaki payı az olduğu için fiyatını makul düzeyde tutan bir marka. Satışları artsın inan fiyatını hemen ikiye katlar. onun gibi başka markalar da var. Mesela Revue Thommen (zamanında U.S. başkanlarının saati bir marka) Frederique Constant,Lido,Oris,gibi markalar şimdilik makul fiyatla pazardalar.
    Neticede İsviçre saatleri Rolls Royce gibi olduklarından modacı saatleri gibi zırt pırt model değiştiremiyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bravoecho -- 16 Ekim 2008; 16:25:22 >

• @axiaziz,

linkini verdigim sitede fiyati 155USD gozukuyor. 300euronun altinda oldugu icin vergisiz olarak yurtdisindan siparis edebilirsin. Tahminen bir hafta icinde elinde olur.

http://www.21jewels.com/productsdetail.asp?getproductid=1308&start=1&getbrand=4&getproducttype=10
  • Peki Oris'in fiyatı nedir?
  • ORIS TT3 Black Chronograph..............2635 USD
  • Saatlerden pek anlamam hatta hiç anlamam ama tek bir soru sorucam
    Şuan satışta olan Dünyanın en yüksek fiyatlı saati hangisi ??
    Bilen vasa model adını veya varsa resmini koyabilirse sevinirim...
    İyi forumlar ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: bravoecho

@axiaziz,

linkini verdigim sitede fiyati 155USD gozukuyor. 300euronun altinda oldugu icin vergisiz olarak yurtdisindan siparis edebilirsin. Tahminen bir hafta icinde elinde olur.

http://www.21jewels.com/productsdetail.asp?getproductid=1308&start=1&getbrand=4&getproducttype=10

@bravoecho
    Hocam öncelikle ilgine teşekkürler.

Ben daha önce hiç yurtdışı alış-veriş yapmadığım için bir-kaç sorum olucak.
    Bu siteden ödeme yapmak için kredikartımı kullanıcam, yoksa hani sanalkart, paypall gibi şeyler diyorlar yoksa öyle bir şey mi gerekli?
    Yoksa kapıda ödeme mi yapılıyor? (Ki bu olsa süper olur.)
    Bir de bu sitenin, Türkiye'ye kargosu var mı? Sanırım bazı sitelerin olmuyordu...
    Veya bu saatin kargo ücreti ne kadar olucaktır, yada kargonun gümrükte takılması gibi bir şey söz konusu olabilir mi?

İşte bir konuda cahilliğin aynı konuda bir çok soruya yol açabileceğini bir kez daha görmüş olduk...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Axiaziz -- 16 Ekim 2008; 18:48:01 >

• quote:

Orjinalden alıntı: mexmo

Saatlerden pek anlamam hatta hiç anlamam ama tek bir soru sorucam
    Şuan satışta olan Dünyanın en yüksek fiyatlı saati hangisi ??
    Bilen vasa model adını veya varsa resmini koyabilirse sevinirim...
    İyi forumlar ...

Bu sorunun net bir cevabı yok sanırım. 1000000 (yazı ile bir milyon) dolara saat satıldığı da oluyor hatta daha fazlasına da. 5000 dolarlık bir saate 300000 dolarlık mücevher takarsanız olur size 305000 dolarlık bir saat. ya da Sultan Palamut'un saatidir diye açık arttırmada 2 milyon dolara saat olabilir. Ayrıca çok yüksek bir fiyattan saat satılıyor olabilir ama bunu kamuya açıklamıyor da olabilirler.
  • Site hakkında iyi-kötü, güvenilir-sahtekar gibi yorumlar yapamam çünkü daha önce alışveriş yaptığım bir site değil. Lakin sayfa altında görülen FEDEX, WORLDPAY, PAYPAL, MASTER-VISA ve AMERİKAN EXPRESS amblemlerini refererans alırsak güvenilir addedebliriz. Yani ben alacak olsam alırdım.

Site 75 USD kargo bedeli istiyor ve güvenli alışveriş için şifreli sayfaya yönleniyor. Yani sorun yok Gümrükte takılmaz merak etme, çünkü sitede kargo takip linki olduğundan nerede olduğunu görebiliyorsun kargonun.

quote:

Orjinalden alıntı: axiaziz

quote:

@axiaziz,

@bravoecho
    Hocam öncelikle ilgine teşekkürler.

Ben daha önce hiç yurtdışı alış-veriş yapmadığım için bir-kaç sorum olucak.
    Bu siteden ödeme yapmak için kredikartımı kullanıcam, yoksa hani sanalkart, paypall gibi şeyler diyorlar yoksa öyle bir şey mi gerekli?
    Yoksa kapıda ödeme mi yapılıyor? (Ki bu olsa süper olur.)
    Bir de bu sitenin, Türkiye'ye kargosu var mı? Sanırım bazı sitelerin olmuyordu...
    Veya bu saatin kargo ücreti ne kadar olucaktır, yada kargonun gümrükte takılması gibi bir şey söz konusu olabilir mi?

İşte bir konuda cahilliğin aynı konuda bir çok soruya yol açabileceğini bir kez daha görmüş olduk...

• quote:

Site 75 USD kargo bedeli istiyor

Hocam kargo olayına bende biraz baktım sitede,
    "free international shipping" diye bir ibare var. (ana sayfada solda yazıyor, renkli bir kutunun içinde.)
    Ürünün kendi sayfasını açınca orada da altta gene "bu fiyata uluslararası kargo dahildir" gibi bir cümle yazmış adamlar.

Bu kargonun bedava olacağı anlamına gelmez mi?
    Yoksa ben çok mu iyimserim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Axiaziz -- 16 Ekim 2008; 21:00:21 >
  • Ücretsiz kargoda online tracking (canlı takip) geçerli olmayabilir. O ücretsiz olayını bende gördüm. Ha dersen 100 küsür dolarlık saate 75 usd kargo mantıklı mı? para açısından düşünürsen hayır değil. Ama uluslararası kargo ücretlerine göre değerlendirirsen mantıklı.

quote:

quote:

"free international shipping" diye bir ibare var. (ana sayfada solda yazıyor, renkli bir kutunun içinde.)
    Ürünün kendi sayfasını açınca orada da altta gene "bu fiyata uluslararası kargo dahildir" gibi bir cümle yazmış adamlar.

• bende bu TH carreralar hakkında görüşümü belirtecek olursam,klasik eski carreraları daha çok seviyorum,grand carrera gerçekden casio gibi duruyor,ayrıca choronosununda klasik chorono tarzında olmadığı açık,son olarak "17" calibre hakkında bir bilgim yok,muhtemelen modifiye edilerek chorono özelliği kazandırılmış bir makine olsa gerek,eski carrera da en azından ETA 7750 olduğu herkesce biliniyor.
  • quote:

Ücretsiz kargoda online tracking (canlı takip) geçerli olmayabilir. O ücretsiz olayını bende gördüm. Ha dersen 100 küsür dolarlık saate 75 usd kargo mantıklı mı? para açısından düşünürsen hayır değil. Ama uluslararası kargo ücretlerine göre değerlendirirsen mantıklı.

quote:

quote:

Hocam bu arada çok soru sordum kusura bakma

Peki bu takip olayı olmasa ve adamların dediği gibi kargo gerçekten bedavaysa o zaman çok iyi değil mi?
    Zira dediğin gibi 75 dolara yakın bir para kargo, bu da 100 ytl den fazla eder.

Yani benim amacım, bu sitedeki yazan 155 doları verip saati almak. Ekstra para vermezsem tamamdır.
    Eğer sitenin dediği gibi bu kargo olayı gerçekten bedavaysa bu gün yada yarın sipariş vericem zaten.

• @axiaziz,

Bence sitenin support kısmına bir mail at. Durumu anlat, Türkiye'ye felan gelicek kargo opsiyonları nedir? diye sor. Ancak bu şekilde net bilgi alabilirsin

Estağfurullah, yardımlaşma için buradayız. Eğer kargo ücretsiz ise -- ki ABD dışına olacağını pek sanmıyorum-- o zaman süper hiç durma
  • Hocam ABD dışına öyle bir şey olmasa, international yazmazlardaki,
    "only us" vb. bir şey yazardı.

Dediğin gibi ben bir mail yazayım.
    Bakalım ne cevap gelicek.
  • http://www.saatvesaat.in/urun_detay/14544/CBK099+CITIZEN+Erkek+SAAT.html bu saat hakkında yorumlaınızı alablir miyim birde bu şekilde bu bütçeyle alınabilecek submariner benzeri ne gibi saatler var T.C. de

http://www.21jewels.com/productsdetail.asp?getproductid=1527&start=16&getbrand=1&getproducttype=0 ooooooo bu da neymiş şıp demis sd. nin burnundan düşmüş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustafa Bozer -- 17 Ekim 2008; 0:39:55 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: elif1907

teng** hoşbuldum..sizin kadar bilgili olmasamda yani ilgim sadece dış görünüş ve bir açıdan markadan ibaret olsada paylaşım yapmaya ve en önemlisi sizi burda takip etmeye çalışıcam

verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim..yalnız bu rodaj saate bi hasar vermez değil mi? yani İstanbul dışındayım ve yaşadığım şehirde öyle çok isim yapmış bir saatçi yok..o kadar para verdim saate 2-3 çizikten olucaz diye saatten olmayalım şimdi

Rodaj diş temizleme gibi bir işlemdir. Ben iki kere yaptırdım saate hiçbir zarar vermedi, hatta pırıl pırıl yaptı, ama yapanlar bu işi bilen kimselerdi. bilmeyene yaptırmayın

teşekkürler cevap için

• quote:

Orjinalden alıntı: Mustafa Bozer

http://www.saatvesaat.in/urun_detay/14544/CBK099+CITIZEN+Erkek+SAAT.html bu saat hakkında yorumlaınızı alablir miyim birde bu şekilde bu bütçeyle alınabilecek submariner benzeri ne gibi saatler var T.C. de

Submariner benzeri birçok model var ama şu an aklıma gelen mesela grovana markasının saatleri var hemen hemen submariner gibidir. Nerede satıldığını öğrenmek isterseniz pm yollarım. bunun dışında gene kadıköy altıyol2da bir saat firmasında submariner benzeri saatler vardı ama şimdi markasını hatırlayamıyorum, ancak birebir benzeyen Grovana marka idi. Hatırladıkça size yazarım.Çünkü çok taklit edilen bir modeldir. Herhalde Nacar da mutlaka vardır. çünkü nacar yeni üretim serisinde meşhur markaların taklit modellerini sunuyor.

• @bravoecho

Hocam o sitenin kargo olayında şöyle bir bilgi edindim.
    Sipariş verirken, soruyor; ücretli fedex,ups mi yoksa ücretsiz kargo mu diye.
    Ücretli 75 dolar senin dediğin gibi. Öbürü ise tamamen bedava.
    Farkta şu tabii ki, 75 dolar olan kargo 1 hafta, 10 gün de gelecekken, bedava olan 20-25 günü bulacak sanırım.

Peki son bir şey, gümrükte takılmayacağından nasıl bu kadar emin olabiliyorsun?
    Çünkü daha önce herkes gibi bende, böyle şeyler duymuştum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Axiaziz -- 17 Ekim 2008; 4:06:19 >
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Mustafa Bozer

http://www.saatvesaat.in/urun_detay/14544/CBK099+CITIZEN+Erkek+SAAT.html bu saat hakkında yorumlaınızı alablir miyim birde bu şekilde bu bütçeyle alınabilecek submariner benzeri ne gibi saatler var T.C. de

Submariner benzeri birçok model var ama şu an aklıma gelen mesela grovana markasının saatleri var hemen hemen submariner gibidir. Nerede satıldığını öğrenmek isterseniz pm yollarım. bunun dışında gene kadıköy altıyol2da bir saat firmasında submariner benzeri saatler vardı ama şimdi markasını hatırlayamıyorum, ancak birebir benzeyen Grovana marka idi. Hatırladıkça size yazarım.Çünkü çok taklit edilen bir modeldir. Herhalde Nacar da mutlaka vardır. çünkü nacar yeni üretim serisinde meşhur markaların taklit modellerini sunuyor.

Gerçekten hoş, hem mekanizmaları eta ymış hemde swiss made, (internetten gördüğüm kadarıyla) zahmet olmazsa nerde bulabiliriz bu tip saatleri? Replika almaktana bu tip saatlere bakmak daha mantıklı geliyor bana.........

Geçenlerde "cortebert" diye bir markada görmüştüm ama güvenemedim nedir neyin nesidir web sitesi bile yok, aslında cortebert eski bir saat markasıymış ama, nebileyim......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustafa Bozer -- 17 Ekim 2008; 2:31:49 >

• @axiaziz,

"Özellikle elektronik cihazlarda yaşanan gümrük sorunu, Başbakanlık Gümrük Müşavirliği’nin aldığı bir karar sayesinde, bayram, yılbaşı gibi özel dönemlerde yaşanmıyor. Posta ya da kargo yöntemiyle yurt dışından yapılan sipariş ya da hediyeler, gümrük vergisinden muaf tutuluyor. (sana düşen sadece 2 ay beklemek, sanırım site singapur üzerinden kargo gönderecek sana )

Bu da, Ramazan ve Kurban Bayramı ile yılbaşı dönemlerinden oluşuyor. Bayram ve yılbaşı tatilinden bir ay öncesiyle bir ay sonrasını kapsayan bu ikişer aylık dönemlerde, postayla gönderilen elektrikli ve elektronik cihazlar için gümrük vergisi alınmıyor. Böylece, gümrüğe takılma riski de ortadan kalkıyor.

Ancak, bunun da bazı sınırlamaları bulunuyor. Bu sınırlamada da fiyat unsuru ön plana çıkıyor. Ayrıca, postayla gelen ürünün ticari amaçlı olmaması, sadece şahsi, ailevi veya hediyelik eşya niteliğini taşıması gerekiyor. Başbakanlık Gümrük Müsteşarlığı’nın kararına göre, posta ya da hızlı kargo sistemiyle yurt dışından gelen bu ürünlerin fiyatı, 300 Euro ya da 400 doları geçemiyor. Aştığı taktirde, vergi ödemeyi de göze almak gerekiyor.

Şayet yurt dışından postayla gelen siparişler, Şeker ve Kurban Bayramı ya da yılbaşı tatilinin dışında kalan bir döneme denk gelirse, bu kez de gönderilen ülke ön plana çıkıyor. Böyle dönemlerde, paket ya da koli, Amerika’dan gönderildiğinde 200 dolara kadar herhangi bir gümrük vergisi uygulanmıyor.

Ancak, Avrupa Birliği’ne üye ülkelerden gelen ürünlerde, bu kez muafiyet limiti, 100 Euro ya da 130 dolara düşüyor. Kargo ücretinin de dahil olduğu bu fatura değerinin altında kalan hiç bir ürün için gümrük vergisi ödenmiyor. Fatura değeri 100 Euro’yu aşan ürünlerde ise Avrupa Birliği’ne üye ülkelerden gönderilen siparişlerde yüzde 18, bunların dışında kalan ülkelerde ise maksimum yüzde 25 gümrük vergisi alınıyor.

Yurt dışından gelen ürünler şayet gümrüğe takılırsa, bu kez de belli bir prosedür uygulanıyor. Bunun sonucunda, paket şayet gönderilen ülkenin resmi posta şirketi tarafından gönderilmişse, gümrüğe takılan ürünü takip etmek oldukça zor oluyor. Bu da, standart postayla gelen ürünlerin gümrüklerde tek tek işleme tabi tutulmasından kaynaklanıyor. Ürünlerin ambalajında ağırlıkları, içerikleri ve fiyatlarına göre gümrüğe alınıyor. Bunda da bazı sorunlar yaşanabiliyor."

***www.gumrukforum.com'dan alıntıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bravoecho -- 17 Ekim 2008; 7:18:37 >

• 
Sayfa: önceki 99100101102103
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.