Şimdi Ara

Saat kapağı açma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
47.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu saatin kapağını nasıl açarım, pilini değiştirmem lazım, saatçiye götür demeyin, götürdüm hem kapağını çizdi hemde taktığı pil 2 ayda bitti ve 5 tl de para aldı.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Saat Kapağı Açma: Pratik Bir Kılavuz

Saat kapağınızı açmak gerekmesi durumunda, bunu güvenli ve hasarsız bir şekilde yapmak istersiniz. İşte evde saat kapağı açmak için adım adım bir kılavuz:

Gerekli Malzemeler:

• Saat kapağı açma aleti veya küçük bir tornavida

Talimatlar:

1. Saat Arka Kapağı Türünü Belirleyin:

Çentiksiz saat kapağı (genellikle vidalı) veya çentikli saat kapağı (genellikle basmalı) olup olmadığını belirleyin.

2. Çentiksiz Saat Kapağı Açma:

• Küçük bir tornavida veya saat kapağı açma aletini kapağın kenarındaki çentiğe yerleştirin.
    • Tornavidayı veya açma aletini saat yönünün tersine çevirerek kapağı gevşetin.

3. Çentikli Saat Kapağı Açma:

• Saat kapağı açma aletini veya küçük bir tornavidayı kapağın çentiklerine yerleştirin.
    • Aletleri aynı anda bastırarak kapağı serbest bırakın.

4. Kapağı Dikkatlice Kaldırın:

Kapağı tamamen gevşettikten sonra, dikkatlice kaldırın. İç kısmı çizmemeye veya hasar vermemeye özen gösterin.

5. İşi Bitirme:

Kapak açıldıktan sonra, saati tamir edebilir, pili değiştirebilir veya başka bir bakım işlemini gerçekleştirebilirsiniz. İşiniz bittiğinde, kapağı ters sırada yerine takın.

İpuçları:

• Saat kapağı açma aletiniz yoksa, küçük bir tornavida kullanabilirsiniz.
    • Kapağı açarken aşırı güç kullanmaktan kaçının.
    • Kapağı açarken veya yerine takarken saatinizi çizmemek için bir bez kullanın.
    • Kapak açma işlemi sırasında herhangi bir zorluk yaşarsanız, profesyonel bir saatçiye danışın.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Başka saatçiye götür. Aynı çukura iki kere düşmek pek hayra alamet sayılmaz zaten
    Ben eski bu tip vidalı kapak saatleri önceden açıyordum ancak saat zaten eskimiş ve kapakta çok iyi sıkışmamış oluyordu. Web'de bu tip kapakları açacak araçlar satılıyor eğer onun gelmesini bekleyemem diyorsan kapağın kenarlarındaki çentiği görüyorsun ona bir şey sıkıştırıp (Ben tornavida kullanıyordum) saat yönünün tersinde çevirmen gerekiyor.

Ancak çok dikkat etmen gerekiyor öncelikle eline zarar vereceğin gibi kapağı da çizme ihtimalin çok fazla. O yüzden tornavidanın ucuna kalın bir bez parçası sıkıştırırsan şansın da yaver giderse açarsın. Ucu geniş açılan pense ile de yapabilirsin ancak dediğim gibi yine bez kullanman gerekiyor. Pense üstelik tornavida kadar tehlikeli de olmaz. Yine de bu iki yöntemi tavsiye etmiyorum.

• geçmiş olsun
  •  Saat kapağı açma

ÜÇLÜ KAPAK AÇMA PENSESİ diye bişey var. 20 lira falan gibi maliyeti Türkiye'de sanırım. Saatin arkasındaki 6 tane dişin 3 tanesine oturuyor, kolunu çevirip rahatça açıyorsun. Resimdeki gibi bir alet işte :)
  • Kargaburunla da gayet hoş açılıyor Casio kapakları. Biraz geniş açılması iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MTRMSK

Kargaburunla da gayet hoş açılıyor Casio kapakları. Biraz geniş açılması iyi olur.

Kargaburunla denedim ama açılmadı,çok sıkıştırmışlar kapağı, yeterince kuvvet uygulayamıyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: Walandyl

Saat kapağı açma

ÜÇLÜ KAPAK AÇMA PENSESİ diye bişey var. 20 lira falan gibi maliyeti Türkiye'de sanırım. Saatin arkasındaki 6 tane dişin 3 tanesine oturuyor, kolunu çevirip rahatça açıyorsun. Resimdeki gibi bir alet işte :)

Bu aleti nereden satın alabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Link -- 4 Temmuz 2013; 16:49:14 >

• .Link kullanıcısına yanıt

Tr'de gittigidiyorda var 19 tl.

Bu video da işe yarar:http://www.youtube.com/watch?v=_qXeiQhdhhE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi twingonote -- 6 Ağustos 2013; 11:02:24 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Saat kordonuna delik açma
    11 yıl önce açıldı
    Akıllı kapı kilidi pili
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.