Bildirim
Saat Hızları Neden Farklı ?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
kartın boş durumda saat hızlarını düşürmüştür. Endişelenecek bişey yok -
Bu kartın aynısından arkadaşımdada var bugün gpu-z ile baktım ondaki değerler normaldi benim kartımda az miktarda sapma var anlamadım shader hızı 1375 göstermesi gerekirken 1350 gösteriyor aynı şekilde gpu hızıda 550mhz olması gerekirken 555mhz olarak gözüküyor -
Arkadaşlar everest ilede baktım benim kartımda anormal olan birşeyler var bir kaç karta daha baktım hepsi normal değerlerde bir kere kart enerji tasaruf moduna girmiş olsa gpu hızı default hızı olan 550 mhz yerine neden 555mhz olsun tuhaf bir durum
-
önemli değil her kartta olur böyle ufak sapmalar
-
Ufak değil baya sapmış -
overclock yapacağım yerde hızları düşürmüşüm herhalde -
Benim karttaki sorun ne anlamadım gitti bir arkadaşımda daha 9800gt var herşey normal gpu-z den baktığımda onun dışında GTS250'yide baktım oda düzgün. -
Sen farkında olmadan overlock yaptığını düsünsek GPU hızını arttırdığında shader hızınında artması gerekiyor ama seninki düsmüs. Biosunda bir problem olmuş olabilir. İnternetten 9800gt (ama eco modeli olması gerekiyor) bulun flashlarsan büyük ihtimal düzelir. -
önemli değil dostlar 1 2 mhz fark her kartda olur -
Zotac'tan mail geldi
Dear Sir,
The power saving feature depends on the card model. If you read the GPU clock keeps on 550MHz, it should be no power saving feature.
B.rgds
Peter Tang
Zotac support
burada ne demek istiyor tam çeviremedim. -
Çok takılacak bir durum yok. Ekran kartlarının birimleri belli bir hızda çalışabilir. Mesela 1000mhz bellek hızında çalışma gibi bir durum yoktur, 1000mhz yapılsa bile aslında o 999mhz'dir. Shader hızında bu durum daha kötü. Çünkü belli aralıklarla değişmektedir shader hızı. Mesela 1350mhz'den 1351mhz yapılmaz, 1400mhz gibi bir hız yapılır ve ara değerlerde çalışmaz kart. Daha doğrusu siz shader hızını ara değere ayarladığınızda bile kart ya üst hızda ya da alt hızda çalışmaktadır. Bu dediğim hadiseyi Riva Tuner ile görebilirsiniz yahut MSI Afterburner ile. Tahminen gpu-z 'deki görülen durum da bu. Tabi bir de gpu-z'nin yanlış okuma durumu var.
Mesela 9600gt'nin tanıtımı bu konudaki sıkıntıyı gözler önüne serdi diyebilirim. 9600gt 650mhz gpu ve 1625mhz shader hızları ile geldiği söylenen bir karttır. Ancak shader yapısı gereği 1625mhz'de çalışamadığı için gerçek hız 1600mhz'di. Bir üst ise 1650mhz'di yanlış hatırlamıyorsam. Bu durum Riva Tuner ile anlaşılıyordu. Ancak gpu-z de kartın gerçek hızı değil, ayarlanan hızları görüntüleniyordu.
Zotac da gönderdiği e-postasta da 550mhz gpu saat hızında, güç verimliliğinin devrede olmadığını söylemiş. Adamlar ayrıntılara pek takılmazlar. Siz de öyle yapın derim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@U -- 21 Nisan 2011; 9:55:58 >
-
M@U doğru söylüyor...fakat sende ufak bir oynama yapmışsın gibi gözüküyor.... -
Kartta herhangi bir oynama yapmadım dün yabancı forumlarıda araştırdım bir kaç forumda benimkiyle aynı olan gpu-z ss'leri gördüm.Dün msı afterbuner ile denedim gpu hızını 552mhz yapınca shader 1400mhz oldu ramleride 802 mhz yaptım tam 800 mhz olarak göstermeye başladı gpu-z'de ayarladığım değerleri düzgün olarak göstermeye başladı.Benim kafama takılan nokta arkadaşımın kartında herşeyi normal değerlerde gösteriyordu onun kartı eco modeli bendeki synergy modeli ama mavi renkli büyük turuncu fanı olan model değil eco modelinin siyah pcb tasarımında ve ek güç girişi yok kutusunun üzerinde %40 enerji tasarrufu yazıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Razor Crest -- 21 Nisan 2011; 10:07:24 > -
e adı üstünde ECO...saat hızları düşük daha az ısınır ama ben tavsiye etmem o tip kartları.... -
Zaten kartı geçici olarak aldım arkadaşımdan uygun fiyata askerden sonra yeni sistem toplıyacağım şimdiye kadar hep ati kullandım bir kerede nvidia kullanayım dedim arasındaki farkı bir kez daha gördüm gözünü seveyim atinin HD4670 vardı renkler daha canlıydı bu kartı taktım renkler soluk geldi nvidia control panelden contrast ayarlarıyla oynadım canlılığı yakalamak için. -
her zaman seçimini Ati tarafından yapmanı tercih ederim tamam Nvidia'lar sağlamdır kolay sorun yapmazlar ama Ati'ler Fiyat/Performans kartları üretirler ve genelde Nvidia'dan önde olurlar.....
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X