Şimdi Ara

s40 t4 tekleme sorunu hakkında Çözüldü

Bu Konudaki Kullanıcılar: Halodem
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 3 Misafir - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
4.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selam
    araçta 3000 devir civarında 4000e kadar silkeleyerek ilerleme derdi var lpdede benzindede fakat lpgde daha belirgin
    1 ay önce 4 bujim değişti
    hava akışmetrem değişti
    2buji kablosu değişti geriye bitek 2 adet bobin kaldı ama öylesine değişmekte istemiyorum ucuz parçalar değil

    tahmin tespit yada nokta atışı yapabilecek varmı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SMTRSLN -- 10 Nisan 2013; 0:25:15 >



  • aynı sıkıntı mı bilmiyorum ama c30 da da bir benzeri başıma geldi. c30 konusuna bununla ilgili yazdıklarımı buraya da ekliyorum belki işinize yarar.

    quote:

    arkadaşlar sanırım bu sefer ciddi bir problemle karşılaştım ve en acilinden bilgilerinize ihtiyacım var.
    olayı anlatıyorum;

    dün 4. viteste yolda giderken gaza yüklendiğimde araç bir kere gaz yemedi yani tekledi. ben de heralde çukur vardı yolda diyerekten devam ettim. bugun 2 kere daha başıma geldi bu olay. ve en sonunda işten eve dönerken yola çıkar çıkmaz 1. viteste 5 6 kere tekledi. 2. vitesde daha çok tekledi ve bildiğiniz savruldu neredeyse araç. 3 vitese aldım. belki hızlanınca geçer diye bu sefer hiç gaz almadı yani gaza basmama rağmen devir artmadı sonra panik haliyle kenara çektim aracı 4lüleri yaktım kontağı kapattım. tekrar 2 konumuna getirdim anahtarı 'araç emniyet ..... arızası, güvenli duruş' gibi bir arıza yandı bilgi ekranında. daha sonra arabayı çalıştırmaya çalıştım sankü akü bitik gibi sesi verdi ama çalışmadı. daha sonra tekrar anahtarı 0 konumuna getirdim. biraz bekledim ardından tekrar arabayı çalıştırdım bu sefer çalıştı yola çıktığımda eskisi kadar teklemedi ama yine de ara sıra dürttü.

    bu bahsettiğim tekleme olayını daha iyi anlatabilmek için biraz açıyorum; uçağın türbülansa girme olayını bilirsiniz hava boşluğu oluşur uçak o boşlukta oksijen olmadığı için motorlarda yanma olmaz düşüşe geçer. işte tam olarak böyle birşey sanki o anlık teklemeler de ve dürtmelerde olan olay bu sanki araç hava boşluğuna giriyormuş gibi çalışmayı ve gaz yemeyi kesip durmaya yelteniyor daha ve doğal olarak bir sarsıntı oluyor sonra tekrar hızlanmaya devam ediyor bu bahsettiğim tekleme 1 saniyelik bir olay.

    yolda servisi aradım verdiği hatayı söyleyince abs falan dedi ama benim tam aklıma yatmadı yani bu olay frene basarken değil gaza basarken oluyor. neyse siz yarın getirin cihaza bağlar arızanın neden kaynaklandığına bakarız dedi. yarın servise gidip göstericem ama yine de belki bu olayın neden kaynaklandığını bilen vardır belki aranızda. umarım çok ciddi bir problem değildir.

    çok ta anlamıyorum bu motor mekaniklerinden ama bana kalırsa sanki aldığım mazotta hava boşluğu varmış gibi geldi. yakıt pistona giderken piston hava boşluğuna denk gelince motor gaz yemiyor ve çalışmayı saniyelikte olsa bırakıyor gibi bir durum var sanki. hadi hayırlısı. serviste de o kadar övmüştüm aracımı hiç sıkıntı çıkarmadı maşallah diye ama nazar değdirdik sanki. =/


    quote:

    arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim dediğim gibi ilk başta bana da hatalı yakıttanmış gibi geldi arıza. daha sonra Yey in yazdıklarını okuyunca 2. süpheli daha çok kafama yattı çünkü cidden saliselik bir fren yapıyormuş araç ani olarak kendini frenleyip tekrar hızlanmaya devam ediyordu.

    bu sabah ise servise gittiğimde hiç tahmin etmediğim bir arıza çıktı cihaza bağlandığında. "motor devir sensörü düşük sinyal" ustaya özellikle esp ve abs olabilir mi dedim yey in mesajını okudum bana bu daha mantıklı geliyor dedim. abi dedi ciddi ciddi eps olsa o arızayı beyin kesinlikle kayda alırdı dedi. bu motor devir sensörü ise sarı arıza olarak yanmış yani geçici arıza olarak. biraz kullan eğer bir kaç kere daha aynısını yaparsa parçanın değişmesi gerekecek dedi. ilginçtir ki bahsettiğim sorunla bu sabah bir kere bile karşılaşmadım.

    bu sensörler de mıknatıs var eğer çok yağmur yağdıysa falan olabiliyor bu tarz şeyler dedi. ben de hakikaten dün bu ciddi şekilde savrulma sorununu yaşadığımda çekmeköy tarafında bardaaktan boşanırcasına yağıyordu. ondan önce de yüksek bir su birikintisinden biraz hızlı geçmiştim belki o şekilde de kaçmış olabilir emin değilim. velhasıl kelam böyle bir arıza var. ama daha çok korktuğum şey cihazda gösteren arıza kodunun asıl arızayla alakası olmaması. o zaman servis iş ev arası mekik dokuma ve maddi manevi zarara uğrama söz konusu olacak.


    bu yazdıklarımın üzerinden yaklaşık 2 hafta geçti 3 kere falan tek bir kere teklemiştir onun dışında birşey olmadı o yüzden ben de böyle kullanmaya devam ediyorum.




  • teşekkürler hocam eski aracımdada bu tarz bi sıkıntı olmuştu hatta forumda konusu evcut 206 tekleme hakkında benzer devirerde silkeleyip geçiyordu araç krank devir sensörünü değiştirdik sorun düzeldi arada kaldık acaba sensörmü bobinmi yada bujiler uyummu sağlamadı gibisinden
  • şuan itibariyle aynıntekleme ilk kalkış emnasında silkeleme tekleme gibi bişey de yapmaya başladı

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • volege ercan usta nokta atışı yaptı bobinler yorulmuş değiştik şuan ok gbi fırlıyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.