Şimdi Ara

S40 I (1995-2004) (288. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12.361
Cevap
75
Favori
547.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 286287288289290
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: LordMayros

Dönüp dolaşıp kale olmuş :)

Neyse yerli mali yurdun mali

Şaka bir yana otomotiv yan sanayisi icin profil ve boru ureten bir abimizle sohbetim oldu kale hepsinde iyi yapiyor bu isi

Keske desteklese devlet felan yuruyup gidecekler diyor

Mallari hakikatten garantili ve kaliteli imis
    Bayağı bir döndük dolaştık Kale'ye döndük.
    Daha sırada tampon ve sis lambaları var, LPG tankı var, Radyatör alt hortumu var, plaka var. Üff amma çok iş var. Hayır bir de muayene yakın.
  • LordMayros kullanıcısına yanıt
    Daha durduk yere bozulan kale kilit görmedim. Hortum kelepçeleri de güzel. Bir AWAB değil ama herhalde piyasadaki en kaliteli yerli kelepçedir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    Hocam alt hortuma ne oldu

Bir de sis farlarının camları sağlamsa tekrar kullanılabilir. En kötü ihtimalle ayakları kırılmıştır. Bir şey uydurulabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: nacker

Hocam alt hortuma ne oldu

Bir de sis farlarının camları sağlamsa tekrar kullanılabilir. En kötü ihtimalle ayakları kırılmıştır. Bir şey uydurulabilir.
    Hocam dün bakım yaparken su eksiltiyor dedim, radyatör alt hortumu diye tespit yaptık. Usta da susuz bırakma suyunu takip et gider daha demişti. O yüzden var o.

Sis farı direk dağılmıştı hocam camı, içi, ampulü. Bir tek soketi kaldı. Sağdaki sağlam gibi duruyor ama bilmiyorum sökmedim. Araba şu anda sanayide zaten.
    Anladım, ben de dünkü olayda zarar gördü sanmıştım. Öyle olsaydı benim araçtan çıkan eski alt hortum duruyor hala, onu vereyim bir süre idare eder diyecektim ama o da hava alma vidasından su kaçırıyor işinize yaramaz
  • quote:

Anladım, ben de dünkü olayda zarar gördü sanmıştım. Öyle olsaydı benim araçtan çıkan eski alt hortum duruyor hala, onu vereyim bir süre idare eder diyecektim ama o da hava alma vidasından su kaçırıyor işinize yaramaz
    Hocam asıl alttan yağ akmadığı iyi oldu. Yepis yeni yağ koymuştum dün daha. Bir kaç saatlik yağı yola boşaltmak hiç hoş olmazdı.

Orijinal hortuma 800 papel dediler, herhangi bir hortum bir kaç sene olsun iş görmez mi ki? ZNT'de falan 250 liraya satılan?

800 mü
    Şimdi baktım ben tam bir sene önce bugün znt'den 282 liraya almışım, orijinal volvo.
    Hatta fiyatı bile hala aynı duruyor:
    www.zntyedekparca.com
    S40/V40 RADYATÖR ALT HORTUMU
    http://www.zntyedekparca.com/s40-v40-radyator-alt-hortumu-pmu2963

Ben arabaya uzun süre bineceğim ileride sıkıntı yaşamayayım diye bütün hortumları orijinal almıştım. ZNT'deki bir kaç sene kesin götürür ama uzun vadede nasıl dayanıklılık gösterir hiç tecrübem yok.
    Bu arada kelepçesi falan gevşemiş olmasın? Ben sıfır orijinal hortumda bile taktıktan sonraki bir kaç ay kelepçenin (kelepçeyi de değiştirmiştim) oradan akmaya devam etmişti. Sonra tekrar söküp radyatörün ağzını biraz zımparalayıp, orijinal AWAB kelepçesini de güzelce temizleyip geri takmıştım ve ondan sonra tamamen kesildi damlatması.

hocam aslında orjinale 800 papel vermek yerine şundan almak lazım, hem motor içi afili durur
    benim hortumlar şimdilik sağlam ama vakti gelince düşüneceğim.

www.partsforvolvosonline.com
    Volvo S40/V40 2.0T/T4 Coolant hose Kit
    https://www.partsforvolvosonline.com/product_info.php?cPath=608_791_1180&products_id=8152

• quote:

800 mü
    Şimdi baktım ben tam bir sene önce bugün znt'den 282 liraya almışım, orijinal volvo.
    Hatta fiyatı bile hala aynı duruyor:
    www.zntyedekparca.com
    S40/V40 RADYATÖR ALT HORTUMU
    http://www.zntyedekparca.com/s40-v40-radyator-alt-hortumu-pmu2963

Ben arabaya uzun süre bineceğim ileride sıkıntı yaşamayayım diye bütün hortumları orijinal almıştım. ZNT'deki bir kaç sene kesin götürür ama uzun vadede nasıl dayanıklılık gösterir hiç tecrübem yok.
    Bu arada kelepçesi falan gevşemiş olmasın? Ben sıfır orijinal hortumda bile taktıktan sonraki bir kaç ay kelepçenin (kelepçeyi de değiştirmiştim) oradan akmaya devam etmişti. Sonra tekrar söküp radyatörün ağzını biraz zımparalayıp, orijinal AWAB kelepçesini de güzelce temizleyip geri takmıştım ve ondan sonra tamamen kesildi damlatması.
    Eğer bu orijinalse alayım. Gülhan usta 800 demişti dedim kalsın şimdilik.

Ben ondan sipariş vermiştim ve orijinal volvo geldi. Ama bu dövize rağmen fiyatın hala sabit kalması acaba dedirtiyor. Stoklarımızda kalmamış deyip ardından fiyat yükseltebilirler.
    Ama gerçekten öyle olsaydı bir senedir çoktan değişirdi?
  • quote:

Ben ondan sipariş vermiştim ve orijinal volvo geldi. Ama bu dövize rağmen fiyatın hala sabit kalması acaba dedirtiyor. Stoklarımızda kalmamış deyip ardından fiyat yükseltebilirler.
    Ama gerçekten öyle olsaydı bir senedir çoktan değişirdi?
    Hocam bi Kırklareli'ne döneyim tekrar, oradan sipariş veririm olmadı. Yok fiyat yükseldi cart curt yaparlarsa başka yerden bulurum olur biter.
  • Silecek almam gerek.simdikiler ses yapıyor ve performansları düştü, zaten 1.5 senelik.

Bugüne kadar hiç muz tipi kullanmadım. Eğer klasik tipe göre avantajlıysa onlardan düşünebilirim.

Bir de yolcu tarafı tam basmıyor. Misal cama çamur sıçradı diyelim, şoför tarafı hemen temizleniyor ama yolcu tarafi ne yapsam da olduğu gibi kalıyor.

Önerilerinize açığım.

Gecmis olsun. Allah beterinden saklasin. Bir sekilde yapılır. Evet cogu insanlari onlari cikarip yolun kenarina atiyorlar. Birak yolu bildigin E5 e bile atiyorlar. Bunlara caydirici ceza verilmesi lazim.

• Arkadaslar teypin yuvarlak tuslari varya radyo degistirmek icin. Bir tanesi kirildi. Bunu nereden bulabilirim?

• Benim V40 ta eski tip Bosch kullaniyordum memnundum cokta pahali degillerdi benimde yolcu tarafi tam basmiyordu metal kismi ortasindan kaba kuvvetle biraz egmistim bu seferde basmada sorin yok ama araba surerken geregindrn biraz daha fazla kambur durdugu icin surekli gozum takiliyor ve sinir oluyordum

S40 ta aldigimda muz tipi vardi ve basmada problem yok degisirsem yine uzerindeki gibi muz alirim bosch aerotwin cok pahali ama daha muadil birsey alinabilir

V40 ta surucu tarafi kaputa surtuyordu Gülhan usta ona ne yapti anlamadim ama duzeltmisti

Bu arada V40 ta su atma nozullari 2 delikli su atan nozullardi

S40 ta nozullar su puskurtmeli ve cok daha basarili

Sizdede eski nozul varsa kesinlikle degisin tam depo su icine 1 konsantre sonax attinimi kopuk puskurtuyor ve gercekten cok basarili oluyor

• nacker kullanıcısına yanıt
    Tam da bugün silecekleri yeniledim:)

İlk aldığımda telli tip bosch almıştım, orjınalı bu şekilde diye ama hiç verim alamadım. Sonra 50-50cm muz tipi aldım, yine tam verimli olmadı. Bülent Usta bu arabalara muz tipi almamak lazım ama madem almışsın biraz kolu egelım dedi. O günden beri gayet memnunum, sadece yolcu tarafı üstten 1-2cm tam basmıyor o kadar. Belki de 50-48cm gibi birşey almak lazım.

Ucuz olsun diye ınwells almıştım, 2 kış sorunsuz geçirdi, memnun kaldığım için daha da zorlamadan aynılarını aldım. Hem ucuz olduğu için de sık yenilemek rahatsız etmiyor. Ben aşağıdaki linkten aldım, aynı gün kargoluyorlar, fıyat da makul.

urun.n11.com
    Oto Muz Silecek - Muz Silecek Lastiği - n11.com
    https://urun.n11.com/muz-silecek/volvo-s40-silecek-takimi-1995-2004-inwells-muz-P183083576

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• LordMayros kullanıcısına yanıt
    goodorevil kullanıcısına yanıt
    Benim nozullar geniş açıyla püskürtenlerden sanırım. Sadece iki noktadan fışkırma durumu yok.

Ama yolcu tarafının yarısı tıkalı herhalde. Bir acayip atıyor.

Benim de kaputa sürtüyor hala. @goodorevil siz sanki bir ara nasıl yapıldığını anlatmıştınız doğru mu hatırlıyorum?

Cama basmama konusunda kolu bükmek veya değiştirmekten başka çözüm yok herhalde.

• quote:

Benim nozullar geniş açıyla püskürtenlerden sanırım. Sadece iki noktadan fışkırma durumu yok.

Ama yolcu tarafının yarısı tıkalı herhalde. Bir acayip atıyor.

Benim de kaputa sürtüyor hala. @goodorevil siz sanki bir ara nasıl yapıldığını anlatmıştınız doğru mu hatırlıyorum?

Cama basmama konusunda kolu bükmek veya değiştirmekten başka çözüm yok herhalde.
    Hocam ben komple değiştirdikten sonra sürtmez olmuştu. Bir de silecek kolunun civatası sıkılarak denenebilir. Çünkü elle bastırınca biraz daha aşağı iniyor, belki de gevşemiştir.

Bir de hocam silecek kolunun içinde bir yay var, o da özelliğini kaybetmiş olabilir. Bende olacaktı 2 tane silecek kolu birisi sağlamdı hatta ama nerede bilmiyorum. Eski evdeyken duruyorlardı ama taşınırken mi kayboldu ne olduysa, iyi bir aramam lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goodorevil -- 26 Eylül 2018; 1:23:18 >

• Ben yaz başı aşağıda linkini verdiğim hibrit silecekleri aldım ve çok memnunum. Hibrit olduğu için sağ kol az basmasa bile güzel siliyor.

Bizim orjinal su püskürtmeleri bilmiyorum ama sanırım kötü. Benden önceki sahibi benim arabaya S40 2 nin su püskürtmelerini takmış ve süper su atıyor. Demekki uyumlu ve daha yeni nesil bişey. Değiştirecekseniz bunu takın derim.

• Hocam sizde orijinal silecekler (üzerinde volvo yazan) vardı yanlış bilmiyorsam, onlar da mı yarım siliyor? Ben onları kullanıyorum ucuz lastik alıp senede 2-3 defa değiştiriyorum sorun olmuyor. Önceki aracımda hep muz aldım yarım basma çok oluyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karareis -- 27 Eylül 2018; 12:36:58 >
  • 
Sayfa: önceki 286287288289290
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.