Şimdi Ara

S4 ve HTC ONE (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
210
Cevap
2
Favori
6.859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: okanrua

yanıldığınız bir nokta stabilite. malesef s4 stabilite konusunda bence htc den daha iyi olamayacak. zaten htc stabilite konusunda olmuş diyebilirim. daha iyi olmasına gerek bile yok. gerçekten ios seviyesinde.

Güncelleme desteği Samsung'ta
    Daha hızlı işlemci Samsung'ta
    Daha hızlı RAM Samsung'ta
    Daha fazla destek (Kullanıcı sayısı) Samsung'ta

Bir de daha telefonlar ne kadar eskidi de HTC'nin stabilitesini test edebildiniz? İki telefon da yeni çıktı. Sorunlar bir süre sonra ortaya çıkar iki telefonda da. Önemli olan hangisi sorunlarını düzeltebilecek?
  • htc one hala mağazalarda göremedik.dün teknosada denedim s4 ü gerçekten muazzam bir cihaz, s3 ilk çıktığında gidip incelemiştim hoşuma gitmemişti lakin bu acayip hoşuma gitti.htc one ı hala göremediğim için hakkında detaylı birşey diyemiyorum.uzaktan güzel geliyor sesi ama bakalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: FerrisClyne

htc one hala mağazalarda göremedik.dün teknosada denedim s4 ü gerçekten muazzam bir cihaz, s3 ilk çıktığında gidip incelemiştim hoşuma gitmemişti lakin bu acayip hoşuma gitti.htc one ı hala göremediğim için hakkında detaylı birşey diyemiyorum.uzaktan güzel geliyor sesi ama bakalım

S4'ten iyi ne özelliği var ? Alüminyum ve hoparlör dışında?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dR.ElessaR -- 11 Mayıs 2013; 17:11:54 >
  • HTC One öneriyorum. Mesut Abi de HTC kullanıyor diye biliyorum bir bildikleri vardır. Kasasi , ekrani , ses kalitesi , kamerasi , yazilimlariyla muhteşem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekran kalitesi, gece cekimleri, video cekimleri, mikrofon kalitesi, stabilitesi, daha yavas islemci olmasina ragmen yag gibi kaymasi, ddr2 bellegi olmasina ragmen anlayamamiz(s4te var, telefona ek ne sagliyor anlayamadim) sense 5 vs.

S4un ne ustun yani var gunduz cekim kalitesi ve gelistirici destegi haricinde?

• quote:

Orijinalden alıntı: asdemre

Ekran kalitesi, gece cekimleri, video cekimleri, mikrofon kalitesi, stabilitesi, daha yavas islemci olmasina ragmen yag gibi kaymasi, ddr2 bellegi olmasina ragmen anlayamamiz(s4te var, telefona ek ne sagliyor anlayamadim) sense 5 vs.

S4un ne ustun yani var gunduz cekim kalitesi ve gelistirici destegi haricinde?

1- S4'ün ekranının renk kalitesi "günışığı hariç" daha iyi gözüküyor testlerde. Ayrıca DisplayMate'in yaptığı testlere bakarsak S4'ün ekranı gayet iyi.
    2- Kamera isterse tüm pixellerini özenle seçsin. Özenle doldursun. Yine de 4 megapixel. Önemli olan 13 megapixeli doldurabilmek. Yani 4 megapixeli kaliteli yansıtmak çok da ustalık gerektiren bir iş değil. 13'te yapabilmek önemli.
    3- S4'ün kamerası çok beğeniliyor. Yani One'ın kamera konusunda S4'ten iyi olacağını (hele o 4mp kamerayla) sanmıyorum.
    4- S4'te stabilite sorunları varsa bile, olacaksa bile, güncelleştirmeleri yıllarca alacağı için büyük ihtimalle kullanıcıya sorun yaşatmayacak.
    5- Mikrofonuna bir şey diyemem. Herhangi bir test görmedim. Mikrofondansa kulaklık ses çıkışını daha çok önemsiyorum. Hoparlör, boomsound vb. Air view'dan daha gereksiz. Dinlediğimiz müziğin %95'ini kulaklıktan dinliyoruz. Hoparlör yerine kulaklık ses kalitesi araştırılmalı.
    6- DDR2 ne işe yarar bende bilmiyorum. Tek bildiğim daha hızlı olduğu :) Ama önemli bir şey olmasaydı laptoplarda hala ddr2 kullanılırdı.

S4'ün ne üstün yanı var demişsiniz.

1- MicroSD
    2- Çıkarılabilir batarya
    3- 5" ekrana rağmen daha ince ve hacimsel olarak daha küçük dizayn
    4- Bütün o gereksiz denilen özellikler
    5- İlerde 8 çekirdeğinin de kullanılabileceği söylenen Octa işlemci
    6- Güncelleştirme desteği
    7- Tek hoparlöre rağmen One'la aynı şiddette ses (~70db)
    8- Daha iyi kamera
    9- Daha fazla yazılım desteği
    10- Daha hafif
    11- Daha büyük ekran
    12- Kablosuz şarj ve yeni sensörler
    13- Daha hızlı GPU
    14- Daha hızlı RAM
    15- Daha az SAR
    16- Telefona özel aksesuar desteği
    ...

Aklıma gelenler bunlar. En çok eleştirilen yanı plastik kasa. Fakat, bence plastik kasa yukarıda bahsettiğim (1,2,10) gibi özellikleri barındırmak için gerekliyse eleştirilecek bir yanı olmamalıdır. Aksine alüminyum kasayı bu eksikliklerden ötürü eleştirebiliriz.

HTC One yerine, aynı donanıma sahip birkaç iyi özelliği daha olan Padfone Infinity düşünülebilir.

Not: Herhangi bir şirketin hayranı, fanı değilim. Sadece "tarafsızca" yorum yapıyorum. Ne "Plastik telefon :P " diyip S4'ü siliyorum, ne de "Her türlü Samsung!" diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dR.ElessaR -- 11 Mayıs 2013; 18:10:21 >

• 1-32 gb kullananların %90 için yeterli
    2-çıkarabilir bataryanın ben kullanırken bi artı yanını görmedim yanınızda batarya taşıyorsanız + olabilir.
    3-şimdi arada 0.3 inç fark var stereo hoparlör mü yoksa + 0.3 ekran mı
    4-şiddet ile sesin kaliteli çıkması farklı şeyler .. http://www.youtube.com/watch?v=KuAVv50cTrc
    5 htcinin sar değeri 0.86 W/kg (head) 0.36 W/kg (body)
    s4 0.28 W/kg (head) 0.40 W/kg (body)

6-güncelleme konusunda samsung sırf reklam olsun diye 4.2.2 çıkarmış ben kullandığım cihaz galeri ve browserda laglar oluyordu yeni güncelleştirme gelmiş ama ben kurcaladığımda durum buydu.

arkadaş mikrofon kalitesi derken hdr ses kayıdından bahsediyor ama o mikrofonda çıkartıldı htc depodaki mikrofonları kullanıyor yeniden hdr mic siparişi yasak ne zaman biter micler yada yenisi nasıl olur muallak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ceqa

1-32 gb kullananların %90 için yeterli
    2-çıkarabilir bataryanın ben kullanırken bi artı yanını görmedim yanınızda batarya taşıyorsanız + olabilir.
    3-şimdi arada 0.3 inç fark var stereo hoparlör mü yoksa + 0.3 ekran mı
    4-şiddet ile sesin kaliteli çıkması farklı şeyler .. http://www.youtube.com/watch?v=KuAVv50cTrc
    5 htcinin sar değeri 0.86 W/kg (head) 0.36 W/kg (body)
    s4 0.28 W/kg (head) 0.40 W/kg (body)

6-güncelleme konusunda samsung sırf reklam olsun diye 4.2.2 çıkarmış ben kullandığım cihaz galeri ve browserda laglar oluyordu yeni güncelleştirme gelmiş ama ben kurcaladığımda durum buydu.

arkadaş mikrofon kalitesi derken hdr ses kayıdından bahsediyor ama o mikrofonda çıkartıldı htc depodaki mikrofonları kullanıyor yeniden hdr mic siparişi yasak ne zaman biter micler yada yenisi nasıl olur muallak.

1- Microsd slotunun olmamasına bahane bulamazsınız. Hafıza yetse de yetmese de gerekli bir özelliktir. Sadece hafıza için değil başka uygulamalarda da kullanılabilir.
    2- Batarya bittiğinde yedek bataryayla %100'den başlamak çok önemli ve olması gereken bir özellik.
    3- Kesinlikle 0.3" ekran, zira stereo hoparlör çok önemli değil. Kulaklık ses çıkışı kaliteli olsun. Ama oyun oynayacak veya film izleyeceksem ne kadar büyük ekran olursa okadar iyi olur benim için.
    4- Sesin kalitesi dediğim gibi kulaklıkta çok gereklidir. Telefonda dinlediğimiz müziğin %95'ini kulaklıkla dinliyoruz. (Büyük çoğunluk için) Ses şiddetini örnek verirken S4'ün de hoparlörünün berbat olmadığını anlatmak istedim.
    5-

FCC measured SAR

Galaxy S4 HTC One

Head
    0.50 W/kg 1.26 W/kg
    Body
    0.65 W/kg 0.69 W/kg
    Product Specific Use
    0.67 W/kg 0.69 W/kg
    Simultaneous Transmission
    1.17 W/kg 1.58 W/kg

Ne kadar azsa o kadar iyidir.

Kaynakhttp://www.phonearena.com/phones/compare/Samsung-Galaxy-S4,HTC-One/phones/7597,7678

6- Reklam olsun olmasın, telefonu iyileştiriyor güncelleştirmeler. Örneğin S4 çok ısınırken gelen güncelleştirme sorunu önemli ölçüde çözmüş. Güncelleştirme konusunda dahi olumsuz yorumunuz bana taraflılık sezdiriyor. Zira Samsung Galaxy S i9000'e bile Jelly Bean desteği vermiş. Siz bundan 2 yıl önce Galaxy S i9000 alsaydınız ve Samsung size güncelleştirme vermeseydi daha farklı düşünürdünüz.

• 1-bende diyorum eğer 32 gb ise microsd gerek duymam.
    2-yedek batarya ben şuan çevremdekilerden hiç taşıyan görmedim zaten çok sağlıksız birşey dediğim gibi eğer kullanıyorsanız artı bir özellik.
    3-kullanma alışkanlığınızla alakalı bir durum benim tercihim stereo hoparlör olur mesela
    4-verdiğiniz sar değerleri US biz EU bakıcağız gsmarenada bakabilirsiniz.
    5-bizim forumda söyleniyorda xda flan duymadım öyle birşey düzelmişse ne güzel ozaman.ama ben touchwizin bir sense olucağını zannetmiyorum 1.sayfada video koydum ordan bakabilirsiniz.

ben sadece size yanıt verdim 2sinin artı ve eksilerine uzun uzadıya yazıcak vaktim yok 2side yeterli cihazlar.
  • Batarya sağlıksız derken ne demek istediğinizi anlamadım.
    Dediğim gibi hafıza kardı başka uygulamalarda da kullanılıyor.
    Dediğiniz değerlerde de S4 daha iyi durumda. Daha az SAR değeri var.

Tercihe yönelik yorumların mantığı zaten tartışılmaz. Ama sırf plastik diye S4'ü karalayıp, HTC One'ın her özelliğini üstün gösterenler var. Bu bana göre yanlış. Eğer burada kaliteli tartışma yapılacaksa objektif olunması gerekir.

Sözlerim kimseye karşı değil. Sadece olayı bir de diğer taraftan göstereyim dedim. Umarım konuyu açan arkadaşa yardımcı olmuştur.
  • Çok çeldirici mesajlar yazmışsın beni bir kere daha düşünmeye gerektirttin.
  • Kimseyi çeldirme, reklam amacım yok. Yazdıklarım gerçekler :) "Specs"leri karşılaştırıyorum.

Ayrıca HTC alırsan ölü piksel sorununa dikkat et, S4 alırsan da smearing sorununa dikkat et.
    İkisinin de kronik sorunları bunlar sanırım. S4deki çok önemli değil, her S4'te var o sorun (Yani yalnız olmazsın) ama ölü piksel ciddi bir sorun.Ölü pikselin düzeltilebileceğeini sanmıyorum.

Bir de son güncelleştirmelerle S4'deki ısınma, batarya sorunları çözüldü. Önemli oranda düzelmiş. İşlemci hızı da artmış. Smearing için de bir şeyler yapmışlar. Ama tam düzelme olmamış.

İddia edilen başka bir güncelleme de 8 çekirdeği aynı anda çalıştırabilecekmiş. Aynı pil performansıyla %10 daha hızlı olacakmış. Bu bir iddia ama gerçeklik payı yok değil.

Kaynaklar:

http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_s4_vs_htc_one-review-913.php

http://forum.donanimhaber.com/m_73453541/mpage_11/tm.htm

http://forum.donanimhaber.com/m_73453541/mpage_11/tm.htm

http://www.thetechstorm.com/2013/05/purple-smearing-issue-found-on-samsung-galaxy-s4-display/

http://www.samsungupdate.com/samsung-galaxy-s-iv/what-is-the-screen-smearing-issue-on-galaxy-s4-and-how-to-fix-it

S4'teki smearing sorunu çözülebilir, iyileştirilebilir nitelikte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dR.ElessaR -- 13 Mayıs 2013; 8:27:32 >

• peki ölü pixelsiz one bulmak çok nu zor ?

• Radyosu yokmuş da bilmem ne, S3 ü ilk çıktığından beri kullanıyorum daha radyoyu hiç kullanmadım.Zaten S4 gibi bir cihazı alacak olan birinin internet paketi olma olasılığı % 90, radyo kullanacaklar TuneIn vb programlara yönelsin.Htc one alıpta yazılım bakımından sürüneceğine S4 al varsın radyosuz olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: brktyt

Radyosu yokmuş da bilmem ne, S3 ü ilk çıktığından beri kullanıyorum daha radyoyu hiç kullanmadım.Zaten S4 gibi bir cihazı alacak olan birinin internet paketi olma olasılığı % 90, radyo kullanacaklar TuneIn vb programlara yönelsin.Htc one alıpta yazılım bakımından sürüneceğine S4 al varsın radyosuz olsun.

Dar bakma arkadaşım, internet radyoları hem şarj sömürür hem de kota. Ayrıca sen kullanmıyor olabilirsin ama kullanana da laf etmemek gerekir.

• beklenen konu gecikmemiş :D htc ye bulaşmama yeminim var S4 diyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ikustaka

peki ölü pixelsiz one bulmak çok nu zor ?

Dostum ne zoru Allah askina. Burada 5-10 kiside cikmis onlarda habire mesaj atiyor sanki cokmus gibi gorunuyor :) dert etme bu hafta yeni partiler geldi alacagin yere soyle boyle boyle bir sorun olursa almam de bu kadar basit.

• quote:

Orijinalden alıntı: asdemre

quote:

Orijinalden alıntı: ikustaka

peki ölü pixelsiz one bulmak çok nu zor ?

Dostum ne zoru Allah askina. Burada 5-10 kiside cikmis onlarda habire mesaj atiyor sanki cokmus gibi gorunuyor :) dert etme bu hafta yeni partiler geldi alacagin yere soyle boyle boyle bir sorun olursa almam de bu kadar basit.

Ölü piksellerin birkaç tane de olsa varlığı, HTC'nin üretim kalitesini yansıtıyor. Şimdi değil ama sonradan başka kısımlarda da arıza çıkabilir.(Bazı arızalar varmış zaten) Samsung'a denilmeyen kalmadı. O kadar sert eleştiri aldı. Şimdi demezler mi HTC'ye sen ne yapabildin diye?
    HTC'nin batmaktan son anda kurtulan bir firma olduğu da unutulmamalıdır.

Benim anlamadığım şu. Eğer telefonların özellikleri değişseydi. Yani One'ınkiler S4'ün olsaydı. S4'e edilmeyecek eleştiri kalmazdı. "MicroSd'yi yok etti!" "İşlemcisi geride kaldı!" "Ölü pikselli telefon satıyor!" diye anında silinirdi Samsung. Şimdi S4'ün eleştirilecek 1-2 noktasını bulup zorla HTC'yi en iyi telefon etmeye çalışanlar var.

Samsung'un tasarımı hiç de berbat değil. Kaldı ki berbat bile olsa bu sadece "bir" olumsuz yön olur. Alienware laptoplarda 6,5kg ama en iyi performans onda. Aynı şekilde Monster notebook tasarımı çok kötü. Ama yine de alienware kadar güçlü. Yani her şey görüntü değil :) Her şey tasarım olsaydı, dünyada ne oyun laptop'ı kalırdı ne de masaüstü bilgisayar. Her bilgisayar ultrabook olurdu. Tasarım da önemli bir nokta. Ama tek önemli nokta değil.Bana göre alacağınız cihaz uzun süre işlevselliğini koruyabilmelidir. Geliştirilebilir yanları olmalıdır. İleride microsd ya da yedek batarya istersem özellikleri hazırda beklemelidir. Şu an lazım olmayabilir, peki ya sonra?

Ayrıca ne telefon alırsanız alın onu bir kılıfa koymak zorundasınız. Alüminyum da olsa kasa içeri doğru bükülecektir herhangi sert bir düşmede.Yani kılıf kullanmak şart. Kılıftan sonra alüminyum gözükecek mi? İlla alüminyum diyorsanız da S4'ün oldukça güzel gözüken alüminyum kapakları satılıyor.

S4 dışında başka bir alternatif de Padfone Infinity. Oldukça iyi bir telefon yalnız güncellemeleri sıkıntılı. Bu anlamda S4'ün gerisinde olsa da HTC kadar güncelleme alır yine de.

https://www.asus.com/Tablets_Mobile/PadFone_Infinity/

NOT: Daha önce de dediğim gibi Samsung hayranı, fanı değilim. Önceden benim favorim Padfone Infinity'ydi. Ama bırakın Türkiye'yi Amerika veya Avrupa'da bile desteği olmadığını görünce artık S4 favorim.
    Yakında telefon alacağım. İstersem HTC One da alabilirim, S4 de . Zaten neredeyse aynı fiyatları. Yani bu konuda tarafsızım. Ama internette o kadar inceleme, video, "specs" karşılaştırması okudum ve tercihim 32gb S4'ten yana olacak.

Kimseye değil sözlerim. Sadece konuyu açan arkadaşa yardımcı olmak istedim. Umarım başka bir bakış açısı daha gösterebilmişimdir. İyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dR.ElessaR -- 13 Mayıs 2013; 18:47:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ted Skjellum

1.5 sene HTC Amaze kullandım, o zaman amiral gemisiydi HTC nin 1730 Mah pili vardı, birkaç ay 1 günü çok rahat tamamladı, daha sonraları telefonun pili ölmeye başladı, bazı günler 3 kez şarj ediyordum, pil %30 lara düşünce birden kapanıyordu, tekrar açmak çok zor oluyordu, açsan bile en fazla %5 filan gözüküyordu,ayrıca HTC kullandığım dönemde telefonu şarja takıp 10 saat sonra çıkarmama rağmen açamadığım, açsam bile şarjının olmadığını gördüğüm, 3-4 gün telefon kullanamadığım zamanlar oldu, batarya konusunda yine aynı olacağını düşünüyorum, çok dayanıksız bataryaları var HTC nin, ayrıca telefonum hiç güncelleme almadı, yurtdışı cihazı olduğundan mı bilmiyorum. Bence kesinlikle HTC ye bulaşma, sırf görüntüsü hoş diye telefon alınmaz, benim için şu an sağlamlık ve pil ömrü daha önemli. Samsung kullanmadım bir yorum yapamam, şu an Z kullanıyorum çok memnunum, bana fazlasıyla yetiyor. Benden size tavsiye kesinlikle ve kesinlikle HTC ye bulaşmayın, hele ki çıkarılabilir batarya yoksa...

dostum bende Desire S var 1,5 yıldaan biraz fazla süredir bende,
    bir kere bile bataryasından şikayetçi olmadım.

• eski bir htc fanı (ilovehtc.net diye bir sitem vardı) olarak kesinlikle samsung galaxy s4.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.