Şimdi Ara

S3 Support Lulu rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
9.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Uzun bir aradan sonra Lulu rehberi ile karsinizdayim.Bu rehberimde sizlere support Lulu'yu anlatacagim.
    Son turunuvalarda Lulu'nun sikça seçildigini gördüm ve rehber hazirlama geregi duydum.Sizler için PBE client
    girip Lulu için en faydali mastery ve item buildi olusturmaya çalistim.

Simdi bu bücür supportumuzun Avantaj ve Dezavantajlarina bakalim.

Avantajlari
    - Rakibi harraslamada iyi
    - Teamfight da Ultisi ile focus yiyen AD carry veya baska takim arkadasinizi kurtarabilirsiniz.
    - Çok CC olmasi
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Dezavantajlari

-Sustain özelligi yok
    -MS(kosu hizi) az
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mastery

S3 Support Lulu rehberi

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Rune

S3 Support Lulu rehberi

Alternatif Rune

S3 Support Lulu rehberi

Skill Siralamasi

S3 Support Lulu rehberi

Summoner Spells
     S3 Support Lulu rehberi

S3 Support Lulu rehberi

ITEM BUILD ve TAKTIKLER

Yeni mastery sayesinde ekstradan ward ve püskevit ile basliyoruz. Yalniz bu wardin süresi 1 dk.Normal ward gibi 3 dakika degil süresi.Püskevitimiz ise 80 health 50 mana regeni yapiyor.Oyuna basladigimizda soldan ilk iki slot mastryden gelen itemlerimiz.Baslangiç itemlerimiz asagidaki gibi olmalidir.

S3 Support Lulu rehberi

***Not:Eğer alternatif rune girdiyseniz ilk başlarda mana sıkıntısı olacaktır.Oyuna başlarken 3x hp pot yerine 2 x hp 1x mana alıyoruz.

Lulu'nun düsük olan MS yeni mastery sayesinde yeterli oluyor bizim için.

- Arkadaslar supportlugun temel kurali kesinlikle AD Carrynin minionlarini kesmiyoruz.
    -*** Q skilli ve düz vuruşla rakip ADC harraslayin .Özellikle düz vuruş yaparak harraslamayı unutmayın ki pickpocket sayesinde gold kazanın.Eğer mana durumunuz veya laneniz cok fazla agresif değilse E skillini haras için kullanabilirsiniz.
    - Eger karsida Blitz varsa mutlaka yandaki otlarin birine lanenin ilerleme durumuna göre wardlari koyun.

Base gittigimizde ilk alacagimiz item eskisinde oldugu gibi
    Philosopher's Stone.Bu itemdeki yeniliklerden biride artik kac gold kazandigimizi görebiliyoruz.

Eskiden ikinci gold itemine Heart of gold aliyorduk,oyundan kaldirildigi için artik ikinci alacagimiz gold itemide
    Kage's Lucky Pick.
    Bot olarak
    Mercury's Treads tercih ediyoruz.

- Ulti Kullanirken genelde yapilan hatalar, ultinin erken atilmasi ziplatmaktan baska bir ise yaramaz.
    - Ulti atacaginiz zaman rakibin veya rakiplerin ultinin ziplatma alani içinde olmasina dikkat ediniz ki ADC daha rahat kacabilsin.
    -TeamFightlarda uliti için gözünüz mutlaka ADC üzerinde olsun dogru zamani bekleyin ve kullanin.Eger ADC cani iyi ise ultiyi diger cani az olan birine atin.Unutmayin dogru kullanilan bir Lulu ultisi TF kaderini degistirir
    ---- Simdi asagida örnek ulti kullanmayi görecegiz.Yaklasik bu civarlarda yada cani yarinin altinda iken ultiyi kullanin.

S3 Support Lulu rehberi

Gold itemlerimiz ve botumuz tamam.Peki simdi ne alicaz ? Simdi alacagimiz item ile lulu ya sustain özelligi katmis oluyoruz.Gerçi item aktifi 180 sn olsada isimizi görüyor.Itemin heal disinda diger güzel bir özelligi ise stuns, roots, taunts, fears, silences ve slows efektlerinden kurtariyor olmasi.

Mikael's Crucible
     S3 Support Lulu rehberi

+300 Mana
    +40 Magic Resist
    +9 Mana Regeneration
    Unique Passive - Mana Font: Increases your Mana Regen by 1% per 1% Mana you are missing.
    Unique Active: Removes all stuns, roots, taunts, fears, silences and slows on an ally and heals them
    for 150 + 15% of their missing health. (180 second cooldown)

- Sizlere önerim Lulu oynarken bu yeni itemi koydugunuz slotu ve E skillini ayarlardan smartcast olarak ayarlamaniz.Iyi bir zamanlama yapmak adina smartcast cok avantajlidir.Ilk baslarda E skillinde sikinti yasayabilirsiniz.ADCye sheild yerine minona veya rakibe damage verebilirsiniz.

Siradaki itemi Oyunun gidisatina ve takimdaki champlara göre tercih ediniz.Eger takimin defansif bakimdan TF lerde sikintisi varsa
    Aegis of the Legion.

Eger TFlere ekstradan katki saglamak isterseniz.Asagidaki yeni item isinizi görecektir.

Shard of True Ice
     S3 Support Lulu rehberi

+45 ability power
    Aura Unique Aura: Mana Warp - Nearby allied champions gain 6 mana regen per 5 seconds.
    Unique Passive: Lucky Shadow - Gain an additional 4 gold every 10 seconds.
    Unique Active: Surrounds an ally with a blizzard for 4 seconds that slows nearby enemy movement speed by 30%. 60 second cooldown.

S3 Support Lulu rehberi

Resimde gördüğünüz itemin aktif özelliğinin kullanılmış hali ve 4 sn boyunca kullanılan kişinin üzerinde kalıyor.İtemi sadece kendi takım arkadaşlarınız üzerinde kullanabilirsiniz.Bu resimde Yi ultisi dolmadığı için basamıyor ve itemin aktifi sayesinde %30 slowu yiyip ölmüş oluyor.

-İsterseniz Mikael's Crucible yerine ganga gelen junglerın işini kolaylaştırmak adına ilk Shard of True Ice itemini çıkabilirsiniz.

Artık Warda para harcamaktan bıktım dediğinizi duyar gibiyim .İşte bu durumda devreye bir diğer yeni itemimiz olan Sightstone giriyor.Bu item bize kullanabileceğimiz 4 tane ward veriyor ve her base gidişimizde wardları yeniliyor tekrar.

S3 Support Lulu rehberi

-Eğer oyun uzarsa

Aegis of the Legion itemini ----------------------------> Runic Bulwark a

Sightstone itemini ----------------------------> Ruby sightstone

Botunuza ---------------------------->
    Captain

geliştirmelerini yapabilirsiniz.Ve ayrıca
    Shurelya's Reverie
    Will of the Ancients

İtemlerini alabilirsiniz.

Umarım sizlere Support Lulu konusunda yardımcı olabilmişimdir.Elimden geldiğince her konuya değinmeye çalıştım.PBE acc olan varsa rehberi orada test edebilirsiniz.Seviyeli olmak kaydı ile her türlü görüş,öneri ve sorularınıza açığım.Herkese iyi supportlamalar

Lütfen emeğe saygı arkadaşlar

--------------------------------------------------------------------------
    07.12.2012 Güncelleme

-Alternatif rune sayfası eklendi
    -Mastery değişti
    -Yeni açıklamalar eklendi ve bazıları değişti.Yeni olanları *** ile gösterdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aragonit. -- 7 Aralık 2012; 13:03:38 >

• rehber için çok teşekkürler, s3 için böyle bir şeye ihtiyacım vardı. lulu da çok sevdiğim bir supportdur. emeğinize sağlık.

soru: rakibi harraslamak için e skilli demişsiniz fakat onu karşı tarafın ad veya supp.u atak yapacağı sırada kalkan amacıyla kullansak daha mantıklı değil mi? zaten çok mana harcıyor.
    edit: Philosopher's Stone iteminin üzerine geldiğimiz zaman da önceden görebiliyorduk ne kadar kazandığımızı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Xenshard -- 5 Aralık 2012; 14:16:30 >
  • Lulu support'tan ziyade yeni Malady, veya Runaan's Hurricane gibi yeni itemlerle ST'de Teemo'ya rakip olacak gibi görünüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rebel Wind

rehber için çok teşekkürler, s3 için böyle bir şeye ihtiyacım vardı. lulu da çok sevdiğim bir supportdur. emeğinize sağlık.

soru: rakibi harraslamak için e skilli demişsiniz fakat onu karşı tarafın ad veya supp.u atak yapacağı sırada kalkan amacıyla kullansak daha mantıklı değil mi? zaten çok mana harcıyor.
    edit: Philosopher's Stone iteminin üzerine geldiğimiz zaman da önceden görebiliyorduk ne kadar kazandığımızı.

harras olayini musait oldugunuz zaman ve mananin durumuna gore.P.Stone itemini onceden nasi dikkat etmemesim goldu gosterdigine

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pro Tip: Adam 2 CS kaçıracak diye 18 saniye CD'lu 6 dan önceki en düzgün CC'ni harcarsan, kalan 16 saniye de initiate yaptıklarında çok fazla iş yapamazsın.

Adamlara vurabileceğiniz zamanlarda atman daha önemli onu. Öyle ki, adam pozisyon hatası yapar, jungle gank geliyordur, yanındaki agresif AD carry belirli bir skill seviyesini yakalamıştır ve burst atabilecektir falan filan.

Sonrasında asıl harras olarak Q kullanmak daha mantıklı bence. (Slow falan güzel şeyler)
    Yapacağın şey şu, Lv 1 E'yi adama atarsın, Q atarsın (Pix'den giden Q adama çarpar ve adam Slow yer)
    Sonra bir kaç auto atk vurmak için gidersin, ADC döncek gibi olursa da Hex atıp geriye çıkarsın.

Lv 4-5 iken çok rahat 40-50% can alabilirsiniz özellikle yanında agresif support yoksa.

Item buildler hakkında yorum yapamam, fiyatları falan tam bilmiyorum, incelemem lazım biraz daha.

• Teşekkürler, yeni itemlarla buildler allak bullak gibi oldu gözüküyor.
  • hocam masterylerde bıkac eksık var:D
    1-pickpocket nasıl almazsın:D
    2- orda %10luk summoner spell cdr var o onemlı
    3-level basına mana vermek sup ıcın pek gerekli bi seymıdır?
    4- early invade yapmıyacaksanız o fazladan wardı almak sacma degilmi?
    5- ayrıca o kadar fazla hp regen yapmak yerıne ordakı %5 exp sence daha iyi degilmidir?
    6-ayrıca lulunun ultisi tflerde adcye degil tanka atılmalıdır tfde tank tfyi baslattıgı anda ultiyi ona atarsan butun rakip focusunu kırabılır kendı takımın ıcın pozisyon almayı kolaylastırır ve tankında gorevini daha iyi yapmasını saglarsın
    7-bot olarak cdr bot alınmalı
    8-madem harmony alıcaktın neden o kadar mp regen rune koydun?
    ama itemler konusunda bisey diyemem guzel ve mantıklı gostermısın fakat ben daha denemedım ıtemlerın cogunu genede yararlıya benzıyo ama masteryler hard fail:D
    hocam cok vurmus gibi gozuktum ama yanlıs bi yorum yaptıgımı dusunmuyorum genede elıne saglık:D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasmettt -- 5 Aralık 2012; 15:10:58 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    800 Ad Jhin (Öğretici Video)
    7 yıl önce açıldı
    Caitlyn yanına support?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam yazınızı okumadım bi ara okuycam ama bişey sorcam bu harraslamada altın gelecekti şimdi aktif oldugumu bide sadece support içinmi tam anlamadım olayı
  • @hasmettt
    Tavsiyen üzerine masteryleri tekrar gözden geçireceğim.Sonuçta daha yeni zamanla yerine oturacaktır her şey.

Mastryden gelen ward gereksiz değil bence.Solo giriyorsan bazen takımdakiler invade yapmak isteyebilir
    ya da tam tersi junglera yardımcı olmak invade den korumak için gerekli.

TF olayına gelirsek Tflerde dmgeyi yapan ADC dir.Bu yüzden TF lerde ilk hedef adc olur.Eğer adc yi koruyabilir büyük ihtimal o tf yi kazanmış olursun.Rehberde dedigim gibi bazı ekstra durumlarda tanka atılabilir.

Benim kullandıgım rune sayfası bütün supportlara uyumlu halde tek sayfam budur.Hatta bazen AP rune ile girerim.Evet itemlerde mana regen varama bu itemler Lulu ya yarıyor.Bot olarak benim tercihim mercury olur her zaman.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

@PhTx3

söylediklerine katılıyorum. W atma olayını alternatif olsun diye söyledim sadace.
    Tabiki karşıda bir taric veya bir leona gibi support varsa W skilini adc için harcamak doğru olmaz.

• Güzel olmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aragonit.

@hasmettt
    Tavsiyen üzerine masteryleri tekrar gözden geçireceğim.Sonuçta daha yeni zamanla yerine oturacaktır her şey.

Mastryden gelen ward gereksiz değil bence.Solo giriyorsan bazen takımdakiler invade yapmak isteyebilir
    ya da tam tersi junglera yardımcı olmak invade den korumak için gerekli.

TF olayına gelirsek Tflerde dmgeyi yapan ADC dir.Bu yüzden TF lerde ilk hedef adc olur.Eğer adc yi koruyabilir büyük ihtimal o tf yi kazanmış olursun.Rehberde dedigim gibi bazı ekstra durumlarda tanka atılabilir.

Benim kullandıgım rune sayfası bütün supportlara uyumlu halde tek sayfam budur.Hatta bazen AP rune ile girerim.Evet itemlerde mana regen varama bu itemler Lulu ya yarıyor.Bot olarak benim tercihim mercury olur her zaman.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

@PhTx3

söylediklerine katılıyorum. W atma olayını alternatif olsun diye söyledim sadace.
    Tabiki karşıda bir taric veya bir leona gibi support varsa W skilini adc için harcamak doğru olmaz.

tank dememin sebebi zaten senin adcyi korumanın en rahat yolu budur cunki rakip takımda focuslanmak ısterken tfde bunu engelleyebilecek belli kısıler vardır bunlarda adc arkadayken tfyi tanklayan adamlar olur yanı bu durumda eger tanklayan gorevını yapamazsa adcye focuslanmak ıcın rakibi durdurucak bısey olmaz zaten buda hem tfde kazanmanız ıcın katkı saglar hemde tfde olucak kayıpları azaltır

• Rehberi güncelledim arkadaşlar

-Alternatif rune sayfası eklendi
    -Mastery değişti
    -Yeni açıklamalar eklendi ve bazıları değişti.Yeni olanları *** ile gösterdim.
  • Konuyla pek alakası yok ama Lulu'nun ultisini cho gath a atarsak ne olur bilen var mı??

• quote:

Orijinalden alıntı: AlphonseElric

Konuyla pek alakası yok ama Lulu'nun ultisini cho gath a atarsak ne olur bilen var mı??

(H)Ayvan olur

11 gun onceki konuyu niye uyandiriyosun

• lulu sevdigim support herolarından biri agresif bi support çalıda beklersen bi şey yapamaz her support için geçerli bu adamları ittirmek lazım geldikleri yere
  • fena rehber değil emek var eline sağlık
  • West serverında 2-3 gün öncehttp://www.lolking.net/summoner/euw/34247065 NM Dzedzej arkadaş Lulu jungle yapti ve oyunu sayesinde kazandık hayatımda ilk kez gördüm bir dahada görceğimi sanmıyorum :)
  • Hort olacak ama yararlı konu
  • Lulu ya kesinlikle tanrıçanın gözyaşı alın ;)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.