< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Galaxy S24 Ultra [ANA KONU] Ocak Türkiye Güncellemesi ve ONE UI 7 yakında ! Beta ilk sayfada! (1510. sayfa)
-
-
Bi de çektiğim her fotoyu anında yüklemesin abi.. çocukların düzgün pozunu yakalayacağım diye 10 tane çekiyorum aynı kareyi ben.. hepsini atmasın.. günlük haftalık neyse o tarz senkronizasyon ayarları varsa benim için daha iyi olur..
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hafızalar arası samsungun belirlediği fiyatlar çok saçma.. özellikle 256 ile 512 arası çok açık.. hadi 1tb model biraz daha anlaşılır ama...
Valla düşünüyorum da boşa 512 alıyoruz gibi geliyor. Zaten ben her 6 ayda bir klasör yapıp video ve fotoğrafları alıyorum telefondan. Şimdi s25 ultrada bile kamu indirimi dahil arada 6bin küsür lira fark var. Google One a baktım 2TB yıllık 480TL :D
-
Abi işte o olmaz. İcloud'da böyle çalışmıyor. Elinle manuel yedekleme yapman lazım o zaman ama işte zamansız bozulursa telefon bir anlamı olmuyor. Ben arada girip gereksizleri siliyorum.
-
Bir haftalık fotodan bişi olmaz.. benim senem gitti senemmm.. :) notlarımı mesajlarımı ve diğer bilgilerimi saymıyorum bile..
Olayın çözümü şu; senkronizasyon kapalı olacak > haftada 1 fazlalık görseller temizlenip senkronize edilecek > sonra yine senkronizasyon kapanacak.
Öbür türlü google fotoğraflar çöplüğe dönüyor.
-
Heh aynen.. ben de o şekilde kullanırım muhtemelen artık.. yoksa tek seferde bin tane foto çekiyoruz.. bulutta temizleme işi eziyet olur...
ben s21ultra 128lik kullanıyordum hafızası yetmeyince çözüm olarak 100GB google one a geçmiştim iş görüyor gerçekten
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kozgel -- 31 Ocak 2025; 14:20:22 > -
google one yıllık alınca aylıktan daha ucuza geliyor. üstelik samsung gibi alacağın hafıza arttıkça fiyatı da abartmıyor
-
Sürekli kalem kullandığım için ufacık bir çizik rahatsız ediyor bu kampanya ile bir yılda üç sefer koruyucuyu değiştiler.Dandik mi bilmem ama parmak okuyucu iyi çalışıyor ve ekranı tam kapatıyor.Dışarıda parlama yapması en kötü özelliği onun dışında memnunum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ppemo -- 31 Ocak 2025; 15:1:0 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
S25 serisine Seamless Update A/B ile hem güvenli hem de cihaz kapatmadan gerekeni arka planda yapıyor. Siz ne zaman tekrar başlatırsanız güncellemesi yapılmış olarak karşımıza çıkıyor. Yani bazı adımları görünürde yapmıyor her zamanki hızda tekrardan başlatılıyor. Cihaz açıkken tüm işlemi bitiriyor. Umarım bu özellik S24 serisine gelir. Pixel lere de olmayanlara bile resmi olarak gelmişti. Teknik olarak mümkündür ama kararı Samsung verecektir ...
Bunun bedeli bir ara kabaca baktım s25 ultra üzerinden 10GB işgaliyesi var. Zaten cihazlar FULL bomboş gelmiyor. GB larda sırf kendisi kullanıyor sistemdi bazı uygulamalar aktifti filan ...
Kullanılabilir alan ayrıca ONE UI ve Android sürüm güncellemelerinde kesinlikle azalma seyrindedir ...
Bu bağlamda Samsung ve Seamless Update var olması nedeniyle 256GB bence kötü sınır tercih olur ideali 512 veya 1TB . Ben 512GB son yıllarda aynen devam ediyorum. 8k@30 FPS üstüne çıkıldığında ben de artık 1TB lık modellere geçerim...
Ayrıca cihazdaki dahili UFS 4.0 okuma yazma hızları birçok pci nvme SSD lerden daha da hızlıdır yani eski Sata3 lerden bile hızlıdırlar... Bu yüzden bulut konforlu yedeklemelerdi ben de kullanıyorum Google One 2TB idare eder ek olarak harici SSD ler portatif hard disklerle arşivlemeyi de ara ara hızlıca yapıyorum. Acil yedeklemeleri SSD ye diğerleri vaktim varsa geceden olacaksa HDD portatif haricilere kopyalarım veya aktarırım.
Galiba cihazda 6 ay lık 2TB Google One ve Yapay Zeka Gemini beraber olanı ücretsiz Samsung ça sunuluyor. Buna geçilip ücretsiz faydalanıp sonra yapay zekalı veya zekasız Google One a geçilebilir. Tavsiyem yıllık olanlardan ...
Öğrenci olanlarda da sanırım vardır bir avantaj. Öğrenci hesabına da aktarmak yedeklemek isteyenler değerlendirebilir yani 2. hesaplan da iş görür...
İster ücretsiz 15GB veya ücretli Google One paketlerinde şuna da dikkat edilmelidir : Orijinal olarak fotolar yedeklenirse MP kısıtlaması olmadan dönüştürmeden neyse o halde yedeklenir lakin diğeri seçilirse fotolarda kota harcaması olmaz! Bu da genelde 16 MP gibi bu civarlarda olan görsellerde anlamlı olur ama Google yine de kendisince elden geçiriyor kalite kaybı çok az oluyor ama fark edilmesi zordur sosyal medyalık içeriklerde önemsiz idealdır ama hatıra gibi yıllar sonra bakılacaksa geleceğin daha yüksek kaliteli çözünürlükteki veya ekranlarında ( TV tablet pc monitor telefon ) hatıralık şeyler söz konusu ise kalite her daim öncelikte olmalıdır yani ne kadar detay var ona bakılır . Bu da genelde duruma göre yüksek MP veya düşük ışıklarda varsayılan ayarlarda MP korunarak diğer ince ayarlar yapılmalıdır.
Biraz uzun oldu faydalı tavsiyeler olduğunu düşünüyorum burada yazdıklarımda elbette bilmeyenler de vardır.
Yazım ortaya olsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smart1978 -- 31 Ocak 2025; 16:1:9 >
-
S24 Ultra ONE UI 7 Betasında ethernet adaptörü 2.5 Gbit desteği sunulmuş. Öncesinde sanırım 1Gbit likti ...
S25Ultra da telefonda usb-c portu 5Gbps destekliyor ve teknik olarak ( S24 Ultra da 5 Gbps veri transferi desteliyor ) ethernet / lan bağlantısı 5Gbps destekleyebilir ... Ağ üzerinden de erişimlerde kablosuz harici internet veya yerel ağınızdan birşeyler aktarımlarda 1Gbps ethernet usb-c /A adaptörleri de yeteriz kalabilir. Piyasada enteresandır halen niye 100 Mbps hub lar adaptörler var anlamış değilim. Devir artık 2.5 veya 5Gbps adaptörlerde hublarda ...
Alacaklar veya alanlar bu durumdan bihaber olmamalılar bence.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X