< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Samsung Galaxy S24 Ultra [ANA KONU] (1109. sayfa)

-
-
Herkese merhaba, hakem heyeti kararıyla garantisi bittikten sonra S22 Ultrama değişim kararı çıktı. Yerine S23 Ultra vereceklermiş sıfır. Babamın da telefona ihtiyacı olduğundan S23 Ultra'yı ona vermeyi düşünüyorum. Ancak Samsung telefonlarıyla hakem heyeti sürecini iki kez aynı şekilde yaşayınca(bdh bilişimin batarya değiştirirken kameraya parmak basması ve izi kalması, puslu çekmesi) iphone 15 pro max'e mi geçsem s24 ultraya mı geçsem karar veremedim. Apple alırsam paralel ithalat almam gerekecek, samsung s24 ultra ise 73.500 liraya 1tb model var. İzlediğim testlerde kamerada bu zamana kadar makasın bu kadar açıldığını hiç görmemiştim, bariz apple öne geçmiş. Sizlerin bu konuda deneyimleriniz neler? Gördüğüm kadarıyla gece çekiminde çok başarılı değil. Hatta bazı karelerde s22 ultra olsaydı daha iyi çekerdi diye düşündüm. Ama ben de çok sık olmasa da s pen'i ve her ne kadar 5x'e düşmüş de olsa yüksek çözünürlüklü telefotoyu kullanacağımı biliyorum. Sizce ne yapayım?
Kısacası 15 Pro Max 256 mı yoksa S24 Ultra 1TB mi?(S7'den beri samsung'un s9 ve s21 serisi hariç tüm cihazlarını kullandım ve akıllı saatim watch 6 classic.)
edit: bu cihazın ısınma gibi kronik sorunları var mı? bilgilendirebilir misiniz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ae468468 -- 11 Ağustos 2024; 11:45:55 >
-
Öğrenci indirimi ile 67 k 512 gb samsung 512 , iphone paralel ithalat almayın. Aynı zamanda 15 pmden s24 ultraya geçen biri olarak kesinlikle s24 ultra.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrankGallagherx -- 11 Ağustos 2024; 11:59:2 > -
İphoneye geçte gününü gör 🤣 android varken apleye geçilirmi.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Hocam öğrenci indirimsiz 512gb 63.500 civarına samsung türkiye hepsiburadada satıyor şu özel renkli olanlardan. s22 ultra 512gb'tı 300'ü doluydu. hafızası fazla olsun istiyorum ama gereksiz mi olur evet onu da düşünmem lazım. Öğrenci indirimiyle olanı gördüm saat de veriyordu yanında. O zaman 1 tb ya da 512gb ultra siparişi vereyim bugün. Mor renk çok hoşuma gitti ama 512 alırsam sanırım turuncu almak durumunda kalacağım. Satıcısı samsung türkiye olsun istiyorum. Hepsiburada olunca 2 hafta uygulamak için boş yere beklettiler. üstüne neredeyse 20 gündür iphone se ve galaxy s9 kullanıyorum. Artık sabır eşiğimin sonundayım :D
15 PM'den geçtiğiniz için, gece çekiminde hangisi daha iyi sizce? Telefotoda samsung açık ara iyi gözüküyor, 50mp olayı çok iyi olmuş. Ya da kamera konusunda zahmet olmazsa sizin görüşünüz nedir?
iOS kullansam beni darlar sanırım SE'den biliyorum çok kısıtlayıcı. Az önce bazı şeyler okudum OneUI'da olup da iOS'de olmayan. Kafamda netleşti. Ama kendi sosyal medya hesabım ve kurumsal bir hesap da kullanıyorum, zaman zaman ekip arkadaşlarım iphonelarıyla çekiyor ama istiyorum ki benimki de her şeyin en iyisi olsun, oldu da kendim paylaşım yapacağım zaman apple ile aşırı fark olmasın.
-
Biz şimdi 6.1.1 alacak mıyız, yoksa beta testi bitince 7.1 mi alacağız son dedikodular nedir?
-
Hocam biraz daha uzun anlatmam gerekecek sanırım çünkü ben zaten OneUI arayüzünü çok seviyorum. Galaxy S7 kullandım, daha sonra Galaxy Note 8 almıştım paralel ithalat, ki snapdragonluydu halen güzel çalışıyor o telefon, elimdeki yedek s9'dan daha iyi. Note 8'den sonra Galaxy S10+'ya geçtim. Ve en memnun kaldığım samsung cihazı kesinlikle s10+'ydı. Ne ısınma yapıyordu ne de kasma donma, exynos olmasına rağmen halen kasmıyor. S10+'ya kadar çok memnundum. Taa ki Note20Ultra alasaya kadar. Exynos işlemciler kötü derlerdi, önceki telefonlarımda böyle bir sorun yoktu ama Note20 Ultra acayip ısınıyordu ve şarjı çok az dayanıyordu. Hatta bi ara o kadar ısındı ki pil ikonu yanıp sönmeye başladı, telefonu kapatıp beklemek zorunda kaldım şarj olabilmesi için. Servise gönderdim, şarjı çabuk bitiyor dedim, kamerayı bozdular bataryayı değiştirdiler. Kamerayı yapın diye tekrar gönderdim ekranı bozdular kamerayı daha da bozdular geri gönderdiler. Üçüncüye tekrar gitti sorun yok dendi geri geldi. Hakem heyeti açtım. Sonra firma geri adım attı tamam ücret iadesi yapacağız dedi. o ara da ben iphone 13 pro max ve s22 ultra arasında kaldım ama 3000tl ek takas desteği vardı s22 ultrayı aldım. S22 ultra da aynı s10 plus gibi hiç üzmedi çok keyifliydi kullanması. Fakat onda bataryada %15'ten 11e birden, 9'dan 7'ye birden, sonra 5e düşüp direkt 2 olup kapanıyordu batarya gitti onda da. Dedim garantiden değişsin verdim batarya değişti ne tesadüf ki onun da kamerasını bozdular. bu sefer dedim mecidiyeköye götüreyim istanbula okula geldiğimde. Onlara da dedim ki sensörü değiştirin, sensörü sildik deyip geri verdiler. Ben de hakem heyetine verdim ama bu sefer muhattap hepsiburada olduğundan geri adım atmadı sonucu bekleriz dediler tamam dedim. Fakat bu sırada bilirkişi incelemesinde 20 gün kaldı telefon sonra geri geldi. Şimdi de kararı uygulayacağız gönderin dediler 26 temmuzda gönderdim o zamandır telefonsuzum. Süreçten memnun değilim ve sorunsuz bir marka olsun istiyorum. Yoksa bi çoğunu kullandım samsungun dediğim gibi, gerçekten cebimizdeki bilgisayar bu s serileri.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ae468468 -- 11 Ağustos 2024; 12:14:51 >
-
Lansmanda apar topar cihaz alma alışkanlığından vazgeçmeliyiz :) :)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Aslında realme air 6 pro yu 5 ide öven çok akıl al geç dio
Öncelikle yaşamış olduklarınız karşısında gösterdiğiniz sabır ve ısrar karşısında şapka çıkarıyor; bunlara rağmen tekrar Samsung'u tercih etmenizi ayakta alkışlıyorum 🙂... Sizin şu yaşadıklarınızın onda birini yaşayan pek çok kişi "o kadar para verdik, lanet olsun, bir daha Samsung alırsam, vs, vs ..." diye saydırırdı... Oysa gerçekler var, o marka, şu marka, bu marka farketmiyor...
Neyse, ana konuya dönersek;
Genel olarak iki kronik durumdan bahsediliyor. Biri kumlu ekran diye tabir ediliyor. Kimi bunun sorun olmadığını, yeni ekran teknolojisinin artık böyle olduğunu yeni iPad'lerde aynı ekran kullanıldığını onlarda da bu şekil olduğunu yazıyor. Kimi ise bunun bir sorun olduğunu Mura diye (dikkat Hurra değil) isminin bile olduğunu yazıyor. Kimi bende yok, kimi asıl bende yok sende var, kimi bende ve sende yok herkeste var, kimi ise herkeste var ulan herkeste diyor 😆...
İkincisi ise kamera vızıldaması. Her telefonda çıkmıyor. Kamera video çekimi esnasında sol üste hızlıca döndürüldüğünde arı vızıltısı şeklinde ses çıkarıyor. Yabancı ülkelerde alınan bir güncelleme ile düzelmiş ama o güncelleme resmi olarak bize verilmedi. Bazı arkadaşlar o güncellemeyi yükleyerek çözdüler.
Bu ikisinin haricinde birde fotoğraf çekimlerine yapay zekanın müdahelesi ve bu müdahelenin kapatılamaması var. Çekimleri pro modda yaparsanız bunu da böyle aşmış olursunuz.
Benim şahsi tespitim. 200gr sınırdır, 200gr'ın üstündeki telefonlar ağırdır.
Tüm yazdıklarıma son ilavem:
Almaya karar verdiğinizde Samsung Shop online mağazasından alın. Mobil uygulamaya %10 indirim, öğrenci indirimi vs avantajlar bir tarafa telefonu alıp sim kart takıp kullanmış olsanız dahi 15 gün içinde iade alıyor. İade konusunda bu rahatlığı Samsung Shop Online Mağazası hariç hiç bir mağazanın vereceğini sanmıyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Bizim cihaz ekranda ve kamerada daha iyi.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Gece çekiminde samsung iyi, gündüz çekimleri eşit fakat samsung hafif fazla işliyor, bunuda güncelleme ile düzeltecekler. Sosyal medya post atma kalitesinde bir fark görmedim hocam. Hatta murat gamsız var instagramda kendiside s23 ultra kullanıyor o sürekli çekip atıyor onun gönderileri ve resimlerine bakabilirsiniz. Sizi 512 gb götürür.
Fakat şöyle bir durum daha var hocam, isterseniz 29 gün bekleyin 16 serisini görün öyle alın.
Renkler zevk meselesi ben lansman rengi aldım, oldum olası mor renk sevemiyorum. Lansman rengi telefonu çok şık gösteriyor benim gözümde. Mor rengi arka mor yanların titanium sarı rengi olması ekranın siyah olması uyumsuz gözüküyor. Ama Titanyum gri ve titanyum siyah tam uyumlu bu cihazda..
-
x.1.1 leri her daim Fold/ Flip serisi ile başlanır kısa sürede güncelleme beklenen tabletlere ve eski Flip/ Fold lara gelirdi . Bu yıl bir söylenti veya beklenti ayyuka çıktı 6.1.1 için ama bence bu imkansız çünkü Samsung gariptir bu aralar daha yeni Android 15 ONE UI 7 ye odaklanıyor ve harici testlere ufak bir kesim ulaşmış ve baya sorunlu beta bile değil Alpha safhasında günlük temel kullanımda sorunlar varmış .. Beta programı ötelendi ! En iyimseri Ağustos son haftası bir umut ... Bazıları da tarih belirsiz sonraki aya filan deniliyor.
7.1 anca S25 serisinde yılbaşından sonraki beraberinde gelebilir ... Bizlere de genelde 1 ay sonrasında filan beklenir ...
Bir görüş geç olsun sağlam beta olsun diyor. Mantıklı ...
Samsung personeli yetersiz anlaşılan ... Bu bir rezaletin kalitesizliğin emareleridir ...
Kalite sadece sağlamlık fiziksel görsellikten ibaret değildir . Tanım gereği kalite hizmet beyan edilenler gibi aksatılmamasıdır.
Ağustos güncellemesi almayan Türkiye dahil nice ülkeler de bu durumu teyit ettiriyor.
Samsung büyük konuşuyor ama aylık gecikmelerle batırıyor da.
Beta biterse 7 olacak. Samsung teknik olarak istese 6.1.1 i verebilir ama yapması çelişkili olur ama gerçekleştirebilir de. Şaşırtsın olumlu manada bizi ...
-
One ui der geçerim
Yılbaşı sonrası 7.1 olarak anladım o zaman. Geç olsunda güç olmasın. Kararsız yazılımlardan nefret ederim. Donanım zaten üst düzey stabil yazılımla bir anlam kazanıyor, birçok çinli markanın amiral gemileri yazılımdan ötürü çöp.
-
Ne Samsung ne swifte alışamadım . Ben Google klavye kullanıyorum. Diğerleri çok ufak kalıyor, Google yeniden boyutlama ile dev ve rahat bir klavye benim için.
Yılbaşı öncesi kesin One UI 7 gelir...
Acaba diyorum esaslı arayüz değişikliği S25 serisi 2025 teki 7.1 e mi sağlayacaklarını hafiften sil baştan 7 mi diyorum...
Samsung S25 serisi için hazırlıkları da aksayabilir yazılımsal olarak veya tam olgunlaşmadan çıkartılabilir de ...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Türkiye romu dışında rom kullanıp da "Arayan Kimliği ve Spam Koruması (Hiya)" sorunsuz çalışan var mı?
Bahsettiğim serviste genel bir problem mi var?
-
Google klavye tahmin ve kullanışlılık açısından bencede en iyisi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X