Şimdi Ara

S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl (2007) [ANA KONU] (142. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.019
Cevap
5
Favori
160.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 140141142143144
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SpyM3GTR
    DRACON1C@

Hocam ben bu sniper lardan bi halt anlamadım herifi bariz kafadan vuruyorum ölmüyor varmıdır bir bilgin?

Dostum yukarıda complete mod için silah hasarlarını ve isabet oranını düzenleyen bir mod linki vermiştim fakat gözünden kaçtı herhalde.

http://www.moddb.com/mods/stalker-complete-2009/downloads/sc-realistic-weapons-add-on

Şunu tavsiye ederim. Sadece sniper tüfeklerinin hasarlarını değil, tüm silahların hasarlarını düzenliyor. Modsuz oyuna da uyumlu olabilir, çünkü Complete mod uyumluluğu sonradan gelmiş.
    Eğer hoşuna gitmezse Filefront'dan farklı modlar deneyebilirsin ama complete mod'a uyumlu olmayabilir de. Onu ancak deneyerek anlayabilirsin.

http://stalker.filefront.com/file/Weapon_Damage_Mod;77573

quote:

Orijinalden alıntı: Slash

(Her öldürdüğüm ve her gördüğüm adamdan eşya alma hastalığı olduğundan dolayı üzerimdeki askeri cephaneliği taşımak için trainer kullanıyorum. O cephanelik giderse oyunu silerim o yüzden direk ilk işim eski eşyalarımı aramak oldu. )

Trainer kullanmanıza gerek yok. Trainer'lar oyunlarda hatalara neden olabilmektedir. Hele bu oyun Stalker ise bu ihtimal hayli yüksek oluyor.

"gamedata\configs\creatures" klasöründe, Actor.ltx içinde "max_walk_weight" karşısına istediğiniz değeri girerek karakterin yürüyebileceği maksimum ağırlığı ayarlamış olursunuz.
    Ayrıca "gamedata\configs" klasöründeki System.ltx içerisindeki "Inventory" başlığı altındaki "max_weight" karşısına da yürüyebileceğiniz ağırlığın biraz altında bir değer girerseniz uygun olur.
    Örneğin yürümek için verdiğiniz ağırlık kapasitesi 500 iken envanter için 450.

Not: Biliyorsunuz belki ama yine de belirtmekte fayda var. Ltx uzantılarının hepsini not defteri ile açıp "ctrl+f" ile arama yaparak istediğiniz şeyi hızlıca bulabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: DRACON1C

quote:

Orijinalden alıntı: SpyM3GTR
    DRACON1C@

Hocam ben bu sniper lardan bi halt anlamadım herifi bariz kafadan vuruyorum ölmüyor varmıdır bir bilgin?

Dostum yukarıda complete mod için silah hasarlarını ve isabet oranını düzenleyen bir mod linki vermiştim fakat gözünden kaçtı herhalde.

http://www.moddb.com/mods/stalker-complete-2009/downloads/sc-realistic-weapons-add-on

Şunu tavsiye ederim. Sadece sniper tüfeklerinin hasarlarını değil, tüm silahların hasarlarını düzenliyor. Modsuz oyuna da uyumlu olabilir, çünkü Complete mod uyumluluğu sonradan gelmiş.
    Eğer hoşuna gitmezse Filefront'dan farklı modlar deneyebilirsin ama complete mod'a uyumlu olmayabilir de. Onu ancak deneyerek anlayabilirsin.

http://stalker.filefront.com/file/Weapon_Damage_Mod;77573

quote:

Orijinalden alıntı: Slash

(Her öldürdüğüm ve her gördüğüm adamdan eşya alma hastalığı olduğundan dolayı üzerimdeki askeri cephaneliği taşımak için trainer kullanıyorum. O cephanelik giderse oyunu silerim o yüzden direk ilk işim eski eşyalarımı aramak oldu. )

Trainer kullanmanıza gerek yok. Trainer'lar oyunlarda hatalara neden olabilmektedir. Hele bu oyun Stalker ise bu ihtimal hayli yüksek oluyor.

"gamedata\configs\creatures" klasöründe, Actor.ltx içinde "max_walk_weight" karşısına istediğiniz değeri girerek karakterin yürüyebileceği maksimum ağırlığı ayarlamış olursunuz.
    Ayrıca "gamedata\configs" klasöründeki System.ltx içerisindeki "Inventory" başlığı altındaki "max_weight" karşısına da yürüyebileceğiniz ağırlığın biraz altında bir değer girerseniz uygun olur.
    Örneğin yürümek için verdiğiniz ağırlık kapasitesi 500 iken envanter için 450.

Not: Biliyorsunuz belki ama yine de belirtmekte fayda var. Ltx uzantılarının hepsini not defteri ile açıp "ctrl+f" ile arama yaparak istediğiniz şeyi hızlıca bulabilirsiniz.

ben şu silah modunu indirdim ama kuramadım. Zip içinden çıkan dosyaları aynı isimdeki klasörlere atayım diye düşündüm ama çoğusu uymadı.
    Oyunda çalışmadı. Oyun modsuzda harikaymış ama sadece silahlar biraz hasar verse çok çok daha müthiş olacak. Yükleme konusunda yardımcı olabilecekmisiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: AKINLASINN

ben şu silah modunu indirdim ama kuramadım. Zip içinden çıkan dosyaları aynı isimdeki klasörlere atayım diye düşündüm ama çoğusu uymadı.
    Oyunda çalışmadı. Oyun modsuzda harikaymış ama sadece silahlar biraz hasar verse çok çok daha müthiş olacak. Yükleme konusunda yardımcı olabilecekmisiniz.

Elimden geleni yapmaya çalışırım tabi.

Şimdi indirdiğiniz dosya yukarıda verdiğim ilk link "sc-realistic-weapons-add-on" olan mı?

Gerçi pek şey farketmeyecek. Yapmanız gereken ilk şey "S.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobyl" yani ana klasördeki fsgame.ltx dosyasını not defteri ile açıp ilk başta yer alan "$game_data$" kısmında yer alan "false" değerini "true" olarak değiştirmek.
    O satır şöyle olacak: $game_data$ = true| true| $fs_root$| gamedata\
    Daha sonra indirdiğiniz mod içerisindeki gamedata klasörünü oyunun ana klasörüne atın. Eğer Gamedata klasörü mevcutsa, "klasör birleştirilsin mi?" diye soracaktır, evet deyin.

Ağırlığı yükseltmek isteyenlerin bu kısmı dikkate alması gerekiyor!

Eğer taşıyabileceğiniz ağırlığı da yükseltmek isterseniz, iki mesaj üsste bahsettiğimi uygulamanız gerek. Tabi onun için de oyunu unpack yapmak gerekecek. Yani oyunun dosyaları paketli olduğundan onları açmamız gerekli.
    http://www.moddb.com/games/stalker/downloads/stalker-mod-tool
    Buradan unpack yapmak için kullanacağımız dosyayı indirin. Oyunun ana klasörüne kopyalayıp çalıştırın. Gamedata klasörünün oyunun dosyaları ile dolduğunu göreceksiniz. Daha sonra bahsettiğim dosyalara ulaşabilirsiniz.

Not: Oyuna başka mod kurduysanız onları yedekleyin [Gamedata klasöründen başka bir yere taşıyın] Gamedata klasörü unpack sırasında oyunun orjinal, modsuz dosyaları ile dolacaktır. Unpack işlemi bittikten sonra indirdiğiniz modları tekrar gamedata klasörüne kopyalayabilisiniz.
    Complete mod gibi geniş kapsamlı bir mod kurduysanız unpack yapmanıza gerek yok, çünkü size gerekli olan dosyalar zaten Gamedata klasöründe bulunuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DRACON1C -- 21 Mayıs 2012; 18:23:20 >

• Az önce zone kaybolsun sonu ile bitirdim oyunu. zone kayboldu ama benim adama birşeyler oldu :)
  • Şu ana dek hiç oynamadım
  • şu anda OLD GOOD STALKER EVOLUTION moduyla oynuyorum gerçekten harika bir mod oyuna değişik bir atmosfer katıyor ve çok değişik itemler var . tek sorunu ise rusça olması
  • Ne günlerdi bee şimdi duydum da stalker 2 iptal olmuş, çok dertlendim lan çook.
  • amaan sorma o konuda tam bir yılan hikayesine döndü
  • sonu kötü bitti adamlar resmi olarak duyurdu ben de öyle mal gibi oturduğum yerde kalakaldım. Halbuki gelişim videoları filan vardı bloodsucker animasyonunu izlemiştim.

ilk oyun neydi yaa, o ilk açılışta çalan müzik, kill strelok, wolf'tan alınan ekipman ile çıkılan yolculuk, anomaly'ler artifaklar.... bittim.

şimdi oynadığım oyun sayısı anca 1 en fazla 2 dir. Bu ilkinde silah tamir yoktu bug çoktu ama ne bileyim bambaşka bir oyundu defalarca bitirdiğim için haritanın her köşesini komple ezberlemiştim
    nerde ne anomaly var hangi artifak var gizemler felan.....
  • amaaan ne yapalım kardeş elden bir şey gelmez
    bizde artık eski oyunların modlarıyla idare edicez çok güzel modlar var ama. denemediysen mutlaka dene. belki biliyorsundur moddb sitesinde çoğunu bulabilirsin
  • arkadaşlar oyunu ilk ekz bu kadar uzun soluklu oynadım.

ve x16 labaratuvarının çıkışında takıldım.

S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl (2007) [ANA KONU]

bahsedilen gizli çıkış nerde yahu ara tara bulamadım
  • bu oyunu ne zamandır oynucam aklımdaydı geçen tesadüfen teknosa da gördüm 10 tlye aldım bugün anca kurabildim oyunu türkçe yama da yükledim neyse oyuna başlıyorum

garaj gibi bi yerde çatışma çıkıyor oradan birisini kurtarıp flash diski alıp tüccara götürüyorum oda sonra beni usta ya yolluyor oraya kadar geldim amaaa

öldüğüm anda oyun tamamen bitiyor en baştan başlıyor o garajda kaç kere öldüm sonra yeni oyun başlatıyor aynı yere geliyorum ölüyorum tekrar en başa dönüyor en son usta nın yanına giderken domuz mu köpek mi ne saldırdı onlardan kaçarken yine ölünce yine en başa attı beni sinirlendim çıktım

bir şeyimi yanlış yapıyorum öldüğün yerden devam etmek gibi bir şey yokmu allah aşkına...birde mermim hemen bitiyor silah alma mermi alma gibi bir şeyler yokmu...oyunda yeniyim birileri yardımcı olsa iyi olurdu :(

• quote:

Orijinalden alıntı: Just In Time

arkadaşlar oyunu ilk ekz bu kadar uzun soluklu oynadım.

ve x16 labaratuvarının çıkışında takıldım.

S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl (2007) [ANA KONU]

bahsedilen gizli çıkış nerde yahu ara tara bulamadım

dostum şimdi bu lab'de bi makineyi kapatıp daha sonrada ghost'un cesedini buluyorsun ya cesedi bulduğun koridorun en sonunda sağ taraftaki bölmeye gir orda yerde bir delik var ordan içeri gir tünel orda

• quote:

Orijinalden alıntı: johnny_bravo_

bu oyunu ne zamandır oynucam aklımdaydı geçen tesadüfen teknosa da gördüm 10 tlye aldım bugün anca kurabildim oyunu türkçe yama da yükledim neyse oyuna başlıyorum

garaj gibi bi yerde çatışma çıkıyor oradan birisini kurtarıp flash diski alıp tüccara götürüyorum oda sonra beni usta ya yolluyor oraya kadar geldim amaaa

öldüğüm anda oyun tamamen bitiyor en baştan başlıyor o garajda kaç kere öldüm sonra yeni oyun başlatıyor aynı yere geliyorum ölüyorum tekrar en başa dönüyor en son usta nın yanına giderken domuz mu köpek mi ne saldırdı onlardan kaçarken yine ölünce yine en başa attı beni sinirlendim çıktım

bir şeyimi yanlış yapıyorum öldüğün yerden devam etmek gibi bir şey yokmu allah aşkına...birde mermim hemen bitiyor silah alma mermi alma gibi bir şeyler yokmu...oyunda yeniyim birileri yardımcı olsa iyi olurdu :(

arkadaşım tam olarak anlayamadım ama acaba oyunu oynarken save ediyormusun . yani komik bir soru oldu biliyorum ama biz burda öyle vakalar gördük ki :D
    diğer soruya gelince oyuna ilk başladığın yerdeki adam bir satıcı (adı sidorovich) ondan silah cephane zırh vb şeyleri alabilirsin. tabii oyunun başında fazla paran olmuyor onun için seninde görev yaparak veya bişeyler satarak para kazanman lazım . tabii birde ölü soyuculuk :D (looting) var yerda gördüğün her cesedi f tuşuna basarak araştır üzerinden çıkanları istersen satabilir veya işine yarıyorsa kullanabilirsin. bunun dışında gördüğün her tahta kutu ve küçük mavi kabıda bıçakla parçalamayı unutma bunlarında içlerinden işine yarayacak şeyler çıkabiliyor. öldürdüğün hayvanlarında içine bak bunlarında içinden hayvan parçaları çıkabiliyor bunlarıda satabilirsin. diğer stalker'larla da alışveriş yapabilirsin ama onların fazla parası ve malzemesi olmuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: eko_lee

arkadaşım tam olarak anlayamadım ama acaba oyunu oynarken save ediyormusun . yani komik bir soru oldu biliyorum ama biz burda öyle vakalar gördük ki :D
    diğer soruya gelince oyuna ilk başladığın yerdeki adam bir satıcı (adı sidorovich) ondan silah cephane zırh vb şeyleri alabilirsin. tabii oyunun başında fazla paran olmuyor onun için seninde görev yaparak veya bişeyler satarak para kazanman lazım . tabii birde ölü soyuculuk :D (looting) var yerda gördüğün her cesedi f tuşuna basarak araştır üzerinden çıkanları istersen satabilir veya işine yarıyorsa kullanabilirsin. bunun dışında gördüğün her tahta kutu ve küçük mavi kabıda bıçakla parçalamayı unutma bunlarında içlerinden işine yarayacak şeyler çıkabiliyor. öldürdüğün hayvanlarında içine bak bunlarında içinden hayvan parçaları çıkabiliyor bunlarıda satabilirsin. diğer stalker'larla da alışveriş yapabilirsin ama onların fazla parası ve malzemesi olmuyor.

dediğim gibi oyunda acemiyim o satıcıdan çıkıyorum işte wolf beni yolluyor bi adamın yanına oradan garaja gidip birisini kurtarıyoruz çatışma falan çıkıyor oralarda ara ara sağ altta disk işareti çıkıyor kayıt ediyor gibi ama öldüğüm anda ekranda oyun bitti yazıyor bi tuşa basınca ana menüye dönüyor ve en baştan başlatıyor en son kayıt ettiği yerden başlamak gibi bişey bulamıyorum... kayıtlı oyun yazan yerde bakınca sadece ilk başı kaydediyor tıklayınca tekrar tüccar ın yanından başlatıyor...

kendimmi kayıt etmem lazım oyunu anlamıyorum ki :) :)

oyunu tam çözemedim zaten hemen mermim bitiyor tüccara gidiyorum param yetmiyor ormanda elimde bıçakla geziyorum mal gibi o domuz mu köpek mi ne bu seferde onlar öldürüyor :) :)

dediğin diğer şeyleri hiç bilmiyordum ölü soyuculuk tahtaları parçalamak falan onlarıda bi deneyelim bakalım akşama.. ama öncelik şu save sorunu :)

• kendinizde kayıt edebiliyorsunuz
    olmadı loading menüsünden başlayın
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: eko_lee

dediğim gibi oyunda acemiyim o satıcıdan çıkıyorum işte wolf beni yolluyor bi adamın yanına oradan garaja gidip birisini kurtarıyoruz çatışma falan çıkıyor oralarda ara ara sağ altta disk işareti çıkıyor kayıt ediyor gibi ama öldüğüm anda ekranda oyun bitti yazıyor bi tuşa basınca ana menüye dönüyor ve en baştan başlatıyor en son kayıt ettiği yerden başlamak gibi bişey bulamıyorum... kayıtlı oyun yazan yerde bakınca sadece ilk başı kaydediyor tıklayınca tekrar tüccar ın yanından başlatıyor...

kendimmi kayıt etmem lazım oyunu anlamıyorum ki :) :)

oyunu tam çözemedim zaten hemen mermim bitiyor tüccara gidiyorum param yetmiyor ormanda elimde bıçakla geziyorum mal gibi o domuz mu köpek mi ne bu seferde onlar öldürüyor :) :)

dediğin diğer şeyleri hiç bilmiyordum ölü soyuculuk tahtaları parçalamak falan onlarıda bi deneyelim bakalım akşama.. ama öncelik şu save sorunu :)

f6 tuşu quick save f7 de quick load

• tamam birde öyle deneyelim bakalım teşekkürler beyler
  • ohh be dünya varmış kayıt olayını hallettim bayağıda bir ilerledim

mermim bitiyor diyordum öldürdüğüm adamların üzerlerini boşaltmayı da çözdüm mühimmat deposu gibi oldum zevk için ateş ediyorum artık havaya mermi bolluğundan :) :) :)

şaka bir yana

şimdi bizim çanta gibi bişeyimiz varya silahlarımızın olduğu orada bazı silahlardan 3-5 tane gözüküyor fazlalık olanları satıyormuyuz ??

birde mesela çift kırma tüfek var elimde onu kullanıyorum ayrıca makineli tüfek de gözüküyor ama onu kullanamıyorum silah dğiştirme tuşlarına basınca çıkmıyor o silah :S :S

son olarak o çantamızı istediğimiz zaman açabileceğimiz bir tuş varmı hiç kurcalamadım klavyeyi sadece yerde ölü adamların üstüne gidip f ye basınca açıyor çantayı yardım setlerini falan öyle kullanabiliyorum :S

• quote:

ohh be dünya varmış kayıt olayını hallettim bayağıda bir ilerledim

mermim bitiyor diyordum öldürdüğüm adamların üzerlerini boşaltmayı da çözdüm mühimmat deposu gibi oldum zevk için ateş ediyorum artık havaya mermi bolluğundan :) :) :)

şaka bir yana

şimdi bizim çanta gibi bişeyimiz varya silahlarımızın olduğu orada bazı silahlardan 3-5 tane gözüküyor fazlalık olanları satıyormuyuz ??

birde mesela çift kırma tüfek var elimde onu kullanıyorum ayrıca makineli tüfek de gözüküyor ama onu kullanamıyorum silah dğiştirme tuşlarına basınca çıkmıyor o silah :S :S

son olarak o çantamızı istediğimiz zaman açabileceğimiz bir tuş varmı hiç kurcalamadım klavyeyi sadece yerde ölü adamların üstüne gidip f ye basınca açıyor çantayı yardım setlerini falan öyle kullanabiliyorum :S

şimdi bu oyun fps özelliklerinin yanında adventure tarzı oyunların özelliklerinde barındırıyor. bunun en önemli öğeside inventory (envanter) olayı. "I" tuşuna basarak istediğin an inventory'i açabilirsin. yanlız taşıdığın malzemelerin belirli bir ağırlık limiti var. inventory açtığında orda bir yerde ağırlık limitini gösteren bir rakam var genelde 50 veya 60 kg civarı oluyor. bu ağırlığa kadar fazla bir sorun yok rahatlıkla koşabiliyor zıplayabiliyorsun bu limitten sonra ise extra bir 10 kglik limitin daha var ancak o zaman çok çabuk yoruluyorsun ve yorulduğunda bir süre hareketsiz kalıyorsun. eğer bu extra limitide aşarsan bu sefer hepten hareketsiz kalıyorsun ve yük atman gerekiyor. o yüzden fazlalıkları satarsan iyi olur. pratikte bir ana silah birde tabanca taşıman yeterli yeterli miktarda cephane medkit bandage ve yiyecek taşıdınmı tamamdır.
    silah değiştirmek için inventory'i açıp almak istediğin silahın üzerine çift tıkla otomatikman değişecektir.
    eğer oyunu ilk defa oynuyorsan keşfetmen gereken daha çok şey var istersen google dan bu oyunun incelemelerini aratıp bir oku bayağa bir şey öğreneceğini düşünüyorum.
    gerçi ben bu oyunu hiçbir yazı okumadan kendim oynaya oynaya öğrenmiştim öğle çokdaha zevkli ama içinden çıkamadığın şeyler olursa sor elimizden geldiğince cevaplarız

• 
Sayfa: önceki 140141142143144
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.