Şimdi Ara

S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl (2007) [ANA KONU] (113. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.023
Cevap
7
Favori
161.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 111112113114115
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arkdaşlar..

oyuna yeni başladım..biraz geç olsa da..İlk başda takıldım nedense..Traverse the railroad questini geçemedim..ne demek isitoyr benden bu görevde? ilerde bi tren yolu var oraya vardım ama adamlar hiç de dost yanlısı değillerdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: TorwaK

S.T.A.L.K.E.R. Complete 2009 modundan muhteşem SS 'ler.

http://www.flickr.com/photos/artistpavel/sets/72157608341111036/detail/

Hocam o modu kurduktan sonra başka birşey yapacak mıyız. Yani anladın sen onu Ben oyunu yükledim herşeyini ayarladım sadece bu patchi indirip kuracak mıyım? O kadar mı yani

• quote:

Orijinalden alıntı: MeaCulpa_27

quote:

Hocam o modu kurduktan sonra başka birşey yapacak mıyız. Yani anladın sen onu Ben oyunu yükledim herşeyini ayarladım sadece bu patchi indirip kuracak mıyım? O kadar mı yani

Başka birşey yapmana gerek yok, sadece yeni oyuna başlaman gerek hepsi o. Mod çok dengeli ve x Ray motorunu sonuna kadar kullanıyor. Bir duyum daha bazı forumlarda aynı modun Clear Sky için olanının bitmek üzere olduğunu duydum. Eğer gelirse harika olur....

• quote:

Orijinalden alıntı: themanyax

quote:

quote:

Başka birşey yapmana gerek yok, sadece yeni oyuna başlaman gerek hepsi o. Mod çok dengeli ve x Ray motorunu sonuna kadar kullanıyor. Bir duyum daha bazı forumlarda aynı modun Clear Sky için olanının bitmek üzere olduğunu duydum. Eğer gelirse harika olur....

Teşekkür ederim, bakalım indiriyorum...Umarım benim sistemde calışır.

• quote:

Orijinalden alıntı: themanyax

quote:

quote:

Evet yakında yayınlanacak;

http://artistpavel.blogspot.com/2010/01/mod-clear-sky-complete.html

• quote:

Orijinalden alıntı: Eru ilúvatar

Niye böyle oldu ki neye göre yönleniyor son ?

Diğer sonlar nasıl ?

Oyunda 6 sı kötü 1 de iyi olmak üzere toplam 7 son var iyi sonla bitirmek için met the guıde diye bir görev var onu yapmak lazım.
    O görevi yapınca şifre kırıcının bulunduğu yeri öğreniyor gizli labarotuar'a ulaşıyorsun vs vs tüm sonları görmenin en kısa yolu youtube
  • Doğrusunu söylemek istersem oyun beni grafik bazında şaşırttı. Konuştuğum coğu kimse grafiklerin iyi olmadığını söylüyordu fakat mükemmel grafikler ile karşılaştım. Gerci oyunun şu modununu kurdum;http://artistpavel.blogspot.com/2009/04/stalker-complete-2009.html...İşin garibi bütün ayarlar full'de ve oyun gayet akıcı. Eğer burada yazılanlar kadar atmosfer varsa ilkönce bu oyunu, sonra Clear Sky'i(buna da yakında omod geliyormuş,ben ilkini bitirinceye kadar gelmiş olur ) en son ise Pripyat'ı oynamayı düşünüyorum...

• Konunun 1. sayfasında SS'lere baktım da. 10GB lık ne var bu oyunda ? SS'lere bakılırsa berbat bi grafiğe sahip.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mikami Teru

Konunun 1. sayfasında SS'lere baktım da. 10GB lık ne var bu oyunda ? SS'lere bakılırsa berbat bi grafiğe sahip.

daha iyisini sen yap kardeş biz de oynarız Bu oyunu grafiğiyle yargılamak yanlış olur diğerlerine benzemez, crysis vari grafik beklenmez bu oyunda. En azından crysis gibi 3 saatte bitmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msw -- 15 Şubat 2010; 6:02:17 >
  • quote:

Konunun 1. sayfasında SS'lere baktım da. 10GB lık ne var bu oyunda ? SS'lere bakılırsa berbat bi grafiğe sahip.

Oyunlar Hdd'de kapladığı yere göre, özellikle de sadece grafikleri ile boyutu arasında ilişki kurularak değerlendirilmez!
    Kaldı ki Stalker'ın grafikleri oldukça iyidir, oyundan anlayan birçok insan için.

Normalde, herkesin yorumuna ya da eleştirisine saygılı olmaya çalışırım; fakat böylesi durumlar için değil. Kusura bakmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DRACON1C -- 15 Şubat 2010; 9:22:25 >
  • Varsa yoksa crysis başka oyun bilmezler zaten Kaç tane oyun biliyosunuz 7 farklı sonu olan

Bide bu oyun çıkalı 4 ene olmuş Hikaye atmosfer oynanabilirlik vs mükemmel

Bu oyunu oynayamayan anca bu oyuna dil uzatır
  • quote:

Orijinalden alıntı: F@ruk

Önceki sayfalarda konuşulmuş olabilir, Stalker Complete 2009 modunu deneyen oldu mu?

http://artistpavel.blogspot.com/2009/04/stalker-complete-2009.html

Bu mod ile tekrar oynamak şart oldu... En kısa zamanda edinmek lazım,..
  • Şimdi neden Crysis'a çektiniz olayı anlamış değilim. Ben Crysis'ı da oynamadım. Herşeyin iyisini siz mi biliyorsunuz ? Ben oyunu normal bi şekilde eleştirdim ama gelen yorumlara bakın " sen daha iyisini yap " " crysisdan başka bişey bilmezler " bu tarz yorumlarla nereye varmaya çalışıyorsunuz ? Ben oyunu istediğim gibi eleştiririm. Ama burda gelip bana " sen daha iyisini yap " diyemezsiniz. Tek bildiğiniz ahkam kesmek. Oyunları aile ferdiniz gibi korumaktan bıkmadınız gitti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batman -- 15 Şubat 2010; 16:25:05 >
  • quote:

Bu söylemiş olduğunuz çok saçma onu geçtim zaten
    Burda tartışacak değilim başka mesaj yazmam

1.Ortaya konuşmuştum Siz bana da taş atmışsınız

2.Siz 3 seri olan oyunu oynamadan sadece resimlerine bakarak eleştirmişssiniz bu da başlı başına yanlış

3.Evet oyunun grafikleri belki çok mükemmel değil sonuçta çıkalı 3-4 sene olmuş

4.'Ahkam kesmek' tabirini yukarda mesajınızda siz de kullanmışsınız
    Bu yazdıklarımdan da böyle bi yorum çıkabilir ama tartışmam

Sonuçta Oyunu eleştirebilirsiniz ama oynamadan resime ve boyuta bakarak eleştirmenin anlamı yok

Evet oyunu sevdiğim için oyunu korurum ama re5 i eleştireceksem sebebsiz eleştirmem

• quote:

Şimdi neden Crysis'a çektiniz olayı anlamış değilim. Ben Crysis'ı da oynamadım. Herşeyin iyisini siz mi biliyorsunuz ? Ben oyunu normal bi şekilde eleştirdim ama gelen yorumlara bakın " sen daha iyisini yap " " crysisdan başka bişey bilmezler " bu tarz yorumlarla nereye varmaya çalışıyorsunuz ? Ben oyunu istediğim gibi eleştiririm. Ama burda gelip bana " sen daha iyisini yap " diyemezsiniz. Tek bildiğiniz ahkam kesmek. Oyunları aile ferdiniz gibi korumaktan bıkmadınız gitti.

Eleştiri yaptığınız oyun 2006 da çıkmış bir oyun sizin eleştiriniz ise 2010 da yazılmış. İsterseniz savunmaya geçmeden önce bunları bir göz önünde bulundurun.
  • arkadaşlar sizi bilmem ama oyunda ilerlerken çevre modellemelerine dalıp gidiyorum..Aşırı gerçekçi olmuş..Mesela düz bir çayırda ilerlerken bazen durup çevreyi inceliyorum manzaraya bakıyorum...

Grafikleri beğenmeyen birisi varsa gitsin Crysisde maximum enerjiyle uğraşsın stalker çocuk oyunu değil

herneyse:

arkadaşlar oyunda mesafeleri hep yürüyerek mi gidiyoruz?..harita cidden büyük çünkü
  • ya arkadaşlar şöyle bir daha girdim oyuna ama..olmuyor yav çok korkunç geliyor oyun..ama inanırmısınız hikayesini çok merak ediyorum...ne var ne yok öğrenmek istiyorum..acaba bütün hikayeyi anlatabilecek bir yer var mı?..bildiğiniz bir site?

mesela the zone neresi oluyor?..
  • Acayip Spoiler içerir, oyunu oynamayan okumasın....

Çernobil felaketin ardından, "Exclusion Zone" (Bildiğimiz The Zone) Sovyetler Birliği'nin özel araştırmaları için kullanılmaya karar verildi. Nörolojik olarak birbiriyle bağlantılı 7 "Hivemind" ("Collective consciousness" yani inanç ve moral olarak topluma yön verebilen anlamında - (oyunu iyi sonla bitirince zaten 7sini birden Stralek tarıyor en sonunda)) C-Consciousness olarak bilinen bilim adamları tarafından , ESP'yi (Extrasensory perception - duyu ötesi algı yani altıncı his), pisikolojik silahları araştırmayı hedefliyorlardı. Sovyetler Birliği'nin çöküşünin ardından, kendilerinin farkında olan C-Consciousness'lar "The Zone" un kontrolünü ele geçirdi ve araştırmalarına devam etti. Amaçlarıda küresel zihin kontrolünü kullanarak dünyaya barış getirmekdi, ancak bu girişimleri Çernobil civarındaki fiziksel arazinin burkulmasına ve üzerindeki canlıların mutasyon geçirmesine ve bizim oyunda karşımıza çıkan "The Zone" un oluşmasına sebep oldu. C-Consciousness'lar varlıklarını gizlemek ve Zone 'un merkezine ulaşan Stalker ların beynini yıkamak için iki Beyin Scorcher (Beyin Eritici) alanları oluşturuldu (Biri Yantarda diğeri Pripyatda) ve ortalarınada Monolith leri yerleştirdiler, ve beyinleri yıkanan stalkerların koluna "S.T.A.L.K.E.R." dövmesi yaparak kendi adlarına çalışmaları için programlıyorlardı.

Daha önce Zone'un kuzey kısımlarına kadar gidip gelebilen ender Loner lardan olan Strelok ziyaretleri sırasında çok değerli artifack lar bulur ve dahada kuzeyde Chernobyl NPP de ise yani zone un merkezinde monolithlerle karşılaşır ve onların orda çok değerli birşeyler koruduklarının farkına varır. Hazırlıksız yakalanan Strelok geri gidip olup biteni doktora anlatır, ve bir çete kurarak tekrar merkeze gitmeye karar verirler. Bu arada Eski arkadaşları olan Ghost ve Fang'ı da alarak 4 kişi yola koyulurlar ama Beyin eriticileri bir türlü geçemezler.

Şimdi buradan sonuçla ve oyun sonu C-Consciousness'ın Marked one a verdiği cevaplarla, Strelok ve çetesi (Fang, Ghost ve Doktor) Zone un merkezine ulaşır burada monolithlerin gizli yerini keşfeder. Ancak Kapı elektronik kilitlidir ve içeri giremezler. Tekrar denerler fakat bu sefer tehtidi algılayan monolith ler güvenliği arttırır Strelok ve çetesini geri püskürtürler. Bu sırada Çernobilde ikinci patlama gerçekleşir ve Strelok hafızayı yitik birşekilde baygın olarak Çernobil platformunun içinde ele geçirilir. Fang, Ghost ve Doktor kaçmayı başarmışlardır. Ancak Fang Pripyat ta bi sniper tarafından gebertilir. Tabi hemen öncesinde Monolith lerin gizli yerini ve kapıyı açabilecek bir dekoder i pripyat da otel odasında bırakır. Ghost ise birkaç gün sonra Yantardaki Beyin Eritici yi kapatmaya çalışırken "Controller" isimli iğrenç mutant tarafından gebertilir. Doktor ise meçhuldür.

İşte bu noktada Strelok hafızasını kaybetmiş ve beyni yıkanmış, C-Consciousness lar adına çalışan ve Zone a girmeye çalışan Merc leri ve stalkerları öldüren bir ajan olmuş ve Death Truckla Zone dışına çıkmıştır. Ancak C-Consciousness lar hata yaparak ona Strelok u öldürme görevi vermişlerdir. Yani olay tamamiyle bir hatadan ibaret olmuştur. Çarpan yıldırımın etkisiyle kamyon hurdaya dönmüş, herkes gebermiş, şans eseri Strelok kurtulmuştur. Zaten geriside oyunun konusu...

Olayın bir sene öncesini konu alan Clear Sky ise, Scar isimli Zone a giriş ve çıkış yapabilen oraya adamları götürüp getirebilen merc in hikayesi. Oradaki olay ise Clear Sky ekibi, bir çok birlikle beraber Zone un olduğu gibi bırakılması, ve dışarıya bilgi ve içerdeki olayların anlatılmaması üzerine geçiyor. Meydana gelen Emisyonlar açık alanda herkesi gebertsede Merc Scar herseferinde kurtulmayı başarabiliyor. Oyunun başındaki videoda da gördüğümüz gibi bir emisyon sırasında gene kendinden geçiyor ve Clear Sky tayfası tarafından bulunup tedavi ediliyor ancak Profesor hiçbirşey yapamıyor sadece şaşırıyor, çünkü herkes için ölümcül olan emisyonlar Scar ın sadece Sinir sisteminde deformasyona neden oluyor ancak öldürmüyor. Ancak böyle devam ederse yakında gebereceğini söylüyor ona profesor. Oda bu amaçla emusyonlara neyin sebep olduğunu ve durdurmak için ne yapması gerektiğini öğrenmek üzere başlıyor yolculuğa ve bir noktadan sonra, bir gurup Stalkerin (ki bu gurup Strelok ve tayfası) Zone un merkezine ulaşmaya çalıştığını ve Zone un tepki olarak onları durdurmak için emusyon yaptığını öğreniyor ve Strelok u durdurmak için peşinde dolaşmaya başlıyor.

Zaten Strelok Beyin eriticileri kapatınca ortalık altına hücum gibi koşuşturmaca doluyor. Ordu ve Freedom başlıyor saldırmaya, ordan Duty de geliyor. Monolith lerde hepsini gebertmeye çalışıyor işte bu arada Strelok başarıyor içeri girmeye ve yanında gizli yolu gösteren belgeler ve kapıyı açacak dekoderde vardır. İçerisi cümbür cemaat Monolith dolu öldür öldür birmiyor. Sonunda buluyor odayı dekoderi dayıyor kırıyor şifreyi giriyor içeri. İçerdede kesiyor biraç monolith sonra o malum odaya 7 tane C-Consciousness ın beyinlerinin bağlı olduğu aleti goruyo ve hepsini tek tek kırıyo. C-Consciousness ların başı çıkıyo, anlıyoki başedemicek Strelok la, anlatıyor olup bitenleri. Ve ona iki seçenek sunuyor biri C-Consciousness ların deneyine katılmasını diğeri isterse çekip gidebileceğini ve herşeyi bitirebileceğini. İşte oyunun sonuda burda oluyor.

Ondan sonrası malum "Call of Pripyat", ortalık karışmış düzen bozulmuş, yetiş ya Alexander Degtyarev, yetiş ya Alexander Degtyarev.....

• quote:

Ben oyunu normal bi şekilde eleştirdim ama gelen yorumlara bakın " sen daha iyisini yap " " crysisdan başka bişey bilmezler " bu tarz yorumlarla nereye varmaya çalışıyorsunuz ? Ben oyunu istediğim gibi eleştiririm. Ama burda gelip bana " sen daha iyisini yap " diyemezsiniz. Tek bildiğiniz ahkam kesmek. Oyunları aile ferdiniz gibi korumaktan bıkmadınız gitti.

Bir şuna bakalım;
    quote:

Şöyle olsa..
    Bakalım;
    "İlk sayfadaki ekran görüntülerine baktım da, çok hoşuma gitmedi. Acaba oyunun hdd boş alan gereksiniminin yüksek olmasının nedeni, içeriğin detaylı olması mıdır?."

Sence hangisi daha normal bir yorum?!

Tabi, düşünce özgürlüğü diye birşey var. Herkes herkesin görüşlerine saygılı olmalı; fakat sizin yaptığınız bir eleştiri ya da yorum değil. Bir düşünce bile değil!

Oyunların aile ferdi gibi korunması konusunda ise.. Adamlar haklı. Tabi ki koruyacaklar; aylarını, yıllarını bu oyuna vermiş, adeta yaşamış gibi oynayan insanlar bunlar..[Ben dahil] Hele ki, yargısız infaza kurban gittiğini gördüğü zaman.
    Şimdi siz eleştiri yapsanız, kimse size kalkıp, işte kardeşim derdiniz imanınız grafik, gidin şunu oynayın gibi şeyler söylemez. Ama siz, eleştiri bile yapmıyorsunuz.

Size tavsiyede bulunayım; gördüğünüz her konunun 1. sayfasına bakıp da işte "Bu oyunda ne b.k var, 1. sayfadaki SS'lere baktım. Grafikler rezalet" gibi yorumlar yapmayın burada sizi eleştiren arkadaşlarımın yaptığının 10 katına maruz kalırsınız.
    Neden mi? -Çünkü siz oynamayı bırak, daha oyunun incelemesini, hatta ve hatta ön incelemesini bile okumamışsınız.
    Oyun böyle eleştirilmez! Oynarsın ve beğenmediğin şeyleri belirtirsin. Öyle, yok efendim "10 gb ama grafikler berbat. Ne numarası var" demekle olmaz bu işler.

Belki birgün oynarsınız da, utanırsınız yorumunuza bakıp.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DRACON1C -- 15 Şubat 2010; 22:35:13 >

• evet arkadaşlar sonunda oyuna alışabildim..aşırı derece korkara oynuyordum ama artık alıştım..Grafikler nedense gözüme çok güzel geliyor..hala anlamadım gitti..mekan düzenlemesi falan cidden çok hoşuma gidiyor..Yani nasıl laf atıyorlar onu bile anlamadım

Herneyse...

Birkaç sorum var..

1-Öncelikle ekrandaki HUD hakkında sorularım var..benim adamımın işretinin yanındaki Işık sembolu nedir?Ayrıca haritanın yanındaki ara sıra artıp azalan rakam nedir?...

2- Strelok adlı bir adam üzerinde yoğunlaşıyoruz hep..Kimdir bu herif?..Benimle ne ilişkisi var?

3-Yerde birkaç tane böyle parlayan madde gördüm ve aldım..elimde 2-3 çeşit var..Jellyfish falan diye isimleri var..bunlar ne tam olarak?..Bi işime yarar mı?

4-Aprogan Araştırma merkezi midir nedir oradayım şu an..Daha başları oyunun..Yer altına indim..Bir tane USB bellek aldım Strelokunmuş..Tam gidiyordum içler acısı bir çığlık sesi geldi arkamdan..arkamı dönemeden bir yaratık beni yanına çekti alı çekti aldı ne olduğunu anlamadım bile üzerine makineli tüfekle baya bir süre vurunca öldüO neydi öyle?..Düşmanmıydı?

evet arkadaşlarım sorularım bunlar..yardımcı olursanız sevinirim

• 
Sayfa: önceki 111112113114115
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.