Şimdi Ara

S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat (2009) [ANA KONU] (110. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.246
Cevap
7
Favori
153.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 108109110111112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Uzak mesafedeki yerlerin, karakterin bulunduğu alana göre daha aydınlık olması sorununu nasıl aşabiliriz?
    Ambient Occlusion'dan mı kaynaklanıyor, nedir? Her Occlusion ayarını denedim, aynı. Clear Sky'da böyle değildi.

AtmosFear ve Absolute Nature 3.01 kuracağım bakalım. SS'lerine göre öyle bir problem yok gibi..
    http://www.moddb.com/mods/atmosfear-for-call-of-pripyat/images/absolute-nature-35#imagebox

AtmosFear ve Absolute Nature 3.01 kurdum ve grafikler dehşet oldu, yalnız performansta %40 ile %80 arası bir düşüş meydana geldi. Nedeni de yüksek çözünürlüklü otlar, yüksek poligonlu ağaç modelleri ve sadece sabahları değil, sürekli kullanılan sunshaft.
    1080p - dx11 - 4xaa, 16xaf - en yüksek ayarlarda birkaç ekran alıntısı:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DRACON1C -- 27 Eylül 2012; 21:06:18 >
  • görüntü mükemel olmuş dostum, güle güle oyna.
    ayrıca performans kaybı da yeni sistemine vız geliyor, helal olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 29 Eylül 2012; 10:51:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eko_lee

quote:

Orijinalden alıntı: tarkanbeyaz

quote:

quote:

bu oyunun kaç sonu var ve iyi sonu bitirmek için nelere dikkat etmeliyiz?

bu oyunun tek sonu var o da pripyattan helikoptere binip zone'u terk etmek
    tabii binmeden önce sana soruyor eğer kabul edip binersen oyun bitiyor , kabul etmezsen helikopter sensiz gidiyor ve zone'da kalıyorsun dolayısıylada oyun bitmiyor
    sende böylelikle istersen yapmadığın yan görevleri yapabilir , keşfetmediğin yerleri araştırabilirsin. ama bu aşamadan sonra oyunu bitirmek gibi bir şansın kalmıyor

hehe biraz spoiler olmuş ama ben de oyunun 2 sonunun oldugunu internetten öğrendim iyi ve kötü olarak ilk oyunun 7 tane oldugunu düşünürsek normal geldi..sultan ve beard arasında bir seçimden ve bu secimin oyunun sonunu etkiledigini ögrendim ve böle secimler kac secim var kac sonu var diye merak ettim acıkcası..

başka merak ettiğim ise oyundaki pda lerin ne işe yaradığı?..sadece tüccara satacak mıyız yoksa başka birilerine işleri yarar bulup daha çok para veren birileri var mıdır?.. ya da bizim işimize yarıyor mu?..

şimdi onun oyunun sonuna bir etkisi yok yani ben bu oyunu birkaç kez bitirdim ve örneğin bir bitirişimde sultandan taraf oldum ve beard'in haracını yemeye başladım :)) başka bir seferde ise beard'ten taraf oldum ve sultanı ekarte ettim ama oyunun sonu değişmedi sadece aldığım bazı yan görevlerde değişme oldu

PDA olayına gelince walla ben bulduğum PDA ve evrakları hemen satıyordum yani ne bileyim eğerki ilerde işimize yarayacak olsa satılabilir olmazdı herhalde diye düşündüm

bunların dışında oyunu bitirdiğinde şu mod olaylarınada bir el atmanı öneririm ben şu anda misery modunda oynuyorum gerçekten çok güzel bir mod (bilgisayarı yakın zamanda yenilediğim için daha yeni başlayabildim oynamaya bayağa yüksek bir sistem istiyor çünkü oyunun orjinalinin aksine ) bayağada zor bir mod o yüzden en kolay seviyede oynuyorum şimdilik :)

hocam misery mod'da zorluk ayarlanıyormuydu ya..ben daha önce kurmuştum acayip zordu daha ilk görevde adam kafadan indirdi beni tek mermiyle..bence biraz abartı bu sonuçta oyun oynuyoruz işin mokunu çıkarmışlar...
    Bşrde hayırsever bir arkadaş şu misery modu Türkçe yamayla uygun hale getirse iyi olacak,
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01deadman01

quote:

quote:

quote:

quote:

tabii binmeden önce sana soruyor eğer kabul edip binersen oyun bitiyor , kabul etmezsen helikopter sensiz gidiyor ve zone'da kalıyorsun dolayısıylada oyun bitmiyor
    sende böylelikle istersen yapmadığın yan görevleri yapabilir , keşfetmediğin yerleri araştırabilirsin. ama bu aşamadan sonra oyunu bitirmek gibi bir şansın kalmıyor

hehe biraz spoiler olmuş ama ben de oyunun 2 sonunun oldugunu internetten öğrendim iyi ve kötü olarak ilk oyunun 7 tane oldugunu düşünürsek normal geldi..sultan ve beard arasında bir seçimden ve bu secimin oyunun sonunu etkiledigini ögrendim ve böle secimler kac secim var kac sonu var diye merak ettim acıkcası..

başka merak ettiğim ise oyundaki pda lerin ne işe yaradığı?..sadece tüccara satacak mıyız yoksa başka birilerine işleri yarar bulup daha çok para veren birileri var mıdır?.. ya da bizim işimize yarıyor mu?..

şimdi onun oyunun sonuna bir etkisi yok yani ben bu oyunu birkaç kez bitirdim ve örneğin bir bitirişimde sultandan taraf oldum ve beard'in haracını yemeye başladım :)) başka bir seferde ise beard'ten taraf oldum ve sultanı ekarte ettim ama oyunun sonu değişmedi sadece aldığım bazı yan görevlerde değişme oldu

PDA olayına gelince walla ben bulduğum PDA ve evrakları hemen satıyordum yani ne bileyim eğerki ilerde işimize yarayacak olsa satılabilir olmazdı herhalde diye düşündüm

bunların dışında oyunu bitirdiğinde şu mod olaylarınada bir el atmanı öneririm ben şu anda misery modunda oynuyorum gerçekten çok güzel bir mod (bilgisayarı yakın zamanda yenilediğim için daha yeni başlayabildim oynamaya bayağa yüksek bir sistem istiyor çünkü oyunun orjinalinin aksine ) bayağada zor bir mod o yüzden en kolay seviyede oynuyorum şimdilik :)

hocam misery mod'da zorluk ayarlanıyormuydu ya..ben daha önce kurmuştum acayip zordu daha ilk görevde adam kafadan indirdi beni tek mermiyle..bence biraz abartı bu sonuçta oyun oynuyoruz işin mokunu çıkarmışlar...
    Bşrde hayırsever bir arkadaş şu misery modu Türkçe yamayla uygun hale getirse iyi olacak,

ayarlanabiliyor en başta oyunu başlatırken seçebiliyorsun zorluğu ben en kolay seviyede açmıştım buna rağmen ilk başlarda bayağa zorlandım ama oyun ilerledikçe rayına girdi :)
    tabii önceki oynayışlarımdan bildiklerimi uygulamam da etkili oldu örneğin görevlere başlamadan önce bildiğim stashleri bir dolaştım alabildiğim artifactleri aldım özelliklede three comrade görevinden hatırladığım barge ve jokerin cesetlerini dolaşmam çok iyi oldu onlardan bulduğum zırh ve silahlar çok işime yaradı
    yani hiç bişey bilmeden sıfırdan başlasam modun zorluğu karşısında pes edebilirdim ama tecrübelerim sayesinde üstesinden geldim :D
    misery bir hafta kadar önce bitti şimdi başka bir mod oynuyorum rusça bir stalker sitesinden bulmuştum modun adı yok direkt gamedata adıyla yüklemişler rardan çıkmış hali 7 gb :x ama şunu söyleyeyim miseryden daha çok şey sunuyor gerek silah ve zırh gerek item gerekse yan görev olarak tek sorun ise rusça olması :P
  • quote:

Orijinalden alıntı: DRACON1C

Uzak mesafedeki yerlerin, karakterin bulunduğu alana göre daha aydınlık olması sorununu nasıl aşabiliriz?
    Ambient Occlusion'dan mı kaynaklanıyor, nedir? Her Occlusion ayarını denedim, aynı. Clear Sky'da böyle değildi.

AtmosFear ve Absolute Nature 3.01 kuracağım bakalım. SS'lerine göre öyle bir problem yok gibi..
    http://www.moddb.com/mods/atmosfear-for-call-of-pripyat/images/absolute-nature-35#imagebox

AtmosFear ve Absolute Nature 3.01 kurdum ve grafikler dehşet oldu, yalnız performansta %40 ile %80 arası bir düşüş meydana geldi. Nedeni de yüksek çözünürlüklü otlar, yüksek poligonlu ağaç modelleri ve sadece sabahları değil, sürekli kullanılan sunshaft.
    1080p - dx11 - 4xaa, 16xaf - en yüksek ayarlarda birkaç ekran alıntısı:

cpu gpu sıcaklığına hangi yazılımla bakıyorsun?
  • @eko_lee
    şu diğer bulduğun modun linkini de atsana merak ettim,elimdeki oyunları bitireyim modlarla yeniden başlayacaktım stalkere.Bende oyunun grafiklerini değil yeni itemler silahlar özellikler ekleyen modlar arıyordum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahafiec

görüntü mükemel olmuş dostum, güle güle oyna.
    ayrıca performans kaybı da yeni sistemine vız geliyor, helal olsun.

Çok teşekkürler hocam. Aslında işlemci darboğaz yaratıyor, gpu kullanımı genelde düşük. Oyun da tek çekirdek kullanıyor. 2. çekirdeği %20-30 civarı kullanabiliyor. Clear Sky'da da, SoC'de de böyleydi. Keşke zamanında daha iyi optimize etselerdi şu motoru.

quote:

Orijinalden alıntı: Ashez

cpu gpu sıcaklığına hangi yazılımla bakıyorsun?

MSI Afterburner.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DRACON1C -- 30 Eylül 2012; 1:59:34 >
  • Call of Pripyat Misery Mod'u oynayin. Tabi once oyunu bitirdiyseniz ve questlere asinaysaniz cok daha iyi olur. Zira daha once gormediginiz bir deneyim Misery Mod. :)

http://forum.donanimhaber.com/m_56548091/mpage_1//tm.htm#msglink_63072987

Bi'kac ekran goruntusu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DF3D00E4D -- 30 Eylül 2012; 3:43:25 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

ayarlanabiliyor en başta oyunu başlatırken seçebiliyorsun zorluğu ben en kolay seviyede açmıştım buna rağmen ilk başlarda bayağa zorlandım ama oyun ilerledikçe rayına girdi :)
    tabii önceki oynayışlarımdan bildiklerimi uygulamam da etkili oldu örneğin görevlere başlamadan önce bildiğim stashleri bir dolaştım alabildiğim artifactleri aldım özelliklede three comrade görevinden hatırladığım barge ve jokerin cesetlerini dolaşmam çok iyi oldu onlardan bulduğum zırh ve silahlar çok işime yaradı
    yani hiç bişey bilmeden sıfırdan başlasam modun zorluğu karşısında pes edebilirdim ama tecrübelerim sayesinde üstesinden geldim :D
    misery bir hafta kadar önce bitti şimdi başka bir mod oynuyorum rusça bir stalker sitesinden bulmuştum modun adı yok direkt gamedata adıyla yüklemişler rardan çıkmış hali 7 gb :x ama şunu söyleyeyim miseryden daha çok şey sunuyor gerek silah ve zırh gerek item gerekse yan görev olarak tek sorun ise rusça olması :P

Misery Mod'da zorluk seviyesi default olarak MASTER'dir o nedenle degistirilemiyor. Cok daha zor demek yerine cok daha gercege uygun sekilde hasar ve ortam kosullari ayarlanmis demek daha dogru mod icin.
  • quote:

@eko_lee
    şu diğer bulduğun modun linkini de atsana merak ettim,elimdeki oyunları bitireyim modlarla yeniden başlayacaktım stalkere.Bende oyunun grafiklerini değil yeni itemler silahlar özellikler ekleyen modlar arıyordum...

yaw hocam buwww.stalkermods.ru sitesinden indirmiştim ama hangisi olduğunu hatırlamıyorum bayağa bir mod indirdim burdan letitbit ten premium'um olduğu için sıkıntı olmuyor yeni bilgisayarı aldıktan sonrada sırayla oynamaya başladım ama şunu söyleyebilirim modun rar'lı hali 2 Gb den fazlaydı adıda gamedata.rar'dı
    sende bak bir istersen her üç oyun içinde bir sürü mod var
    ayrıca indirmesi uzun sürebilir ama sana tavsiyem büyük boyutlu modları indir. bunlar daha kapsamlı oluyor çünkü. ben şahsen 300 400 mb'ın altındaki modları indirmem bile. ama gigabyte'lık modları havada kaparım :)))
  • quote:

Orijinalden alıntı: casualities

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Misery Mod'da zorluk seviyesi default olarak MASTER'dir o nedenle degistirilemiyor. Cok daha zor demek yerine cok daha gercege uygun sekilde hasar ve ortam kosullari ayarlanmis demek daha dogru mod icin.

allah allah ben mi yanlış hatırlıyorum yaw oyunu ilk başlatırken zorluk seviyesi sordu bende en baştakini yani en kolayı seçmiştim ... mişmiydim acaba ? :D yaw benimde kafamı karıştırdın şimdi. başka mod kurulu olmasa bir daha kurup bakacam valla :P
  • Ah ah bu oyunun modları var ya... oyunun kendisi de tabii... sanat eseridir.

Çok uzun zaman oldu Atmosfear ile bu oyunu oyunu bitireli, şimdi dolanırken gözüme çarptı tekrar topic. Bu oyundaki atmosfer falan var ya hiçbir oyunda yok. Net. Yok yani olay budur.

PC toplatır bu oyun adama. En kralından en canavarından PC toplayıp sadece bu oyunu oynasanız o PC'nin hakkını tek başına vermişsiniz demektir. Öyle bir oyundur. Sadece Call of Pripyat değil, tüm Stalker serisi.

Gene mi başlasam ya eski dostumu görmüş gibi oldum şimdi bak. Oyundaki modları denemek, konsol komutlarıyla saatlerce oynayıp en iyi sonucu almakla uğraşmak falan bile apayrı bir şey. Her komutunuzda atmosfere bir şeyler ekleniyor, daha tedirgin, daha kaliteli hale geliyor atmosfer. Yok böyle bir oyun motoru, yok böyle bir çizim tekniği. Keşke çıkarsalar şu Stalker 2'yi artık da yeni PC toplamaya bir bahanemiz olsa yahu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 30 Eylül 2012; 21:23:57 >
  • sağol "eko_lee" en kısa zamanda göz atarım modlara...
  • yav şu S.M.R.T.E.R. Pripyat çıkmamış hala,güzel bir mod olacak gibi...

"S.m.r.t.e.r. Pripyat is a mod in development for Stalker: Call of Pripyat. It features 40 maps, 200 weapons, new mutants, quests and lots of other stuff."
    harita ve bilgiler
    http://img.xrmb2.net/images/569257.jpeg
    http://img.xrmb2.net/images/781683.jpeg
    özellikle silah çeşitliği

bunlarda diğer resimler
    http://img.xrmb2.net/gallery.php?gID=smrt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ürüng ayıg toyon -- 2 Ekim 2012; 19:23:40 >
  • up up up
  • Acil bi yardımınıza ihtiyacım oldu gerçekten. bu oyunu yükledim herşey mükemmel pripyattayım Türkçe yamamda mevcut ama şu anaokulu görevinde takıldım kaldım arkadaşlar. ben ne zman aşşağıdaki dolabı açsam ordaki asker çlmüş oluyor. videoları filan izledim ama olmuyor. bilen bir arkadaş yardımcı olursa çok ama çok sevinicem teşekkürler
  • bu oyunun yenisini istiyoruz artık modunu deği ama aynı tonlarda.
  • Vala oyunu kaç kez bitirdim bilmiyorum ama Misery mod oynamadım, oynamakta istemiyorum.Görsel değişse bile hikaye baydı beni artık oynaya oynaya,artık gerilim-korku kalmadı e o zmanda bu oyunun yarısı gitmiş oluyo (Ama fazla oynamayan arkadaşlar misery oynasın güzel bişeye benziyo) Yeni cıkıcak oyunda inş. en az bu kadar güzel bi seri olur.
  • Arkadaşlar tekrar şu oyunun anaokulu görevi için yazıyorum yardım edermisiniz biriniz acil neyi eksik yapıyorum anlamadım ama olmuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: bayram007

Arkadaşlar tekrar şu oyunun anaokulu görevi için yazıyorum yardım edermisiniz biriniz acil neyi eksik yapıyorum anlamadım ama olmuyor

kardeş nası oluyo bilmiyorum ama oyunun orjinalmi? bazılarıda pripyata giderken sorun yaşamıştı.
  • 
Sayfa: önceki 108109110111112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.