Şimdi Ara

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl [ANA KONU] (ÇIKTI) (173. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.463
Cevap
71
Favori
118.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
6 oy
Sayfa: önceki 170171172173174
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben takıldım bu mevzuya boştaki ssd ye win11 23H2 yükledim ilk bunda oynamıştım çünkü. Sonra oyun çıktığında amd nin oyun için çıkardığı ekran kartı sürücüsünü bulup yükledim oyununda ilk versiyonunu açtım yine uzun sürdü.

2024 de attığım şu mesajımda ilk uzun süren işlemden sonra her oyunu açtığımızda çıkan daha kısa süren işlemin 55 saniyede bittiğini yazmışım şuan bu 6 dakika sürüyor.

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160159116

Hatta bir diğer mesajda 990 pro dan 800mb/sn yi bulan okumalar yaptığını belirtmişim bu işlem sırasında şimdi en fazla 200mb/sn okuyor o da sürekli düşüp yükseliyor.

Sistem aynı bir değişiklik yok. Geriye çipset sürücüsü kaldı onun en güncelini kurmuştum 23h2 ye de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 3 Aralık 2025; 16:40:45 >

• Starborn kullanıcısına yanıt
    Ssd ısı değerlerine bir baksan mı diyorum acaba çok mu ısınıyor. Okuma yazma sırasında ısınma mı var diye düşünce oluştu. Bir ssd değil elbette ama bende bir usb bellek var normalde 70-50 mb yazar dosy atarken ama %50 den sonra yazma hızı 20 filan düşüyor. Sonra araştırdım cihaz ısındığı için yazma ve okuma hızları yarıdan sonra aşırı düşüyormuş. Acaba ssd cihazların kiminde de bu olabilir mi. Zaten bizim bu Samsung Ssd'ler de çok ısınıyor. Ben laptopta sorun yaşamamak adına yeni laptopta buna ısı düşürücü taktım ama ona rağmen özellikle netten oyun indirirken 90 dereceyi görüyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

50 dereceyi geçmiyor ssd.

Shader cache kademe kademe oluşturuluyor bunu farkettim her çalıştırmada bir miktar cache dosyasının toplam boyutu artıyor.

11 dakika 1.44GB

6 dakika 1.94GB

2 dakika 2.07GB

1 dakika 2.19GB

Dördüncü kez oyunu açıp shader işlemini tamamladıktan sonraki her açılışta artık bu işlem 1 dakika sürüyor boyutta fazla bir değişim olmuyor ama oyunu oynadıkça bir miktar daha yükselebilir.

Senin sisteminin benim laptopda ki sistemden daha iyi olmasına rağmen bunu yapıyor olması cidden garip bir durum. Wiindows 11 hangi sürümü kurulu sende. Acaba Windows 11 sürüm veya güncellemesi kaynaklı bir mevzu mu.

Yada daha önce dediğim gibi oyun ayarları kaynaklı bir durum olması muhtemel gibi.

Daha önce gidip aktifat aldığım ve birine teslim ettiğim görev vardı. O görevi baya önce yaptım ve bitirdim. Arada pek çok farklı görev yaptım. Dün bir üstün girişine gittiğim de kapıdaki adamlardan biri benden bir aktifat istedi. Bir baktım çok önce başka görev için gidip aktifat aldığım yere yine gitmem gerekti ve yine aktifat aldım. Tam ayrılacağım aynı yerdeki bir bilim adamı konum attım gel dedi. O bilim adamına daha öncede gidip aktifat vermiştim. Yine gittim yine aktifat istedi yine verdim.

Daha önce yapıp bitirdiğim görevi neden tekrar yaptırdı bu anlamadım. Oyunu daha önce 1 kez bitdiğimde böyle bir durum yaşamamıştım.

CPU AMD Ryzen 7 5700x3D CPU Cooler Thermalright Phantom Spirit 120 SE ARGB GPU PowerColor Red Devil Radeon RX 7800 XT ANAKART Gigabyte B550 Aorus Elite V2 RAM Kingston 32GB (4x8GB) Fury 3600Mhz CL17 DDR4 DISK 1 WD_BLACK SN850 500GB NVMe PCIe 4.0 DISK 2 Samsung 870 EVO 1TB 2.5" DISK 3 WD 3.5" 1 TB SATA III KASA Corsair 3000D Airflow White PSU FSP Hydro GT PRO ATX3.0 (PCIe5.0) 850W MONITOR Acer ‎Nitro XV272UVbmiiprzx KLAVYE MCHOSE G98 Pro MOUSE MCHOSE L7 Ultra SES SISTEMI Samsung HW-B400F KULAKLIK MCHOSE V9 Pro
  • torkema61 kullanıcısına yanıt

Ben stash peşinde koşarken gitmiştim, birde ardından ana görev için gidince iyi sövmüştüm. Üstüne salınım da gelirse offf. 

Bi de aksi gibi orada çok güzel lootlar var koşmam gerektiği için çoğunu bıraktım.  

CPU AMD Ryzen 7 5700x3D CPU Cooler Thermalright Phantom Spirit 120 SE ARGB GPU PowerColor Red Devil Radeon RX 7800 XT ANAKART Gigabyte B550 Aorus Elite V2 RAM Kingston 32GB (4x8GB) Fury 3600Mhz CL17 DDR4 DISK 1 WD_BLACK SN850 500GB NVMe PCIe 4.0 DISK 2 Samsung 870 EVO 1TB 2.5" DISK 3 WD 3.5" 1 TB SATA III KASA Corsair 3000D Airflow White PSU FSP Hydro GT PRO ATX3.0 (PCIe5.0) 850W MONITOR Acer ‎Nitro XV272UVbmiiprzx KLAVYE MCHOSE G98 Pro MOUSE MCHOSE L7 Ultra SES SISTEMI Samsung HW-B400F KULAKLIK MCHOSE V9 Pro
    S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl [ANA KONU] (ÇIKTI)

Aga be.

Ben oyunu ikinci sefere oynuyorum. O bölümde bu defa defalarca öldüm çünkü yaratıkta çıkıp geliyor. O gelince de öldürmeden kurtulamıyorsun. Onu öldürmekte vakit kaybına yok açıyor ve salınıma yakalanıp ölüyorum. Yaklaşık 30. denemede oyunmu ne acıdı mı artık bilmiyorum yaratık hemen gelmedi o sayede kaçıp bir yere girip salınımdan kurtuldum.

Chimera denen illet o. Onunla uğraşırsan salınıma ölüyorsun. Ben de yaşadım onu. Ful topuk yapacaksın. Zaten oyun oraya başarım koymuş Run Stalker Run diye   İşte orada üstümdeki ağırlıkları bıraktım, enerji içeceğini içe içe koşarak sığınağa ulaşabilmiştim. Sığınaktan çıkınca gidip kestim ama zor ölüyor. Orada 2-3 domuz köpek falan geldi onlarla kimera kapışırken indirebildim hergeleyi  

Ben topuk yapmayı da denedim ama adi yaratık yetişip yakalıp indirip durdu.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Oyuna 8.3 GB güncelleme gelmiş.

Konuda bahsedilen mevzular var:

Elektrik tellerinin kaybolması

Gögle kalitesi epic iken pda açınca fps düşüşü

Fazla yük varken koşabilmek

Birde para hilesi vardı trade yaparken silaha eklenti takabilmek onu kaldırmışlar.

Fazla yük varken koşa bilme çözülmüş değil. Dün güncelleme sonrası oynadım ara ara fazla yük varken yine koştum. Bu arada oyunun yapay zekası için güncelleme gelmesi lazım.

Dün bir çatışma sırasında dost askeri donup kalmış gibi sadece seyretti. Düşman asker de ona ateş açmadı sadece bana ateş açtılar. Bir de bir yerde 3-4 asker yüzleri duvara dönük yan yana dizilmiş duruyorlardı.

Ben oyun çıktığı dönemde bile olmayan bazı hataları görüyorum. Güncellemelerle oyundaki bazı şeyler bozuluyor gibi. Yani bir şeyleri düzeltirken başka şeyleri bozuyorlar gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 10 Aralık 2025; 10:54:57 >

bu görev yüzünden güncellemelerden sonra yeni oyuna başlamaya elim varmıyor valla  

Oyuna olan iştahımı bir anda yok etti acayip bi görevdi S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl [ANA KONU] (ÇIKTI) 

• ferhatugur kullanıcısına yanıt

Oraya gelince trainer açın o kadar sıkıntı yaşatan yeri birde gündüz gözüyle ölümsüz olarak geçin hatta hava durumuda değiştirilip sis kaldırılabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün oyunu oynarken dizüstü bilgisayarımı sessiz moddan performans moduna almayı unutmuşum. Sonradan fark ettim ama garip şekilde iki mod arasında performans farkı olmaması. Durumu işlemci sıcaklığına bakınca fark ettim.

Bir baktım işlemci 65 derece. Oysa oyunlarda normal de işlemcim 80-85 dereceleri görür. Performans farkı olmadığını nereden anladın diyen olursa oyun sırasında fps performs modunda oynadığım zamanlarda ki gibiydi.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.