Şimdi Ara

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl [ANA KONU] (ÇIKTI) (172. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.463
Cevap
71
Favori
118.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
6 oy
Sayfa: önceki 170171172173174
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl [ANA KONU] (ÇIKTI)
    S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl [ANA KONU] (ÇIKTI)donanımhaber forum
    S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl [ANA KONU] (ÇIKTI)
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/161981945

Dosya doğrulama, 2 kez oyunu silip tekrar yükleme vs denemiştim. Dedim belki UE Mod kaynaklıdır ama çare etmemişti.

Birde mevcut saveyi kaldırıp deneyin Appdata/Local yolunda stalker2 klasörü klasörün adına 1 harf daha ekleyin yeter taşımaya gerek yok. Cloud save özelliğinide kapatın tabi steam yada epic den.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Oyunun zaten cloud save özelliği bazen çalışıyor bazen hata veriyordu. Oyunu tekrar yüklediğimde giremezsem denerim. Bu arada oyundaki save dosyam 2 gbmiş. Zenginliğe bak be.S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl [ANA KONU] (ÇIKTI) S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl [ANA KONU] (ÇIKTI) 

2gb ise kesin o yüzden.S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl [ANA KONU] (ÇIKTI) 

• Benden daha dertli arkadaşlar var mış. Ben de sadece kamplardayken fps düşüşü ve kasma sorunu var onuda dizüstünün işlemcisine koyduğum wat kısıtlamasını kaldırarak büyük oranda çözdüm. Sadece 1 yerde ara da kastı ve fps düştü ama oyunun diğer kamp noktalarındaki sorun wat kısıtlamasını kaldırınca çözüldü.

Oyun kamp noktalarına gidince işlemciye yük bindiriyor. Ekran kartından çok işlemciyi sömüren bir oyunla karşı karşıyayız.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Shader cache işlemi hiç yapılmamışken yani ya silinmiş yada ekran kartı sürücüsü güncellendikten sonra yapılan uzun işlem bende 11dk sürüyor eskiden daha hızlı olduğunu hatırlıyorum sizde durum nedir.

• Hocam az önce ekran kartı sürücüyü güncelledim ardından oyunu açtım. 5dk 56 sn sürdü. Ama Ram Mhz hızı ve SSD okuma yazma hızına göre süre değişiyor olabilir. Onlardan değilse başka sıkıntı olabilir.

Bir de ekran kartı sürücü güncellemesi tamamen bittikten sonra bilgisayarı yeniden başlat yaptınız mı. Bunu yapmadıysanız ondan da olabilir.

Bir de sizin oyun ayarları neydi. Oyun ayarlarıylada alakalı olabilir. Orta ayarlarda oynayan birinde daha hızlı yüksek ayarlarda oynayan birinde daha uzun sürüyor da olabilir.

Ssd neydi sizin.

Oyunun kurulu olduğu SSD Samsung 970 Evo Plus 1 Tb Nvme SSD

Windows kurulu olduğu ise 512 GB SSD ve ilglinç şekilde 970 Evo dan daha hızlı çalışıyor.

Ram de 5600 Mhz ama anakart 5200 desteklediği için 5200 Mhz olarak çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 30 Kasım 2025; 21:9:4 >

Benim ssd 990 evo plus 2tb DRAM yok o yüzden 2 kat uzun süre görüyor olabilirim oyun çıktığı dönem 990 Pro vardı Dram li kısa sürüyordu.

970 Evo Plus da Dram varken 990 Evo Plus'a Dram konmamasına şaşırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 30 Kasım 2025; 21:45:34 >

970 den sonra 980 ve 990 evo da dram yok sadece pro modellerine koymaya karar verdiler demek.

Anladım. Ben az kalsım 980 Evo alacaktım ama iyi ki 970 Evo almışım o zaman.

AMD Ryzen 7 7700 (5.5 Ghz)--Gigabyte GeForce RTX 5070 Ti Windforce OC SFF 16GB--MSI MAG X870 TOMAHAWK WIFI--Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 7400MHz CL36(6000 CL26 1:1)--43" Samsung UHD 4K 144 Hz Odyssey Neo G7 G70NC Gaming Monitor--32" Samsung Odyssey G7 240 Hz G-Sync WQHD 2K Curved Monitör --WD Wd Black Sn850 1 TB Gen4 NVMe M.2 SSD--Crucial P3 Plus 1TB PCIe Gen4 3D NAND NVMe M.2 SSD--970 EVO 500 GB NVMe M.2 SSD--960 EVO 500 GB NVMe M.2 SSD--WD Green SN350 NVMe M.2 SSD (480 GB)--Phanteks Eclipse P500A--MSI MPG A850G Gen5 850 W--NZXT Kraken X62 Liquid Cooling System--Ultra Slim Soundbar HW-S800B--Asus TUF K3 AURA Mekanik Oyuncu Klavyesi--ROCCAT KONE EMP RGB Gaming Mouse
  • Noctivagant kullanıcısına yanıt

990 Pro ile denedim yine aynı süre yani ssd dram olayı değilmiş ama ne işte onu çözemedim oyunun ilk çıkan versiyonu bile var elimde o da aynı uzun sürüyor önceden böyle değildi aynı sistem.S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl [ANA KONU] (ÇIKTI) 

Bazı oyunları hatırlıyorum bu işlem sırasında ekran kartınıda baya kullanıyorlar bende gpu kullanımı sıfır cpu kullanımıda 150watt civarında dolanıyor normalde tam kullansa 250watt olmalı.

Başka sistemlerde gpu kullanımı düşükmü yüksekmi onu çözmem lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 3 Aralık 2025; 14:6:43 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Oyun ayarrlarıyla da acaba ilgisi olabilir mi? Mesela oyunu orta ayarlarda 1080p ile oynayan birinde o ekranda süre daha kısa sürerken yüksek ayarlarda 1080p yada 2k oynayan birinde o ekranın süresi daha uzun sürüyor olabilir mi?

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.