Şimdi Ara

S SERİSİ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • [:oArkadaslar herkese iyi aksamlar ben forma yeni üye oldum mersedese bir kez kullandım ve hayran oldum hakıkaten adamlar bu işin uzmanıymış.biz arabaya biniyoz dıye kendimizi kandırmış.Ben 98/2002 modellerı arasında s serısı almak istıyorum .bunla ılgılı benimle fikirlerinizi paylaşırmısınız. öncelıkle ben yenı yurtdısına tasındım burda aracların bakımını genellikle zamanında yaptırıyorlar ama arastırdıgım kadarıyla işciligin zayıf oldugunu söyluyorlar arıza çıktımı yaptırmak ınsanı yoruyor.bu yüzden arac alırken nelere dikkat etmeliyim.S serisinde tiriger kayışı felan varmı aracın peryodik bakımları nezaman yapılır.otamatık şanzıman problemlerı nasıl anlasılır,aracın buyuk parcaları hangı km degişir .daha aklıma gelmeyen bircok soru var.sizinde şunada bak diye önerediginiz bilgileriniz varsa sevinirim.cevaplarınız için tesekkürler.

• merhaba 95 model s320 sahibiyim.araba harika kesinlikle almanı tavsiye ederim lpg ye karşıydım malesef benzin fiyatları bu kadar artınca taktırdım zavolli çok memnunum.mercedes s araçlar özel araçlardır her zamanda öyle kalacaktır bakımlı araba zaten kendini belli eder servise götür makinaya taksınlar baksınlar sen ben anlayamayız işimiz bu değil basit şeyleri biliyoruz çalıştır motorun sesini dinle düşük süratte test et vites geçişlerinde sarsıntı olup olmadığına dikkat et elini şanzımanın olduğu yere koy ısınıyor mu ona bak ısınıyorsa sorun... 95 model için konuşuyorum parçaları kesinlikle pahalı değil servisi kesinlikle pahalı değil piyasadaki bir çok orta sınıf arabadan ucuz daha önce bu araçlarla ilgili çok yorum okudum sanayide tanıdık ustan varsa al gibi yorumlar vardı alakası yok tabi aldığın arabanın hoşafı çıkmışsa çok masraf yaparsın aldığın kişi önemli titiz birinden al.. olduda kandırıldın kötü bir s aldın yağını koy arada filitrelerine hava tut fren disk değiştir.. bozuk haliyle ömür boyu binersin daha nediyim...

• Bu araçlarda elektronik sistemler ve kumanda üniteleri fazla olduğu için zamana bağlı olarak sorun çıkarma ve masraf açma ihtimali var.
    Bakımları düzenli yapıldı ise 300.000 - 350.000 km yi ve fazlasını rahat görür bu araçlar yeter ki güzel bakılmış olsun.
    Periyodik bakım zamanı her 15.000 km de veya yılda 1 keredir.
    Otomatik şanzıman yağ değişimi 5 yıl öncesine kadar yapılmıyordu.
    Daha sonra çıkan bir kararla ilk 60.000 km de 1 sefer değişim öngörülüyor , sonraki her 60.000 km de değişim tavsiye ediliyor.
    Bu arada otomatik şanzımanda aşırı zorlamalara maruz kaldıysa sorun çıkartabilir.
    Mercedes araçlarda triger kayışı bulunmuyor , onun yerine zincir var.Zincirinde değişim zamanı yok , ses veya uzama yapması durumunda değişiyor.
    Periyodik bakımlar yetkili servislerde 750,00 TL civarı.
    Özel servislerde bu tutar düşer tabii ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlperMusa -- 25 Aralık 2011; 14:28:49 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.