Şimdi Ara

Mercedes Benz A160 Elegance Otomatik Vites Arızası.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
16.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar dostlar.2001 Model A 160 Aracımında otomatik vites arızası var.1.vitesten 2 ye geçerken 4000 5000 devire gelip F uyarısı veriyor ve vites kendini korumaya alarak 60 km yi geçmiyor yani 3.viteste gidiyor.Dik yokuşlarda ve rampalarda bu sıkıntıyı yapıyor.Mengerler Servisine götürdüm 9000 ile 10000 arası bi fiyat çıkarttılar.Özel Servislerde 3 farklı yerde Diagnostic yaptırdım.Akü zayıftır diye tam Şarj ettirdim.Maalesef sıkıntı aynı.Özel servislerde 5500 fiyat çıkarttılar.Anlayacağınız mağdur olduk.Arıza Kodu 200A ve 2530. Bilgisi olan arkadaşlardan acil yardım bekliyorum.Lütfen cevab yazarsanız sevinirim.



  • Merhaba

    Öncelikle geçmiş olsun. İlk tavsiyem bu vaziyette sakın kullanmayın aracı, daha ciddi arızalara neden olabilirsiniz.
    O arıza kodlarının ne anlama geldiğini bilmiyorum ancak büyük olasılıkla şanzuman içerisinde adını tam hatırlamadığım (ruscası baraban, yani davul gibi bişey ama Türkçe de ne deniyordu unuttum) parçası kırılmıştır. Bende de oldu aynı arıza, ve tanıdığım iki a160 ta daha. O sıralarda internetten arayarak İzmir de ve İstanbulda parça satıcılarında bulmuştum, takım olarak satılıyordu, 300 dolar civarıydı. Ben burada (Alma-ata) çıkmacıdan 200 dolara alıp değiştirttim. Tabi şanzumanın sökülmesi, motor dahil indirilmesi, açılan şanzumanın conta ve o-ringlerinin değişmesi, yeni yağ konulması, bunların toplamı 600 dolara mal olmuştu. Yani toplamda 800 dolar burası için.
    O sıralarda internette araştırırken şanzuman probleminin
    A160 2001 modellerde kronik olduğunu bile okumuştum. Şans işte...

    Not: Resmi buldum, tambur demişler ona..içindeki disklerle birlikte takım olarak satılıyor.
     Mercedes Benz  A160 Elegance Otomatik Vites Arızası.




  • Hocam çok teşekkürler.Mesajınızı yeni gördüm.Bu hafta servise götüreceğim.Sonucu burdan size yazarım.Selamlar.
  • selamlar;bende de a160 avantgarde 2000 model aks şanzıman dedikleri vites manuel ama debriyaj pedalı olmayan model aracım var.geçen gün ankarada ışık duraksamasında 1.vitese attım araç gitmedi GÖSTERGEDE F(FAİL)uyarısını gördüm kenara çektim yarım saat kadar bekledikten sonra marşa bastım araç normale döndü ama bu defa 100 mt kadar gidebildim.bu böyle 2 saat içinde 6 kez tekrarladı baktım olacak gibi değil kurtarıcı çağırdım .şaşamaz san.sit ne çektik ama araçtan doğru dürüst anlayan yok.herkafadan birses çıkıyor yok aks beyni(sol çamurluk.içindeki)arızalı yok şanzıman beyni yanmış,yok şanzıman dişlileri sıyırmış vs vs.ama çözüm yok maalesef.BU KONUDA BİLGİSİ OLANLARIN CEVAP VERMESİNİ RİCA EDİYORUM.
  • tolgatoygun T kullanıcısına yanıt
    geçmiş olsun. öncelikle aracınızı mercedes benz orjinal test cihazına bağlatıp verdiği hata koduna göre ne gibi bir yol izlenmeli bunu bilmelisiniz. w168 a serisinde akü arızasından dolayı şanzıman sistemi arızaya geçebiliyor..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.