|
Merhaba; Yeni Ryzen5 3600 aldım ve eski soğutucum olan OCZ Vendetta 2'yi AM4'e göre modifiye ederek taktım. Soğutucu normade AM2+ anakartları destekliyor fakat ben AM3 anakartta da bunu kullandım şimdi AM4'e geçtim ve kullanmaya devam etmek istiyorum. Normalde soğutucu AM4'ü geçtim AM3'ü bile desteklemiyor. Dün bilgisayarı topladım ve 20dk kadar test ettim. Prime95 testinde max 82 dereceyi gördüm. Ortalama da 75-77 derece arasında geziyor. Boşta ise 45-50 derece arasında sıcaklıklar alıyorum. 1 saat kadar da oyunlarda test ettim ve ortalama 65-68 derece aralığında geziyor. Önceki işlemcim FX6300'dü ve bu soğutucu ile prime95'de 4.2GHz overclock yaptığım halde bile max 70 dereceyi görüyordum. Sorum şu Ryzen5 3600 için bu sıcaklıklar normal mi sonuçta 14 yıllık soğutucu ile kullanıyorum. Yeni bir soğutucu ile değiştirmeme gerek var mı sizce? Soran olursa soğutucu alanı işlemci üzerine tam oturuyor. İşlemci için ekstra ayar yapmadım tamamen anakartın auto ayarlarında test ettim. Prime testi sırasında 4.2Ghz aralığında geziyordu işlemci. Niye 2022'de 3600 aldın diyen olursa 2550TL'ye bilgisayarcıda bulunca aldım. Ucuza geldi kaçırmadım bende. Tray olarak aldım kutu ve soğutucusu yoktu. O sebepten stok soğutucu sıcaklıkları nasıldır bilmiyorum. Sistem: Ryzen5 3600 Gigabyte B450M Gaming Mushkin 16GB 8*2 3600Mhz Gigabyte RX 590 OCZ stealhxstream 600w PSU (14 Yıllık) OCZ Vendetta 2 Soğutucu (14 Yıllık) Corsair RC690 Kasa |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler
kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt