Şimdi Ara

Ryzen5 2600x RTX2060 FPS Drop Devam Ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir kaç gündür burayı yeni topladığım sistemle alakalı meşgul ediyorum. Sistemi ilk topladığım da özellikle Battlefield 1 ve Battlefield 5 oyununda çok fazla FPS Drop yaşıyordum. İlk başta sorunun yetersiz RAM olduğunu düşünerek sisteme 8 GB daha ram ekledim. Sorun çözülmedi. Sonra farkettim ki işlemci sıcaklığım 97 dereceye kadar çıkıyor. AIDA64'de yaptığım stres testinde ise 2 dakika içinde 103 dereceye çıktı. Sistemi topladığım Vatan Bilgisayar'a gittim ve kendi yaptıkları testler sonucunda sorunu kabul ettiler. İşlemcim yenisiyle değiştirildi. Her ihtimale karşı ayrıca Cooler Master Masterliquid Lite 120 sıvı soğutucu ve kasaya ekstradan 2 adet 120mm fan ekledim.

Şu an AIDA64 programında CPU Stress testi yaptığımda 10 dakikada maksimum 56 dereceye çıktı. Ama Battlefield 5 ve Battlefield 1 oyunlarında işlemci sıcaklığım 65 oluyor. GPU sıcaklığı maksimum 57 oluyor. GPU kullanımı %97'lere çıkıyor. CPU kullanımı %50-60 arası değişiyor. RAM kullanımı 10500 MB sıralarında seyrediyor. 2 oyunda ultra ayarlarda 110-90 FPS arası değişiyor oyundaki sahneye göre. Eskisi kadar sık olmasada hala FPS Drop yaşıyorum. Patlama sahneleri haricinde normal koşu esnasında da yapıyor. Battlefield 5'de Ray Tracing özelliği açık olduğunda 60-70 FPS arası oluyor ama çok daha sık FPS Drop yaşıyorum.

Aynı sistemin testlerini izlediğimde sıcaklık, CPU-GPU kullanımı ve normal FPS oranlarında bir sorun yok. Oyun gayet akıcı. Ben neden FPS Drop yaşıyorum çözebilmiş değilim. CS:GO ve Apex Legends oyunlarında bir sorun yaşamıyorum.

-Sistem daha 1 haftalık.
    -Windows 10 orjinal ve güncel.
    -BIOS güncel.
    -Bütün driverlar güncel.
    -BIOS içerisinde RAM profili değiştirdim ve 3200MHz ile çalışıyor.
    -2 oyunda hem SSD hemde HDD'de denendi.
    -Originden oyunları repair yaptım.

Sistem özellikleri;

-AMD Ryzen 5 2600X
    -Cooler Master Masterliquid Lite 120
    -ASUS Rog Strix RTX2060 6GB Advenced Edition
    -ASUS TUF B450M-PLUS GAMİNG
    -GSkill SniperX 8x2 3200Mhz
    -1 TB HDD
    -Samsung Evo 860 250GB SSD
    -Cougar Turret RGB 700W 80 PLUS Kasa
    -AOC C24G1 144HZ Monitör

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpknkc -- 27 Şubat 2019; 7:32:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Üstadım başlangıçta ciddi bir sorun varmış cidden kabul edip değiştirmeleri iyi olmuş cpu gpu değerleri ve sıcaklık değerleri normal sıcaklık işlemci için 80 üstü tehlikeli % kullanımı da 70 75 üstü sakıncalı zaten o işlemci o kartı rahat rahat besler psu da yeterli aklıma birtek ram geliyor olabilir monitöre de bağlı ancak çözünürlük ve hz si ile ms değerleri nelerdir birde önlem olsun diye bir flash al memtest i at içine biosdan ilk usp gördürüp açılışta test yap 2 3 saat sürebilir ama ram in her bir işlemini kontrol ediyor aynı ram bende de var %100 verim çıkmıştı sistemimiz benziyor güzel sistem güle güle kullan en kısa sürede bende bf1 ile bf5 i yükler dener söylerim sana deneyimlerimi
  • Battlefield 5'de kabul edilebilir belki bütün ayarlar en yüksekte deniyorum. Ama Battlefield 1 neredeyse 3 yıllık oyun onda ne olursa olsun yapmaması lazım diye düşünüyorum hocam. Bütün değerler şu an normal. Benimde aklıma RAM geliyor ama nasıl bir sıkıntı olabilir anlamadım. Monitör AOC C24G1 24' Full HD 144Hz 1Ms Freesync

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpknkc -- 27 Şubat 2019; 8:52:19 >
  • Ramler dual channel çalışıyor mu? Büyük ihtimal sorun bundan kaynaklanıyordur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheNewAtilla

Ramler dual channel çalışıyor mu? Büyük ihtimal sorun bundan kaynaklanıyordur
    Cpu-Z programında Memory kısmından baktım sağ üstte Dual yazıyor

• Millete bu şekilde toplama bilgisayar satıp alttarafı 1-2 saat sürecek stres testlerini yapmayan firmalara gıcık oluyorum. 2600X işlemci 103 derecyi nasıl görebilir. Ya soğutucuyu takamamışlardır ya da thermal macun sürmeyi unutmuşlardır.
  • StarForce kullanıcısına yanıt
    Sistem gözümün önünde toplandı hocam. Soğutucuyu başka ialemciyle denedik sorun olmadı ayrıca macunu değiştirip denedik yine aynı sonucu verdi. İşlemcinin üretimiyle alakalı bir sorun vardı muhtemelen.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gtx1070 vs Rx590
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpknkc

Cpu-Z programında Memory kısmından baktım sağ üstte Dual yazıyor

Alıntıları Göster
    Hmm

Ramler aynı mı? 2. Ve 4. Ram slotlarına taktınız mı?

• TheNewAtilla kullanıcısına yanıt
    Doğrudur hocam. Aynı marka, model, mhz değeri ve CL değerine sahip. 2. ve 4. slotta takılı

• Oyunu dx12 modunda oynamıyorsunuz işallah?
  • Hocam benzer sorunu GTX 1050 ve R3 2200G sistemimde yaşıyorum. Sistemime ram ve hdd ekledikten sonra ara ara ağır oyunlarda drop girme sorunum başladı. Ancak belirli zamanlarda değil kafasına göre. bir gün yağ gibi akan oyun ertesi gün birden veya birkaç saat sonra ara ara küçük droplarla baş gösteriyor.

-ram değiştirdim ram sorunsuz
    -oyunu hem ssd hem hdd yükledim aynı
    -anakartımda cv sesi geliyor ondan şüpheleniyorum, sistemi ilk topladığımda da vardı drop yokken ama şüphe var
    -ssd yi çıkarıp sistemi hdd kurup deneyecem çünkü ssd dandik james donkey

takipteyim inşallah çözülür. amd cephesinde böyle sıkıntıları son zamanlarda duymaya başladım.
  • vamp kullanıcısına yanıt
    DX12 açık hocam. Eski sistemimde RX460 ile yine DX12 açık oynadım 2 yıl boyunca hiç sorun yaşamadım. O neden böyle bir sorun yapsın ki

• quote:

DX12 açık hocam. Eski sistemimde RX460 ile yine DX12 açık oynadım 2 yıl boyunca hiç sorun yaşamadım. O neden böyle bir sorun yapsın ki
    Bence bir kapatın öyle oyuna girin Tecrübeyle sabittir. Ryzen+nvidia ile bf1 oyununda dx12 ile düz yolda bile koşamazsınız. 1700x+gtx1080 kullanıyorum. Bende delirmiştim. Sonra çözdüm
    Sistemi topladığımdan beri bu sorunu çözmeye çalışıyorum. Sadece Battlefield 1 ve Battlefield 5 de yapmasını sebebini anlamaya çalışıyordum sorun bu olabilir belkide yarın sabah evde olucam gider gitmez mutlaka denicem hocam

• quote:

Sistemi topladığımdan beri bu sorunu çözmeye çalışıyorum. Sadece Battlefield 1 ve Battlefield 5 de yapmasını sebebini anlamaya çalışıyordum sorun bu olabilir belkide yarın sabah evde olucam gider gitmez mutlaka denicem hocam
    Bana göre %90 budur. Updatelerden sonra geçenlerde yine bir dx12 açayım dedim belki düzelmiştir. Oyunun bitmesini bekleyemeden tahammül edemeyip çıktım kapattım. Hala aynı. Sürekli drop takılma işkence. Yarınki değerlendirmenizi bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vamp -- 27 Şubat 2019; 13:43:35 >
  • Ryzen Master programından SMT(Simultaneous Multithreading) kapatıp deneyin. Bazı oyunlarda SMT kapalıyken daha çok FPS veriyor.
  • Aynen dx12 yi kapatın unutmuşum aynı sorun bende de vardı

https://youtu.be/oEWlRBVLALo

şimdi böyle bir video buldum DX11 vs DX12 diye galiba sorunun kaynağı belli oldu. Bu durum çözülsün büyük bir hayır duası alırsın benden

• Metality kullanıcısına yanıt
    O benim gözüme çarptı ama tam ne olduğunu bilmediğim için default ayarlarla oynamayım dedim çoklu çekirdekle alakalı bisey sanırım

• quote:

https://youtu.be/oEWlRBVLALo

şimdi böyle bir video buldum DX11 vs DX12 diye galiba sorunun kaynağı belli oldu. Bu durum çözülsün büyük bir hayır duası alırsın benden
    Paylaştığınız videoda dx12 frametimedaki kötü görüntü her şeyi açıklıyor. Elimizden geldiğince tecrübelerimizi paylaşıyoruz. Maksat kısıtlı zamanımızda oyunlardan keyif alabilmek. Doğru zamanda doğru sonuca ulaşabilmek. Bence bu işi çözdük. Şimdiden BF oyununda iyi skorlar diyorum Hadi bakalım amiens haritasında terör estirirsiniz artık

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.