Şimdi Ara

Ryzen5 1600 islemciyi almis bulunuyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
2.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Geçtiğimiz cumartesi ile parça parça toplamaya başladığım bilgisayarımın ryzen5 1600 işlemcisini aldım. Gebze vatan bilgisayardan 1024 tlye tuttu. Şuan için ekran kartı ve monitörüm eksik durumda. Diğer bileşenleri asagida belirttim.

Amd Ryzen5 1600 islemci
    Asus Prime B350m-a anakart
    Corsair Vengeance 8 Gb 2666Mhz Ram
    Sandisk Ssd Plus 480gb
    Zalman Z11 Neo
    Aerocool 750watt Güç kaynağı

Bu bileşenler bana 2500 tl civarı maloldu. Şuan için monitör almayı düşünmüyorum. Evde fazladan 1080p iyi bir tv var ve yaza kadar idare edeceğim.

Ekran kartı için 1500 tl civarı para ayirdim fakat size sormak istediğim bir durum var. Şuan için 2.el yurtiçi garantili gtx1070 düşünüyorum ama onun yerine 1000 tlye rx480 alıp yanına da 500 tl civarı monitör alsam nasıl olur. Görüşleriniz nelerdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gamer_9139 -- 17 Nisan 2017; 20:58:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sistemimiz hayırlı olsun. Oldukça güzel bi intel alternatifi olmuş.

1060 480 testlerine bakmıştım. Dx 12 de 480 nin daha verimli olduğu dx11 de arka plana duştuğu goruluyordu. 1070 480 dx12 karşılaştırmalarına bakmanızı öneririm. Dx 12 de iyi olan kartlar dx 11 de sizi uzmez diye düşünüyorum.

Ekran konusu sizin tercihinize kalmış ancak 480 yeterli dx 12 perf. Sunduğuna inanıyorsanız bence tercih edilebilir. Amd nin kendi gpu suruculerinin o.c u engellediğine dair Bi konu vardı. O.c duşunuyorsanız bu konuya da dikkat edin.

Saygılarımla...

• hayırlı olsun. rx 480 8G versiyonu 1080p için biçilmiş kaftan olacaktır. ayrıca biraz daha dişinizi sıkıp freesync monitör almanızı öneririm. rx480 ile güzel bir ikili oluştururlar.
  • Gamer_9139 G kullanıcısına yanıt
    Cikmisken amd 5x serisini al

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rx 580 Gigabyte Aurus modeli 260 $ dolar fiyatla gayet güzel(estetik) ve oc. kapasitesi güzel duruyor
    18 Nisanda çıkarsa yeni seri diğer markaların kartları ile karşılaştırma serileri en geç Pazartesi gelir diye düşünüyorum
  • Hayırlı olsun . Bende işlemci ve anakartta aynı tercihlerde bulundum . Bekliyorum bakalım anakart amazon'dan gelecek, işlemci'de TR'de bi mağazadan .
  • Bence ikinci el 1070 almak uzun vadede rahat ettirecektir. Ama TV ile kullanmak da bana itici geliyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Rx 580 çıkmasına az kalmışken ekran kartı alma konusunda az beklemenizi öneririm.

• Öncelikle tüm arkadaşlar teşekkürler.

Amd'nin bence işlemci tarafından ryzen gibi Ekran kartı olayında iyi bir el atması gerekiyor. Rx580ler pek isteneni verecek gibi gelmiyor bana. Ortalama %5-%10 gibi bir fark için rx500 serisi pek alınası durmuyor.

• Rx 480 ve Rx 580 'nini Gtx 1070 ile kıyaslandırılması şaka olmalı herhâlde? Bütçenizi el veriyorsa tabii ki Gtx 1070 alın. Gtx 1070 ayarında kartı ancak Vega serisinde çıkaracak Amd. O zaman kadar da daha epey vakît var. İleride de bir monitör alırsınız tamamdır. Tv 'nin Hdmi ve ya dp girişi var mı?

• techniquest35 kullanıcısına yanıt
    Rx480-rx580'ın gtx1070 ile kıyaslanması değilde elimde mevcutta monitör yok bu yüzden 1500 tl ile rx480 + monitör ya da direk gtx1070 mi almalıyım konusunda kaldım. Tv'de hdmi girişi var. Zaten monitör tv diye geçiyor lg marka. Ne kadar farkeder ekran kartını alınca göreceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gamer_9139

Rx480-rx580'ın gtx1070 ile kıyaslanması değilde elimde mevcutta monitör yok bu yüzden 1500 tl ile rx480 + monitör ya da direk gtx1070 mi almalıyım konusunda kaldım. Tv'de hdmi girişi var. Zaten monitör tv diye geçiyor lg marka. Ne kadar farkeder ekran kartını alınca göreceğim.

Tv ile monitör bir olmaz yine de. Yazılan değerler pc için aynı hz değerlerini göstermez. Görüntü kalitesi pcde nasıl olur pek bilemedim. Ama bir yanda da Gtx 1070 almak var. Kararsız kalmakta haklısınız. Rx 480 ya da Rx580 'ne de şu sırao paralar verilmez. Zira 1.300 TL. civarı edecek kartlar değil bunlar. Biraz beklemek lâzım. Gtx 1070 'te d bir fiyat düşüşü olsa aslında çok iyi olur.

• rx 580 ve 144hz freesync 1080p monitor al bence tam takım olur.
  • whitelotus59 kullanıcısına yanıt
    Rx580 fiyatını görünce iştahım kaçtı. 1400-1500 tl arası çıkmış

• Gamer_9139 G kullanıcısına yanıt
    1000~1100 tlye rx 480 8 gb bulunmakta su anda. 580 israf gibi geldi bana. 480in fiyati daha da dusecektir

• Ramler 2666 da calisiyormu hocam calisiyosa extra biostan bi ayar yaptinizmi

• Butcen varsa Gtx 1070 varken digerlerinin esamesi bile okunmaz.

• Arkadaşlar biraz önce gtx1070 aldım. Ramleri daha deneme fırsatım olmadı ekran kartı olmadığından. Yarın bios ve ramler ile ilgili bilgileri paylaşırım

• Doğru karar vermişsiniz hayırlı olsun. Ayrıca Rx 580'nin çıkışını beklemekteki amaç Rx 480'de ki olası fiyat düşüşleri, şimdi olmaz ama yavaştan piyasası düşmeye başlayacaktır bu da her fiyat aralığında bol alternatif anlamına geliyor.
  • R5 1600 3800mhz + 3000mhz corsair vengeance lp skorum (truncu)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ömr0681 -- 18 Nisan 2017; 21:34:13 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.