Şimdi Ara

Ryzen işlemcilere ileriye dönük diyenler?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
0
Favori
5.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle platformdan değil ryzen işlemcilerden ve sadece oyun odaklı bahsettiğimi üstüne basarak belirtmek isterim. Sonuçta oyun için ryzen alanlar bir hayli fazla ve bu insanlar kendilerini ileriye dönük işlemciler alıyoruz diye kandırıyorlar maalesef.

Şuan Ryzen tarafında en performanslı işlemcilerden biri olan 1600X aynı fiyata çıkacak olan 6 çekirdek i5 8600K nın STOCK HALİNDEN bakın OC lu demiyorum STOCK HALİNDEN FERSAH FERSAH geride kalıyor. Üstelik test edilen kart da GTX1080 öyle 1080 Ti falan değil.

Şimdi soruyorum oyun için 1600X, 1700X alan arkadaşlar bu işlemciler 1-2 yıllık GTX1070-1080 gibi kartlardan bile rakibinden fersah fersah gerideyken bu 6 çekirdek 12 izlek diye ooooo 3-5 yıl idare eder dediğiniz 1600X-1700X işlemciler seneye çıkacak olan 20 serisi Nvidia kartlarda nasıl performans gösterecek? yahu şuan bile 1080 gibi karta adam akıllı performans veremiyorlar rakibi 8600K dan 3-5 gömlek geride kalıyorlar.

Kimse kusura bakmasın hiç bir ryzen özellikle 1600-1600X-1700-1700X ve 1800X hiç biri ileriye dönük işlemciler değiller bırak ileriyi 1 sene sonraya bile dönük değiller çünkü yeni ryzenlar çıktığı gibi kimse yüzüne bakmayacak ve herkes koşar adım hatta depar atarak yeni ryzenlara geçecek bu ryzenlarına kaderi de 1.nesil çöp FX serisi gibi olacak

250$ dan satılacağı açıklanana 8600K nın STOK HALİNDEN bile bu kadar bariz, net farklar yiyen bir 1600X e ileriye dönük diyebilen varsa aklından şüphe ederim. Anca günü kurtaracak ve yeni ryzenlar çıkınca çöpe gidecek işlemciler. Şuan 1600 ve 1600X sahipler acayip kızıyorlar farkındayım ama kusura bakmayın be kardeşim görünen kör kılavuz istemez fark ortada Kİ DAHA BU 8600K NIN DELİ GİBİ OC POTANSİYELİ VAR AMA 1600X ZATEN SINIRLARINDA GELİYOR

Ryzen işlemcilere ileriye dönük diyenler?Ryzen işlemcilere ileriye dönük diyenler?Ryzen işlemcilere ileriye dönük diyenler?

• Çok haklısın biz düzelecek diye beklerken adamlardan bir atak gelmiyor ve yeni işlemciye çalışıyorlar alan aldı mantığı ile hareket ediyorlar ben oyunda takılmalar oluyor diye SMT kapattım 8 çekirdek oluyor uyumsuzluk oyunlarda tekleme takılma sorunu fazla ryzen 1800x alalı 2 ay olmadı daha pişman oldum ama overclock olayı süper tek tuşla 4.43mhz çıktı cihaz diyeceksin ne güzel güzelde ne işe yarıyor ki ? yine oyunda takılma tekleme olayı olunca ? i7 2600k ile hd7870ti ile aldığım oyun zevkini Ryzen 1800x Gtx1080ti ile alamadım yaşayamadım yaşatmadı daha
    Ben burdaki bazı kişileri anlamıyorum
    Tamam fanboysun eyvallah da hani sanki namusuna şerefine laf etmiş gibi hırs yapıp üstüne de seviyeyi yerlerde süründürmek nedir ?

Herhalde dünya üzerinde cihaz alırken birtek bilgisayar değil 2. el ne olur acaba diye kasan başka bir millet zor bulunur. Arkadaş alın istediğiniz ürünü tepe tepe suyunu çıkarana kadar kullanın...

Gelelim amd ve intel konusundaki fikirlerime
    Bu çok açık intel tek çekirdek amd çok çekirdekte çok daha iyi performans sergiliyor.
    Burda önemlşi olan şey yeni çıkacak oyunların ne kadar amd'nin çok çekirdek olayından faydalanabileceği ve yeni nesil Intel işlemcilerin ne yapacağı.

Anakart konusu ise inanılmaz saçma bir durum. İşlemciden pahalı intel anakartlar var ama sağolsun intel her 1.5 senede bir çıkardığı yeni soket fantazisi ile resmen anakartları çöp yapıyor. Açıkçası bence socket olayı tamamen ticari yani koskoca işlemci üretici bir firma eğer yeni işlemcisini bir önceki senenin socket yapısı ile çıkartamıyorsa gitsin fabrikaları kapatsın. Ha yeni chipset çıkar isteyen gitsin yeni anakart alsın eyvallah ama sen gidip bir sene önce 1000+ tl para verip z270 alıyorsan ve 1 sene sonra o anakart yeni işlemciler için çöp oluyorsa öyle bir para vermenin mantığı yok.

Amd'nin bence Ryzen'la daha önceki işlemcileri gibi olmasa da ciddi sıkıntıları var. Anakart ram uyumu olarak. Refresh ile düzelir düzelmez bilinmez, tek çekirdek performansı artar artmaz bilinmez, oc potansiyeli ne olur o da bilinmez hep beraber göreceğiz ama en azından adamlar socket garantisi vermişler. Şuan ilk ryzen anakartlardan aldıysanız sonuçta öyle ya da böyle ddr5 çıkana kadar işinizi tamamiyle görecek anakartlarınız var

Şuan z270 anakartım var ve sağlam para vermiştim şuan 8 serisi çıktığı zaman direkt çöp olacak değer olarak
  • 8600K çıkinca atacam çöpe r5 1600 ü söz...

Sen mutlu ol...

Yeterki....

O kötuledigin 1600x olmasa intel 8600k bu perf. Cikartirmiydi sence %5 perf. Artirip dayardi alismislara

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ömr0681 -- 30 Eylül 2017; 13:50:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadasim herkeste 1080 1080ti yok sen rahat ol.herkes voltanin xx70 xx80 lerinide alamayacak.performans isteyen intel alir hersene soket degisir.butcesini dusunenler 1050ti 1050 alir ryzen kullanir bu kadar

• quote:

Orijinalden alıntı: WARTIME

Arkadasim herkeste 1080 1080ti yok sen rahat ol.herkes voltanin xx70 xx80 lerinide alamayacak.performans isteyen intel alir hersene soket degisir.butcesini dusunenler 1050ti 1050 alir ryzen kullanir bu kadar

1050Ti mi alır

• Ryzenler 5 ekime kadar(8. nesile) mantıklıydı artık bir olayı kalmadı.

AMD'nin rekabette kalabilmsi için Ryzen 2'nin acil çıkıp, taban hız 4000mhz boost hızlarını 4500mhz'lere çekmesi gerekiyor, Ryzen 1'in max 4ghz hız ile 8. nesil ile oyunlarda rekabet şansı yok, artık fiyat farkıda kalmadı.

Ayrıca ryzen 1'in ıpc'si ne skylake ne kaby lake gücünde değil, haswell refresh-broadwell ayarı yani frekans aynı olsa bile Intel işlemciler, Ryzen'den oyunlarda daha başarılı olur.

AMD'nin Ryzen 2'de yapması gereken; saat hızlarını minimum 8. nesil hızlarında tutup(hatta daha fazla ama bu 1. nesli 4ghz'i geçemeyen bir mimari için ütopik), IPC'yide skylake seviyesine getirmek.

Ryzen alanlarlar için işin iyi yönünden bakarsak; Ryzen 2 için anakart değiştirmeye gerek yok fakat şu ara sıfır 6700 ve 7700 alanlar hem işlemci hem anakart yönünden tamamen parayı sokağa attı, 4 çekirdekli i7'ler 2. elde en fazla 8. nesil i3 fiyatına gidecek, anakart desen 8. nesil desteklemedikleri için Z170 ve Z270'ler devre dışı kaldı artık para etmeyecek ve en azından Ryzenler çoklu işlemde gideri var ama 4 çekirdekli i7'lerin işlemcilerin çoklu işlemde Ryzenler kadar gideride yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 30 Eylül 2017; 14:53:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

Ryzenler 5 ekime kadar(8. nesile) mantıklıydı artık bir olayı kalmadı.

AMD'nin rekabette kalabilmsi için Ryzen 2'nin acil çıkıp, taban hız 4000mhz boost hızlarını 4500mhz'lere çekmesi gerekiyor, Ryzen 1'in max 4ghz hız ile 8. nesil ile oyunlarda rekabet şansı yok, artık fiyat farkıda kalmadı.

Ayrıca ryzen 1'in ıpc'si ne skylake ne kaby lake gücünde değil, haswell refresh-broadwell ayarı yani frekans aynı olsa bile Intel işlemciler, Ryzen'den oyunlarda daha başarılı olur.

AMD'nin Ryzen 2'de yapması gereken; saat hızlarını minimum 8. nesil hızlarında tutup(hatta daha fazla ama bu 1. nesli 4ghz'i geçemeyen bir mimari için ütopik), IPC'yide skylake seviyesine getirmek.

Tam da yazmak istediklerimi yazmışsınız. Durum tamamen bundan ibaret.

Evet Ryzen çöp değil, ama 8. nesilden sonra tercih edilmeli mi tartışılır.

• intel hamlesi benim beklentimi karşılamadı bu fiyatlara 8700k 8 fiziksel çekirdek ile gelmeliydi, bakmayın oyunlarda 10-15 fps fazla almasına oyunların çoğu eski motor ile yazılmış oyunlar ve ryzen ile tam uyumlu değil intelin çoklu çekirdek furyasına katılması oyun yazılımcıların oyunlara bu desteği getirmesine vesile olacaktır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    144hz ileriye dönük?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ya zaten ryzenden daha iyi olmasa cikartirmiydi adam onu piyasaya

ryzen intelin kabylake serisinden iyi olmasa ryzen de cikmazdi.

Madem yeni seri ciktiginda eski seriyi cöpe atiyoruz ryzen kullananlar en azindan islemcisini cöpe aticak intel kullananlar islemcinin yaninda anakartinida cöpe aticak :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • emirhanayh E kullanıcısına yanıt
    Adam belirtmiş oyun için yazıyorum diye ilk cümleden. Ryzen oyunlarda her zaman zaten gerideydi intelin zaten?

• 8.neslin overclock sonuçları çok iyi. 2 nesil ryzen beni piyasaya sür diye bağırıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: muhammed1968

Adam belirtmiş oyun için yazıyorum diye ilk cümleden. Ryzen oyunlarda her zaman zaten gerideydi intelin zaten?

Oyun olarak geride demedim ki dostum ama oyun icin islemci alirken sadece oyun performansina mi bakiyoruz i3 7100 le r3 1200ü yanyana koysak 7100ü tercih edicek yoktur herhalde?

Hocam tamam da i3 7100 oyunda daha iyi r3 1200 den zaten neden tercih edilmesin?

• Overclock destegi

2020ye kadar soket destegi

Daha fazla islem gücü

Bunlar varken i3 7100 alanin intel fetisi falan olmasi lazim.

Tamam da ben şuan için konuşuyorum. Fan falan değilim bilgisayarım bile yok.

• Ben zaten Am4 anakartlar ileriye yatırım diyorum,her sene soket değiştiren firmadan işlemci-anakart almam diyorum.

Sonuçta 3-4 senede bir upgrade yapanlardanım bunu Amd ile çok rahat yapabilirim ama intel alırsam anakart bozulsa yandın bulman çok daha zor.
  • Ryzen 1600'e çakacağım derken kantarın topuzunu kaçırmışlar var sanki...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ryzen islemciler degil de AM4 platformu ileriye donuk demek daha mantikli.

Maalesef ryzenlerin oyun performansi pek iyi degil.8.nesil inteller ryzenleri piyasadan silecek ve ikinci elde ciddi deger kaybedecek bu islemciler.Sonra yeni ryzen serisi gelip gene i5 leri ortadan kaldiracak bu durum boyle devam edecek..

Oyun icin su platformu tercih edenler maksimum r5 1600 almali.Anakarti x370 , haydi en kotu saglam B350 anakartlar tercih edilmeli, gerekirse islemciden kisip anakarta yatirim yapilmali diyorum.

• No Way Out kullanıcısına yanıt
    Hocam sen belli ki biliyorsun ondan sana soruyorum ama lütfen fikri olan herkes cevap versin.

Ben ryzen 1600 düşünüyordum, fiyatı 950 tl.

Acaba 8. Nesil işlemcilerden i5 8400 fiyatına mı denk gelicek ryzen 1600?

Yani bekledim diyelim benim bütçem en en fazla 900-1000 tl. Bu paraya gelicek 8. Nesil ryzen 1600 den iyi midir?

• Şimdi o tablolara bakarsak 8700k içinde yağlı kazık diyebiliriz. Zira mevzu oyun ise 8700k ile yakın sonuçlar var. 8600k belki bu tek çekirdek muhabbetinden dolayı 1080 ve üstü kartlara daha iyi tepki vermiş olabilir ama biz 1080ti alamıyorsak ne yapacağız? Belki amd bu duruma fiyat indirimiyle cevap verebilir.
    Ryzen çıkalı 6 ay olmuş 7700k alamayan ve 7600k ya o parayı bayılmayan tabi ki haklı olarak amd almıştır son 6 ay alternatif belliydi. Herkes fedakarlık edip parasıyla bir şey almaya çalışıyor ayıptır arkadaşlar. O zaman amd vardı şimdi İntel var. 1 sene önce 7700k alan ne yapacak? Hala oyunda kafalarda çöpe mi atacak? 2 sene önce alınan 6700k? 2600k dan sonra çıkan en temiz i7 çöp mü olacak?
    O zaman 8350k sonuçlarını da bekleyin 4/8 ve 5 ghz oc diyorlar. Fiyatı da düşük? Hadi bakalım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setek01 -- 30 Eylül 2017; 16:15:20 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kral_Jumong

Hocam sen belli ki biliyorsun ondan sana soruyorum ama lütfen fikri olan herkes cevap versin.

Ben ryzen 1600 düşünüyordum, fiyatı 950 tl.

Acaba 8. Nesil işlemcilerden i5 8400 fiyatına mı denk gelicek ryzen 1600?

Yani bekledim diyelim benim bütçem en en fazla 900-1000 tl. Bu paraya gelicek 8. Nesil ryzen 1600 den iyi midir?

Oyun olarak kesinlikle daha iyi olacağı kesin.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.