Merhabalar. AMD Ryzen 5900X işlemcili bir sistem toplayacağım. Daha çok iş ağırlıklı olacak sistem. Anakart konusunda kararsız kaldım. MSI MPG X570 gibi bir model nasıldır veya sizin tavsiyeleriniz ne yöndedir? Ayrıca 5900X bir işlemciyi x570 anakarta herhangi bir bios işlemi yapmadan takıp kullanabiliyor muyuz? Şu anlık karar verdiğim sistem özellikleri şu şekilde; Ryzen 9 5900X Samsung 980 Pro NVMe 500GB Corsair H100X 240mm Sıvı Soğutucu Corsair Vengeance Pro 4000Mhz RAM Eski sistemimden ötürü PSU ve kasa gibi diğer bileşenlerim duruyor. |
Ryzen 9 5900X İçin Anakart Önerisi

-
-
Ryzen 9 5900X işlemciyi, X570 serisine direkt olarak takıp kullanaiblirsin hocam. Önereceğim kart X570 Gaming Plus.
https://www.vatanbilgisayar.com/msi-mpg-x570-gaming-plus-am4-amd-ryzen-ddr4-m-2-usb-3-1-anakart.html
-
Ben de bayağı araştırıp bir sürü youtube incelemesi izledikten sonra X570 yerine B550 de karar kıldım ve MSI B550 Gaming Edge Wifi aldım. Kesinlikle çok doğrubir tercih oldu. VRM’ler gayet serin çalışıyor, güney köprüsünde x570’lerdeki gibi fan olmadığından da daha sessiz oldu.
Tavsiye ederim.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
"AMD Ryzen 5000 Zen 3 İşlemciler [ANA KONU] | Oyun Performansı"
B550/X570 anakartlar ile ryzen 5000 serisi görüntü alabilir miyim ?
B550/X570 anakartında AGESA combo V2 PI 1.0.8.0 veya 1.0.8.1 içeren bios yüklüyse(değilse direkt 1.1.0.0 flashback yapacaksın) 5000 işlemciyi bios yüklemek için boot edebiliyor fakat stabil kullanamazsın. Tam kullanabilmek için AGESA V2 PI 1.1.0.0 içeren bios yüklemek gerekiyor. "Benim anakartta flashbackde yok" diyorsanız mecbur eski bir cpu bulup onla update yapacaksınız.
Yani alacağınız anakartta mutlaka bios flashback özelliği olsun. X570 ile b550 arasında fark birden fazla pci ex. 4.0 nvme kullanacaksanız eğer x570 eğer bir adet pci ex. 4.0 nvme kullanacaksanız b550 alabilirsiniz.
Wifi özelliği istiyorsanız Msi B550 Gaming Edge Wifi
Wifi özelliği olmasın diyorsanız Msi B550 Tomahawk
Bu iki modelde işinizi görecektir.
-
Yorumlar için teşekkürler fakat bu makina daha çok iş amaçlı kullanılacak. Haliyle kasada ekstra PCI kartlar var ve ben hat sayısından dolayı bir performans kaybı istemiyorum. X570 için öneri alabilir miyim? Gaming Plus gibi anakartlar işten ziyade oyun için optimize edilmiş modeller olduğu için ihtiyacımı karşılamıyor.
-
Bir hafta 10 güne B550 Meg unify girecek stoklara, bende onu bekliyorum. Biraz araştır istersen kafana yatarsa beklersin belki, yatmazsa X570 de de tepe modellere aşırı para vermeni önermem soket vs değişecek , B550 işini görmüyorsa bilemem tabi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Birden fazla Nvme SSD kulancaksan X570'ler daha avantajlı.
-
tepe model x570 yerine daha uygun b550 tepe modellere bakmanız ve işlemciyi 5950x e çekmeniz hem işiniz açısından hem cebınız açısından daha iyi olabılır..
-
Buna benzer bir sürü çalışma var ürün alırken alttaki çizelgelere de göz atabilrsiniz.
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1wmsTYK9Z3-jUX5LGRoFnsZYZiW1pfiDZnKCjaXyzd1o/edit
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1PuUWroxA0HvSSipsXlB8hnYkshxD8LdeO5EA6WLdOQw/edit#gid=0
buralar bakınca
Product Price ConfigPhase TypeVRM TypeMOSFET (Vcore)
MSI MPG B550 Gaming Edge WiFi $ 190 10+2Dual-OutputDrMOSRenesas ISL99360 60A
MSI MAG B550 Tomahawk $ 180 10+2Dual-OutputDrMOSRenesas ISL99360 60A
ikisi de aynı mosfetleri kullanıyor. şu anda uygun fiyata wifi bu ürün mantıklı.
MSI MPG B550 Gaming Edge WiFi$ 1506 TL
ddr5 li sistemlerin geliceği düşünülünce x570 yerine bu seçilmeli.
ASUS ROG STRIX B550-E GAMING$ 28014+2Dual-OutputDrMOSMPS MP869902 70A
daha iyi mosfetler kullanıyor ancak fiyatına değer mi birde wifi olan modeli çok daha yüksek olucak
fiyat performans şu anda en mantıklı ürün MSI MPG B550 Gaming Edge WiFi$ 1506 TL..
----------------------------------
ancak 2 tane m2 kullanıcam dersen
MAG X570 Tomahawk WiFiATX✔✔✔✔6 * 2ISL66171x ISL99360 60A Power Stage
MPG X570 Gaming Edge WiFiATX🗙✱✱✔✔4 * 2IR35981x 4C029N1x 4C024N
x570 serisinde tomahawk daha mantıklı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boray -- 13 Şubat 2021; 20:26:3 >
-
Bios güncelse b550 x570 bir anakartta 5. nesil bir işlemci çalışır ama bios güncel değil se maalesef 3. nesil bir işlemci ile biosu güncellemeniz lazım anakart olarak birden fazla gen 4 birimine ihtiyaç duymayacaksanız 1100 TL ye b550 tuf plus Tier A 200A ile işinizi fazlasıyla görür fazladan para ödemeyin
-
Asus TUF Gaming B550-PLUS
dediniz fiyatlara yok. 1438tl gördüm en düşük. bu fiyata kesinlikle msi b550 gaming edge wifi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boray -- 13 Şubat 2021; 20:43:23 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Muten Baba
Bir hafta 10 güne B550 Meg unify girecek stoklara, bende onu bekliyorum. Biraz araştır istersen kafana yatarsa beklersin belki, yatmazsa X570 de de tepe modellere aşırı para vermeni önermem soket vs değişecek , B550 işini görmüyorsa bilemem tabi.Hocam iyi günler.Bende b350 anakart var ancak m2 aldım m2 soğutucusu yok b450lerde m2 soğutuculu sorunsuz anakart var mı yoksa b550 anakarta geçicem.
-
Merhabalar tekrardan. Mesajımda da belirttiğim gibi x570 çipsetli bir model istiyorum dedim. Bundan dolayı Asus ROG Crosshair VIII Hero (Wi-Fi) X570 modeline yöneldim. Malum stock sıkıntılarından ötürü çoğu anakartı da bulamıyorsunuz.
Siparişlerimi verdim, haftaiçi bir gün buraya fotoğraflarını ve eğer yapabilirsem testlerini koyarım. Herkese şimdiden iyi forumlar, destekleriniz için teşekkürler.
-
B450 yi atlayıp b550 den devam edin hocam, tomahawk testlerde başarılı görünüyor.
Şu amd nin ne kadar çok işi var ya. Yama gibi mübarek :) -
Aldığınız anakartı tavsiye etmeye gelmiştim :)
quote:
Orijinalden alıntı: Erşah1970Merhabalar tekrardan. Mesajımda da belirttiğim gibi x570 çipsetli bir model istiyorum dedim. Bundan dolayı Asus ROG Crosshair VIII Hero (Wi-Fi) X570 modeline yöneldim. Malum stock sıkıntılarından ötürü çoğu anakartı da bulamıyorsunuz.
Siparişlerimi verdim, haftaiçi bir gün buraya fotoğraflarını ve eğer yapabilirsem testlerini koyarım. Herkese şimdiden iyi forumlar, destekleriniz için teşekkürler.
Bundan daha pahalı aldıysanız iptal edip buradan alın:
https://www.amazon.com.tr/dp/B07TQWC5MT
ASUS ROG CROSSHAIR VIII HERO(WI-FI) AMD X570 AM4 DDR4 4600 Çift M2 USB3.2 AX WiFi + BT AURA RGB 1G + 2.5G LAN ATX
3782 TL. / 6 taksit...
-
Bu forumun sizin gibi insanlara ihtiyacı var bravo -
Merhabalar. Donanımlarım elime sorunsuz ulaştı. Öncelikle bir kaç stabilite testine soktum ve problemsiz çalıştı. Resolve, Premiere Pro gibi programlarda eski sistemime göre inanılmaz bir ivmelenme söz konusu. Ayrıca 1 gün boyunca RED kamera ile çekilmiş 6K RAW'dan 1080p Proxy'e transcode işlemide işlemci max. 72C'ye ulaştı. Cyberpunk 2077 gibi işlemci katili oyunlarda dahi CPU darboğazı yaşamıyor. Aklınıza takılan bir şey olursa sorabilirsiniz.
Herkese iyi forumlar, bir kaç görseli buraya bırakayım;
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erşah1970 -- 17 Şubat 2021; 14:9:2 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X