Şimdi Ara

Ryzen 7 5800x3d BIOS ayarları?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, 5800x3d işlemci için BIOS'ta yapılması gereken bir ayar var mı? Eski işlemcim için XMP ve CPU Boost filan açıyordum. Bunda BIOS'u sıfırlayıp default olarak bıraktım.

(Not: Ram'ler 3600 Mhz)

• yapabileceğin bütün ayarları burada gösterip test ediyorum ama özet geç dersen all core negative 30 başka bir şey yapmana gerek yok.

5800x3d ve Zen3 Curve Optimizer - ComboV2PI 1.2.0.B Bios | DonanımHaber Forum (donanimhaber.com)

• Jake Lockley kullanıcısına yanıt
    Kombo Strike 3 olayı nedir hocam? All core negative 30 olayından farkı nedir?

Bide ppt tdx edc mevzusu var hani şu;

142 95 140 default
    122 82 124 gaming
    114 75 115 heavy multi work
    100 65 90 lower power gaming.

Bunlara da dokunalım mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 27 Kasım 2023; 0:46:52 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • MeGaDave06 kullanıcısına yanıt

konunun ilk mesajında o ppt edc ayarlarını deniyorum redditte verilen. konunun sonunda da kombo ayarlarını deneyen bir arkadaş var biraz farkı var 1 iyi çıkmıştı herhalde? temmuzdaki biosla son çıkan biraz farklı ama ben girmiyorum o ppt edc ayarlarını hatta falan enable filan disable ayarlarını bile girmiyorum ki konuda da girmedim.

Merhaba hayırlı forumlar. Aradan yıllar geçmiş fakat hala 5800x3d kullanıcısı olanlar için önerebileceğiniz bios var mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keskin Ni$anc1 K kullanıcısına yanıt

anakartınızın modeli nedir? bios derken ayarı mı versiyonu mu? sitesinden bakalım son versiyon kurulabilir güncelleme aldı bu sene am4 platformu bir kaç kez. bios ayarı ise anakart modeline göre değişiyor msi oluyor kombo diye hazır ayar yapmışlar ya da giga asus oluyor ayar başka yerde oluyor o yüzden anakart modeli lazım.

Msi B550 Gaming Plus kullanıyorum ama hangi veya ne ayarda stabil bilmiyorum. En son E çıktı bios ama ben hala B olanı kullanıyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

bende b550 tomahawk max var cc 2024.09 biosu kullanıyorum sıkıntı yok. E biosu çıkmış fakat daha kurmadım onu bilemiyorum. msi daha önce kullanmadığım için hep asus olunca anakartlar uğraşıyordum tek tek çekirdeklere değer ver ya da 58000x3d yahu bu zaten seçme işlemci ver all core -30 geç git diyordum ama msi'da bahsettiğim kombo ayarı bu işi otomatik yapıyor. neredeydi unuttum ama en mantıklısı o bence zaten 1 2 3 diye ayar var ve bir arkadaş bunları deneyip testler göstermişti belki yukarıda gösterdiğim konumda sonlarda ya da başka bir konumda. 1'i beğenmemiştik ama 2 3 güzeldi. nedir bunlar 1 all core -15 yapıyor sanırım? 3 -30 yapıyor 2 de arası bir şey yapıyor en garantisi 2 yani ama sıcaklarda 3 de deneyebilirsiniz. ne kadar çok - değer verirsek o kadar çok undervolt yapıyor. bu durumda 1 yani -15 diyelim daha sıcak çalışıp yüksek mhz'de daha az dururken bir yandan da daha çok güç alabiliyor. 2 ve 3'te ise undervolt yüksek olunca daha az ısınıyor ve yükte yüksek mhz'de daha çok duruyor ama daha az güç çekebiliyor onun dengesi işlemciye göre değişir. misal 5700x3d'de kutulu ve tray ayrımı bu 2 ve 3 arasındaki seçeneklerde etkili oluyor. kutulu direkt 3 ile çalışıyor msi'da 5700x3d var benim kutulu. tray'da 2 oluyor çünkü seçme kalite olmuyor tray 1000'lik paketlerde satılır. 5800x3d ise strix-e x570'te ama bu model zaten komple seçme olduğu için ve tray olarak da satılmadı sanırım teorikte hepsinin 3 yapabiliyor olması lazım ama 2 seçerseniz ben garanti veririm. -20 ya da -25 olur sanırım all core. yine elle de bu ayarlar verilebilir biraz pay bırakılabilir hem daha çok enerji çeker işlemci ama dediğim gibi sıcak havalarla soğuk havalarda farklı olur olmadı dönem dönem 2 ve 3 olarak de kullanılabilir.

• Öncelikle bilgilendirdiğiniz için size minnettarım. Eski bioslarda kombo strike daha iyi çalışıyordu gibi , hissediyorum. Ama ben en son çıkan Agesa E olanı güncelledim. Elimdeki 5800x3d çok güzel silikona sahip olmalı en düşük olan kombo 3 te bile hata almadan çalışıyor. Hatta -30 100 65 90 değerlerinde bile hata almadan kullanabiliyorum. Lakin hangi ayarda ve ne değerde kalmam gerekiyor bilmiyorum. Bu arada 4080 2k monitörle kullanıyorum. Sizin bana en mantıklı olan bu bunda kalsın arkana bile bakma diyeceğiniz bi öneriniz var mı

rica ederim. maalesef her işlemci ve anakart kombinasyonunda en iyi etkiyi verecek bir ayar bilmiyorum ve öyle de bir ayar olduğunu zannetmiyorum. eğer öyle olsaydı amd en başta kendisi söylerdi ve açtığım bu konuda pozitif mi veriyoruz ne yapıyoruz bu da ne diye uğraşmazdık uzun süre.

Zen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır? » Sayfa 3 - 40

26 Kasım 2020

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 12 Ağustos 2022; 9:48:12 >

reddit falan saymıyorum onlar daha sonra başladı bu işe. ben bıraktım zaten uğraşmıyorum artık ppt edc ayarlarıyla sadece kombo 3 açtım 5700x3d'de ve all -30 açtım 5800x3d'de. bunu bile yapmayanlar var 9800x3d'de.

Peki kararlı olup olmadığını nasıl anlayabiliriz. PC kapanması kararlı olduğu anlamına mı geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Keskin Ni$anc1

Peki kararlı olup olmadığını nasıl anlayabiliriz. PC kapanması kararlı olduğu anlamına mı geliyor.
    Warhammer Darktide oyuncusuyum, optimizasyonu çok iyi diyemem ama dün şunu fark ettim. Gerek kombo olsun, gerek pbo2 olsun bunlar açıkken evet ısılar güzel ama yoğun sahnelerde çakıldığını hissettim. Dün en güncel bios ile stock ayararda denediğimde bu yoğun sahnelerdeki drob olayının çok daha az olduğunu fark ettim. Sanırım artık bu şekilde kullanacağım evet sıcaklıklar 5 8 derece fazla oldu ama ben performans istiyorum bu yüzden stock kalması benim için daha iyi olacağının kanısına vardım.

• Gigabyte x470 aorus gaming 7 wifi anakart kullanıyorum son bios sürümü yüklü all core negative 30 yaptığımda AE kodu veriyor sistem boot etmiyor. 20 yada 25 yaparsam bu sefer işlemci tam tersi çok render da ısınıyor per seçeneğiyle denersem de durum değişmiyor ve sıcaklık en az 5 derece daha artıyor. Auto da bırakırsam işlemci sıkça 1.425v-1.450v güç çekiyor bu durumu çözemedim.

• Svideoz kullanıcısına yanıt
    Ben son biosu beğenmedim bı önceki ile devam ediyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.