Şimdi Ara

Ryzen 7 5700x boot sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Ekran kartınızı diğer bilgisayarınızda deneyince uyumsuzluk var mi görürsünüz. Tahminim bir uyumsuzluk yok. Bir sorun varsa ayrı tabi. Uyumsuzluk varsa bios sıfırlanır mi bilmiyorum. Gigabyte kullanmadığım icin Overclock yaparken de boyle uyari verir mi bilmiyorum. 6 sene falan asus kullandıktan sonra asrock ve msi kullandım. O kadar overclock yaptım. Hic bu uyari ile karşılaşmadığımı hatırlamıyorum. Ama en kolay is bios pili olacağı icin ben ona bakardim.
    Ekran kartiniza uefi destekleyen bios falan atilabiliyormus. Riskleri göze alarak konuda deneyebilirsiniz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • OldGamers86 kullanıcısına yanıt
    Ryzen 7 5700x boot sorunu

Bu sayfada fast boot enable yapıp orada vga support cikacakmis. O ayarida auto yapar misiniz

Storage boot option ve other pci device rom pr. seçeneklerini de legacy only yapıp deneyebilirsiniz misiniz.

Other pci device rom pr. ayarı tam olarak hangi aygıtları etkiliyor bilmiyorum. Gigabyte'in açıklamasından da tam anlaşılmıyor. O ayarı olmazsa geri uefi da yapabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yedek sistemimde b450m s2h, 1600af ve r7 260x var. Ne zaman bu sisteme test amaçlı pci 4.0 ekran kartı taksam r7 260x ile görüntü alamıyorum ve bios sıfırlamam gerekiyor.

hatta geçen arkadaşın rx 6600'ünü test sistemime taktım ve görüntü almak için bios sıfırlamam gerekti. Sonrasında tekrar r7 260x'i taktığımda yine görüntü alamadım ve yine bios sıfırladım. ne zaman ekran kartı değiştirsem görüntü alabilmek için bios pilini çıkartıp cmos'u resetliyorum(tabi bu söylediklerim r7 260x için geçerli güncel pci 4.0 ekran kartlarında hiç bir problem olmuyor). bu problemi son sürüm f66 bios sürümünde yaşıyorum bu arada.

Benim fikrim gigabyte anakartlar eski pci 3.0 ekran kartlarında uyum sorunu yaşıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soporo -- 19 Haziran 2024; 0:38:59 >
  • Eğer bu dedikleriniz benim yaşadığım durum ile örtüşüyorsa, rtx 2070'i taktığımda sorunsuz kullanmalıyım. Uzun süre bu sistemde bu ekran kartını 3700x ile kullandım, hiç böyle bir uyarı ile bios açılmadı. Gigabyte anakart yazılım olarak çok da iyi değil galiba. Eşime topladığım sistemi Msi anakart üzerine kurduk. Biosu bayağı detaylı ve güzeldi. Tek tuşla Overclock koymuşlar ki, Gigabyte'da ben göremedim bunu. HD7850 çok eski bir ekran kartı, yedekte tutuyordum. Yeni bir ekran kartı almayı planlıyoruz eşime, ben rtx2070 o zaman geri alacağım. Eğer öyle ise sorunum çözülecek demektir. Bu akşam son arkadaşın dediği fast boot kısmını da deneyeceğim. Sonra artık ay sonunu beklerim, yapacak bir şey yok. Pc 3 reset sonrası görüntü veriyor, Bios sıfırlıyor. Bazen Bios ayarı yaptırıyor. Çoğu zaman save dahi edemiyorum, save and quit dedigimde kapanıp yeniden başlamıyor sistem. Açılışta işlemci fanı biraz dönüp duruyor. Diger kasa fanları dönmeye devam ediyor, görüntü yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OldGamers86 -- 19 Haziran 2024; 6:9:35 >

• OldGamers86 kullanıcısına yanıt
    Bence bu sistemdeki boot diski mbr olarak kullanmaya gerek yok. O yüzden diski mbr yaparak yeni bir sorun cikarmissiniz gibi. Kesin diyemiyorum. araştırdım ama gpt olunca sistem görüntü verir mi bulamadım. Bence vermesi lazim. Çünkü uefi windows kurmakla bütün donanımların uefi desteklemesi gerektiği arasında bağ yok diye düşünüyorum.

Gigabyte anakartınızın kullanma kılavuzunda fast boot açınca, varsayılan olarak vga; uefi only, olacak şekilde ayarlı yazıyor. Buradan fast boot kapalıyken de mi bu varsayılan acaba diye düşündüm.
    Other pci ayarı, anakartinizda pci kısmında grafik kartı haricinde olan donanımların uefi desteklemesi ile alakalıymış.

Am4 sistemlerde durum tam neydi bilmiyorum ama am5 sistemlerde gigabyte daha iyi durumda msi da daha kötü durumda olduğu icin durum dengelendi gibi. Aslen hiçbir kart üreticisi çok iyi değil am5'te.

Önce 5700x'e mi gectiniz yoksa ekran kartını mi değiştirdiğiniz. İkisini ayni anda yaptıysanız bu durum sorunu bulmamizi daha da zorlaştırıyor. Burada is biraz sizde. Sonuç olarak sorunu deneyip siz bulup bize soyleyeceksiniz gibi.

• Abdülkerim Satuk Buğra kullanıcısına yanıt
    Şimdi şöyle, zaten ilk kurduğum Windows Uefi idi direk, böyle bir şeyi hesap etmediğimden herhangi bir ayar yapmadım, düz kurdum. Mbr de Uefi de aynı durumda. Other Pcei device dediginiz gibi olabilir, ben ekran karti yuvasini da hesaba katar belki bir umut diye dusundum.

İkisini aynı anda yaptım. Eşimin ekran kartı da yoktu. Bir süre eski kart yeni işlemci idare ederim diye düşündüm. Nasip işte.

Yeni sokette ne durumdadır, onu da ben bilmiyorum; fakat Gigabyte Bios ara yüxü bile hantal. Kötülemek için demiyorum. Aslına bakarsanız Bios ara yüzünden çok bana sunduğu önemli anakartın. Güzel özellikleri vardı. Ondan uğraşıyorum zaten.

• Hocam benzer sıkıntıları ben uyumsuz m2 ssd yüzünden yaşamıştım. Ssd nin firmware update i sonrası sorun düzelmişti. Muhtemelen donanımsal bir sıkıntı yaşıyorsunuz, bu donanımın ekran kartı olması daha muhtemel görünüyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmişte şöyle bir sorunum olmuştu; Eski r9 280 ile b550+5700x hdmi televizyonda boot etmedi. Anakartın üstünde debug led vga yanıyordu.Sonra bir monitör bulup denedim sorunsuz açıldı. Bazen TV de sorun yaratabiliyor.Çünkü bu ankartlar görüntü sinyali olmadığında açılmıyor .Belki çözüme bir nebze katkı olur.

• spyae kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam. Evet, ben tv'de kullanıyorum, monitör değil; fakat 2070 ile böyle bir sorun yaşamamıştım. Sabah dayanamadım, rtx2070'i sistemime takıp denedim. Ve evet, sistem sorunsuz açıldı. Hiçbir sorun yaşanmamış gibi çalıştı. Ramleri rahatça Profile de yaptım. Bios'ta bir sorun hiç olmamış gibi. Yeni ekran kartı alınca Rtx 2070 ile kullanıcam artık. Yani durum tam da ekran kartı imiş, böyle bir sorun yaşayan var ise, haberi olsun. Ben araştır-tara dur vaktim gitti. Herkese teşekkür ediyorum.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.