Şimdi Ara

Ryzen 5 7800x3d mi İntel Ultra 250k Plus mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
1.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Bu iki işlemci arasında kaldım eski parçalarımı.sattım. Monitörüm 2k ve oyunları sadece 2k çözünürlükte oynacağım. Yapay zeka 2k için intelin yeterli olduğunu söyledi bide işi bilenlere danışayım dedim. Sizce hangisi. Ha bu arada seçeneklerde 9700x de var. Tavsiyeleriniz benim için önemli. Teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

R5 7600x *** Noctua NH-D15 chromax.black *** Asus TUF x670e-plus *** G.Skill Trident Z5 NEO 5600@CL28 *** Asus TUF RX 6800 *** Samsung 980 Pro 1TB | Samsung 990 Pro 1TB | Samsung 870 Evo 512GB *** Enermax Revolution D.F. X 1350W *** Cooler Master Masterbox 600 *** Mercusys MA30E
  • 9700x. Hem daha uygun fiyatlı hemde bu işlemcilerin yapabildiği işi 65 watt ile yapabiliyor. 1080p ekran için 7800x3d daha uygun olurdu ama 2K için 9700x tekli ve çoklu çekirdek performansı daha iyi bir işlemcidir.

Sadece oyun oynamak dışında çoklu çekirdek gücü isteyen profesyonel kullanım için 7800x3d ye yakın fiyatı olan 270k plus tercih edilebilir ama 300 watt a ulaşan güç gereksinimi nedeniyle kaliteli en az 850 watt bir psu ve kaliteli bir soğutucu ile kullanılmasını öneririm.

250k plus da böyle bir fiyat saçmalığı var. 9850X3D yi de sollamış neymiş ya bu işlemci böyle. Ryzen 5 7800x3d mi İntel Ultra 250k Plus mı 

Ryzen 5 7800x3d mi İntel Ultra 250k Plus mı

• RElS kullanıcısına yanıt

Yanıtın için teşekkür ederim. 250k plus 13500 tl civarında hepsiburadada var bana en büyük avantajı anakartının amdye göre ucuz olması

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Masaüstü uygulamalarında, adobe premier pro, winrarda, 250k plus biraz daha hızlı geldi bana. 7800x3d kesinlikle yavaş yada hantal diyemem ama ikisi arasında 250k plus biraz daha iyi hissettirdi.

Oyunlarda 7800x3d beklendiği gibi daha yüksek fps ler sunuyor, akıcılıkta iki işlemcide iyiydi, min fps lerde 250k plus biraz daha iyi gibiydi sanki.

ısınma konusunda iki işlemcide ısınıyor. masaüstünde 50, oyunlarda 65-68, edit - render gibi işlerde 79-80 dereceleri nasıl bir soğutucu kullanırsanız kullanın görecektir iki işlemcide.

stabilite iki işlemcide de gayet iyiydi bu anlamda bir sorun yaşamadım. hangisini alırsanız alın iyi bir sistem kullanıyor hissiniz olacaktır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi franklinda -- 5 Ağustos 2026; 8:24:15 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 9700X ve yanina da duzgun bir anakart almanizi oneririm

Benim aklımdaki bir soruyu da cevaplamışsınız aslında. 12600k kullanıyorum malum e-core var, eş dostta 5800x3D, 7800x3D veya am5 diğer işlemciler var; windows 11'de AMD işlemcilerin hiçbirisinde bilgisayarımda hissettiğim tepkiselliği hissedemedim. Hatta 5800x3D'den 265k'ya geçen arkadaşımla da bunu konuştuk, o da aynı fikirde.

Normal şartlarda şunu dile getirsem ''Intel fanboy'' diyerek vaktimi çalacakları için yorumunuzu görünce yazmak istedim.

Evet söylediğiniz şey var, muhtemelen windows thread director Intel için optimize edildi. Masaüstünde Intel bariz daha tepkisel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Impheatus -- 8 Ağustos 2026; 15:16:56 >

ben 5800x3d ile 11900kf sistemlerimi karşılaştırıyorum windowsta intel daha hızlı hissetiriyor. e cores ile alakası yok onun windows intel seviyor boşuna wintel demiyorlar.

https://ibb.co/JFcsQyQL
  • Jake Lockley kullanıcısına yanıt

12600k öncesinde tecrübe edemedim pek bilmiyorum. 6700k ve phenom 2 955 kullandım bundan önce, onları da kıyaslamak olmaz.

Haklısınızdır. Intel'in 0.1 FPS'leri de daha iyi, PUBG'de çok fark ediyoruz x3D kullanan arkadaşlarla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Impheatus -- 8 Ağustos 2026; 17:3:43 >

oyun başka windows başka. intel kullananların ram ince ayar yaptığını görüyor musun ama ryzen'de kaç tane konusu var. intel geniue intel koduyla başlar amd authenic amd koduyla ve superpi diye bir test vardı inteli görünce daha çabuk bitiriyordu sonrasında modladılar o testi ikisinde de aynı yapsın diye yani demek ki windows programları intel seviyor hepsini modlayamayacağınıza göre ramlere abanıyorsunuz yani abanıyorlar ryzen kullanıcıları.

https://ibb.co/JFcsQyQL
  • Jake Lockley kullanıcısına yanıt

Ne anlatıyon dayı?

R5 7600x *** Noctua NH-D15 chromax.black *** Asus TUF x670e-plus *** G.Skill Trident Z5 NEO 5600@CL28 *** Asus TUF RX 6800 *** Samsung 980 Pro 1TB | Samsung 990 Pro 1TB | Samsung 870 Evo 512GB *** Enermax Revolution D.F. X 1350W *** Cooler Master Masterbox 600 *** Mercusys MA30E
  • TimFoster kullanıcısına yanıt

Ryzen 5 7800x3d mi İntel Ultra 250k Plus mı Bi şey demicem

O zaman farklı kategorilerdeki ihtiyaçlara yönelik çekirdekleri esirgemeyen intel vs herkese aynı çekirdeği verip geçen amd atismasi bir kez daha bitti. Üzüldüm, kısa sürdü. Engin dalgaların, kayaları dövdüğü gibi bir doğal manzaradan mahrum kaldık ama olsun.

Yakında AMD vs INTEL konusu açacağım, yoksa olmayacak böyle..

• TimFoster kullanıcısına yanıt

AMD big boy, aslan, krallar kralı; tartışmaya gerek yok. En çok AMD, ölsek bile AMD.

İki duble viskimi atarım (7800x3D parası) sonra yatarım.

Çekirdekten sonra çıta çok yükseldi, i5 760'tan r5 7600x'e geçtim ben, gerisi beni aşar. Milyonda bir ef pi es değerlerim arşa çıktı ama onu belirteyimRyzen 5 7800x3d mi İntel Ultra 250k Plus mı 

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.