Uzun süredir böyleydi ama soğutucumu ve kasamı değiştirip. Çok daha iyi bir soğutmaya sahip olduktan sonra bile düşük olduğunu görünce kafam karıştı. Cinebench R23 testlerinde çoklu çekirdekte 10-11k aldığını gösteren bir sürü kişi var ama ben çoklu çekirdekte 8000-9000 arası alıyorum. İşlemci ısınmıyor hatta yeni soğutucuyla %100 kullanımda 60 dereceyi bile geçmemiş. Neden hala bu kadar düşük skor verdiğine anlam veremedim. Overclock falan mı yapsam? |
Ryzen 5 5600 Cinebench R23 skoru çok düşük?

-
-
Benim Ryzen 5 5600 işlemcim 10 dk'lık çoklu çekirdek testinde 10322 aldı, sıcaklık 62 dereceye kadar çıktı ve 4175-4200 Mhz'de gezmiş gibi çekirdekler. İstediğiniz performansa çıkmamasının sebebi anakart olabilir belki.
-
Soğutma ne aldınız?
Testlerde tek başına işlemci performansı ölçülmesi mümkün değil. Birlikte kullanıldığı anakart ve ram performansı da etkendir. %100 kullanımda boost hızı, anakart performansı, ram hızı ve gecikmeleri fark yaratır.
-
Artic Liquid Freezer III, MSI B550 Pro VDH, Corsair 2x16 3600 mhz RAM.
-
bios sürümünüz nedir?
-
anakart oc yapmayınca pek performans vermez yeni nesillerde bu oran çok düşük ama hobi olarak yapılabilir
asussun söle bir hilesi var cpu ram bclk degerleri anakartta çarpan olarak + girilmiş hız aşırtmayla uraşınca mhz ler duşuk gözüküyor fakat 2 bilgisayarı yanyana koyunca rog serisi onu geçer r23 de bu ortaya çıkar
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X