Şimdi Ara

Ryzen 5 3600 için yanlış ram seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Geçtiğimiz cumartesi bir heyecanla bilgisayar topladım. İşlemci olarak başlıktada gördüğünüz gibi ryzen 5 3600 aldım. Fakat gidip "CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance DDR4 3000MHz CL16 Dual Kit Ram" ram kitini aldım ve "Corsair 16GB (2x8GB) Vengeance Siyah DDR4 3200Mhz CL16 Dual Kit Ram" bunun varlığını unuttum. Bir arkadaşımda durduk yere geldi ve dediki 3000Mhz olan intel için uyumlu, 3200Mhz AMD için uyumlu. 3200Mhz de sadece 30tl pahalıymış moralim bozuldu. Moralimi bozmaya değer mi? Sıkıntı yaşar mıyım?

    Teşekkürler.



  • Sikinti cikmaz, en fazla ramler 2933 Mhz de calisir. 50 lira farkla 3200 almak daha mantikliymis tabii ama sorun da cikmaz ozetle.
  • CCaaNN kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, bir soru daha sorayım bari bir bilgin var mıdır bilmiyorum ama Vatandan aldım kutusu falan açıldı ama hiç kullanılmadı çünkü henüz monitor almadım ve ramlari alalı 3 gün oldu ben bunu değiştirmek istiyorum desem alırlar mı? Bir bilgin yoksa cevapsız bırakabilirsin.
  • alperkar kullanıcısına yanıt
    Magazadan aldiysaniz degistirmek onlarin elinde. Kutusu acildiysa, koruma bandini falan yirttiysaniz almazlar kolay kolay. Internetten aldiysaniz evet iade edebilirsiniz kolayca, memnun kalmadim diyip gonderin, iade almak zorundalar. Magazadan aldiysaniz gidip sansinizi deneyin, daha pahalisiyla degistirmek istiyorum derseniz belki kabul ederler.
  • Arkadaşın şişirmiş, yok öyle 3000 intel 3200 amd için filan.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sıkıntı olmaz arkadaşın sallamış, elbette 30 lira farkla 3200 daha iyi olurdu ama büyük bir dert değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı ram i 3333 mhz olaran 4x8 , 3400 mhz olarak 2x8 gb olarak ryzen 2600x ile sıkıntısız kullanıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sistem toplayacaksam aylar öncesinden bunun planını yaparım, ne alacağım, hangi marka alacağım, sistemin uyumu vs vs.
    Fakat insanlık hali, ne kadar planlasan da bazen ummadığın biryerden pürüz çıkabiliyor. Değiştirebilme imkanınız varsa değiştirin. Onun dışında yeni sisteminiz hayırlı olsun, güle güle kullanın.

    Edit: aylar öncesinden plan yaparım dediğim şey, o süreç içerisinde misal veriyorum yeni bir ekran kartı çıkarsa elbette planlarımda değişiklik yaparım yeni ürüne yönelirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eylül kabus -- 8 Ekim 2019; 21:2:8 >
  • 4-5 senedir donanımla uğraşıyorum böyle bir şey ilk sizden duydum (arkadaşınızdan) nedir bu türk insanlarının sallama merakı anlamadık gitti.Bir insan bile bir şeye bilmiyorum diye karşılık veremez mi yahu bir ülkede.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.