Şimdi Ara

ryzen 5 3600 acayip ısınıyor [ÇÖZÜLDÜ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
425
Cevap
4
Favori
24.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bugün sistemi yeni topladım kend,m kurdum işlemci ryzen 5 3600 anakart asus prime x570-p aldım açarken işlemci 4 yerine 8 pin takın uyarısı verdi taktım bilgisayar acayip ısınıyor bilgisayarı açtım ve forumdayım işlemcim 75 80 derecelere çıkıyor oyun açılınca 2 dakika sonra sıcaklıktan bilgisyar kendini kapatıyor kasada bir önde bir de arkada olmak üzere 2 fan var ve işlemcide stok doğutucu kullanıyorum etkisi çok mu son olarak sizce 8 pin yerine 4 pin takayım mı lütfen yardımcı olun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disaccarry -- 20 Haziran 2020; 9:46:0 >



  • Akıllara zarar yorumlar serisi.
    AMD - Intel vs. alayının mühendislerinin topu gerizekalı zaten, hangi fan neye yeter hesap kitap yapmayı falan bilmiyorlar.

    65 Watt'lık işlemcide stok fan kullanarak, herhangi bir işlem yapmadan 90 derece görüyorsan ortada montaj sorunu vardır.
    100Watt üstünde çalışan tarihi eser AMD işlemciler stok fan ile 90 dereceyi görmezken bu işlemci nasıl görsün.

    90-100 derece birçok işlemcinin sistemi kapatması için sınır değer, stok falan ile istersen git 30$ lık çöplük kasa kullan yine de 90 derece falan göremezsin.
    Kimi stok soğutucuya laf atmış kimi kasaya laf atmış birkaç kişi hariç kimse çıkıpta dememiş ne olursa olsun boşta bu bilgisayar 90 dereceyi görmez göremez diye.
    Montajdan şüphelenmiyorsanız termal macun değiştirmeyi deneyin üzerinden çıkan macun iyidir ama paketleme hatası kurumuş özelliğini kaybetmiş olabilir.
    Undervolting yapmayınız.Bu işlemcilerin voltaj eğrisi eski cpu lardaki gibi değil.
    Vcore sabitlediğinizde cpu turbo core cıkmayacaktır. Çıksa bile stabil olmadığını göreceksiniz. Testlerde puanlar geriler ve testi tamamlasanız bile oyunlarda gözle görünür vdrop oluşuyor. Voltajı azaltıp llc actıgınızda vcore düşer fakat çekirdek voltajları sürekli llc devreye sokarak çekirdek başı voltaj miktarlarını 1,45 e kadar cıkartor. Başa cıkamadığı yerde de sistem shutdown olacaktır.

    Bu cpu nun 1,25 - 1,50 arasındaki tüm dalgalanmaları doğaldır. Bunu amd tarafı da belirtmiştir.

    Stok soğutucu da gayet yeterlidir. 75 dereceyi geçmemelidir. Eğer soğutucu montajından eminseniz cpu yu baska anakart üzerinde denemenizi öneririm.

    Hemen vazgeçmeyin. Overclock ve undervoltage işlerne girmeyiniz.
  • Soğutucuyu düzgün takamamışsındır. Tekrar monte et. Yine düşmezse biostan 4ghz 1.15v seviyesinden stabilite testleri yap. Voltaj düşmen getiyorsa düş yükseltmen gerekiyorsa yükselt. Eğer yükseltirken 1.225 seviyesini geçersen 4ghzden 3.9ghz in.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 80-90 derece kadar normalmiş, buradaki herkes öyle söylüyor. Ama rahatsızsanız bir kere montajın düzgünlüğünden emin olun sorun yoksa yapabileceğiniz iki şey var; biri voltaj ayarı çekmek(forumda konusu var) ikincisi kule tipi hava soğutucu almak.
  • Çok yüksek ihtimalle soğutucuyu doğru monte edemediniz.
    Gelen stok soğutucu yetersiz ve kötü.
    Kasa fanlarınız az. 1 egzoz fan yeterli olsa da hava alımı için tek fan az.
  • Equaties kullanıcısına yanıt
    soğutucuyu yanlış taktığımı düşünerek çıkardım tekrar taktım işlemcinin üzerine oturuyor 4 vidayı da sıktım ama çok sıkmadım sorunun soğutucu montemde olduğunu sanmıyorum.Sonra biostan asusun extra performans veren modunu akrif hale getirdiğimi hatırladım ve biostan kapattım.Şu an halen forumdayım arkada birşey açık değil ve 60 derece.Sorunu anlayamadım gitti.Yanlış birşey yaparak parçalara zarar vermek de istemiyorum yenisini alamam
  • brokengineer kullanıcısına yanıt
    voltaj değişikliklerini ve ghz düşürmeyi nasıl yapacağım hakkında bir fikrim yok Soğutucu düzgün taktım ancak masaüstünde 60 derece halen
  • disaccarry kullanıcısına yanıt
    Termal macunu kullandınız değil mi soğutucuyu takmadan ?
  • Equaties kullanıcısına yanıt
    termal macun almayı unuttum ama zaten stok soğutucunun üzerinde vardı
  • Equaties kullanıcısına yanıt
    işlemciyi iyice yerine koyduktan sonra soğutucuyu üzerine yerleştirip vidaladım soğutucunun işlemciye deyen tarafında termal macun vardı
  • önemli mi bilmiyorum ancak msi afterburner uygulamasından baştıgımda cpu1 cpu2 cpu3 cpu4 cpu5 cpu6 cpu7 cpu8 cpu9 cpu10 cpu11 ve cpu12 var bu etkiler mi
  • Stock soğutucu yetersiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Soğutucu montajından eminseniz kısa vadede çözüm voltaj düşürmek olacak. Onun haricinden kaliteli bir işlemci soğutucusu almalısınız. Kasanızdaki fan sayısı da yetersiz. Kasanızın marka modeli nedir?
  • Equaties kullanıcısına yanıt
    stok soğutucuyu yanlış montajladığımı nasıl anlarım?. kasa Sharkoon rgb lit 200 incehesap üzerinden aldım
  • yarın bilgisayarcıya göndermemde fayda olur mu masaüstünde 92 dereceyi gördü demin
  • Forumda herkes 80-90 dereceye kadar normal diyor. Daha serin çalışsın istiyorsanız 200tl civarında kule tipi soğutucular var onlardan bir tane alacaksınız.
  • .V. . kullanıcısına yanıt
    Forumda voltaj düşürme üzerine bir yazı var mı nasıl düşüreceğimi bilmiyorum ayrıca 80-90 derece civarı yük altında normal muhtemelen çünkü masaüstünde 92 derece hiç normal bir rakam değil oyuna girdiğimde kapanıyor bilgisayar
  • disaccarry kullanıcısına yanıt
    dibine kadar sık vidaları kırt kırt sesi gelcek
  • disaccarry kullanıcısına yanıt
    Boşta 92 derece montajda problem olabilir, bir anormallik var. Ayrıca fazla abanma vidalara inan fark etmez, ben kule soğutucuyu işlemcinin üzerine koyuyorum yine alıyor sıcağı, fazla sıkıp diş attırma sonra.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .V. -- 3 Haziran 2020; 22:16:51 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: disaccarry

    stok soğutucuyu yanlış montajladığımı nasıl anlarım?. kasa Sharkoon rgb lit 200 incehesap üzerinden aldım
    Vidaların hepsi olması gerektiği yere oturuyorsa montaj doğrudur büyük ihtimalle. İşlemciyi almadan keşke araştırsaymışsınız. Güçlü bir işlemci alıyorsunuz fakat stok soğutucusunun yetersiz, kasanın soğutmasının berbat olduğunu bilmiyorsunuz. Serin bir ortam için kasanın önünde sağlam fanlarla beraber tempered glass değil mesh panel gerekli ki hava alabilsin. (Üst düzey malzeme kalitesindeki kasaları saymıyorum, önü kapalı olup çok iyi soğutma sağlayan kasalar da mevcut fakat pahalı). Sağlam bir işlemci soğutucusu alın, o zamana kadar işlemci voltajlarını düşürün. O kasadan da çok bir performans beklemeyin derim.

    Edit: Ve üstteki arkadaşların dediği gibi stok soğutucunun vidalarını tam sıkın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Equaties -- 3 Haziran 2020; 23:16:5 >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.