Şimdi Ara

Ryzen 5 2600 restart ani ısınma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
1.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar bende daha 1 hafta oldu olmadı yeni sistem topladım
    anakart msi b450a pro
    ryzen 5 2600
    corsair lp 3000 8 gb
    ocz zs 750w
    rx 580 4 gb
    (overclock falan yapmadım stok denedim) sıkıntım şu prime 95 testinde stok halinde sorun yoktu lakin aida 64 strest testi yapana kadar ilk 2 kez restart attı pc 60 derecelerde sonra baktımki 60 dereceden anlık 70 e yükselip geri 60 a düşüyor 63 den 73 e zıplayıp geri düşüyor boşta 38 bazen boştaykende 38 den 48 olup yavaş yavaş düşüyor birde restart atmadan önce herşe donuyor mouse vs gidiyor sorun ne olabilir yabancı forumlarda gordum bu problemi galiba ama tam anlamadım yardımcı olursanız sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3BCB75913 -- 9 Temmuz 2019; 14:12:21 >

sorun ortadan kalkıcaktır muhtemelen.
    kolay gelsin.
    İNTEL ALDER LAKE CORE İ7 13700KF all p-core 5.5 GHZ- all e-core 4.3 ghz-ring x45-PALIT GeForce RTX 4080 GameRock OC-MSI MPG Z690 EDGE WIFI DDR4- GSKILL 32GB (2x16GB) TRIDENT Z DDR4 4400MHz CL19 1.5V Dual Kit RGB LED-THERMALTAKE 500 BEYAZ 3X TEMPERED GLASS PENCERELİ GAMING KASA-AeroCool Miragel360,su soğutma CPU,TDP 550 W-CORSAİR AX12000i-LG UltraGear 32GP850-B 31.5″ 1ms FreeSync Premium-G-SYNC IPS QHD Gaming (Oyuncu) Monitörü -165hz-o.c 180hz-8-10 bit-Samsung 980 pro 2tb- WD_Black SN770 1TB NVMe - Samsung 970 Evo Plus 1TB -WD Elements 6TB 3.5" USB 3.0-WD 3.5 2TB Caviar Blue-Cooler Master SK652 Red Switch Low Profile Mekanik Rgb Türkçe Oyuncu Klavyesi Beyaz-SteelSeries Rival 5 Destiny 2 Edition Gaming Mouse Beyaz - EPOS Sennheiser GSP 301 Beyaz-Creative Sound Blaster Zx- 11 adet SilverStone Air Blazer 120RW ARGB LED 12cm 94CFM Yüksek Hava Akışlı 2200RPM Kasa Fanı + 5 adet Arctic BioniX P120 PWM PST 12cm Kırmızı/Siyah Gaming Kasa Fanı
  • Voltaj otodamı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Anakartin biosunu güncelleyip.

Rami 2. Slota takip default hizinda a-xmp açmadan ve gameboost açmadan denermisiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 9 Temmuz 2019; 15:48:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • herşey otodaydı bugün corsair lp 8 gb ram daha geldi 16 ya çıktıgında bi deniyim dedim kararlılık testlerini bunlarla karşılaştım arkadaştan kingston predator 3200 kiti denedim aynı sorun psu değiştirdim aynı sorun Core Performance Boost bunu kapattığımda sorun çözülüyor ama performanstan kaybediyorum doğal olarak

Orijinalden alıntı: Mark Selby

Voltaj otodamı
    evet otoda

Orijinalden alıntı: SaLVaToRe_V

oyunlarda aynı olay varmı ?
    klasık msi anakart vakası. haddınden fazla işlemciye voltaj veriyor ısınıyor ve restart edıyıor bu kadr basıt.
    amd cı arkadaşlara sorun işlemcinize ait stok voltajı ona gore biosa girip manuel voltajı ekndınız ayarlayın.
    sorun ortadan kalkıcaktır muhtemelen.
    kolay gelsin.
    oyunlarda cs go ve pubg denedim başıma gelmedi daha 3 gün oldu alalı sistemi farklı oyunlar deniyemedim Core Performance Boost bunu kapatınca sorun çözülüyor ama açınca 38 dereceden 48 e fırlıyor sonra 38 e geri düşüyor ve en kötüsü aida 64 kararlılık testinde Core Performance Boost açıkken daha 1. dakikayı goremeden 60 derecede donup restart atıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3BCB75913 -- 9 Temmuz 2019; 19:52:13 >
  • Biostaki veya msi programındaki msi gaming boostsa core perfomance boost dediğin onun stabil çalışma garantisi yok zaten stabil çalışmıyor PBO default olarak aktiftir işlemci kendisi fabrika ayarlarına göre overclock yapar veya hızı düşürür anlık olarak.

O bir sorun değil yani .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 9 Temmuz 2019; 19:58:55 >
  • Anladım ama böyle olmaması gerek ben overclock işlerini 10 seneye dayalı ellemeyen adam 4 saatte araştırma yaparak yeniden öğrendim hiç bilişim bilgisi olmayan adam bu sorunla karşılaşırsa yazık olucak mesela o adama şuanki durum cinebench r20 çoklu çekirdekte 2859 tekli 391 1.1312 v 3.8 ghz hyper t4 ile aida 64 stress test ile 5 saatlik stabil 60 derecede ama şu ani ısı artışları yüzünden 60 dan 72 ye zıplamalar falan 60 dan 67 ye zıplamalar bunlar bu serilerde olabiliyormuş başka konulara baktıgımdada o zaman benim gerçek sıcaklık nedir onu nerden bulabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3BCB75913 -- 10 Temmuz 2019; 18:33:1 >
  • Hazır konusu da açılmışken ben de buradan kısa yoldan bir şey soracağım. Msi B450 Gaming Plus anakartım var, R5 2600 işlemci için BIOS'ta voltaj 1.25V gözüküyor. Bu voltaj aralığı sağlıklımıdır ? OC ile işim yok.

İkincisi BIOS'ta ram voltajı 1.364 gözüküyordu. Ben de ramlerin kutusundan baktım GSkill RipjawV 3000Mhz DDR4 ram için voltaj 1.35V gözüküyordu, bunu manuel olarak girdim doğru yaptım mı sizce ? kısa bir cevap yazarsanız sevinirim. Teşekkürler şimdiden
  • Sorunum Devam ediyor başka psu denedim kararlılık testinde donup restart atıyor yine arkadaştan b450 tomahawk anakartı aldım ondada aynısını yapıyor ramlerde sorun olabilirmi corsair vengeance lp 3000 mhz cl 16 2x8 ram var xmp 2933 olarak seçiyorum bugün hem kararlılık testinde yapıyordu cs go da yapmıyordu 7 days to die gireyim dedim 10. dakikada donma restart. Olay görüntüleyicisindeki hata bu
    Ryzen 5 2600 restart ani ısınma sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3BCB75913 -- 15 Temmuz 2019; 20:26:42 >

• Anakarttan işlemciye overclock yapma biosu fabrikaya ayarlarına döndür. Rame de bir şey yapma bir de öyle dene.

İşlemci stok hızda benchmarklarda max 79-80 derece görür oyunda 60-70 max, böyleyse sende de sorun işlemci de değil. Eğer böyle değilse otomatik voltaj fazla veriyordur. Bununla ilgili bilgilendirici konular var.

Eğer ramden ise sorun o konuya vakıf değilim arkadaşlar yardımcı olur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.