Şimdi Ara

Ryzen 5 2600 Hata ve Reset Problemi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
2.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mukarnas

Bu mesaj silindi.
    BIOS son sürümü dün gece kurdum ama deneme fırsatım olmadı düzelip düzelmediğini işte oldugum için oturamadım daha bilgisayara bu gece deneme yapacam düzelme yoksa burda söylenilenleri yapacam
  • quote:

Bu mesaj silindi.
    merhaba şuan için bi sıkıntı gözükmüyor yaptığım tek şey BIOS güncellemek şuan için zaten son sürümün önceki vardı neden böyle yaptı anlamadım kesin çözüldü mü bilmiyorum ama şuan çözülmüş gibi duruyor ilgin ve alakan için ayrıca teşekkür ederim.. tabiki bütün yardımcı olmak isteyen arkadaşlara teşekkürler :)
  • arkadaşlar sorun devam ediyor BIOS güncellemesi işe yaramadı.

mecburen aşağıdaki yöntemleri deniyecem

1. -Gardiyan- hocanin dedigi sekilde ram dizilimini yap.
    2. hizini 2133mhz veya 2666mhz default hangisi ise ona al, baska ayar yaptin mi bilmiyorum. biosu default yap gitsin olmadi.
    3. mediacreationtools ile en son windows sürümünü usb ye kur ve formatla, bütün önemli dosyalarini yedekle, kayip olmasin.
    4. formattan sonra 2133mhz/2666mhz ile takil biraz bak bakalim bir sorun olacak mi? sorun yok mu? o zaman 5. adim.
    5. hizini xmp ile 2933mhz yine cikart ve tekrar kontrol et sorun var mi? sorun yoksa devam! sorun varsa 6.adim.
    6. 2133mhz/2666mhz de sorun olmayip, 2933mhz de oluyorsa yeni bios u beklemek zorunda kalabilirsin yada ram ile alakali bir uyumsuzluk olabilir yada ramlerde bir ariza olabilir. Umariz 6. adima gerek kalmadan cözülür.
  • imzamdaki sistemde ilk aldığım zaman donma sorunu oluyordu.
    bios güncelleme ve son windows sürümü ile şu an sorunsuz.
    ramde 3000 mhz de..
  • quote:

Bu mesaj silindi.
    evet yine olmadı RAM dizilimi uygun durumda şuan zaten ilk baş format atıp deneme yapacam son sürümü kurcam inşallah çözülür yoksa diğer yöntemlere yönelcem hepsi olmadı diyelim mecburen PSU kaynaklı diyip onu değiştirip deniyecem
  • quote:

Orijinalden alıntı: forvet09

imzamdaki sistemde ilk aldığım zaman donma sorunu oluyordu.
    bios güncelleme ve son windows sürümü ile şu an sorunsuz.
    ramde 3000 mhz de..
    şuan bende o çözümü yapmaya çalışıyorum inşallah işe yarar diğer yöntemlere gerek kalmaz
  • Windows 10'da " Windows Memory Diagnostics " diye bir tool var. Ramleri 3000mhz iken o şekilde bir test eder misiniz ?

Test bitene kadar " no problems detected " diyorsa ramler sağlam demektir. Eğer " hardware problems were detected " diyip testi sonlandıramaz ise bilin ki ramler sıkıntılı.

Aynısı Ryzen5 2600'lü sistemi topladığım gün başıma geldi, ertesi günü değişim talep ettim ve değiştirildi ramler.

Bu arada MSI kendi anakart kitabında bana kullandığım B450 Gaming Plus anakart için ilk ram'i kırmıxı renge takın diyordu. Meğerse önce o slotlar sonra siyahlar imiş. Belli ki adamların bir bildiği var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Soğutma Şeysi -- 10 Nisan 2019; 14:9:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Soğutma Şeysi

Windows 10'da " Windows Memory Diagnostics " diye bir tool var. Ramleri 3000mhz iken o şekilde bir test eder misiniz ?

Test bitene kadar " no problems detected " diyorsa ramler sağlam demektir. Eğer " hardware problems were detected " diyip testi sonlandıramaz ise bilin ki ramler sıkıntılı.

Aynısı Ryzen5 2600'lü sistemi topladığım gün başıma geldi, ertesi günü değişim talep ettim ve değiştirildi ramler.

Bu arada MSI kendi anakart kitabında bana kullandığım B450 Gaming Plus anakart için ilk ram'i kırmıxı renge takın diyordu. Meğerse önce o slotlar sonra siyahlar imiş. Belli ki adamların bir bildiği var.
    şuan pc ye format attım ama çözülmedi gibime geldi test ediyorum...

gece RAM testinide yaparım bide ona bakmış olalım

• merhabalar

RAM arızası çıkmadı onnuda es geçtik

BIOS sıfırlama yaptım default ayarlarda 2133 olarak kullanıyorum biraz zorladım makineyi daha bi sıkıntı gözükmüyor inşallah bu sefer düzeldi diyebilecem 2133 olarak kullanayım biraz sıkıntı yaratmazsa kademe kademe yükseltirim artık napalım :)
  • Cartmen kullanıcısına yanıt
    Sorun psu hocam high powerin böyle sorunları var

• BIOS resetleme ve 2133 RAM ayarlarından sonra problem şuan çözüldü 2-3 gündür kullanıyorum her hangi bir problem yok fakat anlamadığım neden 2933 RAM de böyle bi sıkıntı yaşattı veya şuan çeksem sıkıntı yaratır mı BIOS ta başka bi sıkıntı mı vardı acaba ne diyorsunuz ?
  • Cartmen kullanıcısına yanıt
    merhaba bios update yaparken eger cipset sürücüsünü kurmadan bios attıysanız bu tarz bios hatalrı ve ram ataları almanız normaldir 2x8 ise ramler tek birini takıp 3000 mhz olan kendi hızına al sonra çıakr diger rami tak 3000 e al ramleri test et sonra dual olarak tak sorun yapmıcaktır tabi parçaları dogru taktıgından emin ol mesala işlemci fanı tam oturmamış olabilir parçaların tam oturduguna emin ol
  • asko56 kullanıcısına yanıt
    tamamdır ustam yapayım dediğin gibi sağolasın
  • Rennes10 R kullanıcısına yanıt
    Bugün RAM hızını bi tık yükseltmeyi düşünüyorum kademe kademe yükseltcem artık napalım

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.