Şimdi Ara

Ryzen 5 2600 Hata ve Reset Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
49
Cevap
1
Favori
2.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yaklaşık 1.5 Ay Topladıgım Bilgisayarım Durduk Yere Donuyor Ve Reset Atıyor Geri Açılmıyor Tekrar Kendim Reset Atınca Açılıyor Kapandıgı Zaman Anakarttın Üzerinde İşlemci Ledi Yanıyor Bunun Sebebi Sizce Nedir ?

Sistem:
    Msı B450 Tomahawk
    Ryzen 5 2600
    Msı Rx 580 Armor
    Corsair 8x2=16 gb 3000 Mhz Ram
    High Power 700W PSU

• merhaba şuan için bi sıkıntı gözükmüyor yaptığım tek şey BIOS güncellemek şuan için zaten son sürümün önceki vardı neden böyle yaptı anlamadım kesin çözüldü mü bilmiyorum ama şuan çözülmüş gibi duruyor ilgin ve alakan için ayrıca teşekkür ederim.. tabiki bütün yardımcı olmak isteyen arkadaşlara teşekkürler :)
  • farklı bir psu ile dene dostum birde bios un güncelmi kontrol et
  • Afacan Dennis kullanıcısına yanıt
    son güncellemesini şimdi yaptım sen deyince bi önceki sürüm vardı biraz böyle kullanayım yine aynı sorun olur farklı bi psu ile denerim dostum sağolasın
  • Cartmen kullanıcısına yanıt
    genelde bu reset sorunları psu kaynaklı oluyor reset atar kapanır yük altındayken pc reset kapanma gibi şeyler gösterir sonucu buraya yazarsan sevinirim dostum kolay gelsin
  • Kullandığın sistem forumda çokça tavsiye edilen parçalardan oluşuyor. Highpower da bildiğim kadarıyla kaliteli bir marka. Sorunun kaynağını buraya muhakkak yazın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mis gibi sistem fakat psu kaynaklı olduğunu düşünüyorum bende de donma, atma vs oluyordu psu değiştirince düzeldi.
  • arkadaşlar şimdi psu sorunlu mudur garantiye göndereyim mi ? yoksa psu nun modelinde mi sıkıntı vardır direk model mi değiştireyim ne diyorsun ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cartmen kullanıcısına yanıt
    Emaneten başka psu bulup sistemi onunla test ederseniz daha garanti olur.

• Dolphin/Lion kullanıcısına yanıt
    400 veya 500 w psu çalıştırır mı sistemi sıkıntı yapar mı elimde bi tane yedek var deniyeyim mi onunla
  • 500W olan düzgünse sıkıntı olmaz hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rennes10

Bu mesaj silindi.
    RAM hızı şuan 2933 te onu 2800 e çekeyim mi sizce ramlar 3000 mhz
  • Öncelikle ram sıralamanızda önemli altaki resimdeki gibi tek kullanacaksanız A2 çift kullanacaksanız A2, B2 slotlarını kullanmanız gerekiyor.

Ryzen 5 2600 Hata ve Reset Problemi

Sorun devam ediyorsa biosu sıfırlayıp ramları standart hızları 2133mhz de deneyin hocam önce tek olarak sonra çift olarak. Bios sıfırlamak için sistemde tuş veya jumper yoksa bios pilini çıkartarak sıfırlayabilirsiniz. Bunun için öncelikle gücü kapatın sonra bios pilini çıkartın 15-20 sn bekledikten sonra pili geri takın. Sistem açıldığında biosa girip saat tarih ayarlarını tekrar yapın eğer yine sorun devam ediyor ise güç kaynağını da farklı bir güç kaynağı ile deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Gardiyan- -- 5 Nisan 2019; 14:15:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mukarnas

Bu mesaj silindi.
    PSU sıfır kapalı kutu geldi jelatinleri ben söktüm ondan yana bi sıkıntımız yok hihg power 700 w 80+ PSU kullanıyorum kurulu sistem win 10 son sürüm diye biliyorum eve geçtiğimde tekrardan bakarım güncel değilse güncel sürümü kurarım cipset driverıda kurulu driver eksiği yok ram dizilimde 1-3 olarak taktım ondan yapar mı bilmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Gardiyan-

Öncelikle ram sıralamanızda önemli altaki resimdeki gibi tek kullanacaksanız A2 çift kullanacaksanız A2, B2 slotlarını kullanmanız gerekiyor.

Sorun devam ediyorsa biosu sıfırlayıp ramları standart hızları 2133mhz de deneyin hocam önce tek olarak sonra çift olarak. Bios sıfırlamak için sistemde tuş veya jumper yoksa bios pilini çıkartarak sıfırlayabilirsiniz. Bunun için öncelikle gücü kapatın sonra bios pilini çıkartın 15-20 sn bekledikten sonra pili geri takın. Sistem açıldığında biosa girip saat tarih ayarlarını tekrar yapın eğer yine sorun devam ediyor ise güç kaynağını da farklı bir güç kaynağı ile deneyin.
    RAM sıralaması olarak 1-3 yaptım diye biliyorum ama 2-4 te olabilir yani bildiğim kadarıyla olması gerektiği gibi gözüküyor ama RAM hızını 2933 yaptım onu normal 2133 e mi çekeyim yoksa 2800 e mi onu bilemedim bilgi verirseniz sevinirim

• quote:

Bu mesaj silindi.
    dediklerini akşam uygulayacam inşallah düzelir

RAM model
    Corsair Vengeance LPX 8GB DDR4 3000MHz CMK8GX4M1D3000C16 RAM
  • quote:

Bu mesaj silindi.
    inşallah bugun dediklerinizi yaparım ve 1-2 güne sonuçtan haberdar ederim sizi
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.