Şimdi Ara

Ryzen 5 1400 sistem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, bir süredir kuracağım sistem hakkında araştırmalar yaptım ve kafamda bu parçaları almak var. Parçaları farklı yerlerden teker teker alacağım yani hangisi nerede ucuzsa. Şuan Ryzen 5 1400 aldım.

-AMD Ryzen 5 1400 Soket AM4 3.2GHz 10MB Önbellek 65W 4 Çekirdek İşlemci (Alındı 575TL)

-Asus PRIME B350M-K AMD Çipset B350 Soket AM4 DDR4 3200MHz VGA DVI USB 3.0 M.2 Anakart

-G.SKILL 8GB Ripjaws V Kırmızı DDR4 3000Mhz CL15 Single Kit Ram

-Bütçe dahilinde 1060 3gb ya da 6gb (Önerilere açık)

-Seagate Barracuda 3.5" 1TB Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk(Önerilere açık)

-https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=9174 (PHANTEKS P300 alındı 400TL)

-Monitör 1080p hdmi girişli 1-5ms 21.5 monitör düşünüyorum. (Önerilere açık)

Bütçem işlemci hariç 3000TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sawyer258 -- 27 Aralık 2017; 17:32:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bence günümüz ve ileriye dönük olarak ram 16 gb olmalı size tavsiyem bu yönde artık 8 gb ile pek rahat edebileceğinizi düşünmüyorum ekran kartı olarak bence doğru yoldasınız amd tarafını düşünmeyin derim tabiki düşeş bulunmadığı sürece

• quote:

Orijinalden alıntı: Kultanarz

Bence günümüz ve ileriye dönük olarak ram 16 gb olmalı size tavsiyem bu yönde artık 8 gb ile pek rahat edebileceğinizi düşünmüyorum ekran kartı olarak bence doğru yoldasınız amd tarafını düşünmeyin derim tabiki düşeş bulunmadığı sürece

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Evet, hem 8gb ram az hem de tek kanal olması benim için eksi bir durum fakat ram ve ssd sonradan para buldukça eklemeyi düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Sawyer258

quote:

Bence günümüz ve ileriye dönük olarak ram 16 gb olmalı size tavsiyem bu yönde artık 8 gb ile pek rahat edebileceğinizi düşünmüyorum ekran kartı olarak bence doğru yoldasınız amd tarafını düşünmeyin derim tabiki düşeş bulunmadığı sürece

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Evet, hem 8gb ram az hem de tek kanal olması benim için eksi bir durum fakat ram ve ssd sonradan para buldukça eklemeyi düşünüyorum

Sonradan Ssd ekleyeceksen m2 almanı söylememe gerek bile olduğunu düşünmüyorum sistem gözüme gayet iyi gibi geldi sonradan yapacağın 1 2 eklemeyle canavar olur sana tek söylebileceğim şey Gigabyte anakartlara biraz daha göz gezdirmen şahsım adına konuşuyorum asusun yeni nesil anakartları işim dolayısıyla elime çok geçiyor eskisi kadar özen gösterdiğini düşünmüyorum strix serileri hariç msı ve Gigabyte fiyat performans olarak 1 adım öndeler asus üst seviyelere oynuyor yeni nesilde

• ufak bir ekleme yapayım güç kaynağı sormuşsun çok kaliteli bir kasa almadığın sürece alıcağın kasaların içindekilerin güç kaynaklarına güvenip bir sistem kurulmaz.
    Bu işi bilen kimsede zaten sana tavsiye etmez bunu 80 plus sertifikası olan bir güç kaynağı kullanmalısın
  • quote:

ufak bir ekleme yapayım güç kaynağı sormuşsun çok kaliteli bir kasa almadığın sürece alıcağın kasaların içindekilerin güç kaynaklarına güvenip bir sistem kurulmaz.
    Bu işi bilen kimsede zaten sana tavsiye etmez bunu 80 plus sertifikası olan bir güç kaynağı kullanmalısın

Mesela kasayı ucuz ve pencereli ledli olanlardan alsak ve 80+ psu taksak herhangi bir sorun olur mu ? Bir de kasa büyüklüğü mATX mi olacak ?

• quote:

quote:

ufak bir ekleme yapayım güç kaynağı sormuşsun çok kaliteli bir kasa almadığın sürece alıcağın kasaların içindekilerin güç kaynaklarına güvenip bir sistem kurulmaz.

Mesela kasayı ucuz ve pencereli ledli olanlardan alsak ve 80+ psu taksak herhangi bir sorun olur mu ? Bir de kasa büyüklüğü mATX mi olacak ?

Herhangi bir sorun olmaz olması gereken o
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1.Kasa ve Psu ayrı alın bence.Ben power boostun 5 fanlı kasasnını aldım çok memnunum.Kasada bence marka önemli değil.
    2.Atx ve matx anakarta uygun olan kasalardan alabilirsin.
    3.Bence tek fanlı 1060 alma.DAha çok ısınır.Ömrü kısalır.
    4.Bence ÇİFT FANLI 1060 6GB almaya bak.
    5.Monitörde dönüştürücü kullanma.Çeşitli sıkıntılar oluyor.En az dvı girişi olan monitör al.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ydagli42

1.Kasa ve Psu ayrı alın bence.Ben power boostun 5 fanlı kasasnını aldım çok memnunum.Kasada bence marka önemli değil.
    2.Atx ve matx anakarta uygun olan kasalardan alabilirsin.
    3.Bence tek fanlı 1060 alma.DAha çok ısınır.Ömrü kısalır.
    4.Bence ÇİFT FANLI 1060 6GB almaya bak.
    5.Monitörde dönüştürücü kullanma.Çeşitli sıkıntılar oluyor.En az dvı girişi olan monitör al.

Hocam değerli fikirleriniz için teşekkürler, sizin kasanın modelini atar mısınız ?

• İlla tek fanli 6gb ve 3gb olacaksa yine 6gb olani al.

• Sawyer258 kullanıcısına yanıt
    BOOST Royal VK-G1004S Mid Tower Gaming Kasa 6xLed Fan + USB3.0 + Pencereli
  • 1060 3GB ve 6GB arasında %10 performans farkı var + olarak bazı oyunlarda ki bellek yetersizliği yüzünden oluşacak performans kayıpları da cabası fakat 1060 3GB ile 6GB arasında 300 liradan fazla fark vars kesinlikle 6GB almaya değmez. Forumda görüyorum bazen 1600-1700 liraya GTX1060 6GB strix, gaming-x gibi modelleri alanlar var bu fiyatlar 1060 için aşırı derece uçuk hatta uçuk ötesi fiyatlar 3 ay önce 1600 liraya GTX1070 Zotac mini modelini almıştım çift fanlı şimdi millet aynı fiyatlara 1060 peşinde koşuyor gerçekten yazık.

Amazon.de den alın mutlaka TR den kazık yemeyin

Çift fan tek fan olayına gelecek olursak soğutması iyi bir model alırsanız OC imkanınız artar. Şuan GTX1060 Palit jetstream modelini kullanıyorum OC ile oyunlarda 2050mhz çalışıyor bu da stok 1060 göre ortalama %10-15 performans artışı demek ve oyununa göre en yüksek gördüğüm sıcaklık 73-74 derece.

• quote:

Orijinalden alıntı: PatlıcanMusakso

1060 3GB ve 6GB arasında %10 performans farkı var + olarak bazı oyunlarda ki bellek yetersizliği yüzünden oluşacak performans kayıpları da cabası fakat 1060 3GB ile 6GB arasında 300 liradan fazla fark vars kesinlikle 6GB almaya değmez. Forumda görüyorum bazen 1600-1700 liraya GTX1060 6GB strix, gaming-x gibi modelleri alanlar var bu fiyatlar 1060 için aşırı derece uçuk hatta uçuk ötesi fiyatlar 3 ay önce 1600 liraya GTX1070 Zotac mini modelini almıştım çift fanlı şimdi millet aynı fiyatlara 1060 peşinde koşuyor gerçekten yazık.

Çift fan tek fan olayına gelecek olursak soğutması iyi bir model alırsanız OC imkanınız artar. Şuan GTX1060 Palit jetstream modelini kullanıyorum OC ile oyunlarda 2050mhz çalışıyor bu da stok 1060 göre ortalama %10-15 performans artışı demek ve oyununa göre en yüksek gördüğüm sıcaklık 73-74 derece.

Yaklaşık 1 aydır 1060 3gb ve 6gb ikilemini araştırıyorum ve gerçekten gördüğüm en mantıklı yorum bu oldu. Taksitle almaktan yanayım ama güzel bir 1060 6gb modeli alırsak ne kadara malolur ve ne kadar sürede gelir bilmiyorum aydınlatırsanız çok memnun olurum.

Eğer Türkiye’den alırsam 3gb için şu üç modeli düşündüm;

1)http://www.vatanbilgisayar.com/msi-gtx1060-3gb-oc-gddr5-192bit-nvidia-geforce-dx12-ekran-karti.html

2)http://www.vatanbilgisayar.com/msi-gtx1060-gaming-x-3gb-gddr5-192bit-nvidia-geforce-dx12-ekran-karti.html

3)http://www.vatanbilgisayar.com/asus-gtx1060-gddr5-3gb-192bit-nvidia-dual-geforce-dx12-ekran-karti.html

Aralarındaki 80-100 lira farka değer mi ?

• 3 GB VRAM li olanı almayın kesinlikle 70 pfs de oynarken 30 a düşer anlık ya da shutter yersiniz aglarsiniz 0 sistemle

Kesinlikle 6 GB olanı alınmalı.

Sistem fena değil

Ram için acele etme 2. Elden filan bulursun bir tane daha.. ya da 4 GB takarsan 12 olur rahatlar vs.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: PatlıcanMusakso

1060 3GB ve 6GB arasında %10 performans farkı var + olarak bazı oyunlarda ki bellek yetersizliği yüzünden oluşacak performans kayıpları da cabası fakat 1060 3GB ile 6GB arasında 300 liradan fazla fark vars kesinlikle 6GB almaya değmez. Forumda görüyorum bazen 1600-1700 liraya GTX1060 6GB strix, gaming-x gibi modelleri alanlar var bu fiyatlar 1060 için aşırı derece uçuk hatta uçuk ötesi fiyatlar 3 ay önce 1600 liraya GTX1070 Zotac mini modelini almıştım çift fanlı şimdi millet aynı fiyatlara 1060 peşinde koşuyor gerçekten yazık.

Yaklaşık 1 aydır 1060 3gb ve 6gb ikilemini araştırıyorum ve gerçekten gördüğüm en mantıklı yorum bu oldu. Taksitle almaktan yanayım ama güzel bir 1060 6gb modeli alırsak ne kadara malolur ve ne kadar sürede gelir bilmiyorum aydınlatırsanız çok memnun olurum.

Eğer Türkiye’den alırsam 3gb için şu üç modeli düşündüm;

1)http://www.vatanbilgisayar.com/msi-gtx1060-3gb-oc-gddr5-192bit-nvidia-geforce-dx12-ekran-karti.html

2)http://www.vatanbilgisayar.com/msi-gtx1060-gaming-x-3gb-gddr5-192bit-nvidia-geforce-dx12-ekran-karti.html

3)http://www.vatanbilgisayar.com/asus-gtx1060-gddr5-3gb-192bit-nvidia-dual-geforce-dx12-ekran-karti.html

Aralarındaki 80-100 lira farka değer mi ?

Amazon.de den alınan kartlar ortalama 9-10 günde elinizde olur daha uzun sürmez. Ayrıca taksit olayı da bankanızla alakalı görüşün detaylı bilgi versinler bazı kartlar ufak farklarla yurtdışı alışverişlerine taksit imkanı sunuyor.

Ayrıca şuan fiyat ve kalite olarak alınabilecek en iyi modellerden biri Zotac GTX1060 6GB AMP. Her şey dahil toplam 285€ ya geliyor ayağınıza kadar o da ortalama 1290-1300 TL eder. TR den 3GB gaming-x e 1200+ vermektense 1300 liraya AMP 6GB almak çok çok daha mantıklı bir hareket olur ki millet 3GB yerine 6GB almak için 400 TL fark veriyor TR de.

https://www.amazon.de/gp/product/B01I5O5AP2/ref=ox_sc_sfl_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=A3JWKAKR8XB7XF

İlla da TR den alıcam diyorsanız bu 3 karttan gaming-x alınır tabi ki soğutması diğer armor ve dual modeline göre çok daha iyidir fakat 1200 lira 3 GB 1060 için fazlasıyla düşündürücü.

• Bellekte tek kanal tercihinizi, 1400 işlemcisiyle birleştirmekle iyi etmişsiniz ne de olsa işlemcinin tek L3-bellek veriyolu açık olduğundan; ancak bellek modelini kötü seçmişsiniz. AMD 'AMP' özelliği olmayan belleklerin varsayılmış hızlarda testi geçmesi bile sizin için bir mevzu olacakken paranızı çöpe atmayın derim.
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Hocam tamamen önerilere açığım. Tavsiyelerinizi bekliyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.