Şimdi Ara

Ryzen 2600 + RX 580 8 Gb Sistem uyumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar arkadaşlar yeni sistem toplama planım var ve böyle bir sistem topladım monitor dahil. Bir sıkıntı yaşar mıyım bu sistemle ? Uyum sorunu vs. ? Ryzen 2600 + RX 580 8 Gb Sistem uyumu
    www.qpbilisim.com.tr
    Phanteks Eclipse P350X Temperli Cam Mid Tower ATX RGB Bilgisayar Kasası
    https://www.qpbilisim.com.tr/phanteks-eclipse-p350x-siyah-bilgisayar-kasasi

Toplamda 8100 gibi birşey tutuyor. Görünümü önemli olsun dedim 300 TL fazla verip. Ramin xmp performansı kötü denilmiş corsair rgb pro ile değişmeli miyim ? OC gibi bir düşüncem yok bu arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheBrandy -- 20 Kasım 2018; 23:56:24 >

• 1.550 TL'ye de Sapphire RX580 8GB vga var, arada ki farkı vermeye değmez.

900 TL'ye 3000MHz 16gb Corsair ya da GSkill ram alınabiliyor, 200mhz için fazladan vereceğin fiyata değecek bir fark olmaz.

Anakartı MSI B450M PRO-VDH ile değiştirmen iyi olur, en azından üzerinde soğutucusu da olsun.

Kasa ve psu güzel ancak f/p olarak bakınca pahalı oluyor, tabi zevk meselesi olunca kasaya çok yorum yapmıyorum genel olarak.
    || Asus Tuf Gaming Z590 Plus Wifi || Intel i9-10850K @ 48/45@1.2v || Corsair H100i 240mm || Corsair Dominator Platinum 32GB 3200MHz CL16 || Asus Tuf RTX3060 V2 Gaming || 2x SanDisk Ultra 1TB NVMe ||
    || Corsair RM 750x Gold || Corsair 4000X iCUE with Commander Pro || Asus Tuf VG279Q1R || Logitech Z-2300 2.1 || Asus Rog Chakram X Origin || Asus Rog Strix Scope II 96 || Seagate STEL6000200 || Schneider BVX 1200VA UPS ||
  • LEON-X kullanıcısına yanıt
    msi bazooka hakkında ne düşünüyorsunuz? 615 Tl oda, kasa mystic light desteklediği için ona çıkmayı düşündüm. Aslında black fridayde sağlam bir indirim bekliyorum ondan hbden topladım. Eğer hayal kırıklığı bir indirim olursa kasayı da psu dahil f/p a dönüştürürüm ve ayrı sitelerden toplarım sanırım bu sistemi. Bu rami seçme nedenimde 2 tane ekstra demo koymuşlar içerisine rgbli. Biraz göze hoş gözüksün de istemiyorum değil açıkcası. Bazooka ya geçmem sonrası bir sorun yaşar mıyım sizce?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Black Friday'de tekrar indirime girebilir.

Yerinde olsam şu değişiklikleri yaparım.

Anakartı MSI B450 GAMING PLUS modeline çevirirdim. +200 TL

Ram'i aşağıdaki linktekine çevirirdim. -159 TL (3200-3000 mhz farkının çok fazla etki etmediğini gördüm, hatta ryzen 2600 ün 3000 mhz de daha verimli olduğunu gösteren videolar seyretmiştim)

https://www.itopya.com/adata-xpg-spectirix-d41-8gb-3000mhz-single-ddr4-cl16-rgb-red-pc-ram/

Ekran kartı -100 TL

https://www.itopya.com/msi-rx580-armor-8gb-gddr5-256bit-amd-radeon-dx12-ekran-karti/

Monitör olarak bunu düşünüyorum.
    https://www.itopya.com/aoc-24-c24g1-2xhdmi-dp-vga-144hz-1ms-freesync-full-hd-curved-gaming-monitor-/

bu arada şimdiden hayırlı olsun.

• Monitör olarak msi optix mag24c öneririm. Aynı fiyata curved ekran ve VA panel artıları var. Fiyatlar genel olarak biraz fazla gibi geldi bana. Hepsiburadadan topladığınız için olabilir. Herkesin dediği gibi Black fridayi beklemenizde yarar var. OC düşünmüyorum demeyin. AMD de oc bir opsiyon değil olmazsa olmazdır. Şimdi o ekran kartı için çok lazım olmayacaktır ama ileride bir gün oc yapacağınızı bilerek sistem toplayın.

// Dark N10 Kasa // Seasonic M12II-850 EVO Güç Kaynağı // Asus ROG Strix X370-F Gaming Anakart // AMD Ryzen 5 2600 @4.1GHz İşlemci // Lepa Aquachanger 120 İşlemci Soğutucusu // Kingston HyperX Fury 16GB (2x8GB) @2933MHz @CL14 Bellek // Asus ROG Strix GTX 1070 O8G Ekran Kartı // Corsair Force GT 120GB SSD // Western Digital Caviar Blue 1TB 7200 RPM HDD // Western Digital Elements Portable 2TB HDD // Windows 10 Single Language 64 Bit İşletim Sistemi // Asus VG248QE Monitör // Logitech G105 Klavye // Thermaltake Tt eSports Black Mouse // Steelseries Qck Mousepad // Logitech F710 Gamepad // Gamesir G4S Gamepad // Sony PlayStation Vita Slim v3.65 Henkaku // Samsung Galaxy S7 Edge // Sennheiser Momentum 2.0 Over-Ear Kulaklık // Dzat DF-10 In-Ear Kulaklık //
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • parc kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle değmez hangisi ucuz olursa onu alıcam. Tek + yönü metal kasaya sahip oluşu max 50 lira fazla olursa veririm

Anakartı b450m bazooka ya çevirdim. Gaming plusta sanırsam mystic light yok msi sitesinde göremedim. Msi armor ısınma sorunları yaşayacak gibime geliyor ya, hem de bu sapphire special editon en hızlı rx 580 hem de güzel bi görüntüye sahip. Ramleri 3000 e düşürebilirim tamamen indirim durumuna bağlı. Monitorde de tn panel düşünüyorum real input lag değerleri va da msi ın 17 mi ne olarak okudum biyerde korkuttu. En düşük xg2401/02 nin bu fiyat bandında ama tabii va kadar güzel bi ekran beklemiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheBrandy -- 21 Kasım 2018; 10:56:0 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Luke Neil -- 25 Ocak 2020; 1:17:34 >
    Doğru söylüyosunuz valla anakartı pek araştırmadan seçmiştim, birisi önermişti araştırmadım açıkcası. Anakart konusunda çok bilgim yok, mystic light olmadan kasadaki rgbyi destekleyecek mi? Yoksa mystic light sadece rgblerin uyumlu yanması olayı mı bunu bile bilmiyorum

• 8k biraz fazla gibi duruyor bu sistem için

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.