|
Bildirim
|
Stutter konusunda ben yardımcı olmak isterim size.
Benim hikayem de şöyle. 1 hafta öncesine kadar i7 4790K işlemci kullanıyordum, ekran kartım da GTX1660 Ti idi. Arkadaşım ile Anthem oynayalım, bitsin de kurtulalım modundaydık, daha 1 gün öncesine kadar tıkır tıkır işleyen sistem bir anda sanki salgın hastalık gibi, makine girdiğim her ama her oyunda micro stutter ve anlık freeze yani donmalar başladı. O kadar ama o kadar sinir bozucu. Önce Windows 10'u yeniden kurdum, en güncel sürücüler, güncel windows falan klasik şeylerin hepsini birebir yaptım yok, halen devam ediyordu. Oyun olarak zaten Konsol sisteme geçmiştim ama hatun çok istiyor şöyle güzel bir oyun PC'si diye yeniden PC toplamaya karar verdik, şöyle 1080p'de üzmeyecek bir şey. Her neyse Ryzen 5 2600, MSI B450 Gaming Plus ve G-Skill Ripjaw V 16GB (2x8( DDR4 3000 Mhz'li bir sistem topladık, Yine en güncel BIOS, en güncel sürücüler, güncel windows falan. M2 SSD, GTX 1660Ti ekran kartı, 80+ GOLD güç kaynağı... Rise of the Tomb Raider, AC: Origins, Battlefield 5, Battlefront 2 bildiğin ağlıyor. Çıldırdım resmen PC'yi topladığım gün yahu dedim bu nasıl olabilir. Gittim en iyisinden akım korumalı priz dahi aldım yok, yok, yok... Tam çıldırmalık. HA-HA-HA ![]() Taa ki şu fix'i bulana dek. Bilen zaten biliyordur da. 6-7 saat boyunca internetin altını üstüne getirip artık iyice umudu kesmişken şöyle bir şeye denk geldim. EMPTY STANDBY LIST isminde bir şey. Oyunlarda manasız stutter,freeze olayları maalesef ki Windows 10'un 1809 versiyonunda mevcut imiş. Haaa herkeste de olmayabiliyormuş. Öyle de garip abuk subuk bir şey. Ben de var misal halen. Şimdi linkleyeceğim siteden "https://wj32.org/wp/software/empty-standby-list/ " gidip önce bu ufacık EXE'yi indiriyoruz. Ardından da şu linkte anlatıldığı gibi "https://www.youtube.com/watch?v=offcMVAabLI " Task Scheduler'a her 5 dakika da bir trigger ettiriyoruz. Muhabbet şu imiş, normalde Windows'un mevcut sistem belleğinin bir kısmını STANDBY modunda bekletirken ihtiyaç halinde salıvermesi lazım ki sistem özellikle oyunlarınızı tıkır tıkır kasmadan oynayabilesiniz. 1803'te bu sorun giderilmiş ama her ne oldu ise 1809'da tekrar ortaya çıkmış. Microsoft'un kendi resmi forumları, Ubisoft forumları, Rise of the Tomb Raider, Origin forumlarında dahi bu sorunla ilgili oldukça post var. Şimdi bunu okuyan arkadaşlar dalga geçtiğimi sanacaklar ama ben 39 yaşında bir oyuncuyum. Bakın hayatımız boyunca yüzlerce abuk subuk sorunlarla uğraştık. Olurmu olur hani alırsın sıfır kilometre bir bilgisayar illa ki sorun olur. Ama arkadaş her oyunda aynı şekilde stutter ve freeze sorunu olurmu. Düşün sistem bileşenlerinin alayı değişmiş resmen yepyeni bir sisteme geçilmiş. Oyunlarda kasan, 1 saniye bile olsa donan PC şu an ışıl ışıl parlıyor... Peki nasıl oluyor bu. Yukarı da linkini verdiğim programı indiriyoruz. Ardından video da anlattığı gibi Task Scheduler'a atıp 5 dakika da bir arka planda STANDBY yani beklemedeki sistem belleğini bu program ile temizletiyoruz ve hangi oyunu oynuyorsak yağ gibi akıyor... Evet böyle de acayip bir sorunumuz var artık, yani en azından benim. İşin garibi halen en sorunsuz Windows10 versiyonunun Anniversary Edition olduğunu söyleyenler epey çoğunlukta. Çok uzattı isem herkesten özür dilerim ama bu FIX'i bulana kadar akla karayı seçtim. Umarım birilerinin işine yarar. |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Soğutma Şeysi -- 11 Nisan 2019; 3:3:1 > |
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Survivalist -- 4 Mayıs 2019; 19:1:23 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |