Şimdi Ara

RX570 Nitro+ 4GB - mini inceleme -

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
1
Favori
4.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Mobo: Asus B350 Prime Plus
    Cpu: Ryzen 1600 @3.9ghz
    Ram: Gskill Ripjaws V 2x8GB 3000mhz
    Gpu: RX570 Nitro+ 4GB - 1475mhz OC
    Psu: Corsair CX600 80g+
    Monitör: Acer XF240H 144hz Freesync FHD

Öncelikle kart hakkında ki görüşlerimden kısaca bahsedeyim;

Performans: Fiyatına göre (950 TL) muazzam ötesi bir performansı var ortalama GTX1060 6GB a denk bir kart ve yer yer %5 gerisinde kalıp bazen de DX12 oyunlarda 3-5 fps önüne geçebiliyor. GTX1050 2GB ın 850-900 TL ye satıldığı piyasada 950 TL ye RX570 üstelik Nitro+ başka ne denebilir ki?

Soğutma: Açıkçası beklentimin çok çok üstünde hatta beklentim bir yana piyasada ki kartların %90 ından daha iyi diyebilirim. Fanların ölü gibi sessiz çalıştığı %25 fan devrinde (1100rpm) witcher 3 gibi bir gpu canavarı oyunda üstelik 1475mhz OC lu şekilde 66-67 dereceyi geçmiyor diğer oyunlarda PUBG, BF1, FC5 vs. 62-63 derece civarı seyrediyor. Belirtmekte fayda var piyasada ki tüm kartlar oyunlarda ortalama 1400-1500 rpm civarı çalışır o yüzden 1100 rpm ciddi anlamda çok sessiz kalıyor hatta fanlar dönüyor mu dönmüyor mu anlayamıyorsunuz. %35 e çekip fanları 1500rpm ayarlarsanız zaten kart buzdolabı gibi oluyor oyunlarda 53-55 derece civarı çalışıyor.

Güç tüketimi: Sanırım en merak edilen konulardan biri. Herkesin söylediği daha doğrusu kullanan kullanmayan herkesin işkembeden attığının aksine kart fazla güç tüketmiyor. Özellikle forumda bakıyorum 200-250W lar havada uçuyor arkadaşlar kullanan, test eden, deneyimleyen adamların yorumlarını dikkate alın işkembeden sallayanların değil.. buyrun size güç tüketimi voltajsız 1475mhz OC lu şekilde dahi Witcher 3 de 155W civarı geziyor aşağıya görsel bıraktım inceleyebilirsiniz. GTX1060 a da benzer bir şekilde voltajsız OC yaparsanız o da 125-130W civarı güç tüketiyor taş çatlasa arada 25-30W güç tüketim farkı var yani tüm bu yaygara bunun için mi? basit bir hesapla günde 10 saat full yükte oyun oynasan 30w dan 300w eder ayda da 9000W yani 9KW. Elektrik KW fiyatı 0,46krş yani sonuç ayda 4 TL. Günde 10 saat hiç durmadan PC başında oyun oynayan ve aylık 4 TL si çok kıymetli olan arkadaşlar 2000 liraya GTX1060 6GB alabilir tutan yok.

Oyun testlerine geçmeden önce belirteyim sistemimde bir çok oyun var fakat özellikle benchmark içeren oyunları seçmek istedim çünkü benchmark gerçek performansı daha iyi yansıtıyor ve farklı kartlarla daha kolay karşılaştırılıp arada ki fark net şekilde görülebiliyor.

Shadow of The Tomb Raider - Highest + SMAA

Far Cry 5 - Ultra

Metro Last Light Redux - Very high - SSAA off

AC Origins - Ultra high

AC Odyssey - Very high

Unigine Heaven 4.0 - Ultra + 2xAA

Furmark 1920x1080 + 2xMSAA (%35 fan devri - maks 66 derece)

1475mhz OC lu güç tüketimi: 155W (arka planda Witcher 3 çalışıyor ve gpu %100 yükte)

• Dostum Türkçe konuşuyoruz değil mi? bir iddian varsa gel karşılaştıralım diyorum boş konuşmayalım, testler konuşsun diyorum hala bana kuru laf kalabalığı yapıyorsun. Ortaya bir laf atıp çocuk gibi kaçıyorsun. Buyur gel doğruları herkes görsün

Edit: Furmark gibi sentetik testler zerre kadar umurumda değil zaten çoğu nvidia kartlara optimize o yüzden reel performansı görmek için oyun benchmarkları atmadığın sürece karşılatırmanın anlamı yok. Zaten furmark'ın kullanım amacı da kart performansı karşılaştırmak değil ki yapısı bunun için uygun da değil furmark bir stress testi
  • Ağır saçmalamışsın. Güzel bir inceleme olmuş ama elimdeki

Sapphire RX580 4GB Nitro+
    MSI RX580 8GB GamingX
    Gigabyte GTX1060 6GB Xtreme edition

karşılaştırdığımda Vram gerektirmeyen oyunlarda hemen hemen hepsi aynı performansta çalışıyor. Sizin incelediğiniz RX570 GTX1060 a rakip olamaz.

Evet F/P anlamında şu aralar AMD kartları çok iyi ama bu geçtiğimiz 2 yıl boyunca miningçilere çalıştıkları gerçeğini değiştirmiyor. Eğer yeterince üretim yapıp oyunculara kartları olması gerektiği fiyatlardan satılsaydı her taraf GTX1050Ti kaynamazdı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: admLive

Ağır saçmalamışsın. Güzel bir inceleme olmuş ama elimdeki

Sapphire RX580 4GB Nitro+
    MSI RX580 8GB GamingX
    Gigabyte GTX1060 6GB Xtreme edition

karşılaştırdığımda Vram gerektirmeyen oyunlarda hemen hemen hepsi aynı performansta çalışıyor. Sizin incelediğiniz RX570 GTX1060 a rakip olamaz.

Evet F/P anlamında şu aralar AMD kartları çok iyi ama bu geçtiğimiz 2 yıl boyunca miningçilere çalıştıkları gerçeğini değiştirmiyor. Eğer yeterince üretim yapıp oyunculara kartları olması gerektiği fiyatlardan satılsaydı her taraf GTX1050Ti kaynamazdı.
    Bu kadar gerilmene gerek yok

GTX1060 6GB ın rakibi RX570 dir RX580 değil. Zaten RX580 GTX1060 ı geçeli çok uzun zaman oldu haberiniz olsun. Ayrıca Vram gerektirmeyen oyunlarda hemen hepsi aynı performans gibi gereksiz bir cümle kurmuşsun da öyle bir dünya yok onu nereden uydurdun? kaç tane oyun gösterebilirsin 4GB üstü vram yiyen? bir elin parmağını geçmez.

Maden 1060 a rakip olamaz gibi iddialı bir cümle kuruyorsunuz buyurun oyun benchmarklarıyla karşılaştıralım çok zor değil.

• Tamam tamam senin dediğin olsun :) Biz aptalız ki elimizde RX580 ve GTX1060 varken tercihimiz daha düşük performans verende.
    Ayrıca fanboyluk gibi bir niyetim yok. Hangisi bana daha uygun ise ben onu kullanırım.

Evden çıkmadan bi funmark testi açtım çabucak. Uygun zamanlarda RX580 ler ile aynı testi yapıp buraya atarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi admLive -- 1 Ocak 2019; 16:53:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: admLive

Tamam tamam senin dediğin olsun :) Biz aptalız ki elimizde RX580 ve GTX1060 varken tercihimiz daha düşük performans verende.
    Ayrıca fanboyluk gibi bir niyetim yok. Hangisi bana daha uygun ise ben onu kullanırım.

Evden çıkmadan bi funmark testi açtım çabucak. Uygun zamanlarda RX580 ler ile aynı testi yapıp buraya atarım

Dostum Türkçe konuşuyoruz değil mi? bir iddian varsa gel karşılaştıralım diyorum boş konuşmayalım, testler konuşsun diyorum hala bana kuru laf kalabalığı yapıyorsun. Ortaya bir laf atıp çocuk gibi kaçıyorsun. Buyur gel doğruları herkes görsün

Edit: Furmark gibi sentetik testler zerre kadar umurumda değil zaten çoğu nvidia kartlara optimize o yüzden reel performansı görmek için oyun benchmarkları atmadığın sürece karşılatırmanın anlamı yok. Zaten furmark'ın kullanım amacı da kart performansı karşılaştırmak değil ki yapısı bunun için uygun da değil furmark bir stress testi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 128MilyarDolar -- 1 Ocak 2019; 17:13:28 >

• Merhaba, eline sağlık. Rica etsem heaven bench'i ultra, tesselation extreme ve x8 AA @1080p max. oc değerleriyle yapabilir misiniz ?

Karşılaştırma açısından yazayım rx580 nitro+ 4gb: Witcher 3 İçin benim max. sıcaklık değerim 73 @1525/2125 rx580'de.
  • Ellerine sağlık hocam süper bi inceleme olmuş. Özledik valla böyle paylaşımları. Değerlerde süper. Size bişey sormak istiyorum

-Bende rx 570 düşünüyorum ve ben üstelik ultracı değilim Highcıyım. Şimdi oynayacağım bütün oyunlarda 1080p ve High ayarlarda bana fazlasıyla 90 fpslerde veya üstünde gezdirir mi ? 144 fps takıntım varda o yüzden 1080p/High 144fps ye yakın ayarlarda en makul bütçeli rx 570 çünkü

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: MeGaDave06

Ellerine sağlık hocam süper bi inceleme olmuş. Özledik valla böyle paylaşımları. Değerlerde süper. Size bişey sormak istiyorum

-Bende rx 570 düşünüyorum ve ben üstelik ultracı değilim Highcıyım. Şimdi oynayacağım bütün oyunlarda 1080p ve High ayarlarda bana fazlasıyla 90 fpslerde veya üstünde gezdirir mi ? 144 fps takıntım varda o yüzden 1080p/High 144fps ye yakın ayarlarda en makul bütçeli rx 570 çünkü
    Açıkçası AAA dediğimiz kaliteli yapımlarda her oyunda high ve 90fps göreceğini sanmıyorum ama PUBG, fortnite, overwatch gibi oyunlarda sorun olmaz. Zaten RX570 1080p 60fps ultra-high kartı

• admLive kullanıcısına yanıt
    Donanım Arşiviyoutube
    AMD'nin Yeni Canavarı RX 590 ve Oyun Performansı
    https://www.youtube.com/watch?v=bk9VAAXkJig

çok övdügünüz 1060 rx580 i bile geçemiyorken nasıl böyle bir yorumda bulunabilirsiinz anlamıs degilim

For Gamersyoutube
    R5 2600 | RX 590 vs GTX 1060 vs RX 580 vs RX 570 | Tested 13 Games |
    https://www.youtube.com/watch?v=XJjnf0L_z5w

buda yabancı kanalın testi izleyin

türk olan 10 aralık

yabancı olan 20 aralıkta videoyu koymuş

• quote:

Orijinalden alıntı: asko56

https://www.youtube.com/watch?v=bk9VAAXkJig

çok övdügünüz 1060 rx580 i bile geçemiyorken nasıl böyle bir yorumda bulunabilirsiinz anlamıs degilim

https://www.youtube.com/watch?v=XJjnf0L_z5w

buda yabancı kanalın testi izleyin

türk olan 10 aralık

yabancı olan 20 aralıkta videoyu koymuş
    Laf anlatamazsın çünkü hiç bir şekilde senin söylediğin şeyleri kabul etmeyecek nedeni de GTX1060 6GB kullanıyor olması. Ona göre RX570 kesinlikle 1060 a rakip olamaz yani nasıl olabilir ki 900 lira sonuçta en az 1500-1600 lira olsa o zaman rakip olabilirdi he bir de RX580 in alt modeli sonuçta RX580 ile RX570 arasında %40 performans farkı var o yüzden rakip olamaz 1060 a

Bizim insanımızın huyudur ucuza bir ürün varsa ve kendisi benzerini pahalıya aldıysa illa bir b*k atacak niye atmasın ki? benzer performans için 2 katı para vermiş bakıyor millet yarı fiyatına aynı performansı alınca hoşuna gitmiyor tü kaka oluyor.

• +1 2500 e 1060 6gb alan arkadaşlar 900 tl lik kart aynı isi yapınca kuduruyorlar dogal olarak yapacak bişi yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

Merhaba, eline sağlık. Rica etsem heaven bench'i ultra, tesselation extreme ve x8 AA @1080p max. oc değerleriyle yapabilir misiniz ?

Karşılaştırma açısından yazayım rx580 nitro+ 4gb: Witcher 3 İçin benim max. sıcaklık değerim 73 @1525/2125 rx580'de.
    Buyur hocam. Yalnız witcher 3 de diğer arkadaşın da RX570 i çok ısınıyor 73 leri görüyormuş ben %25 fan devrinde 66 yı zor görüyorum

• Güzel inceleme olmuş, mining muhabbeti olmasaydı bu kartlar Türkiye'de çok daha fazla satardı.
  • areks 570 fiyat performans kralı karttır, ps4 pro dan daha iyi seviyededir ki ps4 pro ile
    her oyunu 1080p 60 fepese-efpiyes oynayamazken rx 570 ile çok daha yüksek seviyerde oynanıyor yani şimdi alsan 3-4 yıl götürür high ayarlarda yalnız ulrtada değil
  • Buyur hocam sistem gtx 1060 6gb 16gb ram i5 8400 işlemci
    Assasins Creed Odyssey
    Metro Last Light Redux
    Unigine Heaven 4.0

Hepsinin ayarı senin bencmarktakilerle aynı cevap olmuştur bu umarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SakuraiTomoki -- 1 Ocak 2019; 20:42:13 >

• Vallahi hocam, bende GTX 1060 6 GB var. Nvidia fanı değilim. Kuzenime yeni rx570'li bir sistem topladım hatta. Dediklerim yanlış anlaşılmasın. Ama sürekli GTA 5 ve Pubg oynayan biri olarak söylüyorum, Gta'da biraz ayar açınca 4500 MB civarı, Pubg'de de özel GeForce Experience ayarları ile 4400 MB civarı görüyorum ekran kartı belleği kullanımında. Bunlarda bile böyle durum, sen düşün diğer oyunları.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SakuraiTomoki

Buyur hocam sistem gtx 1060 6gb 16gb ram i5 8400 işlemci
    Assasins Creed Odyssey

Metro Last Light Redux

Unigine Heaven 4.0

Hepsinin ayarı senin bencmarktakilerle aynı cevap olmuştur bu umarım.
    Öncelikle şunu belirteyim heaven testi zaten nvidia kartlarda daha başarılı aynı şekilde RX580 e bile fark atıyor 1060 o yüzden sentetik bir bench üzerinden kart performansı değerlendirmeye gerek yok.

AC odyssey testi mesela buyur 1050 Ti RX570 ayarında performans gösteriyor onu geçtim GTX960 bile 390X 8GB dan daha iyi durumda yani oyunun hangi kartları desteklediği belli fazla konuşmaya gerek yok

Metro da ise ortalama 95 almışsın bende 86 almışım 9 fps fark var ama min fps de 15 e kadar düşmüşsün ben 27 civarı geziyorum

Bu arada 8400 ün Ryzen 1600 den iyi olduğunu da belirtmeme gerek yok sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Köl Tigin

Vallahi hocam, bende GTX 1060 6 GB var. Nvidia fanı değilim. Kuzenime yeni rx570'li bir sistem topladım hatta. Dediklerim yanlış anlaşılmasın. Ama sürekli GTA 5 ve Pubg oynayan biri olarak söylüyorum, Gta'da biraz ayar açınca 4500 MB civarı, Pubg'de de özel GeForce Experience ayarları ile 4400 MB civarı görüyorum ekran kartı belleği kullanımında. Bunlarda bile böyle durum, sen düşün diğer oyunları.
    Dostum zaten PUBG ultra ayarlarda 5GB civarı vram yiyor ama PUBG kıstas alınacak bir oyun değil çok ciddi optimizasyon problemleri var çıktığı günden beri aynı değişmedi, değişmeyecek de yani PUBG ye göre Vram belirlemek biraz garip oluyor.

Bak mesela yukarıda ki benchmarklardan örnek vereyim;

FarCry 5 Ultra: 2.7GB Vram

AC origins Ultra high: 2.7GB Vram

AC odyssey Very High: 3.3GB Vram

Bunlar hep yeni oyunlar ve grafikleri PUBG nin kat ve kat ötesinde yine de ortalama 3GB civarı Vram tüketimi var.

• Anladım hocam da GTA 5 ile ilgili yorumun nedir peki? O oyunlar bende olmadığı için yorum yapamıyorum. Bir de vram kullanımını nereden kontrol ediyorsun?
    Oyunlar kendini ram olayında olduğu gibi kısıtlıyor bazen. Mesela bende 8 GB ram var, GTA online'da en fazla 7.6 GB ram kullanımı gördüm. Ama 16 yaptım bir ara, bir de baktım ki ram kullanımı 9 GB oldu. Aynı şey vram için de geçerli. Abimde GTX 1050 ti var mesela, GTA 5'te vram kullanımı 3.8 GB üstüne çıkmıyor.

Pubg evet, başlarda sorunluydu ama bence şu an gayet iyi optimize edilmiş bir oyun. Ryzen 5 1600x, GTX 1060 6 GB, 8 GB ram ile özel ayarlarda ortalama 80-100 FPS arası alıyorum.

Şu an için bana sorarsan en iyi fiyat performans kartı rx570 tabii.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Köl Tigin -- 1 Ocak 2019; 21:38:38 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 128MilyarDolar

Açıkçası AAA dediğimiz kaliteli yapımlarda her oyunda high ve 90fps göreceğini sanmıyorum ama PUBG, fortnite, overwatch gibi oyunlarda sorun olmaz. Zaten RX570 1080p 60fps ultra-high kartı

Alıntıları Göster
    Peki sizden özel olarak benchmark testleri istesem ? 1080p de Ultranın bi altı olan ayarlarda (High veya Very High) Anti-Aliasing ise orta seviyede olacak şekilde ayarlayıp benchmark yapsanız olur mu ? Ultranın altı her oyunda High bazende Very High oluyor. Ben rx570 in ordaki performansını merak ediyorım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.