Şimdi Ara

RX 6700 & Ryzen 5 5600 sistemde ani drop sorunu (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
2
Favori
3.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Şuan bende 27 inç 1080p 60 Hz monitör var yeni aldım. Öncesinde seg marka 32 inç TV vardı. 768p çözünürlük ve 60 Hz değerine sahip olmasına rağmen 1080 de 60hz çalışabiliyordu. Rx6700 kullanıyordum drop yemekten oyun oynayamiyordum. Sorunu TV yi kaldırıp monitör alarak çözdüm. Aynı şekilde yine 1080p ve yine 60hz ama oyunlar yağ gibi akıyordu.sizin problem gerçekten eski monitörden kaynaklı olabilir.

    TV nız varsa ve test edebilirseniz net anlaşılır. Normalde birkaç yıllık TV lerde problemsiz oyun oynayabilmeniz lazım bendeki TV çok eskiydi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sky_Vision_V2 kullanıcısına yanıt

    Benim monitör L20T-1 ECO, sanırım bir on beş yılı var. HDMI kablosu yarın elime geçince televizyonda deneyeceğim. Televizyon da 4K 60Hz görüntü veriyor bildiğim kadarıyla, yarın deneyeceğim. Bu arada sıcaklıklar nasıl yük altındayken?

    RX 6700 & Ryzen 5 5600 sistemde ani drop sorunu
  • Sıcaklıklar çok iyi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sky_Vision_V2 kullanıcısına yanıt

    Hiçbir değişiklik olmadı. RDR'de benchmark testi yaptım ve o son testte yani Arthur'un soygun testinde yine anlık FPS düşüşü meydana geldi. HDMI ile bağladım televizyona, dönüştürücü olmadan.

  • melmleodram M kullanıcısına yanıt
    Hocam sorun hala çözülmedi mi?driveri ddu ile silip veya format gibi çözülmeleri denediniz mi?daha önce nvidia kart mi vardı sistemde Hocam.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • gmyo31 G kullanıcısına yanıt

    Windows 11'e bile geçtim, öyle yükledim driveri sorun yine çözülmedi. CPU'ya 1.28V verip 4.4GHz verdim çözülmedi. RX 6700'nin voltajını düşürdüm düzelmedi. HDMI ile televizyona bağladım dönüştürücü olmadan, düzelmedi. RAM'lere 1.45'e kadar voltaj verdim düzelmedi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melmleodram -- 24 Nisan 2023; 20:49:11 >
  • melmleodram M kullanıcısına yanıt
    Hocam geçme tertemiz bir kurulumdan bahsediyorum.pc yi başka monitör de test imkanınız yok mu

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • gmyo31 G kullanıcısına yanıt

    Dostum tertemiz kurulum yaptım zaten, formatın bir çözümü yok. Zaten televizyonda denedim dönüştürücü olmadan. Başka monitörde denemenin ne gereği var? Hatta 1080P'de denedim, televziyon 4K




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melmleodram -- 24 Nisan 2023; 20:54:17 >
  • melmleodram M kullanıcısına yanıt
    Formatin söyle bir avantajı var, driverlari en azından tertemiz yapar .ekran kartında driver ile skiniti yaşıyorsan onu halletmek için.benzer sistemleri kullanıyoruz size amacım yardimci olabilmek etrafında internet cafe filan olur başka monitörle dediğim oydu.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • gmyo31 G kullanıcısına yanıt

    Yok bro, format attım ama hiçbir faydası olmadı. Teşekkür ederim.

  • G24F2 aldım fakat yine de sorun çözülmedi.

  • Mpo fix denedin mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu çok ilgimi çekti yazmak istedim. Herkes yardımcı olmaya çalışmış bütün ihtimalleri söylemiş. Benimde kafamda bir şeyler parıldadı.

    Herşeyi yapmışsın, burda öneri verilen her adımı denemişsin ama gpu kullanımı hala düşük ve fps dropları yiyorsun. Benim aklıma şu ihtimaller geldi kimsenin gelmemiş;

    -Bilgisayarında formatla bile silinmeyen zararlı bi yazılım, virüs, trojan gibi bir şey bulaşmış olabilir mi? Bu ihtimali neden kimse düşünmedi? Bu zararlı yazılımlar bizzat oyunda kasmaya donmaya sebep verebilir.

    -Dostum bende psu ve psu kablolarını bi kontrol etmeni isterim başka bir psu alıp onun kablolarını takıp denemen iyi olacaktır çünkü psu ve kabloları hiç tahmin edemeyeceğiniz kadar sorunun kaynağı olabiliyor. Kart o an yeterince besleme alamayabilir bir şey olabilir vs bi denemekte fayda var.

    -3. İhtimal olarak ekran kartı kullanımıyla alakalı biostan pci express ve diğer ekran kartı fonksiyonlarını kurcalaman belki biostan ekran kartı kullanımıyla ilgili bir fonksiyonu kısıtladın atıyorum pci express 3.0 değilde 2.0 işaretledin gibi gibi. Bunlarıda değerlendir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Şöyle ki katkı vermek isterim benim sistem r5 5500 ve rtx 3060 16gb ram ve gigabyte a520m h ana kartım var, Euro Truck Simulator 2 hariç diğer tüm oyunlarda çok akıcı oynuyourm ama ets2 de her 3 4 dk da bir anlık drop yiyorum bu sorunu çözemedim ekran kartını es geçiyorum çünkü voltaj değerlerim çok iyi ayrıca fps düşmüyor bnde drop girince, sorunumu ramlerden kaynaklı olabileceğini ya da m2 ssd den olabileceğini düşünüyorum ama arkadaşın sorunu da bnce ya ram ya da ssd veya hdd olabilir oyun nereye kuruluysa artık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavigurt -- 23 Temmuz 2023; 11:54:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence çözünürlük ile alakalı.

    Oyunlarda ekran kartına olabildiğince yük bindirmeye çalışın.

    Oyunlarda çözünürlük ölçekleme falan varsa onları en yükseğe alabilirseniz alın.Bu şekilde GPU load daha çok olacaktır.

    Bu şekilde takılmalar azalıyorsa çözünürlükten olduğu az çok belli olabilir.

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.